aggelos87 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν, στην αυλή του σπιτιού μας μαζεύονται καθημερινά καμιά ντουζίνα γάτες αδέσποτες που τις ταίζουμε και τους δίνουμε νερο. Πλέον βέβαια δεν ξέρω αν θεωρούνται αδέσποτες μιας και έχουν κάνει λίγο-πολύ την αυλή μας σπίτι τους Τον τελευταίο μήνα με τα κρύα οι κακομοίρες άρχισαν με το που ανοίγουμε τις πόρτες να ορμάν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν! Οι καψερές δεν κάνουν τίποτα, απλά μπαίνουν και κάθονται δίπλα απο ένα θερμαντικό σώμα. Ούτε ενοχλούν, ούτε κάνουν ζημιές! Επειδή όσο να 'ναι 12 γάτες μέσα στο σπίτι είναι υπερβολή και δημιουργούν και ένα πρόβλημα δυσοσμίας αφήνουμε μόνο τα μικρά γατάκια (πρέπει να είναι περίπου 1 έτους) να μπουν μέσα. Η απορία μου είναι αν είναι ασφαλές για τον άνθρωπο αδέσποτες γάτες να κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι και τι φροντίδα χρειάζονται ωστε να γίνει αυτό το πράγμα ασφαλές, ειδικά απ την στιγμή που μπορεί να τρωνε μέχρι και ποντίκια όταν κυκλοφορούν έξω... Εμβόλια; Πόσα και ποιά; Κάποια αποπαρασίτωση; Με το μάτι δεν έχω δει να έχουν παράσιτα ούτε καν μέσα στα αυτιά. Πάνω κάτω ποιο θα είναι το κόστος ανά γάτα;; Επίσης αν κρίνω απ τα σκουξίματα που βγάζουν το βράδι είναι περίοδος αναπαραγωγής τους... Ξέρουμε τι κόστος έχει περίπου η στείρωση, αν μπορεί να γίνει σε όλες ανεξαρτήτος ηλικίας/κατάστασης και αν υπάρχουν εναλλακτικές; 3
livefreeordie Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 να κανεις σε τοσες γατες εμβολια+στειρωση δεν παιζει απλα,θα σου βγει κανενα χιλιαρικο ειναι αρκετα ακριβα τα εμβολια κι η στειρωση παει γυρω στο 100 η καθε γατα. επισης το μεγαλυτερο θεμα ειναι οι ψυλλοι που μπορει να κουβαλανε (αν κι η αποπαρασιτωση δεν ειναι ακριβη). μια λυση ειναι σαν αυτο που εκαναν κι οι γονεις μου που φιλοξενουν κι αυτοι παρα πολλες γατες στο πατρικο γιατι εχουμε τεραστια αυλη. τους εφτιαξαν ενα μεγαλο ξυλινο σπιτακι κι ειναι μια χαρα,ξετρελαινονται κιολας να μπαινουν εκει. 4
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δες αν υπάρχει κάποια φιλοζωική στην περιοχή σου, πολλές φορές αναλαμβάνουν στειρώσεις δωρεάν ή με μικρό κόστος. Αν δε θες να τις αφήνεις μέσα στο σπίτι, δες μήπως μπορείς να φτιάξεις στην αυλή κάποιο ένα προστατευμένο μέρος για να πάνε, βάλε και παλιά ρούχα κλπ αν έχεις. 2
aggelos87 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Τους έχει φτιάξει ο πατέρας μου χώρο με πλαστικά καφάσια που έχει τοποθετήσει μέσα παλιά ρούχα αλλά τσακώνονται λες και θέλει η καθεμιά το δικό της καφάσι με αποτέλεσμα τα μικρά να μένουν στην απ' έξω Επίσης ένα συγκεκριμένο γατάκι δεν θέλει με τίποτα να βγει έξω απ το σπίτι λες και φοβάται για κάποιον λόγο, αναγκάστηκα να το βγάλω σήμερα έξω επειδή θα λείπαμε όλοι απ το σπίτι και πήγε και χώθηκε στο κενό μεταξύ σίτας και παράθυρου και περίμενε να επιστρέψουμε. Μπορεί αφού το κόστος είναι απαγορευτικό να 'υιοθετήσω' μόνο το συγκεκριμένο
livefreeordie Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Να τους φτιαξει ενα τετοιο σπιτακι και δεν θα πλακωνονται γιατι θα υπαρχει χωρος Ειναι πολυ απλο και δεν κοστιζει τιποτα. Οι γονεις μου εχουν βαλει μεσα και κουβερτες και μερικα μαξιλαρια κι ειναι πολυ καλα και ζεστα. Το γατακι που λες οτι φοβαται μπορεις να το παρεις μεσα πιστευω αν το θελουν κι οι δικοι σου,του κανεις και τα εμβολια που χρειαζεται κτλ κι ετοιμο! 1
thant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Αν εχεις την οικονομική δυνατότητα στείρωσε μονο τα θηλυκά για να μην βρεθείς σε λιγο καιρο με άλλες τόσες... 3
livefreeordie Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Αν εχεις την οικονομική δυνατότητα στείρωσε μονο τα θηλυκά για να μην βρεθείς σε λιγο καιρο με άλλες τόσες... Βασικα καλυτερα να στειρωσει τα αρσενικα αν μπορει κι οχι τα θηλυκα,τα οποια μαλλον θα ειναι και λιγοτερα.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Πρώτα απ'ολα μπράβο που φροντίζεις τα αδέσποτα. Τα εμβόλια που κάνουν οι γάτες τα κάνουν μόνο για την δικιά τους υγεία και όχι για την δικιά μας. Μόνη εξαίρεση ίσως μία ασθένεια πυ επηρεάζει τις έγγυες αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς παίζεται με αυτή. Οι μόνοι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν για το σπίτι είναι οι ψύλλοι. Όσα τα βάζεις σπίτι καλό θα ήταν να τα αποψιλώσεις. Μια επίσκςεψη σε καλό κτηνίατρο θα σου έλυνε τις απορίες με πιο συγκεκριμένη λύση. Βασικα καλυτερα να στειρωσει τα αρσενικα αν μπορει κι οχι τα θηλυκα,τα οποια μαλλον θα ειναι και λιγοτερα. Βλακείες λες, τα θυληκά πρέπει να στειρωθούν. Αρκεί να μείνει ένα αρσενικό αστείρωτο για να τις γονιμοποιήσει όλες (πέρα που μπορεί να έρθει και κανένα από άλλη γειτονιά) Η στείρωση κάνει σίγουρα κάτω από 100. Μπορεί να βρεις και με 50-60. Κάποιοι κάνουν καλύτερη τιμή για αδέσποτα. Οι θυληκές κατά την διάρκεια του οίστρου δεν μπορούν να στειρωθούν, πρέπει να γίνει άλλη εποχή. Πιο συγκεκριμένα θα σου πει ένα κτηνίατρος και για εδώ 1
aggelos87 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Οπότε απ την στιγμή που δεν γίνεται στείρωση στον οίστρο τους τα γεννητούρια τώρα δεν τα γλυτώνουμε;; Μικρά παιδιά και εγγύους δεν έχουμε, περισσότερο με φοβίζει το να φάει για παράδειγμα η γάτα κανα ποντίκι, να πας μετά να την χαιδέψεις ή να σε γρατζουνήσει και μετά να τρέχεις και να μην φτάνεις! Αλλά απ την στιγμή που είναι ήρεμες ο κίνδυνος νομίζω πως είναι ελάχιστος.
livefreeordie Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Πρώτα απ'ολα μπράβο που φροντίζεις τα αδέσποτα. Τα εμβόλια που κάνουν οι γάτες τα κάνουν μόνο για την δικιά τους υγεία και όχι για την δικιά μας. Μόνη εξαίρεση ίσως μία ασθένεια πυ επηρεάζει τις έγγυες αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς παίζεται με αυτή. Οι μόνοι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν για το σπίτι είναι οι ψύλλοι. Όσα τα βάζεις σπίτι καλό θα ήταν να τα αποψιλώσεις. Μια επίσκςεψη σε καλό κτηνίατρο θα σου έλυνε τις απορίες με πιο συγκεκριμένη λύση. Βλακείες λες, τα θυληκά πρέπει να στειρωθούν. Αρκεί να μείνει ένα αρσενικό αστείρωτο για να τις γονιμοποιήσει όλες (πέρα που μπορεί να έρθει και κανένα από άλλη γειτονιά) Η στείρωση κάνει σίγουρα κάτω από 100. Μπορεί να βρεις και με 50-60. Κάποιοι κάνουν καλύτερη τιμή για αδέσποτα. Οι θυληκές κατά την διάρκεια του οίστρου δεν μπορούν να στειρωθούν, πρέπει να γίνει άλλη εποχή. Πιο συγκεκριμένα θα σου πει ένα κτηνίατρος και για εδώ καταρχας εκφρασου καλυτερα. το λες βλακειες να το πεις στα φιλαρακια σου. επισης εχω γατα και την στειρωση της την πληρωσα 120 +35 το τσιπακι το οποιο εβαλαν αναγκαστικα. αμα δε ξερεις μη πετας κοτσανες. για 50 σε κανεναν χασαπη αν θες. προτεινα να στειρωσει τους αρσενικους γιατι θα ειναι πιο λιγοι. απο τις 12 γατες σιγουρα οι 9-10 θα ειναι θυληκες,δε νομιζω να διαθετει τοσα χρηματα!!! κι η στειρωση του αρσενικου ειναι και πιο φθηνη. απο το να μην στειρωσει καμια,ας στειρωσει εστω αυτους αν μπορει. αυτο λεω.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Το ποιος λέει κοτσάνες είναι προφανές. Τουλάχιστον μην λες πράγματα που θα αποπροσανατολίσουν κάποιον που προσπαθώ να βοηθήσει κάποια ζωάκια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 προτεινα να στειρωσει τους αρσενικους γιατι θα ειναι πιο λιγοι. απο τις 12 γατες σιγουρα οι 9-10 θα ειναι θυληκες,δε νομιζω να διαθετει τοσα χρηματα!!! κι η στειρωση του αρσενικου ειναι και πιο φθηνη. απο το να μην στειρωσει καμια,ας στειρωσει εστω αυτους αν μπορει. αυτο λεω. Κι έρχεται ένας (ή παραπάνω) γάτος από την γειτονιά και γκαστρώνει τις θηλυκές. Τσάμπα τα χρήματα που έδωσε για τους αρσενικούς... 2
margaritagr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Και ποντίκι να φάει και να σε γρατζουνιςεί δε παθαίνεις τίποτα. Τόσες γάτες που μ έχουν γρατζουνισει τόσα χρονια, θα πρέπε να χα τακαμουρι Εμείς φροντίζουμε αρκετές αδέσποτες. Αλλα όλες όσες πιάνονται τις εχουμε στειρώσεις, τους εχουμε κάνει εμβόλια και τις αποπαρασιτώνουμε. Συνεπως θες Α)στειρώσεις στα θηλυκά Β)αποπαρασίτωση σε ολα Γ) αν σε παίρνει οικονομικά, εμβόλια. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 καταρχας εκφρασου καλυτερα. το λες βλακειες να το πεις στα φιλαρακια σου. επισης εχω γατα και την στειρωση της την πληρωσα 120 +35 το τσιπακι το οποιο εβαλαν αναγκαστικα. αμα δε ξερεις μη πετας κοτσανες. για 50 σε κανεναν χασαπη αν θες. προτεινα να στειρωσει τους αρσενικους γιατι θα ειναι πιο λιγοι. απο τις 12 γατες σιγουρα οι 9-10 θα ειναι θυληκες,δε νομιζω να διαθετει τοσα χρηματα!!! κι η στειρωση του αρσενικου ειναι και πιο φθηνη. απο το να μην στειρωσει καμια,ας στειρωσει εστω αυτους αν μπορει. αυτο λεω.Οι θυληκες σε οιστρο αν μεινουν αστειρωτες θα γκαστρωθουν ακομα κι αν τις παρατησεις στην ταρατσα του χιλτον απομονωμενες απο τον υπολοιπο κοσμο. Που λεει ο λογος. Σε ανοιχτο χωρο παντως, τυπου γειτονια, θυληκη μη στειρωμενη, ειναι θεμα ελαχιστων ωρων να γκαστρωθει. Οσους αρσενικους και να στειρωσεις , θα βρεθει ενας αστειρωτος να κανει τη δουλεια, διοτι οι αρσενικοι την περιοδο του ζευγαρωματος γυρνανε σε μεγαλες αποστασεις, οποτε ολο και καποιος ξεμπαρκος θα σκαει μυτη καθε τοσο. Υποψιν οτι οι θυληκες βρισκονται σε οιστρο 2 βδομαδες το μηνα περιπου, δεν μιλαμε για 1 μερα το μηνα... Προτεραιοτητα στο στειρωμα των θυληκων, ακολουθουν οι αρσενικοι. Τους οποιους ο κυριος λογος που τους στειρωνουμε δεν ειναι ο περιορισμος της αναπαραγωγης (οπως με τα θυληκα) αλλα να μην χανονται/τραυματιζονται/κολλανε αρρωστιες απο το ζευγαρωμα. Τωρα στο ερωτημα του ts , το στανταρ προβλημα που θα εχεις με τις αδεσποτες γατες ειναι τα παρασιτα. Το 99.9% απο αυτες κουβαλανε ψυλλους πανω τους και πιστεψε με, δε θες να μπουν ψυλλοι στο σπιτι σου. Υπαρχουν σκευασματα για ψυλλους και λοιπα παρασιτα, οχι πολυ ακριβα, παιρνεις ενα μπουκαλακι, ψεκαζεις ολη την παρεα τακτικα μεχρι να καθαρισουν εντελως απο παρασιτα και μετα επαναλαμβανεις προοληπτικα μια στο τοσο. Απο κει και περα, αν σε παιρνει οικονομικα, το γνωστο σετακι εμβολιων. Σε καθε περιπτωση, στειρωση στα θυληκα.
solidsnake222 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Ήμουν περιπου στην ίδια θέση με τον ts(εντάξει όχι με 12 γάτες 5 είχα εγω) Αλλά επειδή ζω σε πόλη τα 2 μου τα πάτησαν τα αμαξια και ένα έδωσα σε ένα γνωστό μου Οπότε έμεινα με 2 γάτες ή μία 4 μηνών θυληκια και ο άλλος γατος 5-6 χρόνων (στο περίπου γιατί δεν τον είχα μεγαλώσει εγώ απλως είχε έρθει στην διάρκεια αναπαραγωγής και έμεινε εδω λόγω φαι και ότι είχα γάτες θυληκιες) Αυτός ο παλιό γάτος παρά ότι τον ταιζα 2 χρόνια όταν στείρωσα την γάτα εξαφανίστηκε και όχι δεν τον πατησε αμάξι, τον ειδα λίγο πιο πάνω απο την γειτονιά μου σε άλλο σπίτι με γάτες( προφανώς αστειροτες) Το συμπέρασμα: ότι μερικοί αρσενικοί γατοι αναζητούν περιοχή με γατες οπότε άμα στειρώσεις τις θυληκιες μερικά αρσενικά θα σηκωθουν να φηγουν Τώρα πλεον έχω 8 μηνών γατάκι( θυληκια) μόνιμα μέσα στο σπίτι Θα σου γράψω κατά περίπου τι μου κόστισε ή δικιά μου να έχεις μία ιδέα( πάντα μιλάμε χωρίς απόδειξη) 1. Τα 2 πρώτα εμβόλια εμένα μου κόστισαν 25 ευρώ το πρώτο το οποίο ήταν για τύφο 20 ευρώ το δεύτερο το οποίο ήταν για λύσσα 2. Ή αποπαρασιτωση μου κόστισε 15 3. Ή στείρωση μου κόστισε 100 Συμβουλή μου: στειρώσε τα θυληκα γιατί και αρσενικά να μην είχες θα σου έρθουν από άλλες περιοχες και μπορεί μερικά να εγκατασταθούν εκεί μόνιμα Και αν δεν σε συμφέρει προσπάθησε να βρεις σπίτι για κάποιες γάτες και κράτα κανα 2-3 και προσπάθησε να τις φροντίσεις ΣΩΣΤΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα