Satosman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα σας, Θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ειναι νομιμο να βιντεοσκοπησεις κατι με το κινητο σου για την προστασια σου ετσι ωστε αν καταληξεις σε δικαστηριο να μην υπαρχει αμφιβολια για το τι εγινε. Μερικα παραδειγματα Καποιος σκοπευει να καταστρεψει περιουσια μου, πχ να κανει ζημια στο αμαξι μου, σπιτι μου κτλ. Μου επιτιθεται λεκτικα και ισως σωματικα. Ετσι δεν μπορει να ισχυριστει οτι επιτεθηκα εγω πρωτος η οτι το αμαξι μου ηταν κατεστραμμενο κτλ Τα περισσοτερα πραγματα δεν μπορεις να τα αποδειξεις, το πως και ποτε εγιναν παρα μονο με μαρτυρες που μπορει για πολλους λογους να πουνε ψεματα η μπορει να μην υπαρχουν!
flienky Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Αν ειναι για δημόσιο καλό εισαι νόμιμος, βλέπε παράδειγμα Κασιδιαρη με το βιντεο. Τωρα θες να δωσεις περισσοτερες λεπτομέριες; Ειναι σε δημόσιο χώρο; Δεν ειναι; Θα μπουκαρεις σπιτι του; Σε δημοσιο χωρο εισαι νομιμος 100%.
txcellas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 δεν θεωρείται αποδεικτικό η βιντεοσκόπηση στο δικαστήριο. Δεν είναι αμερικα εδώ. Ρωτά δικηγόρο καλύτερα.
JohnTehGreek Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Και εγώ έχω ακούσει ότι δεν θεωρείται αποδεικτικό ένα Video που τράβηξες εσύ. Αλλά συμφωνώ με txcellas μίλα με δικηγόρο για 100%
Hellaslover Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Nομιζω πως δεν ειναι αποδεικτικο στοιχειο αν τον τραβας χωρις να το ξερει, αλλα, αν εχεις καμερα στο σπιτι σου και ερθει να κανει ζημια θα πρεπε ο δραστης να το χε "υποψιαστει" οτι ενα σπιτι μπορει να εχει καμερα. Txcellas μ'αρεσει που λες δεν ειναι αμερικα εδω σα να λες οτι στο αμερικα κανουνε λαθος που το θεωρουν αποδεικτικο στοιχειο...επρεπε να πεις εδω ειναι ελλαδισταν. 1
agamoi-thytai Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Στο αμερικα όταν ο διαρρήκτης περάσει το χεράκι του μέσα στο σπίτι σου, του το κόβεις. Εδώ έχουμε δημοκρατία. 1
e-tic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Έχει αναφερθεί ξανά οτι οι σχετικοί νόμοι είναι ο 2472/1997 (έχει αναθεωρήσεις και προσθήκες) και η ευρωπαϊκή οδηγία 679/2016 η οποία ενσωματόνεται στην Ελληνική νομοθεσία μέσα στον Μάρτιο. Δεν είμαι νομικός, αλλά απο όσα έχω διδαχθεί και διαβάσει απο τα παραπάνω θεωρώ οτι ΔΕΝ είναι παράνομο να βιντεοσκοπείς σε δημόσιο χώρο, αλλά είναι παράνομο να δημοσιοποιείς αυτό το βίντεο αν περιλαμβάνει πρόσωπα τα οποία δεν σου έχουν δώσει ρητή συγκατάθεση. Η παρανομία της δημοσιοποίησης ισχύει και για την επίδειξη στο δικαστήριο. Εξαίρεση αποτελεί αν το βίντεο χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη της μή ενοχής σου, αλλά όχι για την απόδειξη ενοχής του άλλου.
Hellaslover Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Στο αμερικα όταν ο διαρρήκτης περάσει το χεράκι του μέσα στο σπίτι σου, του το κόβεις. Εδώ έχουμε δημοκρατία. Ναι αυτο ειναι αγενεια. Θα πρεπε να τον κερασεις ενα γλυκο η κατι
Tsalikis177 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά η φάση είναι πολύ απλή: Αν δεν φαίνεται δημόσιος χώρος είσαι πολύ νόμιμος. πχ αν έχεις μια κάμερα στο παρκινγκ για το αμάξι σου, και δεν φαίνεται ούτε μέτρο από έξω δρόμο, είσαι 100% νόμιμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα