panther_512 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τίποτα δεν βγάζει μάτι. Απλά αλλοιώθηκαν οι μνήμες σου ή όταν τις δημιουργούσες, κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις πρόσεξες καλά, τις συμπλήρωσε ο εγκέφαλός σου με κατασκευασμένες πληροφορίες. Όπως λειτουργεί η κεντρική και η περιφερειακή όρασή μας. Στο κέντρο της όρασης βλέπουμε την πραγματική εικόνα και περιφερειακά συμπληρώνει ο εγκέφαλός μας, ανάλογα με τη προσοχή που θα δώσουμε. Από κεί και πέρα έχετε δύο επιλογές: Να μελετήσετε λίγες επιστημονικές έρευνες και άρθρα για να καταλάβετε για ποιό λόγο νομίζετε αυτό που νομίζετε σχετικά με τις αναμνήσεις σας, ή να αποδώσετε εξωπραγματικές και φανταστικές εξηγήσεις που θα σας είναι πιό αρεστές. 4
fylatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τίποτα δεν βγάζει μάτι. Απλά αλλοιώθηκαν οι μνήμες σου ή όταν τις δημιουργούσες, κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις πρόσεξες καλά, τις συμπλήρωσε ο εγκέφαλός σου με κατασκευασμένες πληροφορίες. Όπως λειτουργεί η κεντρική και η περιφερειακή όρασή μας. Στο κέντρο της όρασης βλέπουμε την πραγματική εικόνα και περιφερειακά συμπληρώνει ο εγκέφαλός μας, ανάλογα με τη προσοχή που θα δώσουμε. Από κεί και πέρα έχετε δύο επιλογές: Να μελετήσετε λίγες επιστημονικές έρευνες και άρθρα για να καταλάβετε για ποιό λόγο νομίζετε αυτό που νομίζετε σχετικά με τις αναμνήσεις σας, ή να αποδώσετε εξωπραγματικές και φανταστικές εξηγήσεις που θα σας είναι πιό αρεστές. Είναι πολύ ενδιαφέρον όμως ότι είναι γενικευμένο φαινόμενο για ορισμένες συγκεκριμένες εμπειρίες. Θα μου πεις στατιστικά τα σημαντικότερα γεγονότα θα επηρεάσουν και περισσότερους ανθρώπους... Και θα συμφωνήσω αλλά δε παύει να έχει πλάκα. Έπειτα είναι και το όλο θέμα με τους Simpsons που έβγαζαν πρόεδρο τον Τραμπ εδώ και 15 χρόνια και έχουν όλες τις ανακρίβειες μαζεμένες λες και μας τρολαρουν.
panther_512 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Εννοείται ότι για γεγονότα στα οποία είχε πρόσβαση πάρα πολύς κόσμος θα βρείς πολλούς ανθρώπους να θυμούνται το γεγονός λίγο διαφορετικά και εννοείται ότι οι άνθρωποι αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους και αλλοιώνουν περαιτέρω τις αναμνήσεις τους. Αυτά τα πράγματα έχουν ερευνηθεί επιστημονικά και έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να κατανοήσουμε το πώς ο εγκέφαλός μας διαχειρίζεται τις πληροφορίες που αποθηκεύει. 3
kioukiou800 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Εννοείται ότι για γεγονότα στα οποία είχε πρόσβαση πάρα πολύς κόσμος θα βρείς πολλούς ανθρώπους να θυμούνται το γεγονός λίγο διαφορετικά και εννοείται ότι οι άνθρωποι αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους και αλλοιώνουν περαιτέρω τις αναμνήσεις τους. Αυτά τα πράγματα έχουν ερευνηθεί επιστημονικά και έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να κατανοήσουμε το πώς ο εγκέφαλός μας διαχειρίζεται τις πληροφορίες που αποθηκεύει. Πως εξηγείς όμως πως ο Carl Sagan ισχυρίζεται πως βρισκόμαστε στην άκρη του Γαλαξία ενώ είμαστε στο κέντρο ή πως στο Star Wars το "Luke I'm your father" έγινε "No, I'm your father και ο 3PO έχει ένα ασημί πόδι;
panther_512 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δεν θα κάτσω να κάνω debunk κάθε ιστορία που ποστάρεται στο ίντερνετ, όταν σου έχω εξηγήσει ότι αυτό που νομίζεις ότι νομίζεις είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά. Ειδικά για το πόδι του C3PO δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, ειδικά όταν έχω εξηγήσει πώς λειτουργεί η ανθρώπινη όραση. Τώρα μόλις έβαλα τη ταινία. Αν δεν επικεντρωθείς στο δεξί πόδι κάτω από το γόνατο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να καταλάβεις ότι το κομμάτι εκείνο είναι ασημένιο. Όπως είπα: Μπορείτε να δείτε την επιστημονική εξήγηση ή να προτιμήσετε τις φανταστικές εξηγήσεις (παράλληλα σύμπαντα, ταξίδια στο χρόνο, ότι ζούμε σε εξομοίωση, ότι ζούμε στο Μάτριξ, ολογραφικό σύμπαν, κούφια Γή, επίπεδη Γή, reptilians κ.ο.κ) 1
panther_512 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Υποτίθεται στο Mandela Effect ότι έγινε αλλαγή διάστασης και ισχύει ότι ισχύει εδώ απλά κάποια πράγματα "ξεφύγανε"... Αυτές οι εξηγήσεις δίνονται διότι έχουμε την τάση να μας αρέσουν οι φανταστικές ιστορίες, οι οποίες και διεγείρουν τη φαντασία μας. 1
kioukiou800 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Αυτές οι εξηγήσεις δίνονται διότι έχουμε την τάση να μας αρέσουν οι φανταστικές ιστορίες, οι οποίες και διεγείρουν τη φαντασία μας.Τις πιο κάτω φωτογραφίες πως να τις εξηγήσω? Σύμπτωση ή στυλιστικό λάθος?
Zerg13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Ο Haniball δεν λεει hello Clarise; Σε ποιο πλανητη;
panther_512 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τις πιο πάνω φωτογραφίες πως να τις εξηγήσω? Σύμπτωση ή στυλιστικό λάθος? Θα σου δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα για να καταλάβεις. To 1999 έπαιζε το Fight Club στο σινεμά. Εγώ και οι κολλητοί μου είμασταν φοιτητές. Για την ταινία δεν ξέραμε πολλά και τον Brad Pit τότε τον σνομπάραμε. Πήγε ο ένας από τη παρέα μαζί με τη κοπέλα του και την είδαν. Την επομένη, όλοι μαζί μαζεμένοι σε σπίτι, ακούμε τον κολλητό μου να μας λέει ότι πήγε να δεί το Fight Club και ότι η ταινία ήταν απόλυτη βλακεία. Τόσο βλακεία που του ζητήσαμε να μας πεί τί παίζει, αφού δεν άξιζε να την δούμε. Μας λέει την ιστορία και του βάζουμε τις φωνές, διότι η ιστορία και το twist της ήταν τέλεια! Μας χάλασε μία από τις καλύτερες ταινίες εκείνης της δεκαετίας. Ωραία μέχρι εδώ? Αυτά έγιναν το 1999. Το 2004 έφυγα εξωτερικό και πλέον τη παρέα την έβλεπα 2 φορές το χρόνο. Πάμε τώρα στο 2015, Χριστούγεννα. Είμασταν όλοι μαζεμένοι σε σπίτι, εκτός από τον κολλητό που είχε δεί τότε το 1999 τη ταινία και μας έκανε τη χαλάστρα. Πώς το έφερε η κουβέντα γύρω από ταινίες με ανατρεπτικά σενάρια και τους είπα "Θυμάστε τότε που ο φίλος μας, μας είπε την ιστορία του Fight Club και μας το χάλασε?" Πετάχτηκαν όλοι και λένε "Τί λές ρε Πάνθηρα? Εσύ μας το χάλασες. Εσύ είδες την ταινία και μας την εξιστόρησες την επομένη. Πάς καλά?" Μιλάμε τώρα για 4 άτομα που θυμόντουσαν ότι εγώ είδα το Fight Club και τους το χάλασα. Και ήταν βέβαιοι για αυτό. Πήραμε σε ανοιχτή ακρόαση τηλέφωνο τον κολλητό μας που έλειπε. Και ο οποίος απάντησε, αφήνοντάς τους άφωνους, ότι όντως αυτός ήταν που είχε δεί τη ταινία και όχι εγώ. Και οι 4 έμειναν με ανοιχτό το στόμα να αναρωτιούνται πώς θυμόντουσαν εμένα στη θέση του άλλου φίλου μας. Οπότε έχουμε δύο επιλογές: Ή κάποιος από την τετράδα με τον καιρό ξέχασε ποιός είδε την ταινία στο σινεμά και σε κάποια συζήτηση που έγινε με τους άλλους τρείς περι του θέματος, αλλοίωσε και τις δικές τους μνήμες ή εγώ ανήκω σε άλλο παράλληλο σύμπαν, όπου δεν είχα δεί το Fight Club, οι κολλητοί μου ανήκουν σε άλλο σύμπαν, όπου εκεί είχα δεί εγώ την ταινία, και κάπως τα δύο σύμπαντα ενωθήκανε, οι κολλητοί μου από το δικό μου σύμπαν αντικαταστάθηκαν από τους κολλητούς του άλλου σύμπαντος και κάπου εδώ σταματάω γιατί άρχισα να ζαλίζομαι. 3
opera Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Ελπίζω να καταλάβατε τώρα ότι υπάρχουν πολλές πραγματικότητες,μία για τον καθένα μας. 1
fylatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Ο Haniball δεν λεει hello Clarise; Σε ποιο πλανητη; Ψαξτο δε το λέει
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Βασικά λέει Good Evening Clarice. Κάποιοι απλώς ακούνε λάθος τη στιχομυθία.
fylatos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Βασικά λέει Good Evening Clarice. Κάποιοι απλώς ακούνε λάθος τη στιχομυθία. Καλά λάθος δε το ακούσαμε. Απλά λάθος το θυμόμαστε
Zerg13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=m5NVS6z8S_U 1
panther_512 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Ελπίζω να καταλάβατε τώρα ότι υπάρχουν πολλές πραγματικότητες,μία για τον καθένα μας. H πραγματικότητα, όπου πραγματικότητα εννούμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε, είναι μία. Αυτό που διαφέρει είναι η αντίληψή της από τον καθένα μας. Οπότε, πιό σωστό είναι "Η αντίληψη της πραγματικότητας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο" Το θέμα είναι ότι οι αναμνήσεις μας δεν είναι αξιόπιστες, διότι αλλάζουν από τον ίδιο τον εγκέφαλό μας για πολλούς και διάφορους λόγους. Ειδικά οι λεπτομέρειες μιάς ανάμνησης είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα