titanforce Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μου κανει εντυπωση, υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν οτι ο Χιτλερ ειχε αδικο;?????????
defacer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Παμε αναποδα, ποιας σχολης ο καπιταλισμος θεωρεις οτι εφαρμοστηκε και πετυχε και σε ποια χωρα. Πετυχε = Συνεχιζει να υπαρχει στην pure μορφη του την οποια οραματιστηκαν οι θεωρητικοι της εκαστοτε σχολης. Εεεε μπα. Δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνομαι κατά πάσα πιθανότητα άδικα για να στηρίξω μια θέση που μου είναι αδιάφορη. Όποιος δεν τη θεωρεί αδιάφορη ας σηκώσει αυτός το λάβαρο.
Praetorianos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Εεεε μπα. Δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνομαι κατά πάσα πιθανότητα άδικα για να στηρίξω μια θέση που μου είναι αδιάφορη. Όποιος δεν τη θεωρεί αδιάφορη ας σηκώσει αυτός το λάβαρο.Τοτε τι ακριβως νοημα εχει το παρακατω: Υπάρχουν πολλά flavors καπιταλισμού. Γίνε συγκεκριμένος για να δούμε αν εφαρμόστηκε.Αν σου απαντουσε του "Σικαγο" ας πουμε θα του απαντουσες; ή του αμπαλου το "αμερικανικος/ σουηδικος καπιταλισμος";
kalogeros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 μαλιστα, εσύ ανέβασες τo μούφα infographic, που δεν έχει στοιχεία, εγώ πρέπει να παραθέσω στοιχεία που αμφισβητούν τις μούφες που ανεβάζεις aka στρεψοδικία. Οκ, ο χιτλερ αναφερεται ότι ειναι υπευθυνος για 17εκ νεκρούς, 30' αναζήτηση στη wiki για τους νεκρους του ΒΠΠ βλέπω ότι Site: μόνοστην Σ.Ε . οι νεκροι ήταν 26.6 εκ. (στρατιώτες και πολίτες) Προφανώς και τα κριτήρια που θέτει ο δημιουργος του infographic δεν ειναι τα ίδια για όλα τα θύματα. Αν δεν το καταλαβαινεις, το γραφικό δεν ειναι απο κάποια επιστημονική δημοσιευση, ή έγκριτη πηγη, κάποιος ανωνυμος το έφτιαξε για clickbait και το πήραν οι διαφοροι δογματικοί και ασχετοι και το έκαναν μπαϊράκι. btw. o marx δεν έζησε στο σπτι της μάνας του, στο λονδίνο έζησε για πολλά χρόνια, αν ήταν τεμπελχανας και δεν εργαζόταν όπως λένε διαφοροι παπαρες, πως τα έβγαζε πέρα; Το ότι τα νούμερα είναι αμφισβητήσιμα στο είπα στην προηγούμενη απάντησή μου. Σίγουρα οι νεκροί του ΒΠΠ είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που αναγράφονται στην εικόνα (κάποιοι εκτιμούν ότι οι νεκροί φθάνουν τα 100 εκατομμύρια), αλλά ο σκοπός που το ανέβασα δεν ήταν για να δούμε ποιος έχει σκοτώσει τους περισσότερους. Αν εσύ κατάλαβες ότι το ανέβασα για να σου πω ότι ο Μάο ήταν χειρότερος από τον Χίτλερ, κάτι κατάλαβες λάθος. Το ίδιο σκατά ήταν και οι δύο. Όπως έγραψα και στο μήνυμα που ανέβασα το infographic, σκοπός μου ήταν να δείξω με έναν εύκολο και εύπεπτο τρόπο σε κάποιον που δεν έχει πολυασχοληθεί με το θέμα ότι ΚΑΙ οι κομμουνιστές έχουν θερίσει κόσμο και κοσμάκη και ότι δεν είναι άγιοι. Το λέω αυτό, γιατί στη χώρα μας επικρατεί -εσφαλμένα κατά τη γνώμη μου- η άποψη ότι ο κομμουνισμός είναι το πιο ανθρώπινο σύστημα και ότι οι κομμουνιστές είναι άγιοι που θέλουν το καλό των ανθρώπων. Ότι είναι το σύστημα που βάζει πρώτα τον άνθρωπο και μετά όλα τα άλλα. Παπάρια μάντολες, που λενε και στο χωριό μου. Πρώτα το κόμμα και η επιβολή του καθεστώτος και μετά όλα τα άλλα. Και όποιος φέρει αντίρρηση, τον στέλνουμε σε κάποιο γκούλαγκ στα βάθη της Σιβηρία να σπάει πέτρες μέχρι να ψοφήσει. Και σε ξαναρωτάω, έχεις αμφιβολίες για το ότι κανένα ανεξαιρέτως κομμουνιστικό καθεστώς (ΕΣΣΔ, Κίνα, Β. Κορέα κλπ) δεν έχει σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μπορείς να μου αποδείξεις ότι σε κάποια (οποιαδήποτε) χώρα που εφάρμοσε κομμουνισμό οι άνθρωποι ευημερούσαν και είχαν τις θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως π.χ. την ελευθερία να μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους; Αμφιβάλεις ότι κομμουνιστές και ναζιστές είναι το ίδιο φασίστες και εγκληματίες; Εγώ δεν κοιτάω ποιος έσφαξε τους περισσότερους, το γεγονός και μόνο ότι και οι μεν και οι δε έσφαξαν κόσμο μου αρκεί για να τους κατατάξω στην ίδια βαθμίδα: στο βόθρο. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Αμφιβάλεις ότι κομμουνιστές και ναζιστές είναι το ίδιο φασίστες και εγκληματίες; Εγώ δεν κοιτάω ποιος έσφαξε τους περισσότερους, το γεγονός και μόνο ότι και οι μεν και οι δε έσφαξαν κόσμο μου αρκεί για να τους κατατάξω στην ίδια βαθμίδα: στο βόθρο. Τέλεια, μετά το μουφα infographic, τώρα και η ξαναζεσταμενη θεωρία των δύο άκρων. Μεγέθυνση των ομοιοτητων και διαστρεβλωση των διαφορών και βγαίνουν όλοι ίδιοι. Εύκολη και παραπλανητικη θεωρία που χρησιμοποίησαν κατά καιρούς για να δικαιολογησουν τους ταγματασφαλιτες, τα ξερονησια και τις εξοριες, την χα, κτλ. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Παμε αναποδα, ποιας σχολης ο καπιταλισμος θεωρεις οτι εφαρμοστηκε και πετυχε και σε ποια χωρα. Πετυχε = Συνεχιζει να υπαρχει στην pure μορφη του την οποια οραματιστηκαν οι θεωρητικοι της εκαστοτε σχολης. Συγγνώμη αλλά αυτό το κριτήριο μου φαίνεται ηλίθιο για δύο λόγους. 1) οι πολιτικοί δεν κάνουν πάντα ό,τι θέλουν οι θεωρητικοί της εκάστοτε σχολής. Αν γινόταν έτσι, θα είχαμε δει πχ carbon tax πριν πολύ καιρό. Είτε δεν θέλουν (λόγω special interests), είτε δεν μπορούν (λόγω μηχανισμών), είτε γιατί ο κόσμος που τους ψηφίζει προτιμάει/θέλει να δει ανταπόκριση σε άλλο τομέα μη οικονομικό. Τρανό παράδειγμα στο τελευταίο, το brexit. 2) Η οικονομία* είναι οργανική (ειδικά όταν συνδέεται με πολιτική, κάτι που συμβαίνει αρκετά) οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "pure μορφή". Οι manufacturing workers της αμερικής που χάνουν δουλειές κυρίως λόγω της τεχνολογίας, βλέπουν τους νοσοκόμους στην ίδια χώρα (skills mismatch) να παίρνουν 50+ χιλιάδες μεσαίο (median) ετήσιο μισθό και να προσλαμβάνονται σαν τρελοί. To Βιετνάμ την βγάζει με αγροτική παραγωγή ενώ άλλες ανεπτυγμένες χώρες (πχ Γερμανία, ΗΠΑ, κτλ) παράγουν προιόντα πολύ υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας όπως είναι τα ρομποτς, τα self-driving cars ή εξειδικευμένα φάρμακα. Αν το Βιετναμ πλούτιζε να το πω έτσι απλοϊκά, θα μειωνόταν η αγροτική παραγωγή όπως έχει γίνει σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες (Ελλάδα included). Εναλλακτικά αν μια φυσική καταστροφή (ακραίο παράδειγμα) έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά σε όλα τα χωράφια του Βιετνάμ, τότε θα αναγκαζόταν να παρατήσει την αγροτική παραγωγή για κάτι άλλο. Και τα δύο παραδείγματα τα αναφέρω, γιατί η οικονομία του βιετνάμ είτε πάει αυτοθελώς σε κάτι άλλο, είτε από ανάγκη, θα αλλάξει μοντέλο (άρα οικονομία = οργανική) Θα μου πεις, τι σχέση έχει ποια είδη θα παράγονται με την οικονομία (=φόρους/ανάπτυξη/πληθωρισμός/ανεργία/κτλ) καθαρά; Αν το παραπάνω κράτος αποφασίσει να σώσει τα κατεστραμμένα χωράφια που μπορεί να έγιναν έτσι επειδή το έδαφος άνοιξε στα δύο (όπως είπαμε, ακραίο παράδειγμα φυσικής καταστροφής) και "για να τα σώσει" πρέπει να υπερδανειστεί και να υπερφορολογήσει τους πάντες, τότε δεν θα αλλαχτεί η οικονομία ριζικά; (άρα πάμε πάλι στο οικονομία (ειδικά όταν συνδέεται με πολιτική, κάτι που συμβαίνει αρκετά) = οργανική) *εστιάζω στη λέξη "οικονομία" στο 2 επειδή ο καπιταλισμός θεωρείται οικονομικό σύστημα. Αλλά στην τελική τι ακριβώς είναι ο καπιταλισμός; Ποια είναι δηλαδή η pure μορφή του; α) Μήπως ο ιμπεριαλισμός που αναφέρθηκε πιο πίσω; β) Μήπως ό,τι έχει σχέση με "ελεύθερη αγορά"; γ) Μήπως όποια χώρα χτυπάει 7% ανάπτυξη κάθε χρόνο; Γιατί αν μιλάμε για το δεύτερο (που συνήθως βλέπω με αυτό ταυτίζεται ο ορισμός), τότε η pure μορφή καπιταλισμού στην Αμερική ποτέ δεν απέτυχε. Βέβαια αντί να παιδευόμαστε με κάθε χώρα ξεχωριστά, μπορούμε να το δούμε πιο αφηρημένα. Τα ποσοστά παγκόσμιας φτώχιας, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε ποσοστιαία, έχουν μειωθεί δραματικά σύμφωνα με την παγκόσμια τράπεζα. Οπότε ο καπιταλισμός (ακόμη και με πολλαπλές ερμηνείες) σύμβαλλε σε αυτό το γεγονός ή όχι; Αν ναι, τότε σημαίνει ότι πέτυχε και συνεχίζει να πετυχαίνει. Σύστημα (ή συστήματα) που ανεβάζει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, θεωρείται για μένα επιτυχία. Anyway, ο μαρξισμός δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιώδες στον μοντέρνο κόσμο και οι γραφές είναι τόσο δυσνόητες που αγγίζουν τα όρια πλύσης εγκεφάλου. Κανα δυο πράγματα που έχω διαβάσει από εκεί, υπάρχουν ήδη στα μοντέρνα ακαδημαϊκά βιβλία με καλύτερη επεξήγηση χωρίς τις σάπιες φανφάρες και ασυναρτησίες που έχει ένα βιβλίο του 19ου αιώνα. Αν ήταν να χαρακτηρίσω με μία λέξη τον μαρξισμό, θα έλεγα σίγουρα pseudo-science.
kalogeros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Τέλεια, μετά το μουφα infographic, τώρα και η ξαναζεσταμενη θεωρία των δύο άκρων. Μεγέθυνση των ομοιοτητων και διαστρεβλωση των διαφορών και βγαίνουν όλοι ίδιοι. Εύκολη και παραπλανητικη θεωρία που χρησιμοποίησαν κατά καιρούς για να δικαιολογησουν τους ταγματασφαλιτες, τα ξερονησια και τις εξοριες, την χα, κτλ. Έχω μιλήσει με στοιχεία και αριθμούς μόλις μερικά ποστ πιο πίσω. Έχεις γράψει κάτι χωρίς κανένα στοιχείο, απλά και μόνο γιατί, πιθανά, σου έθιξα την ιδεολογία και την κοσμοθεωρία σου. Ιστορικά, καμία από τις δύο αυτές ιδεολογίες-καθεστώτα (ναζισμός-κομμουνισμός) δεν έχει σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουν βασανίσει, εξευτελίσει και εξοντώσει εκατομμύρια ανθρώπων, απλά και μόνο γιατί είχαν άλλη άποψη ή γιατί διέφεραν. Το ποιος σκότωσε περισσότερους ή λιγότερους δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι και οι μεν και οι δε έχουν τα χέρια τους λερωμένα με αίμα ανθρώπων. Έχεις να πεις κάτι πάνω σε αυτό; Αν εσύ δεν μπορείς να δεις τη σύγκλιση σε αυτό το θέμα, ίσως φταίνε οι παρωπίδες σου. Παρόλαυτα, θα χαρώ πολύ να με αντικρούσεις με επιχειρήματα και στοιχεία και όχι με άρθρα του ριζοσπάστη και της αυγής.
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Καλά, την μια γράφεις ότι απάντησες με αριθμούς (που είναι μπούρδες) και παρακάτω γράφεις ότι ποιος σκότωσε περισσότερους δεν έχει σημασία. Οκ, νομίζω δεν έχει νόημα να σου απαντήσει κανένας.
Praetorianos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Συγγνώμη αλλά αυτό το κριτήριο μου φαίνεται ηλίθιο για δύο λόγους. 1) οι πολιτικοί δεν κάνουν πάντα ό,τι θέλουν οι θεωρητικοί της εκάστοτε σχολής. 2) Η οικονομία* είναι οργανική (ειδικά όταν συνδέεται με πολιτική,[...] Ηθελημένα ηλίθιο κριτήριο, γιατί απευθυνόταν σε ηλιθιο point. "Ο κομμουνισμός απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε σωστά ενώ..." ΤΙ ΕΝΩ? Ποιο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικοπολιτικο συστημα εφαρμόζεται by the books? Η Κίνα τι πολίτευμα έχει, μπορείς να μου το ορίσεις ακαδημαϊκά? Οι ΗΠΑ έχουν καπιταλισμό? 700 δισεκατομμύρια απευθείας κρατική βοήθεια προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε καιρό κρίσης, βγάλε παραδοσιακές κρατικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις, είναι ελεύθερη αγορά? Αν οι ΗΠΑ έχουν καπιταλισμό η Σουδία τι έχει? Σοσιαλισμό? Μου φαίνεται γελοίο να μιλάμε για αγνές μορφές πολιτικών συστημάτων εν έτει 2017, εξου και η απάντηση μου στο defacer. Προφανώς και δεν θα μπορούσε να απαντήσει στο point που ο ίδιος όρισε. Πλέον έχουμε περάσει σε adaptive οικονομικά συστήματα τα οποία αλλάζουν και μεταβάλλονται ανάλογα με τους καιρούς, ούτε αγνούς καπιταλισμούς έχουμε, ούτε μαρξιστικές οικονομίες, δεν υπάρχουν αυτά. Χρήσιμο να τα γνωρίζουμε, χαίρομαι νέα παιδιά να ανακαλύπτουν και να ασχολούνται για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους με διάφορα συστήματα και σχολές, αλλά όταν βλέπω πάνω σε αυτές τις θεωρητικές απορίες να τους γράφουν κάποιοι οικονομικοί γκουρού ότι "το τάδε απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε", λες και στα άλλα ακολουθούμε συνταγή για σουτζουκάκια, ε, ντάξει, πόση χαζομάρα πια. Γιατί αν μιλάμε για το δεύτερο (που συνήθως βλέπω με αυτό ταυτίζεται ο ορισμός), τότε η pure μορφή καπιταλισμού στην Αμερική ποτέ δεν απέτυχε. Σε θεωρώ διαβασμένο άτομο και κάθεσαι και μου λες ότι η pure μορφή καπιταλισμού στην Αμερική ποτέ δεν απέτυχε. Και δεν σου χτυπάει αυτό που γράφεις καμπανάκι βάσει common sense, αλλά αντιθέτως για στήριγμα μου quotαρεις Horwitz, ο οποίος μόνο τατουάζ δεν έχει χτυπήσει την Αυστριακή Σχολή. Να quotάρουμε και Trump να μας μιλήσει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το πως αποτελεί απάτη των κινέζων. Και τρίτο χτύπημα, διαβάζω στο paper: To call the housing and credit crisis a failure of the free market or the product of unregulated greed is to overlook the myriad government regulations, policies, and political pronouncements that have both reduced the "freedom" of this market and channeled self-interest in ways that have produced disastrous consequences, both intended and unintended. όταν ο καπιταλιστικότερος καπιταλιστής στην σύγχρονη ιστορία, ο πρώην πρόεδρος της FED, Alan Greenspan, έχει δηλώσει The former Federal Reserve chairman, Alan Greenspan, has conceded that the global financial crisis has exposed a "mistake" in the free market ideology which guided his 18-year stewardship of US monetary policy. A long-time cheerleader for deregulation, Greenspan admitted to a congressional committee yesterday that he had been "partially wrong" in his hands-off approach towards the banking industry and that the credit crunch had left him in a state of shocked disbelief. "I have found a flaw," said Greenspan, referring to his economic philosophy. "I don't know how significant or permanent it is. But I have been very distressed by that fact." Να το ξαναγράψω για να γίνει κατανοητό. Ο άνθρωπος που επί 18 χρόνια ζούσε και ανέπνεε pure καπιταλισμό, και που ήταν υπεύθυνος για το banking industry της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως είπε ότι ήταν λάθος η hands-off προσέγγιση, αλλά ο Horwitz μιλάει για υπερβολικό regulation. Κάποια εγκεφαλικά κύτταρα αυτοκτόνησαν στο μεσοδιάστημα. 1
titanforce Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ηθελημένα ηλίθιο κριτήριο, γιατί απευθυνόταν σε ηλιθιο point. "Ο κομμουνισμός απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε σωστά ενώ..." ΤΙ ΕΝΩ? Ποιο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικοπολιτικο συστημα εφαρμόζεται by the books? Η Κίνα τι πολίτευμα έχει, μπορείς να μου το ορίσεις ακαδημαϊκά? Οι ΗΠΑ έχουν καπιταλισμό? 700 δισεκατομμύρια απευθείας κρατική βοήθεια προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε καιρό κρίσης, βγάλε παραδοσιακές κρατικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις, είναι ελεύθερη αγορά? Αν οι ΗΠΑ έχουν καπιταλισμό η Σουδία τι έχει? Σοσιαλισμό? Μου φαίνεται γελοίο να μιλάμε για αγνές μορφές πολιτικών συστημάτων εν έτει 2017, εξου και η απάντηση μου στο defacer. Προφανώς και δεν θα μπορούσε να απαντήσει στο point που ο ίδιος όρισε. Πλέον έχουμε περάσει σε adaptive οικονομικά συστήματα τα οποία αλλάζουν και μεταβάλλονται ανάλογα με τους καιρούς, ούτε αγνούς καπιταλισμούς έχουμε, ούτε μαρξιστικές οικονομίες, δεν υπάρχουν αυτά. Χρήσιμο να τα γνωρίζουμε, χαίρομαι νέα παιδιά να ανακαλύπτουν και να ασχολούνται για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους με διάφορα συστήματα και σχολές, αλλά όταν βλέπω πάνω σε αυτές τις θεωρητικές απορίες να τους γράφουν κάποιοι οικονομικοί γκουρού ότι "το τάδε απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε", λες και στα άλλα ακολουθούμε συνταγή για σουτζουκάκια, ε, ντάξει, πόση χαζομάρα πια. Σε θεωρώ διαβασμένο άτομο και κάθεσαι και μου λες ότι η pure μορφή καπιταλισμού στην Αμερική ποτέ δεν απέτυχε. Και δεν σου χτυπάει αυτό που γράφεις καμπανάκι βάσει common sense, αλλά αντιθέτως για στήριγμα μου quotαρεις Horwitz, ο οποίος μόνο τατουάζ δεν έχει χτυπήσει την Αυστριακή Σχολή. Να quotάρουμε και Trump να μας μιλήσει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το πως αποτελεί απάτη των κινέζων. Και τρίτο χτύπημα, διαβάζω στο paper: όταν ο καπιταλιστικότερος καπιταλιστής στην σύγχρονη ιστορία, ο πρώην πρόεδρος της FED, Alan Greenspan, έχει δηλώσει Να το ξαναγράψω για να γίνει κατανοητό. Ο άνθρωπος που επί 18 χρόνια ζούσε και ανέπνεε pure καπιταλισμό, και που ήταν υπεύθυνος για το banking industry της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως είπε ότι ήταν λάθος η hands-off προσέγγιση, αλλά ο Horwitz μιλάει για υπερβολικό regulation. Κάποια εγκεφαλικά κύτταρα αυτοκτόνησαν στο μεσοδιάστημα. Ωραια απαντηση, εξηγεις πολλα, με τεκμηρια. Θα ηθελα να ρωτησω, εαν καποιος μπορει να αναφερει μια εξ ολοκληρου καπιταλιστική οικονομια, εστω και στο παρελθον;
Caiaphas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μιας και που πιασατε το θεμα του μαρξισμου,Θα μπορουσε καποιος να εξηγησει τι ειναι πολιτισμικος μαρξισμος;Το διαβαζω πολυ συχνα σε αντιδραστικα ακροδεξια sites.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Οι ΗΠΑ έχουν καπιταλισμό? 700 δισεκατομμύρια απευθείας κρατική βοήθεια προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε καιρό κρίσης, βγάλε παραδοσιακές κρατικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις, είναι ελεύθερη αγορά? Σε θεωρώ διαβασμένο άτομο και κάθεσαι και μου λες ότι η pure μορφή καπιταλισμού στην Αμερική ποτέ δεν απέτυχε. Αυτό ακριβώς που είπες, είπα. Εκεί ποτέ δεν απέτυχε επειδή δεν υπήρχε. Ναι ξέρω, θα μου το γυρίσεις τούμπα να μου πεις οτι ούτε ο μαρξισμός απέτυχε επειδή δεν υπήρχε. Ουαου επιχειρημα. Τι αν πιάσουμε ότι ο ορισμός του δεν είναι ποτέ σαφής, τι αν πούμε ότι δεν προάγει κίνητρα για οικονομική ανάπτυξη. Και ελπίζω να μην διαβάσω απάντηση που περιέχει τη λέξη μνημόνιο ή το πόσο πήγε το χρέος. Και δεν σου χτυπάει αυτό που γράφεις καμπανάκι βάσει common sense, αλλά αντιθέτως για στήριγμα μου quotαρεις Horwitz, ο οποίος μόνο τατουάζ δεν έχει χτυπήσει την Αυστριακή Σχολή. Τι ακριβώς common sense ζητάς όταν στα επιχειρήματα του Horwitz απαντάς με ad hominem; Και καπάκι μου quotαρεις Greenspan, που ναι μεν λέει "partially wrong", για να μου δείξεις τι; Ότι ο ένας επειδή είναι της τάδε σχολής λέει μπούρδες αλλά ο άλλος επειδή λέει "partially wrong" τον παίρνουμε στα σοβαρά ακριβώς επειδή είναι της τάδε σχολής; Δεν θέλω να μου απαντήσεις σε όλα του τα επιχειρήματα, αλλά μόνο σε ένα. Στο σημείο που λέει What's interesting is that the rise in prices affected most strongly cities with stricter land-use regulations θα ήθελα μια αξιόλογη απάντηση. Βέβαια χαίρομαι που καταλήξαμε ότι "καπιταλισμός συνώνυμο του free market". Πιάσαμε και το banking industry που είναι και της μόδας. Πες μας και τι λέει ο Trump για αυτό που είναι σχετικά πρόσφατο. Δεν θέλω τις απόψεις του για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ούτε για την απόφαση του για το μεταναστευτικό ban που πήρε τα τέτοια του από τους δικαστές. Από μαρξισμό, σε καπιταλισμό και από free market το πήγαμε σε regulations. Αφού είναι τόσο μαμάτο το regulation γιατί δημιουργούν φούσκες; Γιατί οι αμερικανικές τράπεζες δεν φαίνεται να είναι ασφαλέστερες συγκριτικά με εποχές 2006 αφού το regulation είναι ο από μηχανής θεός; Νισάφι πια με τις υπόνοιες ότι ο μαρξισμός/κομμουνισμός/you-name-it μπορεί να μην ήταν και τόσο κακός. Όχι ήταν τόσο καλός όσο μια ένεση μεθαμφεταμίνης. Να τον αγιοποιήσουμε όπως αγιοποιούμε Trump. Ντροπή.
Dakonblackblade Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ο διαλεκτικός υλισμός πέθανε, ο Μαρξισμός-κομμουνισμός είναι ανεφάρμοστος , ας χαρούμε στο χάος του Καπιταλισμού. Thinking, Fast and Slow - daniel kahneman Human irrationality is Kahneman’s great theme. There are essentially three phases to his career. In the first, he and Tversky did a series of ingenious experiments that revealed twenty or so “cognitive biases” — unconscious errors of reasoning that distort our judgment of the world. Typical of these is the “anchoring effect”: our tendency to be influenced by irrelevant numbers that we happen to be exposed to. (In one experiment, for instance, experienced German judges were inclined to give a shoplifter a longer sentence if they had just rolled a pair of dice loaded to give a high number.) In the second phase, Kahneman and Tversky showed that people making decisions under uncertain conditions do not behave in the way that economic models have traditionally assumed; they do not “maximize utility.” 1
TEOKOS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ο διαλεκτικός υλισμός πέθανε, ο Μαρξισμός-κομμουνισμός είναι ανεφάρμοστος , ας χαρούμε στο χάος του Καπιταλισμού. Thinking, Fast and Slow - daniel kahneman Human irrationality is Kahneman’s great theme. There are essentially three phases to his career. In the first, he and Tversky did a series of ingenious experiments that revealed twenty or so “cognitive biases” — unconscious errors of reasoning that distort our judgment of the world. Typical of these is the “anchoring effect”: our tendency to be influenced by irrelevant numbers that we happen to be exposed to. (In one experiment, for instance, experienced German judges were inclined to give a shoplifter a longer sentence if they had just rolled a pair of dice loaded to give a high number.) In the second phase, Kahneman and Tversky showed that people making decisions under uncertain conditions do not behave in the way that economic models have traditionally assumed; they do not “maximize utility.” Επειδή μάλλον θα περάσει απαρατήρητο, το πείραμα, μπας και.... Ερευνητές πήγαν σε έμπειρους Γερμανούς δικαστές και τους παρουσίασαν την υπόθεση μιας γυναίκας που είχε συλληφθεί για κλοπή σε ένα κατάστημα. Στη συνέχεια τους έδωσαν ένα ζάρι. Το ζάρι έφερνε αποκλειστικά ένα από δύο νούμερα: Το τρία ή το εννιά. Αμέσως μετά οι ερευνητές ρώτησαν τους δικαστές πόσο μεγαλύτερη ή μικρότερη ποινή σε μήνες από το νούμερο που έφερε το ζάρι θα επιδίκαζαν στη γυναίκα που είχε συλληφθεί. Οι δικαστές που είχαν φέρει νούμερο εννιά θα επιδίκαζαν κατά μέσο όρο ποινή 8 μηνών στη γυναίκα. Οι δικαστές που είχαν φέρει νούμερο τρία ξέρετε τι ποινή θα της επιδίκαζαν; 5 μήνες. Η γνώμη τους ήταν εντυπωσιακά διαφορετική, μόνο και μόνο επειδή ένα ζάρι είχε φέρει ένα άσχετο, τυχαίο νούμερο και το είδαν. Το ανθρώπινο μυαλό ..ουγκ!! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα