Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

....

Δεν εχουν Κιαμο ομως. Ουτε Παολα ουτε Οικονομοπουλο

Έχουν γκιεστ εμφανήσεις τους.... τις προάλλες είχε πάει ο Μαζωνάκης στο Λονδίνο (ή θα πάει τώρα κάπου, δεν θυμάμαι).

Αλλά ναι είναι το τι προτιμάει ο καθένας:

- Μπουζούκια & λοιπά ήδη διασκέδασης && άγχος για το πότε θα πληρωθείς, πόσο θα πληρωθείς ΑΝ θα πληρωθείς

- Σωστά εργασιακά περιβάλλοντα (κάπου αναφέρθηκε το ΄δουλεύουν σαν σκυλιά', ας το πούμε έτσι, όσοι παράγουν έργο δουλεύουν σαν σκυλιά) & σωστές παροχές & σωστοί μισθοί && διασκέδαση χωρίς μπουζούκια...

Και για να μείνω ontopic: παίζει ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο που είσαι στο εξωτερικό (όχι μόνο χώρα, αλλά κυρίως πόλη), ΤΙ κάνεις στο εξωτερικό και το βασικότερο: ΓΙΑΤΙ είσαι στο εξωτερικό.

τις προάλλες έβλεπα το web tv της ΕΡΤ και είχε ένα 'ρεπορτάζ' για τους έλληνες του εξωτερικού και με έπιασε η καρδιά μου...λέω 'μλκ υποφέρω και δεν το ξέρω, πήγα κ άφησα την ελλαδίτσα για να παίρνω ένα ψωρομισθό 2-3-4κ, να κάνω αυτό που θέλω και να έχω προοπτικές ανάπτυξης'.....oh wait.....

Εμένα σήμερα πχ μου λείπει ο χαβαλές που έκανα Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα. Αλλά ξέρεις τι? Μπορώ να πάρω 2-3 φίλους, να πάμε το Σάββατο σε ένα λιβάδι εδώ κοντά και να πετάξουμε χαρταετό...να φτιάξουμε σκορδαλιά μόνοι μας κλπ κλπ.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελάχιστο άγχος; Αφού στην Δυτική Ευρώπη δουλεύουν σαν τα σκυλιά.

Που βρισκεσαι φιλε και κανεις ζωαρα;

Είμαι Δανία και μόνο σαν το σκυλί δεν δουλεύω. 

Δεν ξέρω για το μέλλον ή για άλλες εταιρείες, αλλά όλα όσα έχω δει είναι αυτά που περιγράφω. 

Προσωπικά δεν δούλεψα ποτέ σαν το σκυλί στας Ευρώπας, κάποιες ελαφρές υπερωρίες όταν ήμουν Γερμανία και έξω από την πόρτα.

Εδώ ακόμη λιγότερα(τον τελευταίο χρόνο), 37.5h/εβδομάδα και γεια σας.Τον πρώτο καιρό διάβαζα για την μετεκπαίδευση, αλλά αυτό ήταν όλο.

Το Συνδικάτο μου βέβαια γαμεί και δέρνει, ας τολμήσει κάποια εταιρεία να κάμει τον καμπόσο και τους έχουν κόψει τον κώλο,όχι όπως στην Ελλάδα...

Βέβαια δεν μπορώ να πω για τους δύσμοιρους που ατύχησαν και έπεσαν σε "λαζοπατριωτάκια" ιδιοκτήτες ταβερνών/ξενοδοχείων,διότι εκεί έχω ακούσει κάτι καφρίλες...

Αν τα ενδιαφέροντα σου είναι κάτι περισσότερο από μπουζούκι, fb/insta, χιπστεριά κτλ κτλ τότε η Ελλάδα σίγουρα δεν μπορεί να σου προσφέρει καμιά κοινωνική ζωή. Αν μη τι άλλο η Ελλάδα είναι από τις πιο κλειστές και μονοδιάστατες κοινωνίες που μπορείς να βρεις. Στην Ελλάδα έχεις τρία κουτάκια που αν δεν είσαι μέσα σε αυτά έχεις αποκλείσει/αποκλειστεί το/από 95% των κοινωνικών σου συναναστροφών και όχι μόνο.

Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι σημαντικότατες αλλά είναι φούσκα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για την πάρτι σου, αρκετό εισόδημα για να κάνεις αυτά που σου αρέσουν και οι κοινωνική σου ζωή θα χτιστεί από μόνη της μέσα από αυτές τις δραστηριότητες σου.   

Μεγάλη αλήθεια αυτό, ιδίως στην επαρχία ήταν μόνο ένα κουτάκι. 

Μέχρι τα 25 ήσουν κάγκουρας και μετά καράμπαμας.Εάν κουνούσες ρούπι από αυτό το κουτί ήσουν παρίας.

Επίσης εδώ ο κόσμος δοκιμάζει και κάνει διαφορετικά πράγματα,δίχως να κολλάει στο ιερό τρίπτυχο "Καφετέρεια-Μπουζούκι-Βάρ" για κάθε φορά που πάει έξω. Π.χ.Τα μουσεία τις Κυριακές είναι ασφυκτικά γεμάτα,ιδίως όταν έχει κάποιο χάπενινγκμ οι βιβλιοθήκες είναι σημείο συνάντησης για οικογένειες(επειδή έχουν και δραστηριότητες όπως πινγκ-πονγκ βιβλία ζωγραφικής).

Αυτό δεν το είδα ποτέ στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή είναι δική σου άποψη. Εγώ (κοινωνικά) παίρνω καλύτερα.

Σε ποια χωρα εισαι αν επιτρεπετε και τι ειναι αυτο που σε κανει να λες οτι κοινωνικα περνας καλυτερα;

Δεν ξέρω τι βρήκες εκεί, αλλά εγώ περνάω πολύ καλύτερα από την Ελλάδα.

Πολύ απλά ζωάρα με ελάχιστο άγχος και πολύ ελεύθερο χρόνο.

Επίσης ποτές δεν είχα τόσα λεφτά για ξόδεμα και χρόνο για φίλους και για ταξίδια.

Στην Ελλάδα είχα μόνο μιζέρια, άγχος, γκρίνια από όλους για την κατάσταση και έψαχνα τα λεφτά με το ντουφέκι.

Εδω βρηκα μια χωρα οπου εχει αλλες προταιρεοτητες ο κοσμος. Απο οικονομικης πλευρας ναι μεν ειναι καλυτερα αλλα υπαρχει ενα μεγαλο μειονεκτημα και εληψη στο κοινωνικο κομματι. Υπαρχουν πολλες και διαφορες "ομαδες" ανθρωπων και δε ταιριαζω σε καμια. Οχι επειδη ειμαι περιεργος εγω αλλα τα γουστα μου και τα ενδιαφεροντα μου ειναι εντελος διαφορετικα (σαν ευρωπαιος/ελληνας). Μπορω να πω χιλια δυο παραδειγματα και να ξεκινησω απο τη μουσικη που παιζουν στο ραδιοφωνο, χαζομαρες στη τηλεοραση (καλα αυτο υπαρχει και στην ελλαδα), το ποσο τυπικα και ψευτικα ειναι ΟΛΑ (εννοω ολα). Παρε παραδειγμα τον χαρακτηρα σου, σκεψου ενα ατομο που ξερεις και για τον α η β λογο δε ταιριαζετε για παρεα και ετσι αοσθανομαι εγω με τη πλειοψηφια του κοσμου που εχω γνωρισει.

Αν εβγαζες τα ιδια χρηματα στην ελλαδα και μπορουσες να ζησεις οπως ζεις τωρα δε θα προτιμουσες να εισαι ελλαδα;

Αν τα ενδιαφέροντα σου είναι κάτι περισσότερο από μπουζούκι, fb/insta, χιπστεριά κτλ κτλ τότε η Ελλάδα σίγουρα δεν μπορεί να σου προσφέρει καμιά κοινωνική ζωή. Αν μη τι άλλο η Ελλάδα είναι από τις πιο κλειστές και μονοδιάστατες κοινωνίες που μπορείς να βρεις. Στην Ελλάδα έχεις τρία κουτάκια που αν δεν είσαι μέσα σε αυτά έχεις αποκλείσει/αποκλειστεί το/από 95% των κοινωνικών σου συναναστροφών και όχι μόνο.

Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι σημαντικότατες αλλά είναι φούσκα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για την πάρτι σου, αρκετό εισόδημα για να κάνεις αυτά που σου αρέσουν και οι κοινωνική σου ζωή θα χτιστεί από μόνη της μέσα από αυτές τις δραστηριότητες σου.

