zio10 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Το χρειαζομαι χρηματα με το χρειαζομαι ΑΜΕΣΑ χρηματα εχει διαφορα. Οταν χρειαζεσαι αμεσα χρηματα οπως ανεφερε ο vairass απο μονος του, και πας σε εμπορο να πουλησεις συνεπαγεται και εκμεταλλευση. Συμφωνουμε; Προφανως ναι. Συνεπως δεν λες τιποτε διαφορετικο αποτι λεω εγω σε ολο το τοπικ. 220 ευρω ειναι σκοτωμα για αυθεντικη συλλεκτικη χρυση λιρα. Οποτε, ΔΕΝ ειναι τιμη αναφορας η τιμη που πουλησε καποιος ενω βρισκοταν σε αναγκη για αμεσο μετρητο. Ο ts αυτου εδω του τοπικ δεν ρωτησε ποσο σκοτωνται στην μαυρη αγορα οταν εχεις αναγκη για μετρητο. Ρωτησε την αξια τους. Σε αυτο απανταω εγω απο την αρχη του τοπικ... Πιστεύω ότι είναι πιο συνηθισμένη πρακτική αυτή που γράφει ο vairass. Αυτό ξέρω κι εγώ ότι κάνουν οι περισσότεροι, πάνε σε μαγαζιά που αγοράζουν λίρες (χρυσοχοεία κλπ) να τις πουλήσουν. Εκεί συνήθως παίρνουν κάτι λιγότερο από την τιμή αγοράς της τράπεζας. Τέλος πάντων 1
YourTrueLegend Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δεν γνωριζω καθολου ποια ειναι η πιο συνηθισμενη τακτικη. Απαντησα στην απορια του ts που ηταν για την αξια των λιρων κι οχι για το πώς τις εμπορευονται σκοτωνουν στους μαυραγοριτες αυτοι που εχουν αναγκη για αμεσο μετρητο "λογω cc" κλπ κλπ. (btw ωραια εποχη για να πουλησει κανεις λιρες, εν μεσω cc...και κατοπιν να θεωρει εκεινη την τιμη πωλησης στους μαυραγοριτες ως πραγματικη αξια των λιρων...ρε τι διαβασαμε σημερα εδω μεσα). Ενοχλησε η απαντηση μου τυπους που ισχυριζονται οτι διαθετουν αυθεντικες χρυσες λιρες χωρις τυπωμενη ημερομηνια κοπης, μπερδευτηκε το τοπικ χωρις λογο, οποτε απο εκει και περα ο καθενας βγαζει τα δικα του συμπερασματα κατα την κριση του. ΥΓ. Πωλουνται χρυσες λιρες χωρις ημερομηνια κοπης σε τιμη ευκαιριας, 220 ευρω. Για περισσοτερες λεπτομερειες, η αγγελια βρισκεται εδω: http://www.insomnia.gr/topic/457844-ανέκδοτα-ένας-τύπος-παίρνει-κάθε-πρωί-το-λεωφορ/page-955
agamoi-thytai Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ήξερα τίποτα για τις λίρες και το βασικό δεν ήξερα πως έχουν τόση μεγάλη αξία. Ερωτήσεις: 1. Τι μέγεθος έχουν ; Δεν ειδα να αναφέρεται κάπου. 2. Όταν λέμε κάλπικες τι εννοούμε ; Λιγότερο βάρος ; Όπως η περίπτωση Αρχιμήδη ; 3. Εφόσον είναι όλο χρυσό δεν είναι εύκολο να κανείς αντίγραφα ; Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ. Σε ενα γάμο κάποτε είχα δει να περνούν στο γαμπρό κολιέ τεράστια που έφταναν μέχρι τη ζώνη του γεμάτα από λίρες. Που να το ξερω τότε να κάνω μια ληστεία της προκοπής.
mary Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μεγάλη αξία τα ~300€ που κοστίζει μια λίρα; Σοβαρά; Οι βέρες γάμου μεγαλύτερη αξία έχουν. Η αλήθεια είναι πως νόμιζα ότι μια λίρα πιάνει παραπάνω. Πφ...
zio10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μεγάλη αξία τα ~300€ που κοστίζει μια λίρα; Σοβαρά; Οι βέρες γάμου μεγαλύτερη αξία έχουν. Η αλήθεια είναι πως νόμιζα ότι μια λίρα πιάνει παραπάνω. Πφ... Ναι αλλά πόσες βέρες γάμου μπορεί να έχει κάποιος;
kage Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 ΟΛΑ τα μαγαζια με χρυσο κτλ. Θα βαφτισουν οτιδηποτε πας τουλαχιστον 1 κατηγορια καθαροτητας καρατιων κατω(..9 14 18 22) Ο τροπος ευρεσης καθαροτητας ειναι ενα πλακακι και καποιο οξυ. Προφανως οπως και στα κοσμηματα λιρες δεν μετραει μονο η καθαροτητα αλλα και η "τεχνη" σπανιοτητα κτλ.. Οποτε καποιες συλλογες εποχης gr ή ξενες απο 5 10 λιρες μπορει να αξιζουν δεκαδες χιλιαδες.. Τωρα με την αναπτυξη οταν οι αλλοι πανε να ξεπλυνουν χρημα ή απλα να τα λιωσουν κανεις τους σε 1η φαση αγορας δεν θα ασχοληθει με την real τιμη λιρας ή κοσμηματος.. 2
ziaba Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τλκ έβγαλα συμπέρασμα ότι απλός έχουν αξία σαν χρυσός πιο πολύ παρα λόγω παλαιότητας και δεν θεωρούνται τόσο συλλεκτικές 1
vairass Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τλκ έβγαλα συμπέρασμα ότι απλός έχουν αξία σαν χρυσός πιο πολύ παρα λόγω παλαιότητας και δεν θεωρούνται τόσο συλλεκτικές Εννοείται ρε φίλε, σαν χρυσός πωλείται όχι σαν κάτι ιδιαίτερο.
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τλκ έβγαλα συμπέρασμα ότι απλός έχουν αξία σαν χρυσός πιο πολύ παρα λόγω παλαιότητας και δεν θεωρούνται τόσο συλλεκτικές Προφανως και το κυριο μερος της αξιας τους ειναι το υλικο κατασκευης τους.
ziaba Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 απλά νόμιζα ίσως έχουν κάποια μεγαλύτερη αξία λόγω παλαιότητας
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Προφανως και η παλαιοτητα και η συλλεκτικη τους αξια, τους προσδιδει επιπλεον χρηματικη αξια, αλλα αυτα δεν αναγνωριζονται απο εμπορους. Αν απευθυνθηκες σε εμπορους χρυσου για να αποτιμησουν την αξια των λιρων σου, προφανως η αποτιμηση εγινε με τα δικα τους κριτηρια, δηλαδη την ποσοτητα και την ποιοτητα του μεταλλου. Τα αλλα δεν τους απασχολουν. Στο ερωτημα αν ο χρυσος που προερχεται απο λιρες εχει μεγαλυτερη αξια (λογω της προελευσης) η απαντηση ειναι αρνητικη λοιπον. Η ισοτιμια χρυσου-ευρω ειναι γνωστη ουτως η αλλως. Στο ερωτημα αν η λιρα ως λιρα εχει μεγαλυτερη αξια απο το χρυσο που εχει πανω της, η απαντηση ειναι θετικη. Αλλα θα πρεπει να απευθυνθεις σε ατομα που ενδιαφερονται για αγορα χρυσων λιρων και οχι για αγορα χρυσου. Links με ενδεικτικες τιμες εχουν ποσταριστει στις προηγουμενες σελιδες. ΥΓ. Αντιστοιχη περιπτωση ειναι τα γραμματοσημα. Αν εγω αγοραζω χαρτι με σκοπο την ανακυκλωση του, τοτε οτι γραμματοσημο κι αν μου φερεις, θα το αγορασω σε συγκεκριμενη τιμη ωστε να μπορω να βγαλω κερδος ανακυκλωνοντας το. Αν ομως το γραμματοσημο το πας σε συλλεκτες γραμματοσημων, αυτοματως η αξια του ειναι διαφορετικη απο αυτην που του δινω εγω που απλως εμπορευομαι χαρτι. Υπαρχουν γραμματοσημα με αξια χιλιαδων ευρω. Δεν εχουν αυτην την αξια λογω του χαρτιου τους.
moure Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Παίζουν αρκετά πράγματα σημασία όπως η κατάσταση που βρίσκονται αλλά και η χρονολογία τους αφού μερικές χρονολογίες είναι σπάνιες . Τα καταστήματα που αγοράζουν χρυσό θα στις αγοράσουν κάτω και από την τρέχουσα τιμή του μετάλλου αλλά αν πας να αγοράσεις θα σου πουλήσουν σε τιμή λίρας . Αποφύγετε αυτά τα καταστήματα με κάθε τρόπο και ψαχτείτε λίγο παραπάνω 1
ziaba Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Προφανως και η παλαιοτητα και η συλλεκτικη τους αξια, τους προσδιδει επιπλεον χρηματικη αξια, αλλα αυτα δεν αναγνωριζονται απο εμπορους. Αν απευθυνθηκες σε εμπορους χρυσου για να αποτιμησουν την αξια των λιρων σου, προφανως η αποτιμηση εγινε με τα δικα τους κριτηρια, δηλαδη την ποσοτητα και την ποιοτητα του μεταλλου. Τα αλλα δεν τους απασχολουν.Στο ερωτημα αν ο χρυσος που προερχεται απο λιρες εχει μεγαλυτερη αξια (λογω της προελευσης) η απαντηση ειναι αρνητικη λοιπον. Η ισοτιμια χρυσου-ευρω ειναι γνωστη ουτως η αλλως.Στο ερωτημα αν η λιρα ως λιρα εχει μεγαλυτερη αξια απο το χρυσο που εχει πανω της, η απαντηση ειναι θετικη. Αλλα θα πρεπει να απευθυνθεις σε ατομα που ενδιαφερονται για αγορα χρυσων λιρων και οχι για αγορα χρυσου. Links με ενδεικτικες τιμες εχουν ποσταριστει στις προηγουμενες σελιδες.ΥΓ. Αντιστοιχη περιπτωση ειναι τα γραμματοσημα. Αν εγω αγοραζω χαρτι με σκοπο την ανακυκλωση του, τοτε οτι γραμματοσημο κι αν μου φερεις, θα το αγορασω σε συγκεκριμενη τιμη ωστε να μπορω να βγαλω κερδος ανακυκλωνοντας το. Αν ομως το γραμματοσημο το πας σε συλλεκτες γραμματοσημων, αυτοματως η αξια του ειναι διαφορετικη απο αυτην που του δινω εγω που απλως εμπορευομαι χαρτι. Υπαρχουν γραμματοσημα με αξια χιλιαδων ευρω. Δεν εχουν αυτην την αξια λογω του χαρτιου τους. έψαξα στις αγγελίες λίγο και οι λίρες όπως στις φωτογραφίες μου παίζουν απ τους ιδιώτες απο 280 έως 330€ ... το ερώτημα ειναι τις αγοράζουν όντως τόσο οι συλλέκτες ή αυτοί που τις πουλάνε ψάχνουν για κορόιδα;
zio10 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 έψαξα στις αγγελίες λίγο και οι λίρες όπως στις φωτογραφίες μου παίζουν απ τους ιδιώτες απο 280 έως 330€ ... το ερώτημα ειναι τις αγοράζουν όντως τόσο οι συλλέκτες ή αυτοί που τις πουλάνε ψάχνουν για κορόιδα; Τι εννοείς; Ψιλονορμάλ δεν είναι οι τιμές; Ίσως υπολογίζουν και λίγο παζάρι και να βολευτούν και οι δύο, να πάρει μετρητά ο πωλητής και να μη μπλέξει και με τράπεζες κλπ ο αγοραστής.
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 έψαξα στις αγγελίες λίγο και οι λίρες όπως στις φωτογραφίες μου παίζουν απ τους ιδιώτες απο 280 έως 330€ ... το ερώτημα ειναι τις αγοράζουν όντως τόσο οι συλλέκτες ή αυτοί που τις πουλάνε ψάχνουν για κορόιδα;Οποτε τα συμπερασματα που εβγαλες και ανεφερες παραπανω, τα εβγαλες βασιζομενος σε αγγελιες χωρις καν να γνωριζεις τις προθεσεις των πωλητων;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα