Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Lemme explain:

Είμαι φοιτητής πληροφορικής (ΤΕΙ Αθήνας) και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε έπεσαν και τα δύο μαθήματα σε ευνοϊκές ώρες του προγράμματος. Το να πάρω και java και c++ δεν προτείνεται γιατί α) δεν θέλω να πεθάνω στη σχολή μου και β) έχω ακούσει πως μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο.

Ψάχτηκα λίγο εδώ

http://softwareengineering.stackexchange.com/questions/16867/java-or-c-for-university-cs-courses

και εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/208409-java-%CE%AE-c/

αλλά δεν βρήκα μεγάλη άκρη.

Το θέμα είναι ότι οι συμφοιτητές μου δεν έχουν μια καθαρή εικόνα όσον αφορά το θέμα μετάβασης από μία γλώσσα σε άλλη.

Οι pleb γνώσεις μου περιορίζονται σε C και MIPS assembly για την ώρα.

Οπότε ερωτώ: Τι είναι προτιμότερο στο να κάνω μπάσιμο σε object-oriented καταστάσεις; Να αρχίσω με c++ και να συνεχίσω με java ή το αντίστροφο;

Δημοσ.

java - > c++ η java ειναι ευκολοτερη σιγουρα, θα μαθεις ομως αντικειμενοστραφη και η μεταβαση θα ειναι καλυτερη, αλλα προσωπικα πιστευω αν ξερεις μια απο τις 2 δε χρειαζεται να μαθεις την αλλη εκτος απο εξαιρεσεις και τι θελεις να κανεις μετα, τι θελεις να κανεις μετα το πτυχιο, τι κωδικα θες να γραψεις και για ποιο λογο, τι εφαρμογες θες να γραψεις κοκ

• Like 1
Δημοσ.

Το μάθημα φαντάζομαι είναι για Software development με εστίαση στον object oriented προγραματισμό. Αυτές οι εννοιες είναι ίδιες και στις δύο γλώσσες. Κάποια πράγματα υποστηρίζει η μια και κάποια δεν τα υποστηρίζει. Οπότε απλά μιλάμε για το πως υλοποιεί όλες αυτές τις έννοιες η κάθε γλώσσα. 

Δεν θα ήθελα να ξεκινήσει κάποιος πόλεμος, αλλά θεωρώ ότι κάποιος που γνωρίζει C++ πάει ευκολότερα σε Java, ενώ το αντίθετο είναι δυσκολότερο (συγκριτικός βαθμός εδώ, όχι ότι δεν γίνεται να πας σε C++ από Java), σε ότι αφορά το γράψιμο κώδικα.

Θα έλεγα επίσης ότι η Java είναι περισσότερο αντικειμενοστραφής -> σε σπρώχνει σε ένα συγκεκριμένο στυλ. ενώ η C++ όχι.

Η Java χρησιμοποιείται περισσότερο από την C++, έχει πολλές φορές καλύτερο documentation, και κατά πάσα πιθανότητα να βρεις τα περισσότερα πράγματα έτοιμα.

Θα έλεγα ότι για κάποιον που ξεκινάει τώρα το ίδιο πρόγραμμα θα το έγραφε γρηγορότερα σε Java. Θα έλεγα επίσης ότι με C++ θα χτίσεις μια βαθύτερη γνώση σε κάποια πράγματα καθώς έχει περισσότερο low level στοιχεια από την Java.

Εγώ ξεκίνησα με Java αλλά άλλαξα σχετικά γρήγορα. 

• Like 2
Δημοσ.

εκτος απο εξαιρεσεις και τι θελεις να κανεις μετα, τι θελεις να κανεις μετα το πτυχιο, τι κωδικα θες να γραψεις και για ποιο λογο, τι εφαρμογες θες να γραψεις κοκ

Μετά το πτυχίο θα ήθελα να ασχοληθώ με δίκτυα. Αλλά για πτυχίο πρέπει να πάρω και τα δύο, εγώ ρωτάω με ποια σειρά να τα πάρω.

Η Java χρησιμοποιείται περισσότερο από την C++, έχει πολλές φορές καλύτερο documentation, και κατά πάσα πιθανότητα να βρεις τα περισσότερα πράγματα έτοιμα.

Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω μονοπάτια λογισμικού (αν και προκειμένου να φάω θα το κάνω και αυτό). Ρωτάω για την καλύτερη κατανόηση του oop.

Δημοσ.

εχεις δικιο σε αυτο που λες, Ελλαδα γκουχ μαθαμε c++ γκουχ, τωα στο μεταπτυχιακο μου ασχοληθηκα πρωτη φορα με java και μου φαινεται πολυ απλη, το αντιθετο δεν ξερω πως θα μου φαινοταν, αλλα πιστευω ευκολοτερη να μαθεις  παραμενει η java

• Moderators
Δημοσ.

Χα

Χα χα

Περαστικά :P

Έχε υπ' όψη σου ότι C++ χρωστάει ΠΟΛΥΣ κόσμος, οπότε μην την πάρεις αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάτσεις να διαβάσεις. Τώρα αν Java έχεις όντως ΝΝΚ, ας πούμε ότι δε θα κάνεις και πολλά πράγματα. Όχι ότι C++ θα κάνεις παπάδες αλλά τουλάχιστον εκεί αν παρακολουθείς και διαβάζεις κάτι θα μάθεις.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ντάξει και τα δύο θα τα φας στη μάπα, απλώς πιστεύω ότι στη C++ θα μάθεις κάτι. Αν δεν ήξερα τους καθηγητές και τι μάθημα κάνει ο καθένας θα σου έλεγα Java, αλλά μιας και τους ξέρω λέω C++.

Δημοσ.

Κοίταξε, είναι πολύ απλό.

Αφού έτσι κι αλλιώς θα τα πάρεις και τα δύο μαθήματα, επέλεξε πρώτο αυτό το οποίο κρίνεις ότι θα σου διδάξει περισσότερα και ότι γενικά είναι καλύτερη η κατάσταση.

Το θέμα δεν είναι από ποια γλώσσα πας που αλλά από ποια βάση πας που.

Αν στο μάθημα της Java δεν καταλάβεις για τον x, y λόγο Χριστό, θα καταλήξεις να παίρνεις C++ από το μηδέν δίχως να ξέρεις Java.

Αν στο μάθημα της C++ το μάθημα γίνεται σωστά και με προοπτικές να καταλάβεις τις βασικές έννοιες και τον τρόπο χρήσης τους, τότε και C++ θα μάθεις, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται το "θα μάθεις", και θα καταλάβεις πιο εύκολα τον τρόπο χειρισμού της Java είτε ο καθηγητής είναι γ.τ.π είτε όχι.

Αν το θέμα σου γενικότερα είναι να μάθεις O.O.P θα πρέπει να μάθεις Java ή άλλες παρεμφερείς γλώσσες, ανεξάρτητα από το τι μάθημα δήλωσες, απλά σαν έξτρα γνώση. Αυτό είναι το δυνατό "χαρτί" της Java και το υποστηρίζει πολύ καλά, αρκεί να μάθεις κι εσύ να το χειρίζεσαι όπως πρέπει.

Προσωπικά θεωρώ ότι η C++ δε σου προσφέρει σωστό O.O.P αλλά είναι όλα χύμα και κάνεις ό,τι γουστάρεις και θα έκανες, αναγκαστικά, στη C. Αλλά μπορείς και μέσω αυτής της γλώσσας να μάθεις αλλά ίσως πιο περιορισμένα και δύσκολα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια προέκταση της C.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...