Προς το περιεχόμενο

Bad Sectors - HD Sentinel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω bad sectors και υγεία δίσκου 98% βάση του hd sentinel. Πολλές φορές δεν μπαίνει στα windows και γενικά είναι αργός κυρίως στην μεταφορά αρχείων. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να μην φταίει ο δίσκος και να φταίει η μητρική. Λόγω του ότι δεν περισσεύουν χρήματα για πειραματισμούς. Μην αντικαταστήσω τον δίσκο και έχω πάλι τα ίδια. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

οχι αν στο βγαζει 98% εχει προβλημα ο δισκος και γι αυτο κολαει και στα windows κανε και ενα τεστ με το προγραμα της ιδιας εταιρειας να δουμε αν θα το περασει

Δημοσ.

οχι αν στο βγαζει 98% εχει προβλημα ο δισκος και γι αυτο κολαει και στα windows κανε και ενα τεστ με το προγραμα της ιδιας εταιρειας να δουμε αν θα το περασει

Ωραία, σ' ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και μια χαρά ο δίσκος.

98% είναι άριστο νούμερο,oi εσφαλμένοι τομείς είναι ο προβληματισμός μας,αν μείνουν σταθεροί,κλάιν. 

Παρακολούθα την πορεία του με το hd sentinel.

Πόσο καιρό έχεις να κάνεις φορμάτ;

Ssd ή hdd είναι;

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και μια χαρά ο δίσκος.

98% είναι άριστο νούμερο,oi εσφαλμένοι τομείς είναι ο προβληματισμός μας,αν μείνουν σταθεροί,κλάιν. 

Παρακολούθα την πορεία του με το hd sentinel.

Πόσο καιρό έχεις να κάνεις φορμάτ;

Ssd ή hdd είναι;

hdd είναι και τον δίσκο τον έβαλα το καλοκαίρι και απο την αρχή νόμιζα πως δεν έγινε καλή εγκατάσταση, αλλά τώρα τον κοίταξα με το sentinel. Τώρα έγκανα φορματ και εγκατάσταση πάλι, αλλά τα ίδια. Να το τσεκάρω με λογισμικό της WD θέλω. Ποιό πρεπει να χρησιμοποιήσω; Το Data lifeguard diagnostic λογικά ε; Γιατί υπάρχει και Drive utilities for windows.

Δημοσ.

το data lifeguard diagnostic θα βαλεις και θα κανεις το αργο το τεστ οχι το γρηγορο αν το περασει ο δισκος ειναι καλος ακομα, αν οχι πας για καινουριο μετα

• Like 1
Δημοσ.

Παντως το πιο πιθανο ειναι με 98% που λες , να εχει προβλημα στα πρωτα sectors γι αυτο στα κανει αυτα.. Εχω δισκο λειτουργικο με 3% υγεια τα τελευταια 3 χρονια και πριν 5-6 μηνες επεσε στο 2%!  Κι αν σου κατσειιιιιιιιι! :-D

Δημοσ.

Παντως το πιο πιθανο ειναι με 98% που λες , να εχει προβλημα στα πρωτα sectors γι αυτο στα κανει αυτα.. Εχω δισκο λειτουργικο με 3% υγεια τα τελευταια 3 χρονια και πριν 5-6 μηνες επεσε στο 2%!  Κι αν σου κατσειιιιιιιιι! :-D

Έχεις δοκιμάσει μήπως το εργαλείο που έχουν τα windows, το chkdsk; Ψάχνοντας διάβασα πως μπορεί να διορθώσει τον δίσκο. Μήπως υπάρχει κάποιο εργαλείο απλά να τους "μαρκάρει" και να μην χρησιμοποιούνται οι κατεστραμμένοι τομείς;

Δημοσ.

Με αργή διαμόρφωση δίσκου (aka format) γίνεται αυτό νομίζω. Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα chkdsk καθώς και ένα defrag με το defraggler.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει μήπως το εργαλείο που έχουν τα windows, το chkdsk; Ψάχνοντας διάβασα πως μπορεί να διορθώσει τον δίσκο. Μήπως υπάρχει κάποιο εργαλείο απλά να τους "μαρκάρει" και να μην χρησιμοποιούνται οι κατεστραμμένοι τομείς;

Nαι,αλλά όχι το chkdisk,ειδικά αν είναι σε αρχεία συστήματος.

Γενικα΄οι σατα θα κάνουν μόνοι τους μια "απομόνωση" των εσφαλμένων τομέων.

Αλλά θέλει φορματ.

Οπότε,αφού δε το γλυτώνεις,δοκίμασε το spinrite.

Δεν είναι .exe,θέλει κάψιμο σε στικάκι και μπουτάρισμα από εκεί.

Δε θυμάμαι τις επιλογές που έχει,σίγουρα έχει μία που λέει "isolate bad sectors and try to repair them".

Πάρε back up φυσικά,και επίσης,παίρνει πολύ χρόνο.Πολύ.Eίναι τρομερά επιβαρυντικό για το δίσκο.

Αν απλά έχει το πρόβλημα που αναφέρεις,θα αφαιρέσει την πρόσβαση του δίσκου σε αυτούς,δε θα μπορεί να πάει να γράψει εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...