Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Αν μπορει καποιος να βοηθησει να μου λυσει την απορια για το που ισως βρισκεται το δεμα μου θα του ημουν υποχρεως.Έστειλα και στο gearbest αλλά είναι λες και μιλάω σε bot.To site

http://www.sky56.cn μου δίνει τις εξής πληροφορίες.Σε μια άλλη  παραγγελία όταν έφτασε στο τελευταίο βήμα την επόμενη μέρα ήταν στο σπίτι μου.Τώρα άργησε 15 μέρες.ανησυχώ γιατί περιμένω άλλες 3 παραγγελιες από gearbest και κάτι μου λέει ότι δεν θα έρθει τίποτα

SYLAA02678330 Shipment Details

Electronic information,receive--18-Jan-2017 03:10 AM

Small package Center, receive--18-Jan-2017 05:10 AM

Parcel centre,sealing--18-Jan-2017 08:10 AM

Small package Center, left--18-Jan-2017 09:43 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--19-Jan-2017 05:43 PM

Exchange Bureau, have been exported directly--20-Jan-2017 11:46 AM

Transit Center,left hand navigation--20-Jan-2017 05:20 PM

GREECE, Arrived --01-Feb-2017 05:20 PM

GREECE, the transfer of customs-- 01-Feb-2017 09:00 PM
Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα είναι τελωνείο. Στο elta.gr βάζοντας τον κωδικό βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια καταχώριση.

Δημοσ.

Ηταν unregistered οποτε λογικό να μην βγάζει κάτι στο ελτα.15 μέρες? πολύ δεν είναι?Το έχει πάθει κανένας άλλος? :)

πάρε ένα τηλέφωνο στo νουμερο των ελτα, δώσε τον αριθμό που ειχες, γιατί είτε αλλαξε το νουμερο οταν μπήκε ελλάδα ή εχει σταματήσει τελωνείο και περιμένει να πληρώσεις. Για τι ποσο αγοράς μιλάμε και τι ειδος (χοντρικα) 

Δημοσ.

Δεν είναι πολύ

Γενικά υπάρχει καθυστέρηση όταν μπεί τελώνειο

πάρε ένα τηλέφωνο στo νουμερο των ελτα, δώσε τον αριθμό που ειχες, γιατί είτε αλλαξε το νουμερο οταν μπήκε ελλάδα ή εχει σταματήσει τελωνείο και περιμένει να πληρώσεις. Για τι ποσο αγοράς μιλάμε και τι ειδος (χοντρικα) 

δεν νομίζω να πέρασε τελωνείο μια τόσο μικρή παραγγελια (5 euro).παρόλο που κανονικά δεν είναι registered θα πρέπει να μου δίνει tracking number?

Δημοσ.

Σε τόσο μικρή παραγγελια δεν παίζει tracking number αν δεν πληρώσεις κάτι παραπάνω ώστε να πάρεις tracking number

Συνήθως σε παραγγελιες άνω των 10-15€ δίνουν δωρεάν

Για τόσο μικρό ποσό δεν μπαίνει τελώνειο.

Δημοσ.

Σε τόσο μικρή παραγγελια δεν παίζει tracking number αν δεν πληρώσεις κάτι παραπάνω ώστε να πάρεις tracking number

Συνήθως σε παραγγελιες άνω των 10-15€ δίνουν δωρεάν

Για τόσο μικρό ποσό δεν μπαίνει τελώνειο.

Άρα χάθηκε?

Δημοσ.

Άρα απλά περιμένεις λιγες μέρες ακόμα

Η άλλη περίπτωση είναι να στα βουτάει κάνεις μόλις τα αφήσει ο ταχυδρόμος οπότε δεν φτάνει κάτι στα χέρια σου.

• Like 1
Δημοσ.

@Salonik1992

μην αγχώνεσαι. Θα σου έρθει. Δεν πρόκειται να δεις κάτι στο μέσω των Ελτα. Απλό ταχυδρομείο στο έχουν στείλει.

Είχα κάνει αγορά από Gearbest στις 03/01, μια μαλακιούλα, την οποία την έστειλαν στις 04/01. Έφυγε από Κίνα στις 06/01 και 19/01 ήταν Ελλάδα (arrived και the transfer of customs). Ο ταχυδρόμος μου έφερε το φάκελο στην Κρήτη στις 16/02...

Και έχω και μία δεύτερη αγορά από κει στις 03/02, που (μέσω του sky.cn) φάνηκε ότι έφτασε στις 15/02 Ελλάδα.... Ας πετάξουμε με την ησυχία μας τον αετό μας την Καθαρά Δευτέρα και μετά θα περιμένω να αλλάξω θήκη στο κινητό...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το κινεζοαγγλικό "the transfer of customs" μην το πιστεύετε. Σε 2 ή 3 πακέτα μου το είδα να βγαίνει στο trackitonline τους τελευταίους μήνες, κανένα δεν ακούμπησε το τελωνείο. Από την κοιλιά τους τα βγάζουν κάτι τέτοια status (υποθετικά) μου φαίνεται... Τα έλαβα όλα τα πακέτα τελικά -αν και με μεγάλη καθυστέρηση- χωρίς καμία επιβάρυνση και χωρίς καν καμία σφραγίδα από το τελωνείο πάνω τους.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.... το ίδιο και εγώ με μικρό αντικείμενο 2.5 ευρω....

Electronic information,receive--07-Dec-2017 02:43 PM

Small package Center, receive--07-Dec-2017 04:43 PM

Parcel centre,sealing--07-Dec-2017 07:43 PM

Small package Center, left--07-Dec-2017 09:16 PM

Exchange Bureau, have been exported to open--09-Dec-2017 05:16 AM

Exchange Bureau, have been exported directly--09-Dec-2017 11:19 PM

Transit Center,left hand navigation--10-Dec-2017 04:53 AM

GREECE, Arrived --22-Dec-2017 04:53 AM

GREECE, the transfer of customs-- 22-Dec-2017 08:33 AM

απο 22 Δεκ.   τελωνείο πρώτη φορά συμβαίνει σε μένα.. Πέρασαν ακριβότερα αντικείμενα πολύ γρηγορότερα...

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον δεν έχετε καταλάβει πώς λειτουργεί το τελωνείο. Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε πλέον όλα τα δέματα είτε από Ε.Ε είτε εκτός Ε.Ε, μπαίνουν στον τελωνείο για έλεγχο. Το ότι μπήκε τελωνείο δε σημαίνει πως θα πληρώσεις κιόλας, αλλά πλέον ελέγχονται τα πάντα. Ασχέτως λοιπόν του ότι μπορεί το προϊόν μπορεί να κοστίζει 1 ευρώ, θα μπει τελωνείο, θα ανοιχθεί-ελεγχθεί όταν και όποτε φτάσει η σειρά του και μετά θα προωθηθεί στα ΕΛΤΑ για να παραδοθεί σε εμάς.

Απάξ και το δέμα πάτησε Ελλάδα, τα κινεζομάγαζα δεν έχουν καμία ευθύνη και προφανώς τις καταστάσεις του tracking δεν τις βγάζουν από το στομάχι τους.

Ελπίζω να σας κατατόπισα και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ γιατί πολύ δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, όλα περνάνε τελωνείο αλλά δε σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Παιδιά μάλλον δεν έχετε καταλάβει πώς λειτουργεί το τελωνείο. Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε πλέον όλα τα δέματα είτε από Ε.Ε είτε εκτός Ε.Ε, μπαίνουν στον τελωνείο για έλεγχο. Το ότι μπήκε τελωνείο δε σημαίνει πως θα πληρώσεις κιόλας, αλλά πλέον ελέγχονται τα πάντα. Ασχέτως λοιπόν του ότι μπορεί το προϊόν μπορεί να κοστίζει 1 ευρώ, θα μπει τελωνείο, θα ανοιχθεί-ελεγχθεί όταν και όποτε φτάσει η σειρά του και μετά θα προωθηθεί στα ΕΛΤΑ για να παραδοθεί σε εμάς.

Απάξ και το δέμα πάτησε Ελλάδα, τα κινεζομάγαζα δεν έχουν καμία ευθύνη και προφανώς τις καταστάσεις του tracking δεν τις βγάζουν από το στομάχι τους.

Ελπίζω να σας κατατόπισα και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ γιατί πολύ δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, όλα περνάνε τελωνείο αλλά δε σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι.

1) εντος ΕΕ κανενα γραμμα - δεμα δεν περνα απο κανενα τελωνειο... ουτε καν κοντα δλδ.

2) Εκτος ΕΕ, θεωρητικα περνάνε ολα. Πρακτικά  πολλά περνάνε χυμα. Και εδώ φυσικα εχουν σημασία οι μέθοδοι αποστολης.

3) Απαξ και το δεμα πατήσει στην Ελλάδα, οι κινέζοι φέρουν ακέραια ευθυνη μέχρι να φτάσει στα χέρια σου (εκτός φυσικά φορων οπως σωστα αναφέρεις).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...