Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Τελευταία έτυχε να φτιάξω 2-3 φορές καφε φίλτρου.

Καταλαβαίνω ότι φλιτζάνι φίλτρου είναι το μισό μιας μεγάλης κούπας.

Ηθελα να ρωτήσω, πόσες κουταλιές καφέ χρειάζομαι για μια τέτοια μεγάλη κούπα; Απο δοκιμή και μόνο υπολογίζω σιγουρα παραπάνω απο 1 κουταλιά του γλυκού και μαλλον κάτι προς 1 κουταλιά της σούπας. Βάζω πολύ;

Επίσης, ο καφές που περισσεύει στην καφετιέρα μέχρι πότε πίνεται; Κάθε φορα ξαναανάβετε καφετιέρα για να ζεσταθεί η "κανάτα" ή την αφήνετε αναμμένη για να είναι ζεστός ο καφές;

Δημοσ.

Μια κουταλιά της σούπας για μια μεγάλη κούπα περίπου. Εγώ τον πίνω και μετά από ώρες και κρύος να είναι, δεν με πειράζει. Μπορείς όμως να αφήνεις την καφετιέρα ανοιχτή να τον κρατάει ζεστό (να είναι κάπως αρκετή ποσότητα όμως).

• Like 4
Δημοσ.

Εγω βαζω 2 κουταλιες της σουπας καφε για να κανω μια κουπα,οτιδηποτε λιγοτερο ειναι νερο imo.Και εννοειται το νερο μπαινει μετρημενο με την ιδια την κουπα και δεν βαζεις με το ματι στο περιπου.

Aν σου μεινει ο καφες,μπορεις να αναψεις την καφετερια αλλα γενικα ο γαλλικος χανει ευκολα το αρωμα του αμα μεινει.

Δημοσ.

Εννοείται ότι είναι θέμα γούστου. Και η αλήθεια είναι οτι και εμένα μου φαινόταν "αραιός". Αλλα και από την άλλη 2 κουταλιες της σούπας για μια κούπα, τελειώνει η συσκευασία του καφέ για πλάκα.

Δημοσ.

Ε βάλε μιάμιση :P

Έτσι κι αλλιώς ελαφρύς καφές είναι (ή φαίνεται) ο φίλτρου, οπότε δεν με πειράζει και τόσο να είναι «αραιός». Πίνεις μεγαλύτερη ποσότητα και είναι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βάζω 2 κουταλιές του γλυκού (δηλ μια κουταλιά της σούπσς περίπου) για μια κούπα, αλλά δεν τον θέλω και πολύ δυνατό. Εξαρτάται όμως κι από τον καφέ. Είχα πιει μια φορά φίλτρου σε μια φίλη, κι ενώ τον ετοίμασε μπροστά μου και δεν έβαλε πολύ καφέ, ήταν πολύ δυνατός, με τάραξε. Πίνω μέχρι δύο την ημέρα, πιο πολύ για να μη συνηθίζω και γιατί κάνει κατακράτηση (= κυτταρίτιδα).

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει κανονας για την ποσοτητα, δοκιμαζεις και οτι σ'αρεσει.

Εγω βαζω 1,5 κουταλια της σουπας ανα μεγαλη κουπα.

Την κανατα την αφηνω στην αναμενη καφετιερα μεχρι να αδειασει, αλλα γενικως μετα την 1 ωρα αρχιζει να χαλαει η γευση.

Δημοσ.

Γειά χαρά. Τελευταία έτυχε να φτιάξω 2-3 φορές καφε φίλτρου.

Καταλαβαίνω ότι φλιτζάνι φίλτρου είναι το μισό μιας μεγάλης κούπας.

Ηθελα να ρωτήσω, πόσες κουταλιές καφέ χρειάζομαι για μια τέτοια μεγάλη κούπα; Απο δοκιμή και μόνο υπολογίζω σιγουρα παραπάνω απο 1 κουταλιά του γλυκού και μαλλον κάτι προς 1 κουταλιά της σούπας. Βάζω πολύ;

Επίσης, ο καφές που περισσεύει στην καφετιέρα μέχρι πότε πίνεται; Κάθε φορα ξαναανάβετε καφετιέρα για να ζεσταθεί η "κανάτα" ή την αφήνετε αναμμένη για να είναι ζεστός ο καφές;

Προσωπικά βάζω δύο κουταλιές του γλυκού για την κούπα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν καφέδες φίλτρου strong, medium, mild, decaf, οπότε ο καθένας κανονίζει τη δόση του. Μπορεί και να μην καταφέρεις να τον συμπαθήσεις, εγώ όταν αγοράζω σπανίως, προτιμώ αρωματικό, κυρίως καραμέλα. Πάντως τα coffeeway έχουν πολύ καλύτερο καφέ φίλτρου από τα ΣΜ με το ανάλογο κόστος φυσικά

Δημοσ.

Εγώ βάζω 2 κουταλιές του γλυκού (δηλ μια κουταλιά της σούπσς περίπου) για μια κούπα, αλλά δεν τον θέλω και πολύ δυνατό. Εξαρτάται όμως κι από τον καφέ. Είχα πιει μια φορά φίλτρου σε μια φίλη, κι ενώ τον ετοίμασε μπροστά μου και δεν έβαλε πολύ καφέ, ήταν πολύ δυνατός, με τάραξε. Πίνω μέχρι δύο την ημέρα, πιο πολύ για να μη συνηθίζω και γιατί κάνει κατακράτηση (= κυτταρίτιδα).

254.jpg

Ίσα ίσα ο καφές αυξάνει το μεταβολισμό και -θα περίμενε κανείς να- εμποδίζει την κυτταρίτιδα. Εξάλλου, αντικυτταριδικές αλοιφές και θεραπείες στηρίζονται στη δράση της καφεΐνης όταν αυτή εφαρμόζεται τοπικά.

Πάντως κατέληξα στη 1.5 κουταλιά της σούπας πάνω-κάτω.

Περιμένουμε φωτο εεε!

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι οι κουταλιές μου ξεχειλίζουν και δεν είναι κοφτές. Αλλά δοκίμασα με 1.5 σουπας και δεν ήταν άσχημος. Θα δοκιμάσω όμως και με 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...