Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παίδες. 

εδώ και καιρό  σκέφτομαι την αγορά μιας δεύτερης κάρτας  gtx 1070\( ίδιας με αυτή που έχω τώρα) ώστε να  κάνω και εγώ  (πολυπόθητο) sli μπας και δει και η  ριμάδα η οθόνη  κάνα fps παραπάνω 

μιας και δεν έχω ξανά ασχοληθεί λοιπόν  με το θέμα πάρα μόνο στο searching   των ξενών φορά (γνωστά και άγνωστα) θα ήθελα να με διαφωτίσετε  οι μετρ του είδους με  κάποια ερωτήματα που έχω περί αυτού:

καταρχήν γνωρίζετε ότι  υπάρχει θεμα  sli με την ταυτόχρονη  ενεργοποίηση του g- sync ? ισχύει   η είναι κάτι που τελικά  ΔΕΝ θα επηρεάζει την τελική απόδοση?

δεύτερων η αγορά της HB bridge ΑΞΊΖΕΙ? και τι κερδίζουμε σε σχέση  με τις φλεξι brιdge?

και τέλος θα πρέπει να προσέξω κάποια θέματα  που μου  διαφεύγουν  η τα πράματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα όσο τα σκέφτομαι?

υ.γ μιλάμε πάντα  για το σύστημα της υπογραφής  και έχοντας λύσει το θέμα της αναμονής  για την gtx 1080 ti καθώς ο υπολογιστής στήθηκε   ώστε  να υπάρχει   στο άμεσο μέλλον δυνατότητα υποστήριξης  δεύτερης εν σειρά gpu..

ευχαριστώ εκ τον προτέρων.  

Δημοσ.

Τι οθονάρα έχεις ρε φίλε.

Μιλάμε για όνειρο.

post-262702-0-19210300-1486072955_thumb.jpg

Σου ξεκλειδώσε στα 100Hz?

Ανεξάρτητα από το θέμα με το g-sync μπαίνοντας στη διαδικασία του sli

θα προετοιμαστείς για διάφορα τέτοια σπασαρχ!δ!κα θεματάκια που δεν

θα τα είχες με μία κάρτα. Αύριο μπορεί να φτιαχτεί το θέμα με το g-sync

(ή να έχει φτιαχτεί ήδη, δεν ξέρω) και να προκύψει κάτι άλλο.

Υπάρχουν και κάποια παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν καθόλου 2 gpu

και θα είσαι αναγκαστικά με τη μία.

Για το bridge δεν ξέρω.

Η γνώμη μου για απρόσκοπτο και ανέμελο gaming είναι να έχεις μία κάρτα.

• Like 2
Δημοσ.

καλησπέρα  σε ευχαριστώ white  και εσύ από οτι βλέπω δεν πας πίσω  στο  μονιτορ!!  (πόσο μάλλον στο  tower!! :o  :o )ήμουν από τουs τυχερούς  στο θέμα των 100 fps άλλα φυσικά δεν τα  βλέπω  ούτε κατά διάνοια με την μονή 1070..για αυτό το  σκέφτομαι για 2!! άλλα γενικά είμαι αρκετά μπερδεμένος και για αυτό είπα να ανοίξω θέμα εδώ τουλάχιστον  άμεσα από την συζήτηση μας πιστεύω θα βγει μια άκρη κρατάω πάντως αυτό που είπες " Η γνώμη μου για απρόσκοπτο και ανέμελο gaming είναι να έχεις μία κάρτα."   

*συνυφασμένος με την μη υποστήριξη σλι σε κάποια παιχνίδια ευτυχώς  μόνο ένα με δυο  στην παιχνιδιστικη μου γκάμα .

σε ευχαριστω για την άμεση απάντηση. 

Δημοσ.

Γιατί μπαίνεις στη διαδικασία του SLI από τη στιγμή που μπορείς να δώσεις τα χρήματα που είχες σκοπό συν του να πουλήσεις τη 1070 και να πας σε 1080. Εγώ δεν είμαι καθόλου υπερ του SLI αλλά με κυριότερο λόγο το ζόρισμα των καρτών στο κομμάτι των θερμοκρασιών.

Δημοσ.

Γιατί μπαίνεις στη διαδικασία του SLI από τη στιγμή που μπορείς να δώσεις τα χρήματα που είχες σκοπό συν του να πουλήσεις τη 1070 και να πας σε 1080. Εγώ δεν είμαι καθόλου υπερ του SLI αλλά με κυριότερο λόγο το ζόρισμα των καρτών στο κομμάτι των θερμοκρασιών.

