Προς το περιεχόμενο

Delivery με ρομπότ θα δοκιμάσουν δύο αμερικανικές εταιρείες


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκιμαστικές παραδόσεις προϊόντων με ρομπότ θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα στην Ουάσιγκτον η εταιρεία κούριερ Postmates, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει στην πόλη Redwood και η DoorDash, η οποία προσφέρει υπηρεσίες delivery σε εστιατόρια.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα δέματα και οι παραγγελίες φαγητού θα φθάνουν στους παραλήπτες τους με ένα μικρό τροχήλατο ρομπότ, το οποίο μπορεί να κινείται αυτόνομα στους πεζόδρομους. Τα προϊόντα θα βρίσκονται σε μία ειδική θήκη στο πάνω μέρος του ρομπότ, η οποία θα ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Το μηχάνημα έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Starship Technologies και έχει ήδη δοκιμασθεί με επιτυχία στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Εσθονία. Η Postmates θα «προσλάβει» 5 ρομπότ και η DoorDash 10, για τις πιλοτικές τους δοκιμές.

 

Το μηχάνημα κινείται με αρκετά μικρή ταχύτητα, σχεδόν όσο και ένας πεζός. Ακόμη όμως κι έτσι, σε πρώτη φάση, ένας υπάλληλος της Starship θα ακολουθεί κατά πόδας κάθε ρομπότ, τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για να… απαντά στις ερωτήσεις των περαστικών.

 

Η DoorDash θα χρησιμοποιήσει τα μηχανήματα για παραδόσεις μικρών σχετικά παραγγελιών και σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν το 1,5 χιλιόμετρο. Από την άλλη, η Postmates έχει δηλώσει πως θα επεκτείνει τη χρήση των ρομπότ, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της πιλοτικής φάσης είναι θετικά.

 

Link.png Site: CNN

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το συγκεκριμένο ρομποτακι κάνει δοκιμαστικές διαδρομές εδώ και 6-8 μήνες στο Λονδίνο πάντα με συνοδεία κάποιου, όπως περιγράφεται στο άρθρο.

Η ταχύτητα του συγκρίνεται με γρήγορο περπάτημα και φαίνεται να διαβάζει καλά το χώρο γύρω του αλλά θέλει ακόμα πολλή δουλειά στο φρενάρισμα. Κάθε φορά που εντοπίζει κάποιον άνθρωπο μπροστά του πατάει τέρμα φρένο και περιμένει να ανοίξει ο δρόμος για να ξαναξεκινησει με αποτέλεσμα να κάνει αρκετή ώρα για να καλύψει μια όχι ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλη μια παραμύθα μετά τα αυτοματοποιημένα εργοστάσια με τους Βιτναμέζους Μπαγκλαντέζους Κινέζους και Έλληνες εργαζόμενους.

Με τόση παρά-πληροφόρηση από την εποχή του 80 για τους αυτοματισμούς και τις θέσεις εργασίας φτάσαμε στην "μούγκα στη στρούγκα".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά με το συμπάθειο αλλά δεν κατάλαβα ένας άνθρωπας θα συνοδεύει ένα ρομποτάκι το οποίο ρομποτάκι θα μεταφέρει την παραγγελία σου,εμείς αυτά τα λέμε ισοθερμικές τσάντες μεταφοράς ή κουτιά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...