Προς το περιεχόμενο

Δεύτερη δουλειά


kostaszabos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εργάζομαι σε μιά εταιρία στο Τεχνικό τμήμα και σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές μου εκτός Ελλάδας (φυσικά) αλλά σκέφτομαι να βρώ και δεύτερη δουλειά.. όχι τόσο για τα χρήματα όσο για να επεκτείνω τις τεχνικές γνώσεις μου και τις επαγγελματικές μου δεξιότητες.. 

Κακά τα ψέμματα όσο και άν έχεις διαβάσει κάτι στη θεωρία άν δέν το δουλέψεις επαγγελματικά είναι σά να μην το ξέρεις.. 

 

Σκέφτομαι να βρώ κάτι σάν εξωτερικός συνεργάτης σε δίκτυα υπολογιστών για να προγραμματίζω ρουτεράκια Cisco ή σάν προγραμματιστής Java.. δηλαδή να έχω ευελιξία στις ώρες εργασίας και να μπορώ να δουλέψω και απο το σπίτι μου απογεύματα και σαββατοκύριακα.. 

Προς το παρόν διαβάζω διάφορα eBooks και την ύλη των αντίστοιχων πιστοποιήσεων για να έρθω σε ένα καλό επίπεδο.. 

 

Αυτό που με απασχολεί είναι άν θα έχω προβλήματα με την πρωινή εργασία γιατί θα έχω επιπλέον πίεση και μήν γίνει καμιά στραβή και το μάθει ο εργοδότης μου..

Κάνει κανένας κάτι παρόμοιο?  

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αρχη το συμβολαιο που εχεις υπογραψει με τον εργοδοτη σου τι λεει για το θεμα της 2ης εργασιας ; Συνηθως υπαρχει σχετικη αναφορα και δεν ειναι υπερ αυτου που θες να κανεις.

 

Απο εκει και περα αυτο που μου κανει περισσοτερη εντυπωση απο οσα γραφεις ειναι οτι λες να ασχοληθεις με προγ/σμο ή με δικτυα. Δυο πραγματα τελειως διαφορετικα. Πρεπει να κατασταλαξεις εσυ ο ιδιος με το τι προτιμας να ασχοληθεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά με έχουν πάρει τα χρόνια γιατί σάπιζα στην Ελλάδα άνεργος, ημιαπασχολούμενος με μαύρα ή απασχολούμενος ορισμένου χρόνου σε τελείως άσχετο αντικείμενο.. και τώρα που πιάστηκα με τον τομέα μου θέλω να καλύψω τα χαμένα χρόνια καριέρας.. θέλω φυσικά να μαζέψω και χρήματα αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει σε 1-2 χρόνια από τώρα να μπορώ να διεκδικήσω θέση senior σε ξένη εταιρία IT.. η εταιρία που εργάζομαι είναι ελληνική και αυτό με ενοχλεί αφάνταστα.. 

 

Συμβόλαιο δέν έχω υπογράψει ακόμα με τον εργοδότη μου γιατί δέν έχω πολύ καιρό που εργάζομαι και είμαι σε ξένο κράτος.. αργότερα θα το κάνουμε γιατί το θέλω για την Εφορία και το ΙΚΑ να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.. Αρκετά την πλήρωσα την Ελλάδα.. 

 

Μου αρέσουν και τα δίκτυα και ο προγραμματισμός αλλά θα κατασταλάξω όταν βρώ ευκαιρία δουλειάς.. Ειδικά για προγραμματισμό θα πρέπει να φτιάξω και portfolio για να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα μισα που λες περι Ελλαδας, ελληνικης εταιρειας, εξωτερικου κλπ ειναι συνεχεια του προηγουμενου σου τοπικ που κλειδωθηκε γιατι ηταν καθαρο flamebait και δεν με αφορουν ουτε εμενα ουτε το θεμα που ρωτας.

 

Δεν ξερω με τι ακριβως ασχολεισαι τωρα, αλλα για να παρεις τιτλο senior απαιτουνται αρκετα χρονια προυπηρεσιας στο αντικειμενο και τη θεση. Εσυ αποτι καταλαβα, τωρα ξεκινας τα πρωτα σου βηματα δειλα-δειλα, δεν εχεις καν συμβαση εκει που εργαζεσαι atm (δηλαδη σημερα εισαι-αυριο δεν εισαι), ακομα δεν εχεις καν αποφασισει ποιο αντικειμενο θες να ακολουθησεις (προγ/σμο; δικτυα; ), αλλα θες να γινεις και senior σε αυτο σε κανα χρονο, αντε δυο...

Να στο πω αλλιως. Αν εισαι τεχνικος Η/Υ αυτη τη στιγμη και σε ενδιαφερει να γινεις προγραμματιστης ή δικτυας, το ιδανικοτερο σεναριο για σενα στο χρονικο διαστημα που αναφερεις (σε 1-2 χρονια) ειναι να σε προσλαβει καποια εταιρεια ως junior και να πεσεις σε κανα καλο junior συναδελφο να σου δειξει 5 πραγματα γυρω απο τη δουλεια για να αρχισεις να καταλαβαινεις τι παιζει. Senior δεν θα σε βλεπουν καν σε 1 χρονο, ποσο μαλλον να γινεις εσυ ο ιδιος senior σε αυτο το διαστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασε το θέμα που άνοιξα και κλειδώθηκε γιατί δέν συμφέρει κανέναν σας να το σχολιάσει.. μην ξίνουμε πληγές.. εδώ μιλάμε για επαγγελματικά.. 

 

Τί είναι το atm? Η εταιρία που με πήρε έχει 250+ υπαλλήλους και καταστήματα σε 4 χώρες εκτός της Ελλάδας.. απλά δέν έχω υπογράψει σύμβαση εργασίας γιατί είμαι εδώ και 1 μήνα "εκπαιδευόμενος".. και προφανώς δέν θέλουν να πληρώνουν και ασφάλεια γιατί ούτε έργο παράγω και με πληρώνουν και απο πάνω μισθό.. και φυσικά δέν ξέρουν άμα την κάνω ανα πάσα στιγμή με ελαφρά πηδηματάκια..

Βασικά ούτε συμβόλαιο για το σπίτι που μένω έχω ακόμα!!! για αυτό δέν μπορώ να ανοίξω ουτε λογαριασμό τράπεζας.. 

και σε ρωτάω.. η εταιρία είναι ελληνική.. είναι αυτός σοβαρός τρόπος να πάρεις ένα υπάλληλο απο την Ελλάδα να τον βάλεις να δουλέψει για την επιχείρησή σου??? Για αυτό δεν θέλω να έχω σχέση με Ελλάδα και ειδικά με ελληνικές εταιρίες.. 

Εδω ο εργοδότης μου μου είπε χτές ότι επέλεξε Ελληνα (εμένα) και όχι ντόπιο γιατί εμένα μπορεί να με φωνάζει ότι ώρα θέλει για έκτακτη δουλεια!!! 

 

Βασικά εγώ πήρα τη δουλειά για να φύγω απο τη κόλαση της Ελλάδας και να απασχοληθώ με τον τομέα μου.. Τώρα που ήρθα στο ξένο κράτος θα ψάχνω με την ησυχεία μου..

και επειδή θέλει σωστα είπατε 4-5 χρόνια εργασίας σάν δικτυας ή προγραμματιστής για να δικδικήσεις θέση senior για αυτό και γώ σκέφτηκα να δουλεύω part time 1-2 χρόνια για να καλύψω το κενό.. και μετά άντε να πάω στη νέα εταιρία ΙΤ σάν junior για κανα χρόνο και στο δεύτερο χρόνο να με κάνουν senior.. είναι πολύ καλύτερο απο το να σε έχουν 3 χρόνια junior πιστεύω.. 

 

Το θέμα είναι θα μπορέσω να τα κάνω όλα αυτά? Δέν έχω πρόβλημα με διάβασμα ούτε με διαχείρηση χρόνου και πίεσης.. απλά μην κλατάρω φοβάμαι γιατί θα είμαι στη τσίτα μονιμα.. 

Μετά παίζει να το μάθει και ο εργοδότης και να μου πεί ααα φίλε μου είπες ότι είσαι διαθέσιμος όλη μέρα γιατί πήγες και έπιασες δεύτερη δουλειά? Δέν μου  κάνεις πλέον.. θα πάρω φιλιππινέζο για καλύτερα.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι βρήκα τη δουλειά που μου ταιριάζει και μπορεί να μου εξασφαλίσει αρκετά χρηματα σάν εξτραδάκια.. Network Programming! δηλαδή θα συνδιάσω Java και networking τα οποία μου αρέσουν πολύ.. έχει κάποιες δουλίτσες εδώ σχετικές αλλά όλες είναι μέσω γραφείων ευρέσεως προσωπικού.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...