NikosKallithea Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Ας το κάνει λοιπόν ο ts με our και 2 ευρώ χρέωση και ας μας ενημέρωση τι θα του κρατήσει, αν του κρατήσει, ή Πειραιώς Το πολύ πολύ να πληρώσει αντί για 5€ 6€ Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχη
Haris1977 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Όποιος το κάνει 1ος ας ενημερώσει και τους άλλους για το τι ισχύει. Στην "χειρότερη" όντως να είναι 2+4 ευρώ δλδ σύνολο 6. Στην καλύτερη 2. Το πιο πιθανό είναι να ναι 2 όμως και να είναι κάτι που το ξέρουν λίγοι..
kostasbm Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 αν κανεις πολλες συναλλαγες με το ιδιο ατομο ,καποιος απο τους 2 να ανοιξει λογαριασμο στην ιδια τραπεζα και τελος αν ειναι για μια πηγινε στο γκισε
Haris1977 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Η συναλλαγή έχει να κάνει μεταξύ ενός λογαριασμού του πατέρα μου στην Εθνική και ενός λογαρισμού δικού μου στην Πειραιώς (για στεγαστικό δάνειο - μου δίνει εκείνος τα λεφτά ως εγγυητής τέλος παντων). Το ζήτημα είναι πως πρέπει να γίνεται μια μεταφορά ενός Α ποσού απο την Εθνική (λογαρισμός father) στον λογαρισμό μου της Πειραιώς. Διαχειρίζομαι εγώ το e-banking όπως καταλαβαίνετε (έχω εγώ όλους τους κωδικούς). Συνεπώς για να μην ταλαιπωρείται κάποιος (εγώ ή εκείνος) στα κισέ σκέφτηκα πως θα ήταν πιο εύκολο να γίνεται κατευθείαν ηλεκτρονικά. Απλά ακόμα δεν ξέρω ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα μου κρατήσουν οι 2 τράπεζες.. Υ.Γ Το ιδανικό θα ήταν οι 2 λογαριασμοί να ήταν στην ίδια τράπεζα (ενδοτραπεζικά έτσι ώστε να μην υπάρχουν και προμήθειες) αλλά όπως έχει η κατάσταση (για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω εδώ) δεν γίνεται
spartak1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Οπως ήδη γράφτηκε το πιθανότερο είναι να πληρώσεις μόνο τα 2 ευρω. Αυτο είναι και το νόημα της χρεωσης our
Haris1977 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Σ ευχαριστώ spartak1. Αυτό πιστεύω και γω. Αν το κάνω θα ειδοποιήσω.
Haris1977 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Υ.Γ Μόλις μου τηλεφώνησαν από πειραιώς για κάποιον άλλο λόγο και τους ρώτησα σχετικά με την προμήθεια. Μου είπαν πως με our (εφόσον η τράπεζα που "φεύγουν" τα λεφτά έχει αυτή τη δυνατότητα) δεν πληρώνεις κάτι σαν εισαγωγή εμβάσματος (έως τα 12500 ευρώ νομίζω). 1
theopan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Anyway, ελπίζω να ισχύσει αυτό με τα 2 ευρώ (όταν και αν) χρειαστεί να το κάνω. Και πάλι ευχαριστώ! Ισχύει, το έκανα προχθές. OUR πάντα όταν το επιτρέπει η τράπεζα (η ΕΤΕ το επιτρέπει στα εξερχόμενα κι ας βγάζει το μήνυμα-η Πειραιώς δεν το επιτρέπει και απαιτεί να γίνεται SHA η μεταφορά). Το παράδοξο είναι ότι σε μεταφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση (από Πειραιώς-->ΕΤΕ) που είχα κάνει προ κάποιων μηνών με τη διαδικασία IRIS Payments (άμεσο έμβασμα) της Πειραιώς, και τα λεφτά πιστώθηκαν ακαριαία και δεν χρεώθηκαν έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος από την ΕΤΕ!
NikosKallithea Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Ισχύει, το έκανα προχθές. OUR πάντα όταν το επιτρέπει η τράπεζα (η ΕΤΕ το επιτρέπει στα εξερχόμενα κι ας βγάζει το μήνυμα-η Πειραιώς δεν το επιτρέπει και απαιτεί να γίνεται SHA η μεταφορά). Το παράδοξο είναι ότι σε μεταφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση (από Πειραιώς-->ΕΤΕ) που είχα κάνει προ κάποιων μηνών με τη διαδικασία IRIS Payments (άμεσο έμβασμα) της Πειραιώς, και τα λεφτά πιστώθηκαν ακαριαία και δεν χρεώθηκαν έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος από την ΕΤΕ! Έκανες δηλαδή έμβασμα απο ετε σε πειραιως με our και χρεωθηκες μόνο τα δυο ευρω της ετε, στην πειραιώς δεν υπήρξε καμια χρέωση για το έμβασμα, τι ποσο ηταν το έμβασμα;
theopan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Έκανες δηλαδή έμβασμα απο ετε σε πειραιως με our και χρεωθηκες μόνο τα δυο ευρω της ετε, στην πειραιώς δεν υπήρξε καμια χρέωση για το έμβασμα, τι ποσο ηταν το έμβασμα; Ναι! Απολύτως τίποτα δεν χρεώθηκε για το εισερχόμενο στην ΕΤΕ (και μόλις τώρα το κοίταξα και στα 2 ebanking για να το επιβεβαιώσω ξανά). Από την Πειραιώς μόνο υπήρξε προμήθεια 1+1,50€ σύνολο 2,50€. Μεγάλο έμβασμα (2200€). Στις 27/10/2016. Το είχα ξαναγράψει τότε νομίζω και σε κάποιο τόπικ από αυτά που συζητάμε για τις κάρτες εξωτερικού.
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Ναι! Απολύτως τίποτα δεν χρεώθηκε για το εισερχόμενο στην ΕΤΕ (και μόλις τώρα το κοίταξα και στα 2 ebanking για να το επιβεβαιώσω ξανά). Από την Πειραιώς μόνο υπήρξε προμήθεια 1+1,50€ σύνολο 2,50€. Μεγάλο έμβασμα (2200€). Στις 27/10/2016. Το είχα ξαναγράψει τότε νομίζω και σε κάποιο τόπικ από αυτά που συζητάμε για τις κάρτες εξωτερικού. Τα 2,50€ τι είδους προμήθεια είναι;
djuan1988 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Έγραψε παραπάνω τι είναι. Είναι η προμήθεια για το iris payments, την άμεση αποστολή εμβασμάτων μεταξύ των μεγάλων ελληνικών τραπεζών. 1
theopan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Τα 2,50€ τι είδους προμήθεια είναι; Το 1€ είναι η στάνταρ προμήθεια που υπάρχει για εμβάσματα SEPA και το 1,5€ επιπλέον για να πιστωθεί το έμβασμα στον αποδέκτη στην άλλη τράπεζα στιγμιαία. 1
pedrojay Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Το παράδοξο είναι ότι σε μεταφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση (από Πειραιώς-->ΕΤΕ) που είχα κάνει προ κάποιων μηνών με τη διαδικασία IRIS Payments (άμεσο έμβασμα) της Πειραιώς, και τα λεφτά πιστώθηκαν ακαριαία και δεν χρεώθηκαν έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος από την ΕΤΕ! Κανονικό είναι πάντως αυτό,είναι το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα πέραν της άμεσης μεταφοράς,αλλά για κάποιο λόγο δεν το "φωνάζουν" τόσο. http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/kathimerines-synallages/emvasmata/iris-online-remittance-service Σε μια αυθαίρετη σύγκριση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το αντίστοιχο OUR της ΕΤΕ,με άμεση όμως μεταφορά,αλλά και +0.5€ από την άλλη. Το ιδανικό θα ήταν βέβαια εκτός απο SHA να υπήρχαν και οι 2 επιλογές να διαλέξεις 1.OUR "αργό" με 2€ 2.OUR "γρήγορο" με 2.5€ για όποιον βιάζεται Όπως είναι τώρα, η κάθε τράπεζα προσφέρει μόνο το ένα από τα δύο.
theopan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Κανονικό είναι πάντως αυτό,είναι το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα πέραν της άμεσης μεταφοράς,αλλά για κάποιο λόγο δεν το "φωνάζουν" τόσο. http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/kathimerines-synallages/emvasmata/iris-online-remittance-service Δεν το ήξερα ότι το λένε έστω και "μουλωχτά". 'Εκανα προχθές την αντίστροφη "γρήγορη" μεταφορά (από ΕΤΕ σε Πειραιώς) με SHA πιστεύοντας ότι θα ισχύσει το ίδιο και την πάτησα. 2€+4€ προμήθεια. Κόλωσα να βάλω OUR γιατί νόμισα ότι θα ισχύει το ίδιο όπως στην αντίστροφη φορά. Καρτέλ κανονικό έχουν στήσει και όποιον ξεγελάσουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα