Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Είχα παλιότερα ακούσει ότι τα αυγά με έντονο κίτρινο προς το πορτοκαλί κρόκο είναι τα "καλά". Εδώ όταν αγοράζω από ένα σουπερμάρκετ του συρμού φτηνιάρικα αυγά από μια συγκεκριμένη μάρκα μαζικής παραγωγής, είναι πάντα τέτοιο χρώμα. Αντίθετα όποτε έχω επιχειρήσει να τα σκάσω παραπάνω για βιολογικό αυγό, είτε χύμα είτε τυποποιημένα, μονίμως έχουν ένα ξεθωριασμένο κίτρινο. Εγώ περίμενα το αντίθετο. Τι ισχύει; Μπορεί το έντονο χρώμα στον κρόκο να επιτευχθεί με ...άνομα και ανθυγιεινά μέσα;
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Έχω ακούσει ότι το χρώμα το φτιάχνουν όπως θέλουν (μάλλον με τις τροφές). Δεν ξέρω αν ισχύει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Εχει κάποιος κότες στον κήπο του που να τρέφονται με φυσικές τροφές, να μας πει;
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Έχω πρόσβαση σε τέτοια αυγά και συνήθως δεν είναι πολύ κίτρινα. Θα μπορούσαν με άλλες τροφές όμως (πχ καλαμπόκι νομίζω) να γίνουν πιο κίτρινα. Σε μαζική παραγωγή μάλλον τα κάνουν αλλιώς. 1
idomeneas7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Μου έχουν φέρει αβγά από κότες "της γιαγιάς" και ήταν πάντα πολύ μικρά με καφέ τσόφλι. Επίσης ενίοτε μπορεί να έχουν σποράκι μέσα. Το χρώμα του κρόκου δεν το έχω προσέξει ποτέ.
yannis27gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Αναλογα τι τρωνε φτιαχνει το χρωμα του κροκου (ετσι μου ειπε ο φιλος μου που εχει κοτες και με προμηθευει αυγα). 3
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Μπούρδα το "όχι έντονο κίτρινο=όχι καλο" Παμ παρακάτ 1
vrwmiaris Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Έχει ο ξάδερφος μου καμία 40.000 .το πορτοκαλί στον κρόκο οφείλεται στην καροτίνη που βάζουν στο σητηρέσιο.οι σπιτικές, ελευθέρας έχουν κίτρινο κρόκο.Εάν τους ταΐσεις σόγια τις σπιτικές ο κρόκος έχει χρώμα ώχρα Επίσης υπάρχουν 4 μεγέθη+ ένα τα δικροκα.όσο μεγαλύτερο μέγεθος ανεβαίνει και η τιμή.
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Για να μάθεις από αυγά, πιάστα και κούρεφτα. 1
Ryudo2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Έχει ο ξάδερφος μου καμία 40.000 .το πορτοκαλί στον κρόκο οφείλεται στην καροτίνη που βάζουν στο σητηρέσιο.οι σπιτικές, ελευθέρας έχουν κίτρινο κρόκο.Εάν τους ταΐσεις σόγια τις σπιτικές ο κρόκος έχει χρώμα ώχρα Επίσης υπάρχουν 4 μεγέθη+ ένα τα δικροκα.όσο μεγαλύτερο μέγεθος ανεβαίνει και η τιμή. Εαν δωσεις καλαμποκι κοκκινιζει ο κροκος.στους εγκλωβισμους βαζουν καροτινη ναι.πως τα τρωτε τα αυγα απο τα σουπερ μαρκετ..τα περισοτερα ειναι κλουβια
Highlander Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Έχω δει αυγά "εργοστασίου" και ο κρόκος είναι πιο κόκκινος από τα δικά μου. Οπότε το χρώμα το φτιάχνουν. Τώρα, τι τα ταΐζουν τι ακριβώς κάνουν και γεννάνε κάθε μέρα, δεν ξέρω. Φυσικά για να βγαίνουν προς πώληση θα είναι "νόμιμα" αυτά που τα ταΐζουν. Εχει κάποιος κότες στον κήπο του που να τρέφονται με φυσικές τροφές, να μας πει;
Apoll Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω. Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού.
margaritagr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Bro science φαση Αυτα με το τσοφλι... Μπαααα
vrwmiaris Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Κανείς καταλαβαίνει την ποιότητα του αβγού από το τσόφλι. Αν είναι πολύ σκληρό είχε πρόσβαση σε πετραδάκια κλπ, άρα ήταν έξω. Και επίσης είναι ΑΒΓΟ και οχι ΑΥΓΟ. Μάθετε Ελληνικά, απλή ορθογραφία πρώτης Δημοτικού. Μπορεί να είναι από νέο κοπάδι, δεν είναι τόσο σίγουρο αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα