bul_69 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σας, Ύστερα από αρκετό διάβασμα και εδώ και σε αντίστοιχα forum αποφάσισα να γραφτώ ώστε να λύσω 2-3 απορίες μου που παραμένουν. Είμαι σε φάση που παίρνω προσφορές για ατομικό λέβητα φυσικού αεριού, δεν θα αναλωθώ τόσο στην επιλογή λέβητα αλλά σε αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, το οποίο είναι ως προς το ποια είναι η κατάλληλη συνδεσμολογία. Το σπίτι είναι παλιό με κάθετη δισώληνη κεντρική θέρμανση, οπότε και θα χρειαστεί νέα εξωτερική σωλήνωση,(αργότερα θα καλυφθεί με κάποια γυψωσανίδα) είναι 55 τ.μ σχετικά μακρόστενο, ο λέβητας θα μπει στο πίσω μπαλκόνι που είναι το υπνοδωμάτιο και η κουζίνα (αυτά τα 2 είναι και τα πιο κρύα δωμάτια του σπιτιού) υπάρχουν 3 μεγάλα σώματα και 2 μικρά, (τα μικρά είναι στο χωλ και στο μπάνιο) Το ερώτημα που έχω, και μετά από 2 μηχανικούς που έχουν έρθει στο σπίτι είναι το αν θα ήταν καλύτερο να συνδεθεί ο λέβητας σε κάποιον κολλέκτορα και από εκεί κάθε σώμα να έχει δική του ξεχωριστή γραμμή ή αν θα μπορούσε να συνδεθεί σε ένα από τα σώματα και μετά με κοινή σωλήνωση να μοιράζεται και στα υπόλοιπα. Στη δεύτερη περίπτωση τα δύο σώματα (κουζίνα δωμάτιο) θα συνδεθούν απευθείας καθώς είναι το ένα πίσω από το άλλο, οπότε με 2 τρύπες στον τοίχο είναι κομπλέ νομίζω. Τέλος, όσων αφορά την διαδρομή των σωληνώσεων και ανεξάρτητα με τα παραπάνω, πρέπει αυτή να είναι πάντα σε ευθεία γραμμή ή μπορεί να κάνει γωνίες είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Απο καθε ενα σωμα που θα βαλεις θα φυγουν δυο πολυστρωματικες σωλήνες και θα πανε στο κολλεκτερ εξω στο μπαλκόνι. Οι σωληνώσεις αν θα τρέξουν στο πάτωμα δρν πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή αλλά να κάνουν σαν φιδάκι, για τις συστολές διαστολές Τα παλιά σώματα θα ξηλωθούν και θα ταπωθουν οι κάθετες παροχετεύσεις
m0i Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Απ'οσο καταλαβα δε θελει να κανει δαπεδια και μιλαει για κανωνικη σωληνωση.Υδραυλικος δεν ειμαι αλλα καλυτερα να αποφυγεις τη συνδεση σε σειρα για δυο λογος.Πρωτον το τελευταιο σωμα θα αργει να ζεσταθει και ισως να μη ζεσταινεται οσο θελεις και δευτερον σε περιπτωση που χρειαστει να κλεισεις καποιο σωμα για οποιοδηποτε λογο, θα χασεις και ολα τα υπολοιπα.Θεωρητικα αν εχεις σωληνωσεις προς τα πανω θα χρειαζεται μεγαλυτερη πιεση το νερο,πρακτικα δε ξερω αν ισχυει σε τοσο μεγαλο βαθμο γι' αυτο το θεμα.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Απ'οσο καταλαβα δε θελει να κανει δαπεδια και μιλαει για κανωνικη σωληνωση. Υδραυλικος δεν ειμαι αλλα καλυτερα να αποφυγεις τη συνδεση σε σειρα για δυο λογος.Πρωτον το τελευταιο σωμα θα αργει να ζεσταθει και ισως να μη ζεσταινεται οσο θελεις και δευτερον σε περιπτωση που χρειαστει να κλεισεις καποιο σωμα για οποιοδηποτε λογο, θα χασεις και ολα τα υπολοιπα.Θεωρητικα αν εχεις σωληνωσεις προς τα πανω θα χρειαζεται μεγαλυτερη πιεση το νερο,πρακτικα δε ξερω αν ισχυει σε τοσο μεγαλο βαθμο γι' αυτο το θεμα. Αστο δεν το έχεις Δεν έγραψα για υποδαπεδια θέρμανση για τις σωληνώσεις έγραψα Δυο σωλήνες σε καθε σώμα δεν ειναι σειριακό το κυκλωμα Τρίτο και σειριακό να βάλει οταν κλείσει ενα σωμα τα αλλα δουλεύουν, υπάρχει διαφυγή στις βάνες των σωμάτων, αυτο έλλειπε
bul_69 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 NikosKallithea, δεν σκοπεύω να αλλάξω σώματα, απ τη στιγμή που υπάρχουν, και όσο δουλεύε η κεντιρκή θέρμανση ήμουν ικανοποιημένος για ποιό λόγο να μπω σε επιπλέον έξοδα? Επίσης οι σωληνώσεις δεν θα μπου στο πάτωμα αλλά θα τρέξουν κανονικά εξωτερικά. M0i επειδή δεν ξέρω αν σε τόσο μικρή εγκατάσταση θα έχω όντως θέμα με την σε σειρά σύνδεση, γι αυτό και το σκέφτομαι γιατί έτσι μειώνεται και το κόστος της εγκτάστασης. Το καταλαβαίνω ότι το ιδανικό είναι η πρώτη επιλογή. Όσων αφορά τις σωληνώσεις, όταν λέω ότι θα πιγαίνει προς τα πάνω η σωλήνα, εννοώ 15-20 πόντους ώστε να τρέχει οριακά κάτω από το ταβάνι όταν θα φτάσει στο σαλόνι.
m0i Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Οι σωληνώσεις αν θα τρέξουν στο πάτωμα δρν πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή αλλά να κάνουν σαν φιδάκι, για τις συστολές διαστολές Ναι.τι? @bul_69 για 15ποντους δεν νομιζω να εχεις θεμα..σκεψου ομως οτι αν χαλασει ενα σωμα και πρεπει να το αντικαταστησεις,δε θα εχεις θερμανση σε ολο το σπιτι (αν ειναι σε σειρα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα