Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά! 

Σήμερα μόλις γράφτηκα στο ΤΕΙ Αθήνας Σχολή Δοίκηση και Οικονομίας και συγκεκριμένα Τμήμα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Φιλοξενίας.. Όπως έκανα την εγγραφή μου στην γραμματεία, επειδή είμαι από μεταγγραφή και δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα απο το 1ο 6μηνο, δεν έχω καν βιβλία τίποτα, ήμουν σαφώς πολύ αγχωμένος με το κλήμα εκεί μέσα με το ότι δεν ήξερα κανέναν κλπ, ρωτάω τον τύπο αν θα μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό.. (δηλαδή να μην πάω έτσι γυμνός στα αγκούρια από το 2ο 6μηνο, χρωστώντας όλα του 1ου)

Και μου πρότεινε αν ήθελα να κάνω διακοπή σπουδών ως τον Οκτώμβρη, κι εγώ εκεί που πάω να χαρώ μου λέει οτι θα αρχίσω πάλι από το 2ο 6μηνο.. What; Τότε γιατί να έκανα διακοπή; Εμένα μου έχει γράψει ότι έχω γραφτεί στο 1ο 6μηνο (δηλαδή μπορώ να δώσω εξεταστική τώρα αλλά δε θα το κανω προφανώς αφού δεν έχω καν βιβλία ακόμα και δεν εχω διαβάσει τίποτα, θα τα πάρω αύριο), και 20/02 ξεκινάμε το 2ο κανονικά! 

Μα για ποιό λόγο δεν μπορώ να κάνω διακοπή ή οτιδήποτε άλλο, και να αρχίσω με το χειμερινό κανονικά απο το 1ο; Και οχι το 2ο... Διότι αν κατάλαβα καλά, αν κάνω διακοπή, τον Οκτώμρη αρχίζω από το 2ο έχοντας μαζί και το 1ο και το 3ο;; :S 

Ας βοηθήσει κάποιος κι ας μου πει τι θα ηταν το καλύτερο να κάνω δηλαδή τι θα έκανε αυτός....

Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο είναι το πρόβλημα να περάσεις στο 3ο εξάμηνο ότι μπορείς και από Οκτώβρη να πάρεις μαθήματα του 1ου. Δεν σε υποχρεωνει κάνεις για την σειρά που θα περάσεις μαθήματα (εκτός και αν υπάρχουν προαπαιτουμενα)

Δημοσ.

Πας παίρνεις τα βιβλία του πρώτου και διαβάζεις ότι μπορείς για να περάσεις όσα μαθήματα μπορείς στην επαναληπτική του Σεπτεμβρίου. Και όσα δεν τα περάσεις τα δηλώνεις στο 3ο εξάμηνο.

Η άλλη επιλογή είναι να πας να παρακολουθήσεις από την επόμενη χρονιά κανονικά σαν να έχεις περάσει τότε.

Δημοσ.

Ποιο είναι το πρόβλημα να περάσεις στο 3ο εξάμηνο ότι μπορείς και από Οκτώβρη να πάρεις μαθήματα του 1ου. Δεν σε υποχρεωνει κάνεις για την σειρά που θα περάσεις μαθήματα (εκτός και αν υπάρχουν προαπαιτουμενα)

2o εννοεις... και Οκτώμβρη δηλαδή να παρακολουθώ και 1ου και 3ου; Πφφφ.. :(

Πας παίρνεις τα βιβλία του πρώτου και διαβάζεις ότι μπορείς για να περάσεις όσα μαθήματα μπορείς στην επαναληπτική του Σεπτεμβρίου. Και όσα δεν τα περάσεις τα δηλώνεις στο 3ο εξάμηνο.

Η άλλη επιλογή είναι να πας να παρακολουθήσεις από την επόμενη χρονιά κανονικά σαν να έχεις περάσει τότε.

Αν περάσω ας πούμε από τα 6 τα 4 τον Σεπτέμβρη, μετά τον Οκτώμβρη δηλώνω από το 1ο τα 2 που μου μείνανε και όλα τα υπόλοιπα απο το 3ο;; Και όταν λέω δηλώνω εννοώ να τα δώσω στην εξεταστική ή να μπορώ να τα παρακολουθήσω; Αυτό δεν έχω καταλάβει... Και πώς θα παρακολουθώ 2 6μηνα ταυτόχρονα..;; Θα μου γίνει τόσος, σωστά;

By the way αυτο που λες δεν γίνεται.. Αν κάνω διακοπή τώρα, θα αρχίσω απο το 2ο 6μηνο όποτε και να δηλώσω.... Αλλίως θα το έκανα έτσι, θα έκανα διακοπή τώρα και θα άρχιζα Οκτόμβρη το 1ο σα να είχα περάσει, αλλά δεν γίνεται γι'αυτό έχω θέμα...

Δημοσ.

Ενώ η μεταγγραφή, το κλήμα και τα αγκούρια δεν σε τάραξαν καθόλου.

Αυτά ήταν από μια φορά...τα χάρισα....το άλλο ήταν επαναλαμβανόμενο!!! :P

Στο θέμα μας τώρα....κ εγώ προτείνω να πηγαίνει από τώρα κανονικά το 2ο εξάμηνο...και στην επόμενη εξεταστική δίνει ό,τι μπορεί και από 1ο....

Δημοσ.

Ότι μάθημα δεν είναι αλυσίδα, δήλωσε το. Πάρε όλα του 2ου εξαμήνου, και μόλις φτάσει ο Οκτώβριος, αντί να πάρεις μαθήματα του τρίτου θα κάνεις το 1ο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει αυτό το σύστημα, κανονικά αν κάνεις μεταγραφή, θα έπρεπε να μην σε βάζουν καν σε αυτή τη διαδικασία και να μπεις πάλι μαζί με τους νέους την άλλη χρονιά.

Δημοσ.

Ότι μάθημα δεν είναι αλυσίδα, δήλωσε το. Πάρε όλα του 2ου εξαμήνου, και μόλις φτάσει ο Οκτώβριος, αντί να πάρεις μαθήματα του τρίτου θα κάνεις το 1ο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει αυτό το σύστημα, κανονικά αν κάνεις μεταγραφή, θα έπρεπε να μην σε βάζουν καν σε αυτή τη διαδικασία και να μπεις πάλι μαζί με τους νέους την άλλη χρονιά.

Κι εγώ συμφωνώ με αυτό ρε φίλε αφού είναι κωλοσύστημα τι να πεις... Δηλαδή εννοείς να δώσω τώρα τον Ιούνιο το 2ο, και τον Σεπτέμβρη όσα μπορέσω από 2ο και 1ο.. Και Οκτώβρη να παρακολουθώ και να διαβάζω του 1ου μόνου; το 3ο να το αφήσω;; Απλά αν ακολουθήσω αυτή την τακτικη΄θα είμαι πάντα μια εξεταστική πίσω σωστά;
  • Like 1
Δημοσ.

Αφού μπερδεύεσαι και δεν αντέχεις πολλά πολλά, κάνε τώρα το 2ο και το 1ο να το κάνεις στο τέλος.

Εγώ θα έδινα το πρώτο Σεπτέμβριο και αν μου έμενε τίποτα θα έκανα παράλληλα 1ο και 3ο, αλλά δεν με πειράζουν τα αγγούρια.

• Like 2
Δημοσ.

2o εννοεις... και Οκτώμβρη δηλαδή να παρακολουθώ και 1ου και 3ου; Πφφφ.. :(

Αν περάσω ας πούμε από τα 6 τα 4 τον Σεπτέμβρη, μετά τον Οκτώμβρη δηλώνω από το 1ο τα 2 που μου μείνανε και όλα τα υπόλοιπα απο το 3ο;; Και όταν λέω δηλώνω εννοώ να τα δώσω στην εξεταστική ή να μπορώ να τα παρακολουθήσω; Αυτό δεν έχω καταλάβει... Και πώς θα παρακολουθώ 2 6μηνα ταυτόχρονα..;; Θα μου γίνει τόσος, σωστά;

By the way αυτο που λες δεν γίνεται.. Αν κάνω διακοπή τώρα, θα αρχίσω απο το 2ο 6μηνο όποτε και να δηλώσω.... Αλλίως θα το έκανα έτσι, θα έκανα διακοπή τώρα και θα άρχιζα Οκτόμβρη το 1ο σα να είχα περάσει, αλλά δεν γίνεται γι'αυτό έχω θέμα...

Το λογικό θα ήταν να ρωτήσεις συμφοιτήτες, γκρουπ σε fb κλπ, να τα δώσεις όλα τώρα, ώστε να μπεις στο κλίμα της σχολής και ό,τι περάσεις όφελος θα είναι. Από δεύτερο εξάμηνο κανονικά. Σεπτέμβρη δίνεις ότι έμεινε από το πρώτο εξάμηνο. Μετά συνεχίζεις δεύτερο έτος.

Αλλά επειδή προφανώς αυτά είναι πυρηνική φυσική, κάνε ετήσια αναστολή και ξαναπίασε τη σχολή από του χρόνου.

Δημοσ.

Ελα ρε μαν , ανεμενε να παρακολουθησεις τις θεωριες του α εξαμηνου μαζι με οσες μπορέσεις να χωσεις απ το τριτο ! Μην αγχωνεσαι , εξαλλου τα μαθηματα του πρωτου εξαμηνου (πλην της λογιστικης που καλο θα ναι να παρακολουθησεις να μπεις στο νοημα) και της μαγειρικης (διοικηση επισιτισμου κ τροφοδοσιας αν δεν εχει αλλαξει λογω αθηνας) ειναι μονο θεωρητικα...

Δημοσ.

Το λογικό θα ήταν να ρωτήσεις συμφοιτήτες, γκρουπ σε fb κλπ, να τα δώσεις όλα τώρα, ώστε να μπεις στο κλίμα της σχολής και ό,τι περάσεις όφελος θα είναι. Από δεύτερο εξάμηνο κανονικά. Σεπτέμβρη δίνεις ότι έμεινε από το πρώτο εξάμηνο. Μετά συνεχίζεις δεύτερο έτος.

Αλλά επειδή προφανώς αυτά είναι πυρηνική φυσική, κάνε ετήσια αναστολή και ξαναπίασε τη σχολή από του χρόνου.

εννοεις διακοπη σπουδων; αν το κανω αυτο παλι απο το 2ο θα αρχισω οποτε δεν αλλαζει κατι μου το ειπε στη γραμματεια εκτος αν εννοεις κατι αλλο...

Ελα ρε μαν , ανεμενε να παρακολουθησεις τις θεωριες του α εξαμηνου μαζι με οσες μπορέσεις να χωσεις απ το τριτο ! Μην αγχωνεσαι , εξαλλου τα μαθηματα του πρωτου εξαμηνου (πλην της λογιστικης που καλο θα ναι να παρακολουθησεις να μπεις στο νοημα) και της μαγειρικης (διοικηση επισιτισμου κ τροφοδοσιας αν δεν εχει αλλαξει λογω αθηνας) ειναι μονο θεωρητικα...

ναι εχουν αλλαξει η αληθεια ειναι..

Δημοσ.

εγω θα δηλωνα μαθηματα του 1ου εξαμηνου κ ας ημουν ΤΥΠΙΚΑ στο 17ο + 2ου αν υπαρχουν διαθεσιμες ωρες.

ετσι κι αλλιως θα προκυψουν αλυσιδες αν οχι 2ο/3ο εξαμηνο, 4-5-6 ΣΤΑΝΤΑΡ θα παιξει αλυσιδα που δε θα εχεις.

το πιο εξαμηνο εισαι ΤΥΠΙΚΑ δεν ενδιαφερει κανεναν πρακτικά. ουτε εσενα, ουτε τη σχολη, ουτε τους καθηγητες.

το μονο που γινεται με αυτη τη διαδικασια ειναι πως οταν δινεις εξετασεις, γραφεις το τυπικο σου εξαμηνο επανω στην Α4.

Δημοσ.

εγω θα δηλωνα μαθηματα του 1ου εξαμηνου κ ας ημουν ΤΥΠΙΚΑ στο 17ο + 2ου αν υπαρχουν διαθεσιμες ωρες.

ετσι κι αλλιως θα προκυψουν αλυσιδες αν οχι 2ο/3ο εξαμηνο, 4-5-6 ΣΤΑΝΤΑΡ θα παιξει αλυσιδα που δε θα εχεις.

το πιο εξαμηνο εισαι ΤΥΠΙΚΑ δεν ενδιαφερει κανεναν πρακτικά. ουτε εσενα, ουτε τη σχολη, ουτε τους καθηγητες.

το μονο που γινεται με αυτη τη διαδικασια ειναι πως οταν δινεις εξετασεις, γραφεις το τυπικο σου εξαμηνο επανω στην Α4.

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο στην αρχή δηλαδή τι προτείνεις να κάνω ακριβώς; Τα υπόλοιπα τα κατάλαβα και ισχύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...