Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο team.

Η απορία μου είναι η εξής.

Εάν αγοράσω κάποιο κινέζικο κινητό από Κίνα ή από ευρωπαϊκό κατάστημα - αποθήκη θα έρθει μαζί με απόδειξη , τιμολόγιο ή υπάρχει περίπτωση με τίποτα από τα δύο;

Δημοσ.

Τιμολόγιο όχι. Απόδειξη μπορεί αλλα δεν ειναι σαν η απόδειξη που έχουμε εδω. Είναι ενα χαρτί απο το κατάστημα  που αναγράφει  την τιμή. Απόδειξη απο Κίνα για ποιο λόγο θα την χρειαστείς?

Δημοσ.

Φίλε μου ούτε τιμολόγια ούτε απόδειξεις ούτε τίποτα δεν θα σ έρθει.

Και βασικά τι να την κανεις την απόδειξη από τον Κινέζο; Αν γίνει κάτι θα πας εκεί με την απόδειξη να του το πας πίσω;

Δημοσ.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αγορά από ευρωπαικό κατάστημα-αποθήκη;

Εχώ τάση να πουλάω η να ανταλάσω τα πράγματα μέτα από μικρό σχετικά διάστημα χρήσης. Τις περισσότερες φορές η απόδειξη βοηθάει στο να γίνει η συναλλαγή.

Για τυχόν εγγυήσεις κτλπ.

Δημοσ.

Μέσω ίντερνετ από ηλεκτρονικό κατάστημα εξωτερικού δεν θα λάβεις απόδειξη-τιμολογιο ποτέ.

Αυτό θα γίνει μόνο από Ελλάδας κατάστημα.

Αν αγοράσεις κάτι από εξωτερικό και θέλεις να το πουλήσεις θα είναι χωρίς απόδειξη κτλπ.

Εγγύηση ισχύει για το προϊόν σου εφόσον θέλεις να το στειλεις πίσω αν πάθει κάτι.

Δημοσ.

Όλα τα ευρωπαϊκά καταστήματα στέλνουν απόδειξη αγοράς και χρειάζεται σε μερικά σαν εγγύηση (στο amazon οχι), τα κινέζικα(μερικά) δεν στέλνουν κάτι άλλο πέρα από ενα χαρτί παραγγελίας, ότι θα χρειαστεί σε περίπτωση εγγύησης θα γίνει μέσω επικοινωνίας email - Skype, μη περιμένεις σοβαρή μορφή εγγύησης και εξυπηρέτησης

Δημοσ.

Μέσω ίντερνετ από ηλεκτρονικό κατάστημα εξωτερικού δεν θα λάβεις απόδειξη-τιμολογιο ποτέ.

Αυτό θα γίνει μόνο από Ελλάδας κατάστημα.

Αν αγοράσεις κάτι από εξωτερικό και θέλεις να το πουλήσεις θα είναι χωρίς απόδειξη κτλπ.

Εγγύηση ισχύει για το προϊόν σου εφόσον θέλεις να το στειλεις πίσω αν πάθει κάτι.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Έχω πάρει και αποδείξεις και τιμολόγια από εξωτερικό. Από Κίνα ίσως όχι, αλλά από Ευρώπη και νομίζω και Αμερική σίγουρα.

Δημοσ.

Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, εννοώ μαγαζιά όπως honorbuy , antelife , geekbuying , vickmall και τις ευρωπαικές αποθήκες τους.

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Έχω πάρει και αποδείξεις και τιμολόγια από εξωτερικό. Από Κίνα ίσως όχι, αλλά από Ευρώπη και νομίζω και Αμερική σίγουρα.

Από κινα δεν παίζει απόδειξη.

Τώρα για ebay η amazon ίσως να δίνουν δεν ξέρω γιατί δεν αγοραζω.

Πάντως από ευρωπαϊκές αποθήκες δεν μου έχει έρθει ποτέ αντικείμενο με απόδειξη και έχω κάνει πολλές παραγγελιες.ισως να πρέπει να την ζητήσεις; Δεν ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό η γενίκευση του "ποτέ" δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Κανονικότατα στέλνουν παραστατικά τα -σοβαρά τουλάχιστον- μαγαζιά. Παίρνω αποδείξεις μαζί με το πακέτο, από sportsdirect, από Γερμανικά και Αγγλικά μαγαζιά για ανταλλακτικά αυτοκινήτου, από Αμερικάνικα για φακούς επαφής κ.α.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι , ότι πιο πολύ με ενδιαφέρουν κινητά και γενικότερα είδη τεχνολογίας.
Απλά μου κάνει εντυπώση , στο να μην έχουν απόδειξη.

Δηλάδη ένα κινέζικο μαγαζί που έχει warehouse στην Ευρώπη , τα προιόντα που πουλάει δεν έχουν το ΦΠΑ της εκάστοτης χωρας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...