Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είναι έτσι, είναι ασυμφορος ο φίλτρου. Μια συσκευασία δε θα βγαζει παραπανω απο 10 φλιτζανια. Ηδη αμφιβάλλω πόσο μπορεί να βγάζει με 2 κουταλιες της σουπας που λένε όλοι παραπάνω.

Δημοσ.

Οι κλασσικες συσκευασιες Jacobs των 250gr (4 ευρω) βγαζουν γυρω στις 2-3 βδομαδες με 2 κουταλια της σουπας/μερα.

Συνυπολογιζοντας κανα 3ευρω ακομα για νερο-φιλτρα-ρευμα δεν νομιζω οτι 7 ευρω για 3 βδομαδες καθημερινο καφε 2 κουπες, ειναι ιδιαιτερα ασυμφορο.

Οπως και να 'χει, επειδη ως εξοδο ο καφες που γινεται στο σπιτι ειναι μικρο, δεν βαζω ποτε το οικονομικο μπροστα, παρα μονο το γουστο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν πιστέψω τα παρακάτω απο το site της illy τότε μια γεμάτη κουταλιά είναι 7-8 γραμμάρια. Αρα 2 κουταλιές (ή ενα φλιτζανι οπως προτειναν παραπάνω) τη μέρα ειναι 14 γρ. Και έτσι βγάζει 15-20 μερες.

http://www.illy.com/wps/wcm/connect/mobile_en/coffee/how-to-prepare-a-french-press

Παρεμπιπτοντως στο site προτείνουν 1 κουταλιά σούπας αλλα για κούπα των 200 ml. Το απλό νεροποτηρο είναι 250 ml.

Δημοσ.

Εμένα που χρειαζομαι 7-8 κουταλιές του γλυκού στιγμιαίο καφέ την ημέρα για να τα βγαλω πέρα - όχι. Είναι ακριβο για ισοδύναμη δόση.

Δημοσ.

Προφανως, αφου ο φιλτρου ειναι αν οχι ο ελαφρυτερος, απο τους πλεον ελαφρυτερους καφεδες. Αν προσπαθεις να βγαλεις ισοδυναμη δοση του στιγμαιου καφε απο καφε φιλτρου, καλυτερα να μην δοκιμασεις καν φιλτρου.

Δημοσ.

254.jpg

Ίσα ίσα ο καφές αυξάνει το μεταβολισμό και -θα περίμενε κανείς να- εμποδίζει την κυτταρίτιδα. Εξάλλου, αντικυτταριδικές αλοιφές και θεραπείες στηρίζονται στη δράση της καφεΐνης όταν αυτή εφαρμόζεται τοπικά.

Πάντως κατέληξα στη 1.5 κουταλιά της σούπας πάνω-κάτω.

Περιμένουμε φωτο εεε!

χαχαχαχαχαχα ! Έλα μου ντε! Nα ξερες πόσες φορές το αναρωτήθηκα αυτό! Όσο για την κυτταριτιδα,δε θέλω να θυμαμαι καν ότι έχω όχι να τη φωτογραφίζω κιόλας....

On topic, εμένα ένα κουτί καφέ φίλτρου μου βγάζει περίπου 1και κάτι, υπολογίζοντας μια κουταλιά της σούπας ανα κούπα,και κατά μέσο όρο 1,5 κούπα την ημέρα (αφού πίνω άλλοτε μία κι άλλοτε δυο).

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα για μια κουπα κανονικου μεγέθους βαζω τρια κουταλακια του γλυκου καφε . Εξαρταται και τον καφε όμως πχ ως φοιτητης επαιρνα τον jacobs (νομιζω) τον strong κι μειωσα σε 2 κουταλακια (επειδη εχω κοψει την ζαχαρη και βαζω στεβια με ψιλοπειραζε ή ενοχλουσε το στομαχι μου) ενω καποιοι με αρωμα (btw λατρευω τη καραμελα και το φουντουκι) βαζω 3 κουταλακια κανονικα . (Η στεβια σταθερη στα 2 χαπακια , 3 βαζω στον νες στο τσακιρ κεφι)

Δημοσ.

Ενημερωτικά, γενικά ο φίλτρου είναι ο καφές με την υψηλότερη ποσότητα καφείνης λόγω μεγέθους. Αντίθετα, ο εσπρέσσο που θεωρείται "βαρύς", έχει αρκετά λιγότερη. Ο στιγμιαίος μάλλον κάπου ενδιάμεσα.

http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/caffeine/art-20049372

Δημοσ.

Εμένα η καφετιέρα μου τον τελευταίο καιρό βγάζει στην κανάτα το μισό νερό,το αλλό μισό πρέπει να περιμένω κανενά μισάωρο.Γιατί μπορεί να γίνεται αυτο?

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα.να ρωτήσω κάτι,το γαλλικό καφέ τον ίδιο που έχω φιλτράρει μπορώ να τον χρισιμοποιησω και για δεύτερη κανάτα χωρίς να το αλλάξω;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, olgaolgitsa είπε

Καλημέρα.να ρωτήσω κάτι,το γαλλικό καφέ τον ίδιο που έχω φιλτράρει μπορώ να τον χρισιμοποιησω και για δεύτερη κανάτα χωρίς να το αλλάξω;

Ο καφές είναι για πέταμα. Δεν θα πάθεις κάτι με το να το κάνεις, αλλά ο καφές σου θα είναι υποδεέστερος. Το σωστό είναι να βάζεις κάθε φορά νέο φίλτρο, για να καταλαβαίνεις ότι πίνεις καφέ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...