Ποια ειναι αυτα τα 3 κουτακια που λες; και διαφωνω, στην ελλαδα βρισκεις πιο ενδιαφεροντα ατομα και το λενε οχι μονο ελληνες αλλα και οσοι εχουν επισκεφτει την ελλαδα.

Εγω μενω εδω που μενω και ακομα δεν εχω γνωρισει το γειτονα, ο γειτονας μου στην ελλαδα θα με παρει και τηλ να μου πει αν παθει κατι το σπιτι μου εκει κτλ. Εχω φιλους στο φβ απο την ελλαδα που θα μου στειλουν και θα στειλω ενα μηνυμα να πουμε ενα γεια, ποτε θα βρεθουμε (και το εννοουν) εδω μου χει τυχει να δω παλιο "φιλο" στο δρομο, ενα τυπικο γεια και τελειωσε. Η ελλαδα ειναι φτωχια και η κλειστη κοινωνια της ειναι + στις κοινωνικες σχεσεις μεταξυ ανθρωπων.

Ουτε με τους ελληνες του εξωτερικου που εχουν μεγαλωσει εξω μπορω να κανω πραγματικες φιλιες, οσοι εχουν ερθει προσφατα συμφωνουν με αυτα που λεω. Εχει να κανει με το πως και που μεγαλωσες (και αν εισαι απο αθηνα η επαρχια παλι κανει διαφορα).

Η ελλαδα ειναι "ζεστη" χωρα, αν ημουν καπου οπως την Ισπανια, ιταλια κτλ που ο κοσμος ειναι πανω κατω το ιδιο σ'αυτο το θεμα θα μουν οκ αλλα οι χωρες που διαλεγουμε να μεταναστεψουμε (αμερικη, γερμανια, αγγλια, καναδας, αυστραλια) ειναι κρυες και το κανουμε μονο για ενα καλυτερο μελλον.

Κατι ακομα: τα χριστουγεννα,πασχα,οτιδηποτε γιορτη αλλη στην ελλαδα σημαινει κατι. Εχει αλλη "γλυκα". Στην αμερικη ολες οι γιορτες περνανε τοσο γρηγορα και ειναι τοσο τυπικες. Το thanksgiving που ειναι μεγαλη γιορτη, θα βαρεθεις να βλεπεις διαφημισεις thanksgiving sale απο δω κ απο κει, προσφορες στο τουρκο κτλ και το βραδυ βγαινεις εξω και πας για ψωνια για black Friday τα μεσανυχτα. Στην ελλαδα τιμας κατα καποιο τροπο τις γιορτες and it's not about the money και τις προσφορες. Μια μερα μετα τα χριστουγεννα να μαγαζια αρχιζουν και πουλανε πραγματα για του αγιου βαλεντινου...ειναι καπιταλισμος και δε μαρεσει.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει λόγος που σιγά σιγά απομακρύνθηκα από τις συζητήσεις το τελευταί διάστημα.

ξεκινάω να απαντήσω αφού ξόδεψα 40 λεπτα διαβάζοντας απαντήσεις, και συνειδητοποιώ 2 πράγματα

-αυτοί που φυγαν εξυμνούν το έξω και αυτοί που μείνουν πίσω δείχνουν ωχαδερφισμό και μια μορφή κρυφής ζήλιας

- το κύριο πρόβλημα σας είναι τα μπουζούκια και ο καφές. 

Σβήνω το κείμενο, και σαν αναφέρω ότι αυτοί είμαστε και σαν άνθρωποι παίρνουμε ότι μας αξίζει. 

Ο καθένας με την νοοτροπία του. 

Ρεσπεκτ στα παιδιά που φύγαμε με εισητήριο χωρίς επιστροφή. Μετράω 6 χρόνια στα ξένα πλέον και χαίρομαι που το τόλμησα πλέον

• Like 4
Δημοσ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω κάτι. Πήγατε έξω, είδατε άλλες κουλτούρες, ανοίξανε οι ορίζοντες σας αλλά μόλις κάποιος εκφράσει κάτι αρνητικό-κατ'εκείνον-για το εξωτερικό, με την μια τον βάζετε στην κατηγορία "μπουζούκια-καφέ". Απλά δεν κολλάει η νοοτροπία του εξωτερικού με το μαζικό τσουβάλιασμα. Γιατί πρέπει ντε και καλά όλοι εκείνοι οι οποίοι  δοκίμασαν και μπορεί για χίλιους λόγους να νιώθουν ότι δεν τους ταιριάζει, να πηγαίνουν μπουζούκια και να αράζουν για φράπα στον ήλιο? Δεν είναι όλα για όλους, δυστυχώς ή ευτυχώς. Μπράβο σας που πετύχατε και κυρίως μπράβο σας που βρήκατε μια καλύτερη ζωή. Αλλά μην μειώνετε έτσι οποιονδήποτε ζει στο εξωτερικό και δεν πετάει από την χαρά του. Φιλικά παιδιά :)

• Like 4
Δημοσ.

