christano Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Καλημερα σε ολους. Εχω παραγγειλει ενα pc το οποιο θα το πληρωσω με debit card απο δυο τραπεζες. Το θεμα μου ειναι οτι θα κοπει τιμολογιο στο ονομα του πατερα μ αλλα οι καρτες ειναι στο ονομα το δικο μ. Θα υπαρξει καποιο προβλημα με την εφορια και την επιστροφη ΦΠΑ? Ας απαντησει καποιος που ξερει σιγουρα. Σας ευχαριστω πολυ
eidikos33 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 αυτο το ειχα αναρωτηθει και εγω για τους λογαριασμους δεη του γιου μου αμα πληρωσω τους λογαριασμους του εγω ενω εινα ο λογαριασμος ειναι στο ονομα της γυναικας μου σε πιανου το ονομα θα προσμετρηθει το αφορολογητο?
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Καλημερα σε ολους. Εχω παραγγειλει ενα pc το οποιο θα το πληρωσω με debit card απο δυο τραπεζες. Το θεμα μου ειναι οτι θα κοπει τιμολογιο στο ονομα του πατερα μ αλλα οι καρτες ειναι στο ονομα το δικο μ. Θα υπαρξει καποιο προβλημα με την εφορια και την επιστροφη ΦΠΑ? Ας απαντησει καποιος που ξερει σιγουρα. Σας ευχαριστω πολυ Σε πιθανό έλεγχο εννοείται πως θα υπάρξει πρόβλημα.
christano Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ο υπολογιστης θα ειναι για την δουλεια μας. Απλα επειδη ο πατερας μ δεν μππρει να πληρωσει με καρτα θα πληρωσω εγω με την δικια μ.
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 αυτο το ειχα αναρωτηθει και εγω για τους λογαριασμους δεη του γιου μου αμα πληρωσω τους λογαριασμους του εγω ενω εινα ο λογαριασμος ειναι στο ονομα της γυναικας μου σε πιανου το ονομα θα προσμετρηθει το αφορολογητο? Είχα την εντύπωση ότι δεν μετράνε στο αφορολόγητο αυτά. 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Για εμπορική επιχείρηση μιλας, τι εννοείς επιστροφή φπα
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Για εμπορική επιχείρηση μιλας, τι εννοείς επιστροφή φπα θα κόψει τιμολόγιο στην εταιρεία του πατέρα του αλλά θα πληρώσει με τη δικιά του κάρτα. Οπότε θέλει να δει αν θα υπάρχει πρόβλημα να καταχωρηθεί το τιμολόγιο ώστε να εκπέσει ο ΦΠΑ. Εγώ αυτό κατάλαβα δηλαδή.
gilardino Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Απ όσο ξέρω κανονικά το τιμολόγιο πρεπει να κόβεται στ όνομα του κατόχου της κάρτας.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Το φπα χρεώνεται στην επιχείρηση που θα κοπεί το τιμολόγιο, το ποιός θα πληρώσει δεν ενδιαφέρει κανέναν 1
christano Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Και γω αυτο νομιζα μεχρι πουμ βαλανε λογια. Αφου στο τιμολογιο θα ειναι το ονομα του.πατερα μ.
sphinxgr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εγω πάντως σε παρόμοιες αγορές και για να είναι λογιστικά σωστή η επιχείρηση με υποχρεώνουν να πληρώσω με κάρτα του κατόχου της επιχείρησης ή με τραπεζίκό έμβασμα απο λογαριασμό στο όνομα της επιχείρησης. Ο λόγος είναι πως σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να φαινεται απο που προέρχονται τα χρήματα. (να συμφωνεί το τιμόλόγιο με το λογαριασμό της επιχείρησης) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ειναι ασαφες ακομα το θεμα..... Κι εγω πληρωνω ΔΕΗ κλπ που δεν ειναι στο ονομα μου ολα με ebanking αλλα δεν ξερω αν μετρησουν ολες οι πληρωμες για το αφορολογητο . Δυσκολο να ταυτοποιησυν το ΑΦΜ του καταναλωτη με το ΑΦΜ αυτου που κανει την πληρωμη .Αν τελικα ισχυσουν οσα ειπαν και στο τελος δεν χρεαιστει τιποτα οπως περυσι και προπερυσι .
Typhoon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τρελενόμαστε με το αφορολόγητο. Μια οικογένεια που πληρώνει τις ΔΕΚΟ της, super market και καμιά βενζίνη με κάρτα/έμβασμα καλύπτει εύκολα τα ποσά που ζητούνται. Εκτός αν μιλάμε για πολύ μεγάλα εισοδήματα, που εκεί θα είναι μάλλον αντίστοιχα και τα έξοδα πάλι. Θέλω να πω ότι μάλλον δεν θα χρειστούμε τα ποσά από τις ΔΕΗ των παιδιών μας ή ότι άλλο πληρώνει ο καθένας.
opera Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ένας λογιστής θα ξέρει να απαντήσει,η λογική μου λέει ότι το τιμολόγιο στο όνομα του πατέρα σου είναι δικό του παραστατικό αλλά επειδή πλήρωσες εσύ το ποσό που δαπανήθηκε μετράει στο χτίσιμο του δικού σου αφορολόγητου. Επίσης έκανες δωρεά στο πατέρα σου και δε ξέρω λογιστικά τι σημαίνει αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα