Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μ' αυτό το σκεπτικό θα τη διδαχθείς, σε μεγάλο μέρος και τουλάχιστον στην αρχή. Δυστυχώς...

Εγώ βλέπω τώρα σημειώσεις, θέματα και απορίες και τραβάω όσα μαλλιά μου έχουν απομείνει.

Πάντως εντάξει, ΤΕΙ είπαμε πως είμαστε. Πολυτεχνείο των μέτριων μαθητών στις πανελλήνιες είμαστε, αλλά αυτό που συμβαίνει με τους καθηγητές (μιλάω για τον Καρανικόλα και το κρου του, τώρα για Σγουρό και gmele δεν έτυχε να έχω επαφή) είναι αποκαρδιωτικό για μια αρκετά tricky σχολή όπως αυτή.

Ούτε σε βοηθούν σε προβλήματα και κενά που ΕΚΕΙΝΟΙ δημιούργησαν, ούτε προσπαθούν να κάνουν το "έξτρα μίλι" (αν και πιστεύω ότι ο μισθός τους δεν δικαιολογεί παραπάνω από δύο βήματα), ούτε καν κάνουν την κίνηση να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις του σήμερα. Και δεν μιλάω για επαγγελματική αποκατάσταση κ. α., μα για νέες τεχνολογίες που μόνοι μας πρέπει να βρούμε και να αναπτύξουμε.

Με απογοητεύει πολύ αυτή η κατάσταση.

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ούτε σε βοηθούν σε προβλήματα και κενά που ΕΚΕΙΝΟΙ δημιούργησαν, ούτε προσπαθούν να κάνουν το "έξτρα μίλι" (αν και πιστεύω ότι ο μισθός τους δεν δικαιολογεί παραπάνω από δύο βήματα), ούτε καν κάνουν την κίνηση να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις του σήμερα. Και δεν μιλάω για επαγγελματική αποκατάσταση κ. α., μα για νέες τεχνολογίες που μόνοι μας πρέπει να βρούμε και να αναπτύξουμε.

Με απογοητεύει πολύ αυτή η κατάσταση.

Εγώ τώρα που θα πάρω Java, θα κυνηγήσω καλό καθηγητή στο εργαστήριο να καλύψει το κενό του Καρανικόλα. Πάντως επειδή one way or another, θα πάρεις κάποια στιγμή C++, δώσε βάση στον gmele.

Ο άνθρωπος προσπαθεί να σε κάνει να καταλάβεις σοβαρά τι λέει και που πρέπει να δώσεις βάση. Το στυλ του είναι λίγο "Θα ψάξω να βρω το bug για να σου πω ότι έχεις λάθος, αλλά θα το βρω" αλλά αυτό σε κάνει να θες να φτιάξεις κάτι πολύ καλογραμμένο και κοντά στο αψεγάδιαστο, το οποίο το εκτιμάει και μαζί και εσένα.

Εγώ άκουγα ότι κόβει και είναι κακός κλπ, αλλά αν θες να μάθεις, δεν είναι ούτε κακός ούτε τίποτα. Εμάς μας έβαλε να κάνουμε και ui στο terminal με μία βιβλιοθήκη στο εργαστήριο, τη στιγμή που οι άλλοι έκαναν απλό ui με prints. Ήταν δύσκολο επειδή ήθελε κάτι που δεν είχες κάνει ποτέ σου, όμως, σε έβαζε να δουλέψεις με άλλο άτομο, να φτιάξεις δομημένο κώδικα που να διαβάζεται και να είναι εύκολος να κάνεις refactor, να βάλεις πρόγραμμα και να κατανομήσεις εργασίες και φυσικά να μάθεις πως να δουλέψεις με αυτή τη βιβλιοθήκη, που ήταν κάτι το καινούριο. Είναι ένας από τους ελάχιστους που προσπαθεί να σε μάθει, παρά τη χαμηλή πληρωμή του.

Αντιθέτως ο Καρανικόλας, πάντα αργούσε το μάθημα (ΠΣΔ), τα έλεγε σφαίρα και δεν καταλάβαινες τίποτα, και φαντάζομαι πως και Java δεν θα είναι πολύ διαφορετικός.

Δημοσ.

Πρίν ασχοληθείς με Java ή C++ ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα αντικειμενοστραφή προγραμματισμού πρέπει να μάθεις αντικειμενοστραφή προγραμματισμό.. 

η καλύτερη γλώσσα για να τον μάθεις είναι η Java.. όταν μάθεις μετά πάς να ασχοληθείς με pointers, διαχείρηση μνήμης, operator oveloading και τα λοιπά σε C++ ή και C# άν προτιμάς.. 

Δημοσ.

Αντιθέτως ο Καρανικόλας, πάντα αργούσε το μάθημα (ΠΣΔ), τα έλεγε σφαίρα και δεν καταλάβαινες τίποτα, και φαντάζομαι πως και Java δεν θα είναι πολύ διαφορετικός.

Η συμπεριφορά του στο ΠΣΔ ειδικά που μας άφησε ξεκρέμαστους με έκανε να σκεφτώ αν αυτός ο τύπος είναι πράγματι καθηγητής ή μας κοροϊδεύει όλους και τον ψάχνουν οι μπάτσοι όλων των βαλκανίων. Για αυτό δίσταζα πολύ αρχικά για το αν θα πάρω πρώτα τζάβα ή όχι, μα νομίζω καταστάλαξα σε c++.

Εγώ τώρα που θα πάρω Java, θα κυνηγήσω καλό καθηγητή στο εργαστήριο να καλύψει το κενό του Καρανικόλα.

Δεν πέρασες την πρώτη φορά που έδωσες ή δεν το πήρες καν και ασχολήθηκες μόνος με την γλώσσα;

• Moderators
Δημοσ.

