Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας με κάτι γιατί έχω χάσει λίγο τα μυαλά μου με ένα θεματάκι.

Μόλις εγκατέστησα ένα τσιπ σε ένα V2 και μια χαρά έχω το "No SD card" screen και μπαίνει και hekate κανονικά με τη κάρτα, όμως αρνείται να κάνει boot είτε σε OFW (με +-) είτε σε CFW με emuMMC και απλά βγάζει μαύρη οθόνη. Με έχει μπερδέψει παρά πολύ  γιατί πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο παρόλο έχω περάσει τσιπ σε περίπου 20 κονσόλες v2.

Έχω την εντύπωση πως με κάποιο τρόπο έγινε corrupt η nand της κονσόλας. Έχω κάνει backup και εμφανίζεται κανονικά στο NxNandManager, επίσης δεν κάνει initialize σε slow mode.

Έχω επίσης δοκιμάσει το Level 1 unbrick guide του sthetix, στην emuMMC ώστε να μη πειράξω την nand της κονσόλας ακόμα αλλά και πάλι κάνει το ίδιο πράγμα. 

Τι προτείνετε; Σας ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από Bill383
  • Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Bill383 είπε

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας με κάτι γιατί έχω χάσει λίγο τα μυαλά μου με ένα θεματάκι.

Μόλις εγκατέστησα ένα τσιπ σε ένα V2 και μια χαρά έχω το "No SD card" screen και μπαίνει και hekate κανονικά με τη κάρτα, όμως αρνείται να κάνει boot είτε σε OFW (με +-) είτε σε CFW με emuMMC και απλά βγάζει μαύρη οθόνη. Με έχει μπερδέψει παρά πολύ  γιατί πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο παρόλο έχω περάσει τσιπ σε περίπου 20 κονσόλες v2.

Έχω την εντύπωση πως με κάποιο τρόπο έγινε corrupt η nand της κονσόλας. Έχω κάνει backup και εμφανίζεται κανονικά στο NxNandManager, επίσης δεν κάνει initialize σε slow mode.

Έχω επίσης δοκιμάσει το Level 1 unbrick guide του sthetix, στην emuMMC ώστε να μη πειράξω την nand της κονσόλας ακόμα αλλά και πάλι κάνει το ίδιο πράγμα. 

Τι προτείνετε; Σας ευχαριστώ πολύ.

Ποιο τσιπάκι έχεις βάλει;; Κάνε μια δοκιμή και αποσύνδεσε το τσιπ και δες πως συμπεριφέρεται 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d..b είπε

Ποιο τσιπάκι έχεις βάλει;; Κάνε μια δοκιμή και αποσύνδεσε το τσιπ και δες πως συμπεριφέρεται 

picofly που γράφει πάνω new2040 plus, έχω βάλει ίδιο σε πολλά. δοκίμασα άλλο τσιπ από το ίδιο batch και κάνει το ίδιο πράγμα, δοκίμασα επίσης να κάνω reflash το firmware των τσιπ και τα δυο αλλα πάλι κάνει το ίδιο. έχω χρησιμοποιείσει από αυτό το batch πολλά και όλα δούλευαν.

αποσύνδεσα το τσίπ αλλά όχι το ribbon και συνέδεσα την nand στη θέση της αλλά έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά, δηλαδή black screen. 

με το τσιπ τουλάχιστον μπαίνει hekate και απ' όλα απλά όχι atmo καθώς το emunand φτιάχτηκε βάσει του sysnand το οποίο είναι corrupted απ' ότι έχω καταλάβει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bill383 είπε

picofly που γράφει πάνω new2040 plus, έχω βάλει ίδιο σε πολλά. δοκίμασα άλλο τσιπ από το ίδιο batch και κάνει το ίδιο πράγμα, δοκίμασα επίσης να κάνω reflash το firmware των τσιπ και τα δυο αλλα πάλι κάνει το ίδιο. έχω χρησιμοποιείσει από αυτό το batch πολλά και όλα δούλευαν.

αποσύνδεσα το τσίπ αλλά όχι το ribbon και συνέδεσα την nand στη θέση της αλλά έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά, δηλαδή black screen. 

με το τσιπ τουλάχιστον μπαίνει hekate και απ' όλα απλά όχι atmo καθώς το emunand φτιάχτηκε βάσει του sysnand το οποίο είναι corrupted απ' ότι έχω καταλάβει.

Απο την στιγμή που έχεις κρατήσει backup κάνε ένα restore στην nand και δες … 

εάν και εγώ πρώτα θα δοκίμαζα να βγάλω και το ribbon

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, d..b είπε

Απο την στιγμή που έχεις κρατήσει backup κάνε ένα restore στην nand και δες … 

εάν και εγώ πρώτα θα δοκίμαζα να βγάλω και το ribbon

το backup δυστυχώς είναι της nand που είναι ήδη corrupt γιατί είναι κάτι που έγινε με το που μπήκε το τσίπ. μόλις ακολούθησα και το παλιότερο level 1 unbrick guide με το script αλλά πάλι το ίδιο πράγμα κάνει. το ribbon δεν θα πρέπει να το επηρεάζει καθώς κάνει glitch κανονικά και χωρις το τσιπ εχει ίδια συμπεριφορά με το +- δηλαδή μαύρη οθόνη, όχι να μην ανοίγει (θέλει 10 δευτερόλεπτα να πατήσω το power για να κλείσει).

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να έγινε Corrupt. Όλα τα συμπτώματα εκεί οδηγούν. Δοκίμασε τα unbrick μήπως και..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, baspav είπε

Το πιο πιθανό είναι να έγινε Corrupt. Όλα τα συμπτώματα εκεί οδηγούν. Δοκίμασε τα unbrick μήπως και..

Θα αρχίσω με τα Level 2 από αύριο, ελπίζω να βρω μια άκρη.

Δημοσ.

Καλησπερα,

Σκεφτομαι να αγορασω ενα Switch Oled και να μου το μονταρει καποιος ειδικος για dual booting.

Αυτο γινεται σε συγκεκριμενες εκδοσεις ή μπορει να γινει σε οποιοδηποτε switch oled?

Βρισκομαι Αθηνα, υπαρχει καποιος που να μπορει να με "βοηθησει" να το φτιαξουμε?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sapap1 είπε

Καλησπερα,

Σκεφτομαι να αγορασω ενα Switch Oled και να μου το μονταρει καποιος ειδικος για dual booting.

Αυτο γινεται σε συγκεκριμενες εκδοσεις ή μπορει να γινει σε οποιοδηποτε switch oled?

Βρισκομαι Αθηνα, υπαρχει καποιος που να μπορει να με "βοηθησει" να το φτιαξουμε?

Γίνεται με όλες τις εκδόσεις των oled σε οποιοδήποτε firmware και εάν βρίσκεται καθώς γίνεται με modchip…

Δημοσ.
2 hours ago, sapap1 said:

Καλησπερα,

Κοντά στα 300€ το παίρνεις έτοιμο τσιπαρισμενο από gshopper

Δημοσ.
2 minutes ago, d_gkal said:

Και καλή τύχη μετά.

On 06/06/2025 at 13:53, baspav said:

Τα καλά των κινέζικων Switch.

Φρέσκοαγορασμένο σχετικά.

1749205660271.jpg

1749205553172.jpg

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Με λίγα παραπάνω περνεις και εδώ από Ελλάδα άψογο πλήρες μεταχειρισμένο και έχεις και πιο άμεσο support εάν τύχει κάτι..😉

• Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Bill383 είπε

Θα αρχίσω με τα Level 2 από αύριο, ελπίζω να βρω μια άκρη.

Τελικά έκανα ένα rebuild με το Level 2 Unbrick guide στην emuMMC, δούλεψε κομπλέ και bootαρε atmo μετά από κάτι customιές λόγω μερικών crashes (Dump PRODINFO πάγωνε το TegraExplorer άρα το πήρα από το full backup μέσω NxNandManager).
Το πιο αστείο είναι πως έπειτα αφού bootαρε emummc, η sysmmc δούλεψε κανονικά παρόλο που δεν την πείραξα ποτέ σε όλη τη διαδικασία. Πάντως τώρα φτιάχτηκε ευτυχώς.

• Like 2
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νέα αναβάθμιση firmware σήμερα στην  έκδοση 20.2.0.

Για τους βιαστικούς σαν και μένα, ΔΕΝ αναβαθμίζουμε ακόμα, χρειάζεται αναβάθμιση το atmosphere.

Το hekate διάβασα ότι είναι εντάξει με την τρέχουσα έκδοση...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...