Προς το περιεχόμενο

Pewdiepie και ο Νέος Φασισμός [Clickbait Title]


BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ξέρω είναι μεγάλο το κείμενο, ίσως είναι και χαζό που το γράφω σε αυτό το φόρουμ. Αλλά γενικά επειδή δεν συμμετέχω σε άλλα Ελληνικά φόρουμ, νιώθω την ανάκη να το κάνω εδώ για να το συζητήσουμε.

 

Ξεκινάω λοιπόν.

 

 

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τον Pewdiepie (βασικά στο internet είμαστε, δεν γίνετε να μην τον γνωρίζετε) και το σάλο που έχει ξεσπάσει τελευταία με τα αντισημιτικά αστεια που είχε κάνει σε βίντεο του τα όποια ήταν ο λόγος που η Disney και το Youtube, εν μέρει, να σταματήσουν την συνεργασία τους μαζί του. 

 

Πιο πολλά εδώ :  Link.png Site: Is PewDiePie a Racist?

Και εδώ: Link.png Site: My Response

 

 

Δεν θα μιλήσω για τον Pewdiepie, δεν θέλω να μιλήσουμε για τον Pewdiepie. Δεν με νοιάζει αν είναι αστείος, ηλίθιος, δημοκράτης, φασίστας. Δεν θέλω να μιλήσουμε ούτε για τα αστεία που είπε. Αν ήταν αστεία η όχι, αν υπάρχει κάποιο όριο σε τέτοια αστεία και ποιός πούστης,,,, ουπς σόρρυ, δεν είναι πολιτικά ορθό αυτό, ποιός άνθρωπος θα το κρίνει και θα νομοθετήσει πάνω σε αυτό. Αλλού θέλω να εστιάσω χρησιμοποιώντας το παραπάνω γεγονός σαν αφορμή.

 

Πριν πω το οτιδήποτε όμως, θέλω να γράψω που κατασταλάσσομαι εγώ σαν BaLsAmoMenos. Όχι γιατί θέλω να το κάνω αλλά γιατί ίσως πρέπει να το κάνω. Εγώ σαν άνθρωπος λοιπόν, ιδεολογικά τουλάχιστον είμαι μηδενιστής. Τό μόνο που πιστεύω και δέχομαι σαν αληθινό και υπαρκτό είναι η σχέση των ανθρώπων όσον αφορά την κατανομή του παραχθέντα πλούτου. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και έχουμε μάθει να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο κινείται γύρω από αυτήν και μόνο αυτήν την σχέση. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, καλές και κακές ιδέες, σωστό και λάθος. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Δεν θέλω να γράψω και άλλα πάνω σε αυτό, όποιος ξέρει ξέρει, όποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να πάει να μάθει. Δεν χρειάζεται να μιλήσω περαιτέρω γι'αυτό. 

 

Δεν έιχα αυτήν την αντίληψη παλιότερα όμως. Παλιότερα, ναι μεν δεν πίστευα σε κράτη και έθνη, δεν πίστευα στον Χριστιανισμό, δεν πίστευα γενικά στον παλιό τρόπο σκέψης. Πίστευα όμως ότι χωρίς αυτά θα ζούσαμε καλύτερα. Το imagine του Lennon ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι.  Ήμουν όπως πολλοί άνθρωποι ήταν και συνεχίζουν λανθασμένα να πιστεύουν ότι είναι, ANTI-ESTABLISHMENT.

 

Το όποιο από μόνο του δεν μπορεί φυσικά να υπάρξει σαν τρόπος σκέψης. Πρέπει να υπάρχει τo κατεστημένο για να αντιπαραχθείς σε αυτό. Θα μου πείτε για ποίο λόγο να αντιπαραχθείς; Για ποιόν λόγο να επαναστατήσεις; Απλούστατα, γιατί  το κατεστημεόν εκείνο ήταν αυταρχικό, φασιστικό, όπως θέλετε πείτε το. Προσέξετε όμως, δεν ήταν οι αξίες εκείνες καθ'αυτές φασιστικές. Η επιβολή αυτών ήταν. Άλλωστε είναι στην φύση μας να θέλουμε να επιβάλλουμε στους άλλους την γνώμη μας. Η εξουσία διαφθείρει. Και σε επίπεδο μιας ολόκληρης κοινωνίας αυτό είναι επικίνδυνο. Το παλιό κατεστημένο του Δυτικού Κόσμου επέβαλε το να μην είσαι αδελφή. Επέβαλε το να είσαι Χριστιανός. Επέβαλε οι γυναίκες να κάθονται στην κουζίνα τους. Όπου υπάρχει δράση όμως, υπάρχει και αντίδραση. Το rocκ ήταν αντίδραση, οι hippies ήταν αντίδραση. Ο φεμινισμός ήταν αντίδραση.

  

Καλώς η κακώς και όσο και να μην θέλουν κάποιοι/ες να το παραδεχτούν, εκείνο το κατεστημένο έχασε. Έπεσε. Κατάλοιπα του σάφως και συνεχίζουν να υπάρχουν. Είναι κατάλοιπα όμως. Οι νόμοι έχουν αλλάξει, τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα είναι τέτοια που ο Συντηριτισμός όχι μόνο δεν είναι η νόρμα πια, είναι ο κακός χαμένος ενός πολέμου. Από το 90 και μέχρι σήμερα, τα τελευταία αυτά 30 χρόνια, ζούμε κάτω από ένα νέο καθεστώς κοινωνικών και πολιτιστικών αντιλήψεων. Και το λέω καθεστώς γιατί αυτό πιστεύω πως είναι. Έχουν γίνει και αυτές οι αξίες πια αυταρχικές. Ναι, εδώ κάποιος/α θα μου πει "Τι; Εξισώνεις το πως περνάγαν οι μαύροι το 70 με το πως ζούνε οι άσπροι χριστιανοί σήμερα; ΟΧΙ δεν το εξισώνω. Δεν είναι καν κοντά. Δεν πάυει να υπάρχει μια αδικία όμως. Μόνο και μόνο που συγκρίνουμε 2 κοινωνικές ομάδες, πέφτουμε στην ίδια αυτή τρύπα που υποτίθεται ότι θέλαμε να βγούμε το 1960 και το 1970. Φεμινίστριες να ζητάνε λογοκρισία στα video games γιατί είναι σεξιστικά, να ζητάνε να γίνονται ειδικά μαθήματα σε μικρά αγόρια για τον βιασμό λες και όλοι οι άντρες είναι εν δυνάμει βιαστές. Και μπορεί αυτές να είναι radical φεμινίστριες για κάποιους, οι black lives matter να είναι  εξτρεμιστές μαύροι για κάποιους άλλους αλλά δεν παύει να τσακωνόμαστε για τα ίδια πράγματα από την αντίστροφη μεριά όμως.

 

O pewdiepie έχασε χρήματα επειδή και καλά είναι ρατσιστής. Εγώ θα το πάω πιο πέρα και θα πω ότι ΝΑΙ είναι ρατσιστής. Δικαίωμα του δεν είναι; Πριν 2 χρόνια δεν ήταν εκείνος ο φούρνος που έφαγε πρόστιμο και παγκόσμια κατακραυγή γιατί δεν ήθελαν να φτιάξουν τούρτα για τον γάμο 2 ομοφυλόφιλων; Ναι, οκ μαλάκες ήταν, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να είναι μαλάκες; Αναφαίρετο δικαίωμα μας δεν είναι να λέμε και να πιστεύουμε ότι θέλουμε; Αυτό δεν είναι δημοκρατία; Νομίζω ότι πρέπει να είναι κάποιος πολύ τυφλός η εγκάθετος για να μην πιστευέι ότι τα πράγματα γύρισαν τούμπα. Αν είναι καλό η όχι δεν θα το σχολιάσω. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ για να το πω πιο απλά. Θα μπορούσα ακόμα και να δεχτώ την φράση "οι φασίστες δεν γινεται να έχουν λόγο στην δημοκρατία" όσο και αντιδημοκρατικό να ακούγεται.  Αυτό που ξέρω και βλέπω όμως είναι ότι κάτι που υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι κοινωνικά αποδεκτό απ'όλους, δυστυχώς δεν είναι. Και αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο είναι περιθωριοποιημένοι αλλά και καταπιεσμένοι πια.

 

Ας μου εξηγήσει ένας λογικός άνθρωπος για ποιό λόγο θεωρείται σωστό να γίνεται πολιτικό συμβούλιο αρχηγών κομμάτων και να μην καλούν έναν από αυτούς γιατί είναι εθνικιστής; Για ποιό λόγο στα κανάλια και στις ειδήσεις όταν κάποιος εκπρόσωπος αυτού του χώρου τον καλούν να μιλήσει, η άλλη πλευρά δεν δέχεται καν να μιλήσει και φεύγει από το πάνελ; Σιγά μην μιλήσω με φασίστες ακούγεται όχι μόνο εδώ αλλά πάντου στον Δυτικό Κόσμο.

 

Γι΄αυτό και πιστεύω πως βλέπουμε μια μεγάλη άνθιση του συντηρητισμού και όλων αυτών των populist κομμάτων. Γι'αυτό στην Αμερική βγάλαν έναν υπερσυντηριτκό μπούφο για πρόεδρο. Δράση/αντίδραση. Είμαστε καταδικασμένοι να τσακωνόμαστε και να σκοτωνόμαστε κάτω από τα πλάισια αυτού του είδους τριμπαλισμού γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ιδέες αλλά ο άνθρωπος και η εκμετάλευεση ανθρώπου από άνθρωπο.  

 

Τέλος, παραθέτω και Link.png Site: αυτό το βίντεο που είδα στο φόρουμ μας πριν λίγες μέρες. Ο τύπος αν και είναι πολύ γελοίος οταν χρησιμοποιεί έναν όρο όπως Cultural Marxism  :lol:  :lol:  για να περιγράψει αυτήν την χούντα της Αριστεράς, δεν παύει να έχει δίκιο στο ότι οι νικητές των κοινωνικών αγώνων γίναν χαλίφηδες στην θέση των χαλίφηδων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι η αληθεια είναι όπως το ξαναδιαβάζω γράφω πολλά που ναι μεν στο μυαλό μου είναι ξεκάθαρα αλλά δεν βγαίνουν σε άλλους έτσι. Εννοώ, καταλήγω κάπου εγώ χώρις αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξει και κάποιος άλλος εκεί.

 

Ωραία, ας το ξεκινήσω αλλιώς. Πιστεύεις/πιστεύετε ότι μπορούμε να μιλάμε πια για το δόγμα του Προοδευτισμού; Ότι οι ιδέες αυτές έχουν περάσει σε ένα άλλο extreme και προσπαθούν να επιβληθούν με το ένα η τον άλλο τρόπο στην κοινωνία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ επιγραμματικά (όντως χαοτικό το κείμενό σου), η άποψή μου:

 

1) ο κόσμος αντιμετώπιζε παλαιότερα σχετικά προβλήματα και ρατσιστικές συμπεριφορές προς κάθε κατεύθυνση ήταν αποδεκτές και είχαν μεγάλη ένταση.

2) κάποιοι άνθρωποι λοιπόν, κυρίως από καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες, συνασπίστηκαν και κατάφεραν με διαφόρους τρόπους το αυτονόητο, δηλαδή να είναι δέκτες σεβασμού και να έχουν ίδια αντιμετώπιση με άλλες ομάδες.

3) κατά γενική ομολογία (τουλάχιστον στην χώρα μας και κυρίως στον "δυτικό κόσμο") τέτοια προβλήματα (ρατσισμού) έχουν πάψει υφίστανται

4) παρόλαυτά όμως διάφορες ομάδες ατόμων συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον "τομέα" και δη μερικές να δαιμονοποιούν ανθρώπους και συμπεριφορές και να συνεχίζουν να απαιτούν "δικαιώματα" και "ισότητα", σε σημείο που αυτά που ζητούν να έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την ελευθερία του λόγου αλλά και την ισότητα που έχει ήδη επιτευχθεί.

5) αυτή η συμπεριφορά τους έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουν, δηλαδή να δίδεται αξία και βαρύτητα σε πράγματα-λέξεις-συμπεριφορές-αστεία-στερεότυπα που έχουν ξεπεραστεί προκαλώντας έτσι τον εκνευρισμό σε άτομα που δεν έχουν, εξ αρχής, κανένα πρόβλημα μαζί τους

6) παρατηρείται λοιπόν ταυτόχρονα το φαινόμενο γνήσια ρατσιστικές ομάδες να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό και η δυσαρέσκεια-αγανάκτηση που προκαλείται να τις ενισχύει - επιστρέφοντας έτσι στο (4) και κλείνοντας τον φαύλο κύκλο.

 

Παράδειγμα όλων αυτών είναι το θέμα του pewdiepie και η σχεδόν καθολική στήριξη που δέχθηκε, την αντίδραση που έλαβαν άλλες κινήσεις όπως το "dear white people" του netflix κτλπ.

 

Κλείνοντας να σημειώσω 3 πράγματα:

α) Πολλές φορές δημιουργούνται εντυπώσεις από τους λίγους, καθότι οι πολλοί απλώς δεν ενδιαφέρονται για κάποια ζητήματα. Δεν εκφράζουν την άποψή τους δημόσια και δεν προβαίνουν σε καμία δημόσια ενέργεια για τα πιστεύω τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα πρόβατα, άβουλα όντα ή κάθονται σε έναν καναπέ υπνοτισμένοι από την τηλεόραση. Απλά αδιαφορούν. Όταν φτάσουν μερικά θέματα όμως να τους αγανακτήσουν πραγματικά φαίνεται η αντίδρασή τους, όπως στην προκειμένη αλλά και όπως στην εκλογή trump κτλπ.

β) Το φαινόμενο πιστεύω πως είναι επικίνδυνο και η όλη προσπάθεια επιβολής της PC ιδεολογίας σε ακραίο βαθμό ενισχύει ταυτόχρονα το άλλο άκρο και μπορεί να δούμε την επαναφορά ενός για μένα ανύπαρκτου προβλήματος.

γ) Πολύ μπερδεμένο επίσης το θέμα του τί είναι ρατσισμός και τι όχι. Το να μην επιθυμώ την σχέση/συνεργασία/φιλία με ένα Χ άτομο για οποιοδήποτε λόγο είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα. Μπορεί να θεωρώ κάποιον χαζό, βαρετό, άσχημο και να μην τον δέχομαι. Αυτό δεν είναι κακό εφόσον δεν προβαίνω σε επιβλαβής ενέργειες εις βάρος του. Ανάλογα λοιπόν πιστεύω πως έχει κάποιος για παράδειγμα το δικαίωμα να μην θέλει κάποιον στην παρέα του, ή να μην θέλει να φτιάξει μια τούρτα σε κάποιον γιατί είναι ομοφυλόφιλος, δεδομένου του περιορισμού που έθεσα πριν.

 

Να προσθέσω και ένα άλλο παρεμφερές θέμα (χρήση της λέξης nigger από τον idubbbz - αντιπαράθεση με την tana mongeau γιατί τον χαρακτήρισε ρατσιστή επειδή αστειέυτηκε με την λέξη αυτή):

https://www.youtube.com/watch?v=N8vaJaFCFYA&t=24s

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, ας το ξεκινήσω αλλιώς. Πιστεύεις/πιστεύετε ότι μπορούμε να μιλάμε πια για το δόγμα του Προοδευτισμού; Ότι οι ιδέες αυτές έχουν περάσει σε ένα άλλο extreme και προσπαθούν να επιβληθούν με το ένα η τον άλλο τρόπο στην κοινωνία;

 

Αυτό νομίζω δεν λέγεται προοδευτισμός, καθωσπρεπισμός πρέπει να λέγεται :P

 

Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχω ψάξει το τι έγινε, ο πιουπωςστονλένε είχε συγκεκριμένο σκοπό που προέβαλλε αυτές τις εικόνες. Το αν είχε δίκιο ή άδικο ή το αν ήταν υπερβολικός δεν θα το εξετάσω, αλλά η Disney μάλλον απλά τον επιβεβαίωσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχω ψάξει το τι έγινε, ο πιουπωςστονλένε είχε συγκεκριμένο σκοπό που προέβαλλε αυτές τις εικόνες. Το αν είχε δίκιο ή άδικο ή το αν ήταν υπερβολικός δεν θα το εξετάσω, αλλά η Disney μάλλον απλά τον επιβεβαίωσε.

 

Πρέπει να διαβάσεις λίγο καλύτερα το θέμα. Οι εικόνες αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στα άρθρα των μμε ήταν προσεκτικά επιλεγμένες, κομμένες και ραμμένες ώστε να παρουσιάσουν αυτήν την εικόνα για τον pewdiepie. Σε ένα βίντεο ας πούμε ντύνεται στρατιωτικά για να σατηρίσει το ότι τον χαρακτηρίζουν ρατσιστή, τα media παίρνουν το frame που φορούσε την στολή και το προσθέτουν στο ρεπορταζ "απόδειξης" ότι είναι ρατσιστής. Η disney απλά απομακρύνθηκε για να μην πιαστεί το όνομά της με το όλο ζήτημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oταν εχεις χορηγους, παιζεις με τους κανονες τους, αγραφους ή μη. Επισης για τυπους που εχουν απηχηση με τον εναν ή αλλον τροπο υπαρχουν καποιες κοκκινες γραμμες σε μερικα ζητηματα και πρεπει να τηρουνται.

Τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση.

 

ΥΓ. Δεν ξερω τι ακριβως εχει συμβει με τον εν λογω τυπο, απο αυτα που διαβασα παντως φαινεται οτι επαιζε επικινδυνα με αστεια που κινουνταν μεταξυ αντισημιτισμου και ναζισμου, κυριως για clickbait σκοπους, στα πλαισια του hype του. Το αν ηταν κατι αθωο αυτο που εκανε μικρη σημασια εχει, καθως οταν εχεις αυτην την απηχηση, προσεχεις πριν ανοιξεις το στομα σου. Ποσο μαλλον οταν το κανεις μαγνητοσκοπημενα κι οχι ζωντανα. Δεν παιζεις με τις μαυρες σελιδες της ανθρωποτητας για κλικς. Τελος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθε ενας που βγαζει πολλα φραγκα,κανει ζωαρα χωρις κοπο οπως αυτος χωρις μαλιστα να πειραζει αλλους ανθρωπους ειναι ζηλευτος και αξιος.προσωπικα μου φερνει αηδια δεν εχω δει ποτε βιντεο του αλλα η ζωη ειναι μικρη και το να λυνεις το οικονομικο σου για παντα μετα την υγεια ειναι το σημαντικοτερο.

(Δεν εχω ιδεα αν ειναι ρατσιστης ετσι και αλλιως μαλακοφατσα μου φαινεται.)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oταν εχεις χορηγους, παιζεις με τους κανονες τους, αγραφους ή μη. Επισης για τυπους που εχουν απηχηση με τον εναν ή αλλον τροπο υπαρχουν καποιες κοκκινες γραμμες σε μερικα ζητηματα και πρεπει να τηρουνται.

Τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση.

 

ΥΓ. Δεν ξερω τι ακριβως εχει συμβει με τον εν λογω τυπο, απο αυτα που διαβασα παντως φαινεται οτι επαιζε επικινδυνα με αστεια που κινουνταν μεταξυ αντισημιτισμου και ναζισμου, κυριως για clickbait σκοπους, στα πλαισια του hype του. Το αν ηταν κατι αθωο αυτο που εκανε μικρη σημασια εχει, καθως οταν εχεις αυτην την απηχηση, προσεχεις πριν ανοιξεις το στομα σου. Ποσο μαλλον οταν το κανεις μαγνητοσκοπημενα κι οχι ζωντανα. Δεν παιζεις με τις μαυρες σελιδες της ανθρωποτητας για κλικς. Τελος.

 

 

Καθε ενας που βγαζει πολλα φραγκα,κανει ζωαρα χωρις κοπο οπως αυτος χωρις μαλιστα να πειραζει αλλους ανθρωπους ειναι ζηλευτος και αξιος.προσωπικα μου φερνει αηδια δεν εχω δει ποτε βιντεο του αλλα η ζωη ειναι μικρη και το να λυνεις το οικονομικο σου για παντα μετα την υγεια ειναι το σημαντικοτερο.

(Δεν εχω ιδεα αν ειναι ρατσιστης ετσι και αλλιως μαλακοφατσα μου φαινεται.)

 

Παιδιά δεν μπορώ να παρακολουθήσω pewdiepie πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Έτυχε να ενημερωθώ αρκετά για το θέμα γιατί άλλα κανάλια στα οποία είμαι γραμμένος μίλησαν για αυτό και πραγματικά αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο...

 

Το όλο θέμα είναι καθαρά οικονομικό και "συμβατικά Media" δεν θέλουν αυτό που είναι και που εκφράζει ο pewdiepie. Προσπαθούν λοιπόν να καταστρέψουν την εικόνα του. Τα περισσότερα point που έχουν θέσει στα άρθρα τους μεγάλες εφημερίδες όπως η Wall Street Journal απ' όπου ξεκίνησε το θέμα, είναι ψευδή ενώ παραποιούν την πραγματικότητα για να δείξουν αυτό που θέλουν.

 

Όπως και να'χει το θέμα δεν είναι ο pewdiepie αλλά διάφορα άλλα πράγματα που ανέδειξε το ζήτημα, όπως αυτά που απασχόλησαν τον βαλσαμωμένο, δηλαδή τα περί ρατσισμού κτλπ.

 

Εξίσου σοβαρό είναι το θέμα της εγκυρότητας των ΜΜΕ που φάνηκε (για άλλη μια φορά το αυτονόητο) ότι απλά εξυπηρετούν συμφέροντα.

 

Γελίο κομμάτι της υπόθεσης (το οποίο ανέφερα και στο αντίστοιχο θέμα στις ειδήσεις) είναι το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η κατεύθυνση ενός "ειδησεογραφικού" άρθρου (ναι, μιλάμε για το wired, φαντάσου τι γίνεται σε άλλα, πιο "ταπεινά" μέσα):

https://www.youtube.com/watch?v=Sq9RW5jVFOE

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θεωρω οτι νιωθει ασχημα για την "καταστροφη της εικονας του" απο τα media. Με αυτο το ντορο τον εμαθαν ακομα κι οσοι δεν τον ηξεραν, καποιοι θα δουν βιντεακια του, καποιοι θα γινουν και subscribers, καθολου ασχημα για γελοτοποιο που γινεται πλουσιος με τα κλικς. Εννοειται πως δεν θα μου κανει καμια εντυπωση αν βρει τιποτα πιο ευαισθητο να κανει την πλακα του, ωστε να γινει και παλι ντορος κλπ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εικόνες αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στα άρθρα των μμε ήταν προσεκτικά επιλεγμένες, κομμένες και ραμμένες ώστε να παρουσιάσουν αυτήν την εικόνα για τον pewdiepie

Αυτό δεν ήθελε να καυτηριάσει και ο ίδιος; Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι τα μέσα (όχι η Ντίσνεϊ έστω) τον επιβεβαίωσαν. Αλλά ναι, όντως δεν έχω ψάξει το τι ακριβώς έχει παιχτεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θεωρω οτι νιωθει ασχημα για την "καταστροφη της εικονας του" απο τα media. Με αυτο το ντορο τον εμαθαν ακομα κι οσοι δεν τον ηξεραν, καποιοι θα δουν βιντεακια του, καποιοι θα γινουν και subscribers, καθολου ασχημα για γελοτοποιο που γινεται πλουσιος με τα κλικς. Εννοειται πως δεν θα μου κανει καμια εντυπωση αν βρει τιποτα πιο ευαισθητο να κανει την πλακα του, ωστε να γινει και παλι ντορος κλπ.

 

Αυτό γιατί είναι ο pewdiepie. Πιστεύεις ότι αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο σε κάποιον άλλον πιο αδύναμο, θα λέγαμε το ίδιο; 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wLzeakKC6fE

 

 

Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πράγματι εντυπωσιακό που υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που παλεύει για τα δικαιώματα των αντρών. Οτι νιώθουν ότι τα δικαιώματα τους απειλούνται επειδή είναι άντρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...