Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο αδερφός μου που ειναι Αθηνα ψιλοχρησιμοποεί και μου εχει πει οτι ειναι πιο φθηνο από ταξι. Οπότε αν δεν βολεύει μετρό ή καποιο αλλο μεσο αντι για ταξί συνήθως το προτιμάει. Αν θες κατι πιο συγκεκριμενο πες μου να τον ρωτησω.

Δημοσ.

Ίδια τιμή είναι περίπου να έχει ένα ευρώ διαφορά άντε δυο στην χειρότερη

σίγουρα δεν έχει σημαίες γιορτινές χρεώσεις και όλα τα άλλα έξτρα έξοδα των ταξί

Επίσης δεν έχει σε πηγαίνω απο άλλη διαδρομή ή πειραγμένα ταξίμετρα γιατι την διαδρομή την επιλέγει η uber μέσω GPS για πιο γρήγορα και την χρέωση την κάνει πάλι η uber.

Δημοσ.

^Δεν ξέρω τι ισχύει εδώ αλλά σε άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού σε μέρες γιορτών οι χρεώσεις του Uber είναι εξωπραγματικές.

Δημοσ.

^Δεν ξέρω τι ισχύει εδώ αλλά σε άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού σε μέρες γιορτών οι χρεώσεις του Uber είναι εξωπραγματικές.

δεν το ήξερα αυτό απλά το υπέθεσα σοβαρά; χρεώνουν παραπάνω;

Δημοσ.

Ναι το λεγόμενο "surge pricing".

Δεν είναι γιορτινή χρέωση...

Απλά (και λογικό να συμβαίνει στις γιορτές γιαυτό να το παρατήρησες) όταν σε ένα σημείο αυτοί που ψάχνουν για uber ανά μονάδα χρόνου πληθαίνουν στο σημείο που να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι έρχεται καπέλο (surge multiplier) για να σιγουρέψει πως θα έχεις οδηγό (να μπεις σε προτεραιότητα δηλαδή )μέσα σε λογική ώρα  ή μπορείς να χρεωθείς κανονικά όπως τις υπόλοιπες μέρες/υπόλοιπα σημεία αλλά αυτό θα σημαίνει πως μάλλον θα περιμένεις παραπάνω για να εξυπηρετηθείς.

Δημοσ.

Το ξέρω ότι δεν είναι γιορτινή χρέωση. Τρόπος του λέγειν ήταν.

Το θέμα είναι ότι συμβαίνει κατά την περίοδο των γιορτών και έναν κανονικό ταξί θα σου βγει πολύ φθηνότερα.

Δημοσ.

Το ξέρω ότι δεν είναι γιορτινή χρέωση. Τρόπος του λέγειν ήταν.

Το θέμα είναι ότι συμβαίνει κατά την περίοδο των γιορτών και έναν κανονικό ταξί θα σου βγει πολύ φθηνότερα.

Μπορεί αν και δεν μου έτυχε για να ξέρω εγώ είδα διαφορά πχ 6$ για διαδρομή που κανονικά θα κόστιζε 10 απο την άλλη έχεις και την επιλογή να περιμένεις βέβαια

και για να συμβεί αυτό πρέπει όχι μονο να ειναι γιορτές αλλά πρέπει να  ειναι και δημοφιλές σημείο/hot spot (και εξού να έχει πολύ κόσμο να ζητάει uber) ακόμη και στις γιορτές δηλαδή αν δεν είσαι σε τέτοιο σημείο θα χρεωθείς κανονικά. (όπως επίσης ακόμη και να μην ειναι γιορτές αν συμβεί στο σημείο που είσαι για κάποιο λόγο να γίνει χαμός απο τύπους που ψάχνουν uber να χρεωθείς surge )

Δημοσ.

πηρα πρωτη φορα Uber Αθηνα για απόσταση 7.22 km στις 4 το πρωι μου πηρε μονο 6,71ευρώ!!!! Συνδεδεμένο με Debit Card ουτε να εχω πανω λεφτά ουτε τίποτα. Εμεινα κατάπληκτος.Ηταν ενα Yaris με ευγενέστατο οδηγό. Για αυτο ηθελα να ρωτησω την ευρύτερη άποψη.

Το κακο με Αθηνα ειναι πως εχει λιγα.

σίγουρα δεν έχει σημαίες γιορτινές χρεώσεις και όλα τα άλλα έξτρα έξοδα των ταξί

Επίσης δεν έχει σε πηγαίνω απο άλλη διαδρομή ή πειραγμένα ταξίμετρα γιατι την διαδρομή την επιλέγει η uber μέσω GPS για πιο γρήγορα και την χρέωση την κάνει πάλι η uber.

πολυ βασικό αυτο οταν εχεις να κανει με την "κίτρινη φυλή" της Αθηνας

• Like 5
Δημοσ.

Φθηνότερο, πιο επαγγελματιες , πεντακαθαροι και δεν σε κλεβουν τους επιβλεπουν συνεχως... εχεις και αξιολογηση και ρολαρει το συστημα καλα. Η μονη αδικια ειναι οτι για την εργασια τους δεν πληρονονται τοσο καλα. Οσο για την κιτρινη φυλη... οπως εστρωσαν ασ κοιμηθουν τοσα χρονια. Ελευθερη οικονομια και ανταγωνισμος

• Like 10
Δημοσ.

Αληθεια τι αντιμετωπίση εχει απο τους ελληνες ταξιτζηδες;

ντου και ξύλο, όπως εχουν μάθει τόσα χρόνια να κάνουν στις γυναίκες και τα παιδιά τους οι αντρακλες...αλλα αλλού κοτες λιράτες...!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...