Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγω για τετοια καταθεση λεω.

Εξαρταται οπως σου ειπα σε τι λογαριασμο κανεις την καταθεση, και για τι σκοπο. Προσφατα πηγε γνωστος να καταθεσει 5κ μετρητα στον προσωπικο του λογαριασμο μισθοδοσιας και εφαγε ακυρο επειδη δεν ειχε παραστατικα μαζι του. Οταν τα πηγε (αποδειξεις αναληψεων απο αλλο λογαριασμο αλλης τραπεζας), κατατεθηκαν τα λεφτα κανονικα.

Αν εσενα δεχονται 4-5κ τη βδομαδα προφανως καλυπτονται με οσα ηδη γνωριζουν ωστε να μην ζητανε παραστατικα. Οταν δεν γνωριζουν, κι οταν το ποσο κατα την κριση τους ειναι αρκουντως μεγαλο και διατρεχει κινδυνο να μην δικαιολογει την προελευση του, ζητανε παραστατικα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τι παραστατικά ζητάνε άμα θες να κάνεις κατάθεση τετραψηφιων και παραπάνω ποσών? Τους πας πχ το βιβλιάριο που είχες κάνει καποια ανάληψη στο παρελθόν και τους το δείχνεις?

• Like 1
Δημοσ.

Τι παραστατικά ζητάνε άμα θες να κάνεις κατάθεση τετραψηφιων και παραπάνω ποσών? Τους πας πχ το βιβλιάριο που είχες κάνει καποια ανάληψη στο παρελθόν και τους το δείχνεις?

Οτιδηποτε αποδεικνυει την προελευση των χρηματων που τους πας σε μετρητο.

Αν πχ πουλησεις ενα αμαξι/σπιτι και πληρωθεις μετρητα, θα πρεπει να τους δειξεις (αν σου ζητηθει) το χαρτι της μεταβιβασης.

Αν ειναι αναληψεις απο αλλο λογαριασμο, τις αποδειξεις των αναληψεων (ισως να κανει και το βιβλιαριο).

κ.ο.κ.

Δημοσ.

Κι εγω για τετοια καταθεση λεω.

Εξαρταται οπως σου ειπα σε τι λογαριασμο κανεις την καταθεση, και για τι σκοπο. Προσφατα πηγε γνωστος να καταθεσει 5κ μετρητα στον προσωπικο του λογαριασμο μισθοδοσιας και εφαγε ακυρο επειδη δεν ειχε παραστατικα μαζι του. Οταν τα πηγε (αποδειξεις αναληψεων απο αλλο λογαριασμο αλλης τραπεζας), κατατεθηκαν τα λεφτα κανονικα.

Αν εσενα δεχονται 4-5κ τη βδομαδα προφανως καλυπτονται με οσα ηδη γνωριζουν ωστε να μην ζητανε παραστατικα. Οταν δεν γνωριζουν, κι οταν το ποσο κατα την κριση τους ειναι αρκουντως μεγαλο και διατρεχει κινδυνο να μην δικαιολογει την προελευση του, ζητανε παραστατικα.

Δεν ξέρω τι γίνεται στο γκισέ μιας και έχω χρόνια να πατήσω,αλλά μπορείς να καταθέσεις χρήματα και στο ΑΤΜ όπου εκεί σίγουρα δεν έχει εφαρμογή αυτό που γράφεις.Το ΑΤΜ δεν μπορεί να "αρνηθεί" κατάθεση πέραν τεχνικών λόγων,τουλάχιστον απότι γνωρίζω βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται στο γκισέ μιας και έχω χρόνια να πατήσω,αλλά μπορείς να καταθέσεις χρήματα και στο ΑΤΜ όπου εκεί σίγουρα δεν έχει εφαρμογή αυτό που γράφεις.Το ΑΤΜ δεν μπορεί να "αρνηθεί" κατάθεση πέραν τεχνικών λόγων,τουλάχιστον απότι γνωρίζω βέβαια.

Από ένα ποσό και πάνω κατάθεσης στο ΑΤΜ (ετησίως) η τράπεζα ενημερώνει την εφορία.

Όταν λέω ετησίως εννοώ στο σύνολο ετησίως, αν πηγαίνεις κάθε μέρα και καταθέτεις 1000 ευρώ μόλις ξεπεράσεις το ποσό μπορείς μεν να συνεχίσεις να καταθέτεις, στο τέλος της χρονιάς στη φορολογική δήλωση θα σου'ρθει ραβασάκι.

Στο εξωτερικό είναι γύρω στις 10.000, πιστεύω κάπου τόσο θα είναι και στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης παιζει ρολο ως τι κανεις καταθεση. Αν πας ως ιδιωτης καταθετης με δηλωθεν μηνιαιο εισοδημα 500 το μηνα και καταθεσεις 9.000 να εισαι βεβαιος οτι θα σου ζητηθουν παραστατικα προελευσης του ποσου, αλλιως απλα δεν θα το δεχθουν.

δεν υφισταται με ακριβεια αυτο.

εχω δει να συμβαινει αλλα ξερω καποια ατομα που δεν εχουν ελεγχθει ποτέ.

τακτικά (5-7 εβδομαδες) 5ψηφια νουμερα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σε ελέγξει η εφορία αργότερα.

http://www.capital.gr/tax/3078979/pos-tha-elegxontai-oi-maures-katatheseis

Δημοσ.

Θα σε ελέγξει η εφορία αργότερα.

http://www.capital.gr/tax/3078979/pos-tha-elegxontai-oi-maures-katatheseis

φανταζομαι θα το εχουν λυσει οι ανθρωποι...

(οπως με τα κερδισμενα δελτια ΟΠΑΠ και λοιπα "κολπα")

δεν πιστευω να ειναι βλακες κ να καταθετουν στο πιο αβεβαιο τραπεζικο συστημα τετοια ποσα...

Δημοσ.

Ακριβεστατο ειναι. Εξηγησα παραπανω γιατι δε ζητανε σε καποιους.

Σε ιδιωτη που τα εισοδηματα του δεν δικαιολογουν τετοια ποσα (σε τετοια περιπτωση αναφερομαι), θα ζητηθουν παραστατικα 101% για 5ψηφια καταθεση μετρητων σε γκισε.

Δημοσ.

Ακριβεστατο ειναι. Εξηγησα παραπανω γιατι δε ζητανε σε καποιους.

Σε ιδιωτη που τα εισοδηματα του δεν δικαιολογουν τετοια ποσα (σε τετοια περιπτωση αναφερομαι), θα ζητηθουν παραστατικα 101% για 5ψηφια καταθεση μετρητων σε γκισε.

αρα οχι οπως το διατυπωσες. στο τελος, ναι, μπορει να ζητηθουν. οχι ομως οτι δε θα δεχθουν τα λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.

φανταζομαι θα το εχουν λυσει οι ανθρωποι...

(οπως με τα κερδισμενα δελτια ΟΠΑΠ και λοιπα "κολπα")

δεν πιστευω να ειναι βλακες κ να καταθετουν στο πιο αβεβαιο τραπεζικο συστημα τετοια ποσα...

Λες ότι έχεις δει συχνά να συμβαίνει αυτό 5-7 βδομάδες πενταψήφια ποσά.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει, θα ενημερωθεί όμως η εφορία και θα σου ζητήσει πόθεν έσχες και θα φορολογηθείς γι'αυτά.

Εκτός αν τα δηλώσεις από μόνος σου που και πάλι θα φορολογηθείς μετά.

Δημοσ.

Πολύ σωστά τα έγραψε ο YourTrueLegend παραπάνω.

Δινω μερικές διευκρινήσεις μετά από ερώτημά μου σε φίλο τραπεζικό.

*Ποσά πάνω από 15.000 ευρώ σου ζητάνε πάντα παραστατικό.

*Αν πρόκειται για χρήματα που ειχες βγάλει από την ιδια τράπεζα, λειτουργουν ως cash back. Δεν είναι χαζοι, ξέρουν ότι τα έβγαλες από λογαριασμό σου.

*Αν πρόκειται για χρήματα που είχες τη τελευταία 10ετία σε στρώμα λ.χ. και δεν υπάρχουν παραστατικά (λογικό), θα σου ζητηθούν φορολογικές δηλώσεις του παρελθόντος, ώστε να ελεγχθεί ότι δε πρόκειται για μαύρο χρήμα.

Αυτό που ξέχασα να ρωτήσω, είναι το τι συμβαίνει στην απίθανη περίπτωση, κάποιος να έχει χρήματα από παιδάκι σε κουμπαρά λ.χ. και έχει μαζέψει ένα σεβαστό ποσό. Νομίζω ότι θα βρεθεί η λύση βέβαια, αν δε πρόκειται για κανα τεράστιο ποσό.

Δημοσ.

Λες ότι έχεις δει συχνά να συμβαίνει αυτό 5-7 βδομάδες πενταψήφια ποσά.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει, θα ενημερωθεί όμως η εφορία και θα σου ζητήσει πόθεν έσχες και θα φορολογηθείς γι'αυτά.

Εκτός αν τα δηλώσεις από μόνος σου που και πάλι θα φορολογηθείς μετά.

Αυτό το ξέρω & το κατάλαβα κ απ'το άρθρο που παρέθεσες.

Είναι διαφορετικό να λέμε ΘΑ φορολογηθείς κ άλλο οτι δε θα κανει καποιος καταθεση χωρις παραστατικά/αποδεικτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ είχα ακούσει να ζητήσουν τον λόγο που έκαναν ανάληψη των χρημάτων τους από την τράπεζα λες και τους πέφτει λόγος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...