Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

αποφάσισα σήμερα μετά από 2 χρόνια που έφτιαξα το pc να καθαρίσω από την σκόνη τον πύργο. Μόνο εγώ έλειπα από μέσα  :-D !

Μιας και μπήκα στον κόπο λέω δεν βγάζω και την ψύκτρα να αλλάξω και thermal paste στον επεξεργαστή.

Άλλαξα thermal paste ξανακούπωσα ψύκτρα (CM 212 EVO) και όλα τα υπόλοιπα και θέλω τώρα να τσεκάρω εάν οι θερμοκρασίες κλπ είναι εντάξει.

Κατέβασα το AMD overdrive όπως και HWMonitor. Eπειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με επεξεργαστές και frequencies, θερμοκρασίες κ.λ.π. είναι νορμαλ να δείχνει αυξομείωση π.χ. το amd overdrive στο δευτερόλεπτο σε frequency, multiplier, vid και thermal margin σε κάθε cpu?

Tη μία δείχνει κάποιες cpu να έχουν freq: 1406MHz, V: 0,8875, multi: 7

Μετά από 1-2 δεύτερα αλλάζουν π.χ. freq: 4018MHz, V: 1,425, multi: 20

ή π.χ. freq: 2311MHz, V: 1,1125, multi: 11,5

Και to thermal margin επίσης από 45 C έως 60 C.

Παραθέτω εικόνες:

1.png
2.png
3.png
7.png
8.png
Δημοσ.

οταν κοκκινιζει ειναι το turbo του επεξεργαστη.η θερμοκρασιες που σου διχνει στο margin ειναι η αποσταση απο την μεγιστη θερμοκρασια που μπορει να λειτουργει ο επεξεργαστησ χωρισ προβλημα.τα βολτ ανεβενουν τοσο γιατι εχεις ενεργο το turbo και οταν ανεβαζει συχνοτητα ανεβαση και ταση μεχρι και το 1,41.οποτε λογικο ειναι να τα βλεπεισ αυτα.

το turbo το απενεργοποιης απο τα bios.

Δημοσ.

Φυσιολογικο ειναι να αλλαζει το multiplier, υπαρχει επιλογη στο bios (cool & quiet νομιζω λεγεται) που οταν ο επεξεργαστης δεν δουλευει σου ριχνει την συχνοτητα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...