^σωστα. Ποτε δε πηγα για μπουζουκια δεν ειναι του στυλ μου ουτε καγκουρας ημουν ποτε. Club κτλ πηγαινα που και που αλλα δεν ειναι αυτο που μου χει λειψει.Καφετεριες κτλ ναι και μαρεσει που πας σε μια καφετερια στην ελλαδα μιλας με τις ωρες, παιζεις κανα ταβλι, βλεπεις και αλλους φιλους/γνωστους και καθεσε κτλ και αν εισαι σε μεγαλυτερη ηλικια κανεις τα ιδια σε καφενειο. Κανεις socialize.

Στην αμερικη πας στη καφετερια, δεν ερχετε καν η σερβιτορα παραγγελνεις στον παγκο. Στο βαζουν σε πλαστικο ποτηρι καθεσε το πινεις, χαζευεις τους γυρο σου που ειναι κ αυτοι στη πλειοψηφια μονοι τους στα λαπτοπ και φευγεις..

Δημοσ.

Ποια ειναι αυτα τα 3 κουτακια που λες; και διαφωνω, στην ελλαδα βρισκεις πιο ενδιαφεροντα ατομα και το λενε οχι μονο ελληνες αλλα και οσοι εχουν επισκεφτει την ελλαδα.

Να πούμε όμως και την αντίθετη άποψη (φυσικά ΟΚ όλα αυτά είναι προσωπικές εμπειρίες δε σημαίνουν απαραίτητα κάτι):

Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ε, όχι και τον πιο άξεστο χωριάτη που υπήρξε ποτέ, για να το πω χαριτωμένα.

Λοιπόν από άποψη ασχολιών και ενδιαφερόντων ο κόσμος με τον οποίο έχω κοινωνικές σχέσεις στο Βερολίνο με κάνει καμιά φορά να αισθάνομαι σαν όντως να ήρθα από χωριό. Ενώ αντίθετα, όταν έρχομαι Ελλάδα και κάνω καινούριες γνωριμίες τις περισσότερες φορές είμαι ο κουλτουρόπουλος από τας ευρώπας κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω κάτι. Πήγατε έξω, είδατε άλλες κουλτούρες, ανοίξανε οι ορίζοντες σας αλλά μόλις κάποιος εκφράσει κάτι αρνητικό-κατ'εκείνον-για το εξωτερικό, με την μια τον βάζετε στην κατηγορία "μπουζούκια-καφέ". Απλά δεν κολλάει η νοοτροπία του εξωτερικού με το μαζικό τσουβάλιασμα. Γιατί πρέπει ντε και καλά όλοι εκείνοι οι οποίοι  δοκίμασαν και μπορεί για χίλιους λόγους να νιώθουν ότι δεν τους ταιριάζει, να πηγαίνουν μπουζούκια και να αράζουν για φράπα στον ήλιο? Δεν είναι όλα για όλους, δυστυχώς ή ευτυχώς. Μπράβο σας που πετύχατε και κυρίως μπράβο σας που βρήκατε μια καλύτερη ζωή. Αλλά μην μειώνετε έτσι οποιονδήποτε ζει στο εξωτερικό και δεν πετάει από την χαρά του. Φιλικά παιδιά :)

Καλά έχει σημασία και πόσο καιρό ζεις στο εξωτερικό. Τα 2-3 πρώτα χρόνια μερικοί την ακούνε λίγο οτι έγιναν Ευρωπαίοι κοκ, μετά προσγειώνονται συνήθως.

Δημοσ.

Πόσες φορές τον μήνα μπορώ να πηγαίνω για καφέ και να μην θεωρούμαι αχαίρευτη επειδή μένω στην Ελλάδα; (Μπουζούκια δεν πατάω το πόδι μου έτσι κι αλλιώς)  B)

Μία φορά τη βδομάδα σε self service. Καφέ σε πλαστικό και το πολύ 20 λεπτά στο μαγαζί ίσα ίσα να τσεκάρεις mail και fb! :P :D

Πάντως εξωτερικό από εξωτερικό έχει διαφορά. Σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κλπ πολύ μακρινά μέρη είσαι πιο αποκομμένος από την Ελλάδα πλέον. Δεν έρχεσαι πολύ συχνά Ελλάδα και αν χρειαστεί κάποιος από Ελλάδα να έρθει εκεί που είσαι και πάλι δεν είναι εύκολο. Ενώ η Ευρώπη είναι αλλιώς.  

Δημοσ.

Ισχύει!! Εγώ 6 μήνες Ολλανδία και δεν μπορώ να πω ότι έχω τρελαθεί.Ελπίζω να στρώσει το πράγμα :P

Το να «τρελαθείς»,

εξαρτάται άμεσα από τη πόλη που μένεις,

την εργασία που κάνεις και το μισθό που αυτή σου αποδίδει,

αλλά και από τον ελεύθερο χρόνο που έχεις και τη δυνατότητα σου να ταξιδεύεις εντός της χώρας.

Δεν πρόκειται να «τρελαθείς»,

αν δεν έχεις τις δυνατότητες και την ικανότητα να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης των Ολλανδών,

ή την όρεξη να ενταχθείς στην κοινωνία της κάθε περιοχής, να γίνεις δηλαδή συμμέτοχος και όχι θεατής.

• Like 1
Δημοσ.

Καφετεριες κτλ ναι και μαρεσει που πας σε μια καφετερια στην ελλαδα μιλας με τις ωρες, παιζεις κανα ταβλι, βλεπεις και αλλους φιλους/γνωστους και καθεσε κτλ και αν εισαι σε μεγαλυτερη ηλικια κανεις τα ιδια σε καφενειο. Κανεις socialize.

Και στο εξωτερικό υπάρχουν καφετέριες, όπως τις περιγράφεις. Όμως πιο διαδεδομένα είναι παμπ και εστιατόρια.

Δημοσ.

Τα κουτάκια έχουν να κάνουν με το περιορισμένο εύρος ασχολιών των περισσότερων εδώ Ελλάδα. Πρέπει ντε και καλά να ασχολείσαι με το Χ, Ψ, Δ αν θέλεις να έχεις κοινωνική ζωή. Αν δεν ασχολείσαι με μπάλες, δεν πατάς το πόδι σου σε καγκουρομάγαζα/μπουζούκια και δεν πας γυμναστήρια τότε έχεις ήδη βάλει/μπεί στη "μαύρη" λίστα το 95% των Ελλήνων/ίδων. Καλή τύχη να μπορέσεις να φτιάξεις κάποιου είδους κοινωνική ζωή χωρίς τα παραπάνω. 

Είναι κάτι που στο εξωτερικό δεν σηνάντησα, πολλές οι επιλογές και πολύς ο κόσμος που ασχολείται με την κάθε γελοία δραστηριότητα που σου περνάει από το μυαλό και θα βρεις σίγουρα να χτίσεις κοινωνικό κύκλο γι αυτά που σου αρέσουν και συνεπώς θα βρεις και κόσμο να μιλάς. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα κουτάκια έχουν να κάνουν με το περιορισμένο εύρος ασχολιών των περισσότερων εδώ Ελλάδα. Πρέπει ντε και καλά να ασχολείσαι με το Χ, Ψ, Δ αν θέλεις να έχεις κοινωνική ζωή. Αν δεν ασχολείσαι με μπάλες, δεν πατάς το πόδι σου σε καγκουρομάγαζα/μπουζούκια και δεν πας γυμναστήρια τότε έχεις ήδη βάλει/μπεί στη "μαύρη" λίστα το 95% των Ελλήνων/ίδων. Καλή τύχη να μπορέσεις να φτιάξεις κάποιου είδους κοινωνική ζωή χωρίς τα παραπάνω. 

Είναι κάτι που στο εξωτερικό δεν σηνάντησα, πολλές οι επιλογές και πολύς ο κόσμος που ασχολείται με την κάθε γελοία δραστηριότητα που σου περνάει από το μυαλό και θα βρεις σίγουρα να χτίσεις κοινωνικό κύκλο γι αυτά που σου αρέσουν και συνεπώς θα βρεις και κόσμο να μιλάς. 

Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Πες κάποια παραδείγματα δραστηριοτήτων αν θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...