ganxta Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Ήρθε η ώρα για αντικατάσταση του παλιού λέβητα διότι άρχισε να τα παίζει. Επίσης η εταιρεία δεν υπάρχει στην Ελλάδα και τα ανταλλακτικά είναι ανύπαρκτα. (Fontecal). Άρχισα να διαβάζω σχετικά για το θέμα και έχω δει μέσες άκρες ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες. De dietrich, Vaillant, Ariston, Viessman, Immergas, Baxi, Buderus.... Επίσης διαβάζω για λέβητες συμπύκνωσης με αντιστάθμιση και Inverter. Ο υπάρχων είναι 24kw και ήταν αρκετός για το σπίτι μας. Θα εκτιμούσα όποια βοήθεια για μια καλή επιλογή. Ευχαριστώ!
lary7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Αφου ειναι δικο σας σπιτι βαλε κατι καλο, οι μαρκες που αναφερεις Vaillant, Ariston, Viessman, Immergas, Baxi, Buderus ειναι απο τις καλες με της Buderus-Viessman να ειναι η κορυφη. Οπως μου λεει φιλος που δουλευει στην ΔΕΠΑ, το ποιο βασικο ειναι να υπαρχουν ανταλλακτικά στο μελλον για να μην παει σκουπιδια ο λεβητας για μια απλη βλαβη. Και αυτο μονο οι μεγαλες εταιριες το εξασφαλιζουν. 1
stelios18120 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Buderus Θα πληρώσεις αλλά θ πάρεις κάτι αθανατο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Buderus Θα πληρώσεις αλλά θ πάρεις κάτι αθανατο Υποθέτω ότι το ίδιο θα ισχύει και για αυτούς της Bosch έτσι? Μιας και κάποια μοντέλα είναι ίδια (εμφανισιακά τουλάχιστον, με εξαίρεση το χρώμα) αφού η Buderus είναι θυγατρική της Bosch... Πάντως καλό θα ήταν να απευθυνθείς και σε μηχανολόγο μηχανικό για την σωστή επιλογή των KW. Δεν είναι σαν το τροφοδοτικά στο PC που λες ok παίρνω πχ 1000αρι αλλά το PC τραβάει 100 σε idle οπότε 100 καίω (+ ότι χάνει από efficiency). Στους λέβητες υπάρχει αύξηση κατανάλωσης επειδή πήρες μεγαλύτερο που μπορεί στην τελική να μην το χρειάζεσαι για να ζεσταθεί το σπίτι... 1
Diskimpex Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Να ρωτήσεις και αν θέλει έγκριση από τη εταιρία αερίου,αφορά τροποίηση και γνωρίζω άλλον ζήτησε.
ganxta Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. και ο τεχνικός μου μου πρότεινε buderus και λέω να πάω σε αυτό το μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/7789493/Buderus-Logamax-plus-GB062-24-H-V2.html Όσον αφορά τα Kw θα πάω στα ίδια (24) γιατί ήμουν ευχαριστημένος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Όσον αφορά τα Kw θα πάω στα ίδια (24) γιατί ήμουν ευχαριστημένος. Όταν λες ότι είσαι ευχαριστημένος εννοείς από το ότι ζεσταίνει το σπίτι ή κι από πλευράς κατανάλωσης? Από περιέργεια, πόσα τμ θα θερμαίνει? Μόνωση, κουφώματα?
ganxta Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 περίπου 80τμ. πέρσι έγινε ανακαίνιση στα κουφώματα είναι όλα καινούρια, είναι παλιά πολυκατοικία, και πρέπει να γίνει μόνωση στην ταράτσα κάποια στιγμή, είμαστε τελευταίο όροφο. και εννοώ ότι ζέσταινε το σπίτι ένα ταλαίπωρο μηχανάκι fontecal 24kw που ήταν έτοιμο να τα φτύσει. από κατανάλωση δεν μπορώ να συγκρίνω αλλά νομίζω ήμουν σε λογικά πλαίσια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 περίπου 80τμ. πέρσι έγινε ανακαίνιση στα κουφώματα είναι όλα καινούρια, είναι παλιά πολυκατοικία, και πρέπει να γίνει μόνωση στην ταράτσα κάποια στιγμή, είμαστε τελευταίο όροφο. και εννοώ ότι ζέσταινε το σπίτι ένα ταλαίπωρο μηχανάκι fontecal 24kw που ήταν έτοιμο να τα φτύσει. από κατανάλωση δεν μπορώ να συγκρίνω αλλά νομίζω ήμουν σε λογικά πλαίσια. Πληροφοριακά μέχρι πρότινος είχαμε λέβητα πετρελαίου 40000 θερμίδων (αν θυμάμαι καλά) για θέρμανση μονοκατοικίας (του 1993-1994) περίπου 200τμ (που δεν έχει κολλητά άλλα κτήρια γύρω της). Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα για φυσικό αέριο, ούτε σχέδιο επέκτασης του δικτύου για κάλυψη εδώ, αποφασίσαμε να αλλάξουμε σε λέβητα πετρελαίου με τεχνολογία συμπύκνωσης και αντιστάθμιση. Μηχανολόγος μηχανικός αφού είδε το σπίτι μας είπε ότι ένας 20KW φτάνει, πράγμα που επιβεβαιώθηκε μετά την εγκατάσταση του. Μπορεί να έχετε μεγαλύτερες απώλειες από εμάς, αλλά 24KW για 80τμ μου φαίνονται πολλά σε σχέση με τα 20KW για 200τμ που βάλαμε εμείς. Γι' αυτό είπα ότι καλύτερα να αποφασίσει μηχανολόγος μηχανικός...
teo_3 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Vaillant Made in Germany θα πρότεινα εγώ, σκυλί μαύρο τόσα χρόνια και πιστεύω μία κλάση πάνω απο Made in Turkey Buderus. Τα Veissmann είναι τα κορυφαία αλλά και σε κόστος.
teddy71 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δεν υπαρχει και τοσο μεγαλη ποικιλια στo μεγεθος στους οικιακους λεβητες. Συνηθως ειναι γυρω στα 24και 35kw, παλιοτερα ειχε και μικτροτερους λεβητες στα ~17kw αλλα οι περισσοτερες εταιριες τους κατηργησαν και οι μικροτεροι πλεον ειναι στα 22-24, οποτε δεν υπαρχει αναγκη μηχανικου να κανει μετρηση καθως και να του βγαλει οτι θελέι 16kw μόνο 24αρι θα βρει. @thresh Σε εσενα που μετρησαν οτι ενας 20KW φτάνει ποσα Kw ειναι αυτος που εβαλες??? 24αρης υποθετω καθως 20αρης δεν υπηρξε ποτε. Σε εσενα φυσικα ηταν αναγκαια η μετρηση καθως λογω πολλων τμ καποιος θα ελεγε οτι θα ηθελες 35αρι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 @thresh Σε εσενα που μετρησαν οτι ενας 20KW φτάνει ποσα Kw ειναι αυτος που εβαλες??? 24αρης υποθετω καθως 20αρης δεν υπηρξε ποτε. Σε εσενα φυσικα ηταν αναγκαια η μετρηση καθως λογω πολλων τμ καποιος θα ελεγε οτι θα ηθελες 35αρι http://www.bosch-climate.gr/products/floorstandingboilers/floorstandingcondensingolio/condens2500f.html Αυτό το 20αρι, όχι 30αρι μοντέλο... Ουσιαστικά αντίστοιχος του 20KW της θυγατρικής Buderus είναι... http://www.buderus.gr/products/boilers/condensing-boilers/oliologanogb105.html
teddy71 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Παντωςς Βaxi, immergas ΜΑΚΡΙΑ. Το χειροτερο σερβις ever..Φετος με τις παγωνιες εσπασε ο κυκλοφορητης του baxi και καταφερα να βρω ανταλλακτικο μετα απο κοντα 2 μηνες και οπως μου ο τεχνικος οσοι ειχαν immergas ακομη περιμενουν ανταλλακτικα. http://www.bosch-climate.gr/products/floorstandingboilers/floorstandingcondensingolio/condens2500f.htmlΑυτό το 20αρι, όχι 30αρι μοντέλο...Ουσιαστικά αντίστοιχος του 20KW της Buderus είναι... http://www.buderus.gr/products/boilers/condensing-boilers/oliologanogb105.html Αυτοι ειναι επιδαπεδιοι πετρελαιου το παληκαρι ψαχνει για φυσικου αεριου και σε αυτου την ποικιλια και ειδικοτερα των επιτοιχειων αναφερομαι μιας και αναφερει οτι μενει σε πολυκατοικια οποτε και πολλοι χωροι χωροι δεν θα υπαρχουν
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Αυτοι ειναι επιδαπεδιοι πετρελαιου το παληκαρι ψαχνει για φυσικου αεριου και σε αυτου την ποικιλια και ειδικοτερα των επιτοιχειων αναφερομαι μιας και αναφερει οτι μενει σε πολυκατοικια οποτε και πολλοι χωροι χωροι δεν θα υπαρχουν Δεν νομίζω ότι έγραψα κάπου πως πήρα αερίου, διάβασε ξανά το post #9, ουσιαστικά κάνω σύγκριση KW και τμ...
antreaslam Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Εχω πάρει riello με συμπυκνωση και αντισταθμιση, για σπίτι 100τμ, με 5 χρόνια εγγύηση, και ως τωρα (4 χρόνια) ειναι σούπερ. Ανοιχτος 24/7 Νοεμ-Φεβ. Εχω ακούσει τα καλύτερα για buderus, αλλά δεν εχω ίδια άποψη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα