Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σταθεροποιητης τασης δεν ξερω κατα ποσο αποδιδει. Ειχα εναν παλια και γυρνουσαν και οι 2 βελονες σε πτωσης τασης ή αυξησεις της τασης. Αντε και το,πηρα που θα το βαλω πχ στην κουζινα;

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο σταθεροποιητης τασης δεν ξερω κατα ποσο αποδιδει. Ειχα εναν παλια και γυρνουσαν και οι 2 βελονες σε πτωσης τασης ή αυξησεις της τασης. Αντε και το,πηρα που θα το βαλω πχ στην κουζινα;

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τέτοιας ισχύος συσκευές, εκτός αν έχεις πολλά φράγκα να πληρώσεις μηχάνημα που να καλύπτει αυτή την ισχύ. Μιλάω για σταθεροποιητές για συσκευές τύπου LCD τηλεόραση στερεοφωνικό κτλ. Όσο αυξάνεται η ισχύς της συσκευής που θες να καλύψεις τόσο αυξάνεται και η τιμή του σταθεροποιητή. Για πτώσεις τάσης εντός κάποιων ορίων δεν κάνει δουλειά, εκεί όμως που κάνει είναι αν π.χ κοπεί το ρεύμα απότομα και ξαναέρθει σε κλάσματα δευτερολέπτου ή αν υπάρξουν υπερτάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Για να αποζημιωθεί κάποιος από τη ΔΕΗ είναι αδύνατο. Κατ' αρχή ζητάνε να έχεις τις κατάλληλες προστασίες στον πίνακα (υπέρτασης). Ούτε το 99% των σπιτών δεν έχει τέτοια.

Η μόνη περίπτωση που έχω ακούσει ότι αποζημιώνει είναι όταν η τάση γίνει πολύ υψηλή (συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις) και μπορείς να το αποδείξεις (δηλαδή έχει συμβεί σε όλη τη γύρω περιοχή, κλπ). Στην περίπτωση αυτή καίγονται σχεδόν όλες οι συσκευές του σπιτιού!

• Like 4
Δημοσ.

Καλημέρα.

Για τις αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είναι στο "πρόγραμμα".

Το ότι πρέπει να παίρνεις τα δικά σου μέτρα προστασίας είναι αυτονόητο. Δεν στο παίζω ξερόλας, ο παθών μαθών, και ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που σε συμβάν αυξομείωσης ή απότομης διακοπής κάποια στιγμή αποφάσισα να δώσω λεφτά σε ups (μέχρι τότε "έλα μωρέ δε βαριέσαι, δε θα μου συμβεί εμένα")

Σε πιο σοβαρή περίπτωση δική μου, είχα πριν από 1 χρόνο επιστροφή στον ουδέτερο και έφαγα ψήσιμο (480 volt αν θυμάμαι καλά) στην πλειοψηφία των συσκευών μου εντός σπιτιού μου. Στο (τηλεφωνικό) άκουσμα της αιτίας της ζημιάς (κατάλαβαν ότι είναι δικό τους φταίξιμο), ήρθαν εντός δίωρου με γερανό και το αποκατέστησαν. Η ζημιά βέβαια εμένα είχε ήδη γίνει σε πολυάριθμες συσκευές.

Το συνεργείο έκανε την επομένη την αναφορά του συμβάντος. από πλευράς μας αποστείλαμε όλα τα παραστατικά από αγορές των καμμένων συσκευών και από επιδιορθώσεις των συσκευών που... επιβίωσαν  B)

Εντός διμήνου μας ενημέρωσαν να τους γνωστοποιήσουμε λογαριασμό τραπέζης να μας καταθέσουν την αποζημίωση, η οποία σημειωτέον έχει ταβάνι τα 400ευρώ. Περιττό να αναφέρω πως η δική μας η ζημιά ήταν πολλαπλάσια..

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΗ λειτούργησε βάση διαδικασίας στην περίπτωση τη δική μου. Γνωρίζω όμως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπου ο ιδιώτης δικαιούταν  αποζημίωση αλλά η ΔΕΗ δεν έπραξε ως όφειλε.

Δημοσ.

...

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΗ λειτούργησε βάση διαδικασίας στην περίπτωση τη δική μου. Γνωρίζω όμως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπου ο ιδιώτης δικαιούταν  αποζημίωση αλλά η ΔΕΗ δεν έπραξε ως όφειλε.

άρα έρχεσαι στα λόγια μου. ότι ναι μεν δεν προβλέπετε αλλά το κάνει (δλδ δεν αποζημιώνει γιατί έτσι γουστάρει)

δεν θα υπερβάλω με αυτό που θα πω, και το πιστεύω: > να σαπίσουμε στα μνημόνια.

αν είναι δυνατόν. τι λογική είναι αυτή ρε "η ΔΕΗ δεν αποζημιώνει γιατί έτσι θέλει και γουστάρει" και το δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό.

τι να πω. τα θέλει ο κώλος μας.

Δημοσ.

άρα έρχεσαι στα λόγια μου. ότι ναι μεν δεν προβλέπετε αλλά το κάνει (δλδ δεν αποζημιώνει γιατί έτσι γουστάρει)

αν είναι δυνατόν. τι λογική είναι αυτή ρε "η ΔΕΗ δεν αποζημιώνει γιατί έτσι θέλει και γουστάρει" και το δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό.

H ΔΕΗ δεν ειναι μια τύπισσα που κάνει ότι γουστάρει.. εκει ειναι το πρόβλημα σου της δίνεις ανθρώπινη μορφή και την κρίνεις μικροσκοπικά και όχι μακροσκοπικά.

Η ΔΕΗ ειναι ενας οργανισμός πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις αν θες καλύτερη ΔΕΗ κατα εσένα προσπάθησε να το πετύχεις ενεργά και όχι με ποστ στο insomnia.

Είναι ενας οργανισμός με πολλά προβλήματα και κάπως πρέπει να τα λύσει η ισχύουσα κατάσταση ειναι η εξής: η χρηματοδότηση του ειναι μειωμένη το προσωπικό περιορισμένο για τις πραγματικές της ανάγκες και η φυσική υποδομή θέλει αναβάθμιση και εκσυχρονισμό.

Υπάρχουν άτομα σε αυτόν τον οργανισμό που καλούνται να λύσουν αυτά τα προβλήματα αλλά δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα στο τέλος ειναι + και - απο το γενικό budget.

Ο τρόπος που λειτουργεί τώρα ειναι να βουλώνει τις τρύπες όσο αφορά στο δίκτυο της όταν εμφανίζονται και να προσπαθεί να αποτρέψει μεγάλα προβλήματα που πιθανώς θα εμφανιστούν εαν δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Δεν είμαστε Αμερική ούτε Γερμανία κτλ  για να λειτουργήσει η ΔΕΗ όπως την θες εσυ θα πρέπει να αναβαθμιστούν ριζικά οι εγκαταστάσεις να προσλιφθεί προσωπικό σε όλη την επικράτεια και να εμπλουτιστεί με κεφάλαιο που θα επενδυθεί σε ασφάλιστρα (ασφάλιστρα τα οποία θα ειναι πιο φθηνά ή ακριβά αναλόγως της κατάστασης του δίκτυο όπως όταν κάνεις ασφάλεια ζωής)

Το θέμα ειναι πως θα γίνει αυτό; Οι άνθρωποι που την διαχειρίζονται αυτόν τον καιρό απαντούν σε αυτό το ερώτημα διαχειριζόμενοι τον οργανισμό ως έχει τώρα.

Δεν γίνεται λοιπόν να αλλάξουμε δίκτυο.. και δεν μπορεί η ΔΕΗ να πληρώνει τις βλάβες όλων των καταναλωτών πλήρως άρα έχει πολύ σφιχτά μέτρα για το πότε και πως θα το κάνει... όχι επειδή ειναι τύπισσα που κάνει ότι γουστάρει αλλά πολύ απλά γιατι αν δεν έχει σφιχτά μέτρα δεν θα έχει ρευστότητα έτσι δεν θα μπορεί να πληρώσει το προσωπικό της και τις επιδιορθώσεις έτσι θα υπάρχει ακόμη χειρότερο δίκτυο και έτσι θα χάσουμε όλοι.

Το να ζητάς απο την ΔΕΗ να αναβαθμιστεί σε state of the art επίπεδο και να αποζημιώνει όλες τις βλάβες που πιθανών να προκληθούν ειναι σαν να ζητάς απο τον θεό να βρέξει χρήματα.

Αν έχεις καλύτερη λύση πολιτεύσου ή πήγαινε στα σχετικά thinktanks και lobbies να την παρουσιάσεις αν ξέρεις κάποιον που μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά σμπρώξτον να μπεί στα πράματα. Το αν τα καταφέρεις ή όχι ειναι άλλο θέμα αλλά έτσι μονο συνεισφέρεις στο να πάνε μπροστά τα πράματα με την γκρίνια και το να ζητάς θαύματα δεν γίνεται τιποτα.. ειναι σαν να προσεύχεσαι να σου φύγει ο καρκίνος χωρίς να πας να δεις γιατρό... 

Αυτοί που έχουμε τώρα έτσι μόνο μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση του οργανισμού δεν ειναι ότι μπορούν καλύτερα και βαριούνται έλεος...

Μπορεί ακόμη να μην ειναι και οι καλύτεροι στην δουλειά τους (συγκριτικά με την παγκόσμια αγορά) αλλά αυτούς έχουμε τι να κάνουμε δεν γίνεται να έρθουν απο τον ουρανό άλλοι.

Έίναι σαν να είσαι πχ ο Άρης και να παραπονιέσαι γιατι δεν παίζει την μπάλα που παίζει η real... ο Άρης κάνει το καλύτερο που μπορεί με βάση τις δυνάμεις του (το budget και το ανθρώπινο δυναμικό του) έτσι και η ΔΕΗ.

Αν είχε και ο Άρης καλύτερο πρόεδρο (απο που θα έρθει; ) περισσότερους φιλάθλους να πληρώνουν εισιτήρια (απο που θα βρεθούν; ) και καλύτερους παίχτες χαίρω πολύ θα έπαιζε την μπάλα που παίζει και η real.

Δημοσ.

Θέλει λίγο μυαλό! Μπορείς να αποδείξεις ότι μια συσκευή κάηκε υπαιτιότητα της ΔΕΗ και δεν είναι απλή βλάβη???

Πώς γίνεται κάποιος να το αποδείξει αυτό?

Αν η ΔΕΗ αποζημίωνε, δεν θα υπήρχαν service, δεν θα χρειαζόμασταν εγγύηση. Θα πηγαίναμε όλοι στη ΔΕΗ για την οποιαδήποτε βλάβλη.

Δημοσ.

Θέλει λίγο μυαλό! Μπορείς να αποδείξεις ότι μια συσκευή κάηκε υπαιτιότητα της ΔΕΗ και δεν είναι απλή βλάβη???

Πώς γίνεται κάποιος να το αποδείξει αυτό?

Αν η ΔΕΗ αποζημίωνε, δεν θα υπήρχαν service, δεν θα χρειαζόμασταν εγγύηση. Θα πηγαίναμε όλοι στη ΔΕΗ για την οποιαδήποτε βλάβλη.

Καλά αποδεικνύεται τόσο απο τη φύση της βλάβης όσο και απο το ιστορικό συμβάντων στην ΔΕΗ ξέρουν που έγινε κάτι  απλά δεν αποζημιώνει η ΔΕΗ εκτός αν έγινε κάτι τραγικό και ακόμη και εκει δίνει απλά ενα μέρος απο τα έξοδα.

Δημοσ.

Καλά αποδεικνύεται τόσο απο τη φύση της βλάβης όσο και απο το ιστορικό συμβάντων στην ΔΕΗ ξέρουν που έγινε κάτι  απλά δεν αποζημιώνει η ΔΕΗ εκτός αν έγινε κάτι τραγικό και ακόμη και εκει δίνει απλά ενα μέρος απο τα έξοδα.

Ωραία. Ας πούμε μου κάηκε η οθόνη του υπολογιστή σήμερα (χτύπα ξύλο!). Πώς θα ξέρω -κατ' αρχήν εγώ- ότι κάηκε λόγω ΔΕΗ και όχι από τυχαία βλάβη? Ξέρεις?

Δημοσ.

Κάποτε που είχαμε πράγματα που λειτουργούσαν με μπαταρίες, δεν χαλούσαν σχεδόν ποτέ.

Μόνο αν άφηνες τις μπαταρίες πάνω καιρό.

Το ρεύμα δυστυχώς δεν είναι σταθερό με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές βλάβες.

Δημοσ.

Ωραία. Ας πούμε μου κάηκε η οθόνη του υπολογιστή σήμερα (χτύπα ξύλο!). Πώς θα ξέρω -κατ' αρχήν εγώ- ότι κάηκε λόγω ΔΕΗ και όχι από τυχαία βλάβη? Ξέρεις?

Θα καουν και των γειτονων. Οχι μονο η δικη σου.

Ξερει η ΔΕΗ η ιδια ποτε φταιει, καταγραφουν.

Βασικα, τα 400 ευρω δεν φτανουν.

Δημοσ.

Θα καουν και των γειτονων. Οχι μονο η δικη σου.

Ξερει η ΔΕΗ η ιδια ποτε φταιει, καταγραφουν.

Βασικα, τα 400 ευρω δεν φτανουν.

Ωραία, έχω service υπολογιστών (λέμε), μαζεύω 5-6 υπολογιστές, 5-6 οθόνες, κλπ, βρίσκω και άλλους 3 γείτονες και πάμε στη ΔΕΗ. Αρκεί αυτό?

Με το που το έγραψα αυτό, σκέφτηκα ολόκληρα χωριά να πηγαίνουν στη ΔΕΗ για αποζημίωση.

Δημοσ.

Δεν αρκεί τίποτα.

Σε φίλο μου έχω ξαναγράψει πιο παλιά σε ζημιά 3500€ στο σπίτι του σε διάφορες συσκευές που κάηκαν (2 κλιματιστικά,λάπτοπ,τηλεόραση και κάτι αλλά) πήρε τα @@ του από την ΔΕΗ.

Δεν βρίσκεις ακρη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...