Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν, γνωστό μου άτομο έχει έναν υπολογιστή με:

cpu intel E5500 @2,8GHz

2GB RAM

windows 10

(φορματ δεν έχει γίνει από την αγορά του.)

τα υπόλοιπα δε τα γνωρίζω, δεν έχουν και τόση σημασία. υποθέτω κάποια onboard vga θα έχει ή το πολύ πολύ καμία entry της περιόδου εκείνης (2010).

Η χρήση που κάνει:

1. ΛΙΩΣΙΜΟ στο facebook (+ παιχνίδια του fb)
  2. youtube (δεν είναι απαράιτητη η παρακολούθηση σε 1080p, 720p αρκεί.)
  3. απλό σερφάρισμα για ειδήσεις...

παραπονιέται ότι κολλάει (στο fb). (με 2GB RAM λογικό είναι)

λέω να προτείνω την αγορά άλλων 2GB να φτάσουμε τα 4GB και καθαρή εγκατάσταση των win 7.

θα την παλέψει έτσι το μηχάνημα ή θα με βρίζει που θα τον βάλω να αγοράσει μνήμη και πάλι δε θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του;;

δεν αποκλείει την αγορά νέου μηχανήματος αν δε μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. αλλά αν μπορούμε να το γλιτώσουμε καλά θα ήταν. αν όχι, αγοράζουμε καινούργιο.

θεωρητικά πιστεύω θα κάνει δουλειά. τι λέτε;

μη μου πείτε να πάρει και ssd. αν είναι έτσι καλύτερα να αγοραστεί νεο μηχάνημα

Δημοσ.

1 video βλέπει.

δεν έχει απαιτησεις.

απλά να λιώνει στο fb και να βλέπει καμια σειρά η videoclip  στο youtube.

(είχε win 7 και πήγε στα 10 με την αυτόματη αναβάθμιση)

εγώ έχω δουλέψει σε μηχάνημα με amd x2 250 @3GHz, 2GB RAM, onboard vga με win 7 και το μηχάνημα πάει αξιοπρεπέστατα για αυτά που ζητάει. 

και το συγκεκριμένο μηχάνημα αν δε κάνω λάθος είναι ίδιων επιδόσεων με το δικό του. δε πρέπει να έχουν καμία διαφορά οι επεξεργαστές.

οπότε υποψιάζομαι ότι μάλλον τα windows έχουν γίνει μαντάρα. γι αυτό του κολλάνε τα πάντα (όπως λέει)

Δημοσ.

Με 4GB πιστεύω πως θα είναι εντάξει αλλά το σημαντικότερο είναι το format.

Για εμένα το format πρέπει να γίνεται ανά εξάμηνο αν δεν έχεις SSD.

ελα τωρα ,αλλη δουλεια δεν εχουμε?

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω κι εγω με terry.   αν βρειτε και καμια μεταχειρισμενη - φθηνη μνημη 2gb ακομα, καλο θα ειναι...!  ε δεν κανει και τα τρελα λεφτα...!

Δημοσ.

Νομίζω πως τα 10 άρια για συστήματα παλιά δεν είναι και ότι καλύτερο, επίσης δες αν εχει on-board gpu, μήπως μπορείς να ανεβάσεις την μνήμη της, αλλιώς ίσως χρειαστεί να μπει και μια gpu απλή..

Αν και όπως υπάρχει θέμα ανάλογο απο 775 σε 1151 (g4560) να αξίζει να γίνει σαν αναβάθμιση και ίσως και από οικονομικής άποψης. μιας και από το παρόν σετ θα πάρει ενα 40 μαξ (μητρική επεξεργαστή μνήμη)

Δημοσ.

Νομίζω πως τα 10 άρια για συστήματα παλιά δεν είναι και ότι καλύτερο, επίσης δες αν εχει on-board gpu, μήπως μπορείς να ανεβάσεις την μνήμη της, αλλιώς ίσως χρειαστεί να μπει και μια gpu απλή..

Αν και όπως υπάρχει θέμα ανάλογο απο 775 σε 1151 (g4560) να αξίζει να γίνει σαν αναβάθμιση και ίσως και από οικονομικής άποψης. μιας και από το παρόν σετ θα πάρει ενα 40 μαξ (μητρική επεξεργαστή μνήμη)

για αναβαθμιση θα χρειαστει TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα €150αρι, ΑΝ εχει Sata δισκους - DVD.

αν εχει IDE, θα μπλεξει...!

επισης, αν εχει onboard καρτα γραφικων και οχι εξωτερικη, πρεπει να εχετε υπ΄οψιν σας, οτι δεσμευει μνημη απο τα 2gb του συστηματος. αρα, καποιες στιγμες, μπορει να μην επαρκει. ενω με 4gb δεν θα ειναι τοσο εντονο το θεμα.

Δημοσ.

Εγω το πρωτο που θα εκανα ειναι ssd,και να μην σας κανει,χαμενος δεν παει,μπαινει και σε καινουριο δλδ.και μετα 2 gb ram.με 4 ραμ και ssd,υπο φυσιολογικες συνθηκες και μετα απο φορματ δεν μπορει να εχει προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

4gb ram ΣΙΓΟΥΡΑ  αλλα απαραιτητα φορματ και αυτο σε εναν καινουργιο ssd που θα δωσει αλλη εντελως πνοη στο μηχανημα..

Ο δισκος που εχεις λογικα θα ειναι 5400rpm αλλα και παραπανω να ειναι, δεν ξερεις ουτε την υγεια του...

Και γιατι οχι windows 10?

Σε htpc με 775 σοκετ που τα εχω περασμενα με μηχανικο δισκο και 4gb παει αψογα..

Οτι και να βαλεις ομως Πρεπει να ειναι 32bit..

Και στο fb  και ειδικα στα παιχνιδια ,ολα θα φορτωνουν πιο γρηγορα με τον ssd, στο μισο χρονο περιπου..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για την ιστορία να πω πως βάλαμε άλλα 2GB RAM και πήγε στα 4GB. Βάλαμε και τα windows 7.

το άτομο που χειρίζεται τον υπολογιστή είναι ευχαριστημένο. οπότε όλα καλά.

και ένα σχόλιο επειδή πολλοί ρωτάνε για λειτουργικό σε σχετικά παλαιότερα μηχανήματα:

ασχέτως του τι λένε πολλοί ότι τα win10 η και win8 είναι ελαφριά, σε παλαιότερα-αδύναμα μηχανήματα βάζουμε win 7.

το έχω δει σε αρκετά μηχανήματα, ακόμα και μερικά που είχαν έρθει με win 8 όταν έβαλα win 7 πήγαιναν πολύ καλύτερα.

δεν είναι ελαφρύτερα τα windows 10 κι ας λένε ότι θέλουν μερικοί.

Δημοσ.

για την ιστορία να πω πως βάλαμε άλλα 2GB RAM και πήγε στα 4GB. Βάλαμε και τα windows 7.

το άτομο που χειρίζεται τον υπολογιστή είναι ευχαριστημένο. οπότε όλα καλά.

και ένα σχόλιο επειδή πολλοί ρωτάνε για λειτουργικό σε σχετικά παλαιότερα μηχανήματα:

ασχέτως του τι λένε πολλοί ότι τα win10 η και win8 είναι ελαφριά, σε παλαιότερα-αδύναμα μηχανήματα βάζουμε win 7.

το έχω δει σε αρκετά μηχανήματα, ακόμα και μερικά που είχαν έρθει με win 8 όταν έβαλα win 7 πήγαιναν πολύ καλύτερα.

δεν είναι ελαφρύτερα τα windows 10 κι ας λένε ότι θέλουν μερικοί.

Αν βαλεις σωστους drivers δεν υπαρχει θεμα.. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...