Προς το περιεχόμενο

ποιότητα αυγών

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα παλιότερα ακούσει ότι τα αυγά με έντονο κίτρινο προς το πορτοκαλί κρόκο είναι τα "καλά".

Εδώ όταν αγοράζω από ένα σουπερμάρκετ του συρμού φτηνιάρικα αυγά από μια συγκεκριμένη μάρκα μαζικής παραγωγής, είναι πάντα τέτοιο χρώμα. Αντίθετα όποτε έχω επιχειρήσει να τα σκάσω παραπάνω για βιολογικό αυγό, είτε χύμα είτε τυποποιημένα, μονίμως έχουν ένα ξεθωριασμένο κίτρινο. Εγώ περίμενα το αντίθετο.

Τι ισχύει;

Μπορεί το έντονο χρώμα στον κρόκο να επιτευχθεί με ...άνομα και ανθυγιεινά μέσα;

Δημοσ.

Εχει κάποιος κότες στον κήπο του που να τρέφονται με φυσικές τροφές, να μας πει;

Δημοσ.

Έχω πρόσβαση σε τέτοια αυγά και συνήθως δεν είναι πολύ κίτρινα. Θα μπορούσαν με άλλες τροφές όμως (πχ καλαμπόκι νομίζω) να γίνουν πιο κίτρινα. Σε μαζική παραγωγή μάλλον τα κάνουν αλλιώς.  

• Like 1
Δημοσ.

Μου έχουν φέρει αβγά από κότες "της γιαγιάς" και ήταν πάντα πολύ μικρά με καφέ τσόφλι. Επίσης ενίοτε μπορεί να έχουν σποράκι μέσα. Το χρώμα του κρόκου δεν το έχω προσέξει ποτέ.

Δημοσ.

Έχει ο ξάδερφος μου καμία 40.000 .το πορτοκαλί στον κρόκο οφείλεται στην καροτίνη που βάζουν στο σητηρέσιο.οι σπιτικές, ελευθέρας έχουν κίτρινο κρόκο.Εάν τους ταΐσεις σόγια τις σπιτικές ο κρόκος έχει χρώμα ώχρα

Επίσης υπάρχουν 4 μεγέθη+ ένα τα δικροκα.όσο μεγαλύτερο μέγεθος ανεβαίνει και η τιμή.

Δημοσ.

Έχει ο ξάδερφος μου καμία 40.000 .το πορτοκαλί στον κρόκο οφείλεται στην καροτίνη που βάζουν στο σητηρέσιο.οι σπιτικές, ελευθέρας έχουν κίτρινο κρόκο.Εάν τους ταΐσεις σόγια τις σπιτικές ο κρόκος έχει χρώμα ώχρα

Επίσης υπάρχουν 4 μεγέθη+ ένα τα δικροκα.όσο μεγαλύτερο μέγεθος ανεβαίνει και η τιμή.

Εαν δωσεις καλαμποκι κοκκινιζει ο κροκος.στους εγκλωβισμους βαζουν καροτινη ναι.πως τα τρωτε τα αυγα απο τα σουπερ μαρκετ..τα περισοτερα ειναι κλουβια
Δημοσ.

Έχω δει αυγά "εργοστασίου" και ο κρόκος είναι πιο κόκκινος από τα δικά μου.

Οπότε το χρώμα το φτιάχνουν.

Τώρα, τι τα ταΐζουν τι ακριβώς κάνουν και γεννάνε κάθε μέρα, δεν ξέρω.

Φυσικά για να βγαίνουν προς πώληση θα είναι "νόμιμα" αυτά που τα ταΐζουν.

Εχει κάποιος κότες στον κήπο του που να τρέφονται με φυσικές τροφές, να μας πει;

Δημοσ.

Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω.

Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού.

Δημοσ.

Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω.

Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού.

Μπορεί να είναι από νέο κοπάδι, δεν είναι τόσο σίγουρο αυτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...