Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alldaynews είπε

Δυστυχως για την 1660ti δεν υπάρχει waterblock απο ekwb.Θέλει δουλιτσα ακόμη αλλα πιστευω θα βγει καλό

Την αναγκη την δημιουργεις :) 

ειχα την 1660 ti (gigabyte) και επειδη ήθελα να βαλω block και να παω σε custom πηρα 5700xt (θερμοσιφωνακι) 

Αναμενω να δω φωτο οταν τελειωσει ! 

(αν χρειαστεις οποια βοηθεια, βαλε φωνη ) 

• Like 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, alldaynews είπε

Δυστυχως για την 1660ti δεν υπάρχει waterblock απο ekwb.Θέλει δουλιτσα ακόμη αλλα πιστευω θα βγει καλό

μπορει να μην υπαρχει full cover αλλα  μπορεις να βαλεις block στο die κανονικα

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

μπορει να μην υπαρχει full cover αλλα  μπορεις να βαλεις block στο die κανονικα

VRM  τι να βαλει ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω σκεφτει να την δώσω κι ολας για να παρω 5700 αλλα μαλλον σε nvidia θα μεινω.Μπορει να εχω δει και απο alphacool για αυτη αλλα δεν ξερω αν αξιζει κι ολας

Επεξ/σία από alldaynews
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, alldaynews είπε

Εχω σκεφτει να την δώσω κι ολας για να παρω 5700 αλλα μαλλον σε nvidia θα μεινω 

Αν και βλεπω οτι ο κινεζος φιλος ΑLI κατι κυκλοφορει : 

https://www.aliexpress.com/item/4000088895975.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.68c4170fYTRuNx&algo_pvid=4f125b74-c1c1-400d-b3eb-6a664fc61ff5&algo_expid=4f125b74-c1c1-400d-b3eb-6a664fc61ff5-10&btsid=0ab6d70515868664998865971e2e86&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

1 λεπτό πριν, alldaynews είπε

Εχω σκεφτει να την δώσω κι ολας για να παρω 5700 αλλα μαλλον σε nvidia θα μεινω 

Ειχε πολλα θεματα με τους drivers , την πηρα day1 κυκλοφοριας , πλεον εχουνε λυθει και βλεπω μια πολυ καλη καρτα , και σε 2Κ αναλυση . 

<με θερμοκρασια προ νερου 80 + βαθμους  και με νερο 45 MAX.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι αξίζει σε αυτη την καρτα να μπει waterblock  ??Και με τον 3600Χ ισως δεν αξιζει να βαλω στην μητρική το EK WATER BLOCKS EK-FB ASUS C6H RGB MONOBLOCK - NICKEL αλλα θα το βαλω🤣🤣

Επεξ/σία από alldaynews
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατα την γνωμη μου δεν ειναι μια καρτα που την ζοριζει η θερμοκρασια..αλλα εγω θα εβαζα.

Μαλλον να τα πω αλλιως , ειναι μια καρτουλα που ειναι εμπορικη ακομη, πραγμα το οποιο σημαινει οτι μπορεις να την πουλησεις και να πας σε κατι αλλο (2060s ή 2070 ή 5700) με ενα ωραιο block.

και , σε συνδυασμο με ASUS C6H RGB Monoblock , απωγειωνεις το συστημα σου οπτικα.

Απο την αλλη ομως θα μπορουσες να κανεις και αυτο που λεει ο akoinonitos με ψυκτρακια και αυτοκολλητα thermal pads για να κρατησεις την καρτα σου και να τα ριξεις αλλου τα € .

και μια φωτο πριν το λυσω ( να καθαρισω αυτην την ΜΑΛΑ** χρωμα που πετυχα, και να καθαρισω block ,ψυγεια ,να πεταξω σωληνες κτλπ )

ψορσαρ.jpg

Επεξ/σία από diaol
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

χριστός ανέστη. καλησπερα την παρεα εχω ενα θεματακι με τις θερμοκρασιες του 9700κ. πριν λιγους μηνες εβαλα μια custom υδροψυξη της alphacool με 360mm ψυγειο

Το block του cpu ειναι το ΄΄eisblock xpx΄΄ σε μαυρο. σημερα εβγαλα το block το ελυσα και πανω στα μεταλλικα ψυχτρακια ειχε κατι σαν γλυτσα τα φυσιξα με αερα ολα καλα το εδεσα γεμισα την λουπα εβαλα μπροστα αλλα ειδα μια μικρη βελτιωση στις θερμοκρασιες μολις ~5 βαθμους. εχετε να προτεινετε καποια λυση? σκευτομαι να παρω το ek velocity να δοκιμασω 

Screenshot 19_4_2020 8_33_09 μμ.png

Screenshot 19_4_2020 8_33_09 μμ.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johnmt2 είπε

χριστός ανέστη. καλησπερα την παρεα εχω ενα θεματακι με τις θερμοκρασιες του 9700κ. πριν λιγους μηνες εβαλα μια custom υδροψυξη της alphacool με 360mm ψυγειο

Το block του cpu ειναι το ΄΄eisblock xpx΄΄ σε μαυρο. σημερα εβγαλα το block το ελυσα και πανω στα μεταλλικα ψυχτρακια ειχε κατι σαν γλυτσα.

Αληθώς!

Αν ήταν οργανικής φύσης μιλάμε για άλγη.Άν έχεις soft-tube,παίζει και το ενδεχόμενο του plasticizer.

Χρησιμοποίησες αποσταγμένο νερό ή κάποιο premix στο loop σου;Αν δέν έχει καθαριστεί καλά το ψυγείο και μπεί ψυκτικό με ελαφρώς όξινο PH,επίσης γίνονται διάφορα περίεργα...

πχ. Alphacool CKC Cape Kelvin Catcher Clear μετά απο 24 ώρες:

20200309_194113.jpg.9eefbe3cf2313e0608a6603df5ce82b2.jpg

Έχει ανέβει και η θερμοκρασία αυτές τις μέρες, οπότε μήν περιμένεις την ίδια απόδοση.Αυτό ισχύει ασχέτως custom,AIO ή κλασσικής αερόψυκτρας.Δέν νομίζω πως ένα νέο block θα κάνει την διαφορά.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν συναρμολογησω την λουπα ειχα καθαρισει τα μπλοκ και το ψυγειο με απεσταγμενο νερο και τα στραγγιξα και μετα εκανα γεμισμα με Cape Kelvin Catcher Clear

οι σωληνες ναι ειναι soft tube. συνηθως σε εναν oc επεξεργαστη επιπεδου 9700κ 5ghz τι θερμοκρασιες πρεπει να περιμενει καποιος?

με σχετικα light cpu stress τους 79 βαθμους τους θεωρω ως προβλημα- μη φυσιολογικο η scythe ninja 5 Που ειχα πριν την υδροψυξη στις ιδιες ρυθμισεις ειχε αισθητα χαμηλοτερες θερμοκρασιες

θερμοαγωγιμη παστα μπηκε thermal grizzly hydronaut

Επεξ/σία από johnmt2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johnmt2 είπε

πριν συναρμολογησω την λουπα ειχα καθαρισει τα μπλοκ και το ψυγειο με απεσταγμενο νερο και τα στραγγιξα και μετα εκανα γεμισμα με Cape Kelvin Catcher Clear

οι σωληνες ναι ειναι soft tube. συνηθως σε εναν oc επεξεργαστη επιπεδου 9700κ 5ghz τι θερμοκρασιες πρεπει να περιμενει καποιος?

με σχετικα light cpu stress τους 79 βαθμους τους θεωρω ως προβλημα- μη φυσιολογικο η scythe ninja 5 Που ειχα πριν την υδροψυξη στις ιδιες ρυθμισεις ειχε αισθητα χαμηλοτερες θερμοκρασιες

Εφοσον εχεις soft tube (σχετικα ευκολο το λυσιμο και δεσιμο ) θα σου προτεινα να λυσεις και να καθαρισεις ψυγεια κτλπ .Η ροη σου ειναι κανονικη  ?

Eπισης τον 9700 τον εχω δει θερμοκρασιες 65-70 in Bench stress , με ενα διπλο ψυγειο 60mm , μια 1080 με block , 240 res με d5 . 

Xωρις να ξερω την λουπα σου νομιζω εισαι ψηλα.

Και συμφωνω με Tenshi δεν θα δεις διαφορά με νεο block .

Επεξ/σία από diaol
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Κατα πάσα πιθανότητα η γλίτσα ήταν plasticizer απο τους σωλήνες.Δοκίμασε να καθαρίσεις τα microfins του block με μια οδοντόβουρτσα και δές μελλοντικά για σωλήνες που δέν έχουν plasticizer (Primochill advance LRT).Ιδανικά θα έλεγα να καθαρίσεις και το ψυγείο.Αν έχει μαζέψει και εκεί,είναι θέμα χρόνου θα μπουκώσει ξανά τα block σου.

Σχετικά με τις θερμοκρασίες,δέν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά.Η λογική λέει καλύτερα απο την Scythe,άλλα και πάλι υπάρχουν μεταβλητές (ανεμιστήρες,airflow,ταχύτητα περιστροφής).Οι ανεμιστήρες που είχε το kit σου είναι Be quiet! Pure wings 2, νομίζω.Ήσυχοι μέν,όχι ιδανικοί για ψυγεία δε και το γράφω έχοντας τους Silent Wings 3.Το σίγουρο είναι πώς αν δέν έχεις 2+ ψυγεία,με τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες θα πρέπει να ρυθμίσεις λίγο πιο επιθετικό fan curve .

• Like 3
Δημοσ.

Zmt tubes και ξεμπλέκεις από την κιτρινοπρασινιλα ,επίσης mayhems clear για υγρό. Επίσης κάποιοι σωλήνες σου λένε ότι δεν κανουν για κάποια υγρα συγκεκριμένων εταιριών. 

• Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, juno12 είπε

εγώ με το σύστημα της υπογραφής έχω 70-75 βαθμούς στον επεξεργαστή φθινόπωρο/χειμώνα και 80-90 άνοιξη/καλοκαίρι.
μετά από ώρες δοκιμών διάταξης αντλίας ψυγείων block κλπ. έχω καταλήξει ότι η μόνη λύση
(που ήθελα να αποφύγω) είναι το delid  του 8700k και κατα πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί και lapping στο ihs του.

Stock τον εχεις ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...