Ας κάνανε και σάουνα οι κάρτες γραφικών λίγο με νοιάζει. Το πρόβλημα με το AFR του σημερινού mGPU κάθε είδους, είναι ότι ότι ρυθμό πλήρωσης, ποσότητα μνήμης, εύρος μνήμης έχεις είναι πάντα ανά καρέ. Αν η κάθε σου κάρτα έχει 8 γίγα μνήμης, με δύο κάρτες δεν θα έχεις ποτέ πραγματικά πάνω από 8 γίγα μνήμης ανά καρέ, έχεις ωστόσο διπλάσιο κόστος, διπλάσια κατανάλωση ρεύματος (έμμεσα συνυφασμένο με τις θερμοκρασίες που έλεγες...) και μεταξύ πολλών άλλων ακόμα δεν θα βρεις ποτέ κεντρικό επεξεργαστή να ΜΗΝ αποτελεί τροχοπέδη για τις περιπτώσεις που το AFR θα λειτουργεί.

Ενδεχομένως να πεταχτεί τώρα κάποιος και να μας τσαπουνίσει την καραμέλα με το DX12.....ναι ΑΝ κάτσουν και σπάσουν τα νύχια τους οι devs θα καταφέρουν να προσπεράσουν το AFR και να πάνε σε μια μορφή έξυπνου SFR και εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε γιατί και οι έρμοι οι devs ίσα ίσα χρόνο έχουν υπό την πίεση που δουλεύουν για τα βασικά.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το alternate frame rendering είναι και θα παραμείνει ένα φτηνό software hack στο οποίο δυστυχώς επαναπαύτηκαν τόσα χρόνια οι εταιρείες γιατί όλο και κάποιος θα κάνει το λάθος να πάει σε mGPU γιατί από τα αποτελέσματα των reviews φαίνεται σαν καλή ιδέα.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω εμπειρία σε mgpu καταστάσεις τόσο σε sli όσο και σε crossfire με ενα σωρό συνδιασμούς απο τότε που βγήκαν μέχρι και σήμερα και το μόνο που βλέπω ξανά και ξανά τέρατα για ασυμβατότητες κατανάλωση κλπ σε συνδιασμό με την απόδοση........

Ναι οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες και η κατανάλωση επίσης, αλλά η απόδοση που παίρνεις είναι τόση όση (προσωπικά να με ικανοποιεί) ανάλογα με τον συνδυασμό που επιθυμείς, όταν η ψύξη σου είναι σωστή, το τροφοδοτικό σου ανάλογο ο επεξεργαστής κατάλληλος (υπερχρονισμένος) δεν υπάρχει κάποιο θέμα ΑΛΛΑ όλα αυτά κοστίζουν, εαν πάρεις μια κάρτα των 500€ και πάς να την βάλεις σε cpu των 80€ με φτηνό τροφοδοτικό γιατι ξερω γώ δεν έβγαινες παραπάνω δεν φταίει κάτι άλλο αλλά η ανοησία σου ομοίως και τα dual gpu setups

Kαι απο υποστήριξη ναι κάποιοι τίτλοι έιχαν έχουν θέμα αλλά πάντα μιλάμε για μειοψηφία οι περισσότεροι ΑΑΑ τίτλοι δεν είχαν θέμα,είχα

6800 ultra sli, 7900GTX sli, 4870X2 και quad xfire 4870X2 εδώ οι θερμοκρασίες ήταν τραγικές, 8800GT SLI, r9 270 crossfire, 980ti SLI σίγουρα κάτι ξεχνάω, και επειδή μιλάμε για bottleneck cpu με τις 980ti σε 4Κ μια χαρά 100αρια σε σε fps είχα γενικότερα.....

• Like 1
Δημοσ.

ωραία το θέμα τς κατανάλωσης ειναι όντως ενα μεγάλο αρνητικό καθώς εκει που το σύστημα καταναλώνει γύρω στα 300wμε την ύπαρξη mgpu  η κατανάλωση εκτοξεύεται  αλλα 230w μιλαμε σχεδόν για την διπλασία κατανάλωση... αλλα σε θεμα αποδοσης ειναι πιο vfm (τουλάχιστον μεχρι να  δουμε  την εμφάνιση στην αγορά της 1080τι )  θεωρο  οτι αρκετα προβληματα  στο παρελθον  που ειχαν να κανουν  με τις διαταξεις mgpu  εχουν περιοριστεί  και με την ελευση των hb bridge  αλλα οπως ειπα και πιο πανω  δεν ειμαι γνωστής ωστε να ξερω ακριβός τι παίζει... δεν ξερω λεω να  κρατήσω σταση αναμονής μεχρι την ελευση της 1080ti ωστε να τεθεί και το ερώτημα  σε πιο σωστη βαση.. ευχαριστω για τις απαντησεις  και θα επανέλθω οταν  το πρασινο κτηνος κανει την εμφάνιση του στην αγορά ... σας ευχαριστώ. 

Δημοσ.

@emperorN

Πούλα την 1070 και αγόρασε μία 1080 η οποία δεν έχει reference ψύκτρα. Το SLI δεν δουλεύει και τόσο καλά την σήμερον σε αρκετά παιχνίδια ιδίως με Gsync.

Δημοσ.

το να πουλήσω την 1070 για να παω σε 1080  ειναι πετάμενα λεφτα ... το να μου έλεγες αναμονή για 1080τι να το δεχτώ καθως εκει πεζει μεγαλη διαφορα. το τελευταίο που είπες ψάχνω να βρω τι παίζει και θα θελα αν ηξερες μια πιο ολοκληρωμενη άποψη πάνω στο θέμα mgpu /sli -> gsyng

Δημοσ.

1080ti φίλος. Το ξέρεις ότι αυτό είναι το σωστό:)

Θα πουλήσεις όμορφα όμορφα την 1070 και θα κολλήσεις την διαφορά.

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει θέμα με το gsynk, με αφορμή αυτό το thread το έψαξα,

και βλεπω ότι το κλάμα σχετικά με αυτό το θέμα συνεχίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Τρέχει σε 3440x1440 max 100fps, είναι αρκετά gpu bound κατάσταση.

Το ότι έχει i5 πάντως ευννοεί ακόμα περισσότερο την επιλογή της 1080ti (όταν βγει.....)

Δημοσ.

ναι υπάρχει  θεμα με gsync και έχουν  τρελαθεί οι έχοντες οθόνες που το υποστηρίζουν  για αυτό βγήκαν οι hb  bridge  ώστε μεσώ του afr -sfr na διορθώσουν το  θέμα ..... αναμονή  για ti ... αν και βλέπω η τιμουλα της να ειναι για κλάματα!! και μετα ξέρεις εε? θέμα στο forum  gtx 1070 sli or gtx1080ti (single)  :-D

ο ι5 ειναι θεριό (μπήκε με σκοπό να αναβαθμιστεί  με ι7 kabylake οταν  θα εμφανιζοντουσαν στην  αγορά ) τα βγάζει εύκολα πέρα μεχρι στιγμής σε οτι game τον εχουμε βαλει  και πραγματικα δεν ξερω αν εχει νοημα ο ι7 αν μιλάμε μόνο για gaming όπως εδω σε αυτο το pcaki πραγματικά ειναι ενας καλος επεξεργαστης αν ξερεις τι θελεις. και τι αποδοση θα παρεις σε σχεση με τα ευρο που ρίχνεις.. σίγουρα ομως  θα αλλαζε η θα αλλαξει  αν δυναμωσει  και αλλο η καρτα  οχι οτι θα μασαγε(o i5) απλα για να εχει  μεγαλύτερό μέλλον     ο πύργος... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.youtube.com/watch?v=LXGN4QZy2Ec

στο συγκεκριμενο παιχνιδι μια 1060 τερματιζει ι5 κ ι7 4/8 στα 70 fps..τωρα τα 100 fps σε 4κ πως θα τα βγαζει το ι5 ο θεος κ η ψυχη του...tο βιντεο ειναι απο ενα παιδι εδω στο φορουμ..

Το βίντεο το είδες πριν βάλεις το link?

Που είδες να τερματίζει ο i7?

Στα 1280x720?  Είμαστε σοβαροί?

Πάλι καλά που δεν βρήκες κάνα βιντεάκι σε 800x600 με ht κλειστό στα 2ghz να 100αρίσει κι ο 6950x.

Στα 1280x720 με το HT κλειστό, υποχρονισμένος στα 3,8 με την κάρτα ταβάνι λογικό να βαράει 100άρες και η κάρτα να κάθεται στο 65%.

Απ'την άλλη στη συνέχεια του βίντεο σε 1080p υποχρονισμένος στα 3,8

με την 1060 6gb ταβανιασμένη στα 2100, 9100

σε ένα ιδιαιτέρως cpu intensive παιχνίδι και πάλι ήταν σε ένα μέσο όρο χοντρικά 80%.

Πραγματικά σε ένα ιδιαιτέρως άσχημο σενάριο για τον cpu και δεν τερμάτισε σε 1080p

ή καλύτερα, κατάφερε να κρατήσει την κάρτα στο 98-99%.

Σε μεγαλύτερη ανάλυση θα ήταν ακόμα παρακάτω. Καλά διαβάζεις, όσο μεγαλώνει η

ανάλυση με όλα τα άλλα ίδια, πέφτει το cpu usage, δεν ανεβαίνει.

Φαίνεται και στο video που έβαλες από 100%άρα ακατέβατη στα 1280x700 σε

65%-95% στα 1080p. Aν και αλλάζουν κι άλλες παράμετροι και δεν προσφέρεται για

συγκρίσεις το βίντεo.

Πες μου ότι δεν πήρες τον 6800Κ για να παίζεις καλύτερα σε υψηλότερη ανάλυση....

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...