Μη νομίζεις ότι άλλα ιδρύματα είναι καλύτερα και μην υποτιμάς τους καθηγητές που έχουμε. Πολλοί απ' αυτούς είναι εξαιρετικοί ή έστω καλοί. Πολλοί επίσης παίρνουν κακό όνομα γιατί μπουχουχου κόβουν. Βασιλάς, Γεωργούλη, Μάγος και άλλοι είναι όλοι τους πολύ καλοί και κάνουν μάθημα κλπ αλλά άμα ο άλλος δε διαβάζει του φταίει ο καθηγητής. Και μη νομίζεις ότι σε πιο φανταχτερά ιδρύματα δεν έχει τέτοιους καθηγητές, το αντίθετο. Εκεί επειδή είναι glorious πανεπιστήμιο και όχι lowly ΤΕΙ την ψωνίζουν χειρότερα.

Δημοσ.

Η συμπεριφορά του στο ΠΣΔ ειδικά που μας άφησε ξεκρέμαστους με έκανε να σκεφτώ αν αυτός ο τύπος είναι πράγματι καθηγητής ή μας κοροϊδεύει όλους και τον ψάχνουν οι μπάτσοι όλων των βαλκανίων. Για αυτό δίσταζα πολύ αρχικά για το αν θα πάρω πρώτα τζάβα ή όχι, μα νομίζω καταστάλαξα σε c++.

Δεν πέρασες την πρώτη φορά που έδωσες ή δεν το πήρες καν και ασχολήθηκες μόνος με την γλώσσα;

Καλά με το ΠΣΔ ήταν(είναι) δράμα η κατάσταση. 

Πρώτη φορά θα πάρω Java τώρα, έχω ασχοληθεί λίγο μόνος από τα docs της Orcale, και τώρα με το Android σε υποτροφία που πήρα πρόσφατα.

Γενικά πολλά άτομα (μεταξύ των οποίων και πτυχιούχοι) μου έχουν πει ότι η C++ είναι το πιο δύσκολο μάθημα. Αν το περάσεις, είσαι βασιλιάς στα υπόλοιπα. 

Βασιλάς, Γεωργούλη, Μάγος και άλλοι είναι όλοι τους πολύ καλοί και κάνουν μάθημα κλπ αλλά άμα ο άλλος δε διαβάζει του φταίει ο καθηγητής. Και μη νομίζεις ότι σε πιο φανταχτερά ιδρύματα δεν έχει τέτοιους καθηγητές, το αντίθετο. Εκεί επειδή είναι glorious πανεπιστήμιο και όχι lowly ΤΕΙ την ψωνίζουν χειρότερα.

Αυτό...

Δημοσ.

δοκιμασα να μαθω java ξεροντας c και c++ και μου φανηκε πολυ περιεργη σαν γλωσσα

εσας τι σας φαινεται δυσκολο στην c++ ?

Ξέρεις να περιγράψεις τι είναι SFINAE?

Το πιθανότερο είναι πως μ' αυτή την απλή ερώτηση έχεις φύγει αδιάβαστος σε μπουντρούμια από τα οποία θα σου πάρει μήνες να βγεις, that is αν έχεις την όρεξη και την επιμονή να τα καταφέρεις. Θα μπορούσα να συνεχίσω ρωτώντας π.χ. τι είναι rvalue reference και perfect forwarding, το πιάνεις το νόημα.

Δεν είναι το θέμα πως είναι "δύσκολο" -- το SFINAE σαν έννοια είναι κάτι πάρα πολύ απλό και εύκολο. Το θέμα είναι πως εσύ (και όλος ο κόσμος, δεν το λέω προσωπικά) ξέρεις στο πολύ περίπου ένα πολύ μικρό υποσύνολο της C++ και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό για να μιλάμε με σιγουριά για όλη τη γλώσσα συνολικά.

Δημοσ.

Ξέρεις να περιγράψεις τι είναι SFINAE?

Το πιθανότερο είναι πως μ' αυτή την απλή ερώτηση έχεις φύγει αδιάβαστος σε μπουντρούμια από τα οποία θα σου πάρει μήνες να βγεις, that is αν έχεις την όρεξη και την επιμονή να τα καταφέρεις. Θα μπορούσα να συνεχίσω ρωτώντας π.χ. τι είναι rvalue reference και perfect forwarding, το πιάνεις το νόημα.

Δεν είναι το θέμα πως είναι "δύσκολο" -- το SFINAE σαν έννοια είναι κάτι πάρα πολύ απλό και εύκολο. Το θέμα είναι πως εσύ (και όλος ο κόσμος, δεν το λέω προσωπικά) ξέρεις στο πολύ περίπου ένα πολύ μικρό υποσύνολο της C++ και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό για να μιλάμε με σιγουριά για όλη τη γλώσσα συνολικά.

έχεις στο μυαλό σου κάποιο καλό reference με το οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει μια καλή εικόνα των πιο advanced εννοιών και πρακτικών της cpp; πχ κάποιο βιβλίο όπως το effective modern c++ του meyers. ονομαστικά μόνο

• Moderators
Δημοσ.

έχεις στο μυαλό σου κάποιο καλό reference με το οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει μια καλή εικόνα των πιο advanced εννοιών και πρακτικών της cpp; πχ κάποιο βιβλίο όπως το effective modern c++ του meyers. ονομαστικά μόνο

https://herbsutter.com/

Have fun

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά τι πήρες; Fun fact, κάτι έκαναν με τις ομάδες χρηστών της Java και μετά από τις δηλώσεις τις έβγαλαν από τις επιλογές. Idk why.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...