Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τι shipping address διάλεξε ο τύπος για την παραγγελία;

Την δικιά μου...υποθέτω ότι ήταν επίδειξη δυνάμεως...όπως στην Link.png Site: σκηνή απο την ταινία "Κωδικός Ξιφίας"

Δημοσ.

Τώρα το κατάλαβα....Gmail..ηταν...ο hacker είναι απο Λευκορωσία (Belarus) ...απέκτησε πρόσβαση στο Ebay περίπου στις 04:00 και προχώρησε σε αγορά στις 04:30...

Ουτε ενα 2-step verification δεν εχεις στο gmail? Χυμα στο κυμα? Δε σου ρθε ειδοποιηση στο android για υποπτη κινηση sign in?

Δημοσ.

Ε καλά, ούτε εγω έχω 2 step και έχω για κωδικό μόνο νούμερα αλλά προσέχω. Μάλλον κάπως αλλιώς την πάτησε. Ίσως κάποιο keylogger ή έβαλε τα στοιχεία σε κάποιο περίεργο site.

Καλού κακού ας σκανάρει μια με το antivirus.

Δημοσ.

Μόλις εβαλα 2 step verification στο gmail....για καλό και για κακό...

ΤΟ θέμα είναι το PayPal Πως μπορώ να το "θωρακίσω"....παλιά είχαν μια επιλογή security key...αλλα πάει...

Δημοσ.

Ναι, αλλά φαντάζομαι ότι το email θα έπαιζε κάποιο ρόλο εάν ο δράστης έκανε reset password έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει το email για το λινκ επιβεβαίωσης και να αλλάξει τους κωδικούς σου. Εφόσον από ό,τι κατάλαβα οι κωδικοί σου παρέμειναν ίδιοι, μάλλον δεν είναι (μόνο) το email σου εκτεθειμένο. Εφόσον έμειναν ίδιοι οι κωδικοί σημαίνει ότι ο δράστης τους ήξερε απευθείας, άρα δεν έχει κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσει το email σου. Εκτός αν κάπου σε κάποιο mail τους εχεις γραμμένους και φαίνονται. Ή εκτός αν κάτι δεν έπιασα.

Δημοσ.

Tα λεφτά επέστρεψαν αν και το PayPal συνεχίζει την έρευνα....

Μικρό αδερφάκι στην Λευκορωσία δεν έχω..:)....

Υποθέτω ότι οπλισμένοι με το username εκμεταλλεύτηκαν κάποια ευπάθεια του συστήματος και κάπως απέκτησαν πρόσβαση.....ούτε εγώ δεν θυμάμαι τον Κωδικό του Ebay στο κάτω-κατω της γραφής....τώρα που το άλλαξα ειδικά δεν ειμαι σίγουρος τι εβαλα...

Ναι, αλλά φαντάζομαι ότι το email θα έπαιζε κάποιο ρόλο εάν ο δράστης έκανε reset password έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει το email για το λινκ επιβεβαίωσης και να αλλάξει τους κωδικούς σου. Εφόσον από ό,τι κατάλαβα οι κωδικοί σου παρέμειναν ίδιοι, μάλλον δεν είναι (μόνο) το email σου εκτεθειμένο. Εφόσον έμειναν ίδιοι οι κωδικοί σημαίνει ότι ο δράστης τους ήξερε απευθείας, άρα δεν έχει κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσει το email σου. Εκτός αν κάπου σε κάποιο mail τους εχεις γραμμένους και φαίνονται. Ή εκτός αν κάτι δεν έπιασα.

Η google πάντως δεν μου εχει καταγεγραμμένη δραστηριότητα εκτός των γνωστών συσκευων μου....

Δημοσ.

Δηλαδή χακάραν και το ebay και το paypal σου μαζί ; Τον ίδιο κωδικό έχεις παντού;

Κοίταξε μην έχεις κανένα keylogger στον υπολογιστή σου. Ρίξε ένα scan για ιούς καλού κακού.

• Like 1
Δημοσ.

Υποθέτω ότι οπλισμένοι με το username εκμεταλλεύτηκαν κάποια ευπάθεια του συστήματος και κάπως απέκτησαν πρόσβαση.....

Δηλαδή χάκαραν το Ebay για να παραγγείλουν σε έναν χρήστη ένα προϊόν και να του το στέιλουν. Λογικότατο;

Ποιος άλλος μπαίνει στον υπολογιστή σου είπαμε;

Δημοσ.

Λοιπόν... ο υπολογιστής ελέχθηκε και εν πρώτοις δεν βρέθηκε τίποτα...θα επανέλθω με πιο αγρια scanner.

O Hacker οπως με ενημέρωσε το Ebay ηταν απο Λευκορωσία...οπότε καμμία σχέση με σπίτ/γνωστούς  και πάει λέγοντας.....

Επειδή ήταν ψηφιακό υλικό υποθέτω ότι περίμενε ότι θα έπαιρνε απλώς τον Κωδικό ίσως χακάροντας σε 2η φάση το Email μου είτε στέλνοντας μήνυμα στον πωλητή και παρουσιάζοντας του μια ιστορία....

Σκεπτόμενος πιστεύω ότι ο λογαριασμός μου ήταν στην λίστα αυτών που είχαν υποκλαπεί πριν απο κανα 2 χρόνια και πιθανόν με κάποια ευπάθεια του συστήματος χρησιμοποιήθηκε για επίδειξη δυνάμεως....

Το Ebay μάλλον είναι σχετικά αδύναμο καθώς αδυνατεί να θέσει περιορισμούς του τύπου IP/ώρες "λειτουργίας" κτλ...

Προς το παρόν τα λεφτά επέστρεψαν αλλά δεν μπορω να πω ότι δεν ανησυχώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...