Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέτρησα τη κατανάλωση του συναγερμού και για κάποιο λόγο είδα πως τραβάει ~70w (οχι armed) δηλαδής 1,750kwh τη μέρα, σαν να έχω δηλαδή 1:00-1:30 ωρα αρκούδίσιο. Και 210kwh το τετράμηνο. 

Ειναι πολύ ή φυσιολογικό; Γενικά 210kwh για το τίποτα μου φαίνονται πολλά. 

Δημοσ.

πολλα μου φαίνονται και μενα.

πως και με τι τη μετρησες.

Με το ρολόι της δεή (3-4 μετρήσεις διαφορετικές μερες ολες οι ασφάλειες κατω εκτος απο του συναγερμού ,τίποτα στις μπρίζες και επιβεβαιωση οτι δεν κινείται καθόλου αν αποσυνδεθεί)

Δημοσ.

Πως τα μέτρησες δηλαδή τα 70w? και μάλιστα τα βρήκες και σε watt;

Γιατί 70w με 12v που είναι οι συναγερμοί έχεις κάπου 6Α μόνιμα ρεύμα, θα πρέπει λοιπόν ή να μέτρησες λάθος ή το κουτι που συναγερμού σου να εχει πάρει φωτιά :)

Η κατανάλωση ρεύματος για τους συναγερμούς σπιτιού σε ηρεμία δεν ξεπερνά τα 10-20 άντε χοντρά χοντρά τα 30mA και ~1-2Α στην ενεργοποίηση, ανάλογα τις σειρήνες που έχεις και την αυτονομία τους

Δημοσ.

70w για συναγερμο ειναι υπερβολικά πολλά. Το 7 ειναι πολυ πιο πιθανο, εκτος βεβαια αν αντι για απλο συναγερμο εχεις ολοκληρο συστημα με καμερες και data center καταγραφης και streaming.

Επισης εχω την ιδια απορία πως απο το ρολόι της δεη, το οποιο μετρά kWh υπολογισες την στιγμιαια καταναλωση (εκτος αν συνδυασες στροφές ρολογιου, με χρόνο και δεν εκανες καποιο μαθηματικο λαθος)

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη δεν εχω προς το παρων εδω μετρητη καταναλωσης και επειδηε πολυμετρο δεν ειναι δυνατον να μετρησης κοιταγα το ρολοι της δεη.

Μια στροφη σε 410s αρα 1/410 0.0024390243902 στροφες το sec και 3600x24/410 τη μερα 210.73170731707 στροφες τη μερα. Δια 120 οπως λεει το ρολοι του 1992 1.75kwh x 120 μερες 210kwh τετραμηνο.

Ο συναγερμος ειναι απλος caddx nx-4. Μπορει να εχει βραχυκυκλωσει τιποτα; Γενικα ειχαν θεμα σε μια ζωνη και τους ειπε οτι ειναι μυρμηγκια αλλα την ειχαν bypass και εγω απο συνηθεια.

Ο μετασχηματιστης βγαζει 16.5vac με πολυμετρο 18.5vac . Το διαγραμμα λεει αν ειναι 12 v η σειρηνα θελει και αντισταση που εχει παραλληλα

Δημοσ.

Ο μετρητής της δεη μετράει τα πάντα, δεν μετράει μονο τον συναγερμό, πχ μετράει τις τηλεοράσεις και όποιες συσκευές είναι συνδεμένες και εχουν λειτουργία αναμονής και οχι μόνο

Δημοσ.

Ο μετρητής της δεη μετράει τα πάντα, δεν μετράει μονο τον συναγερμό, πχ μετράει τις τηλεοράσεις και όποιες συσκευές είναι συνδεμένες και εχουν λειτουργία αναμονής και οχι μόνο

Οπως εγραψα ειχα αποσυνδεσει τα παντα
Δημοσ.

Μήπως την στιγμή που έκανες την μέτρηση φόρτιζαν οι μπαταρίες του? Μήπως οι μπαταρίες του τα έχουν παίξει και τραβάνε συνεχώς ρεύμα? Πότε τις άλλαξες τελευταία φορά?

Δημοσ.

Μήπως την στιγμή που έκανες την μέτρηση φόρτιζαν οι μπαταρίες του? Μήπως οι μπαταρίες του τα έχουν παίξει και τραβάνε συνεχώς ρεύμα? Πότε τις άλλαξες τελευταία φορά?

Αυτο σκεφτομαι μηπως φορτιζει συνεχεια δεν εξηγηται αλλιως. Δεν ημουν σε αυτο το σπιτι ψστε να ξερω. Αν τον δοκιμασω χωρις μπαταρια θα βγαλω συμπερασμα;
Δημοσ.

Αυτο σκεφτομαι μηπως φορτιζει συνεχεια δεν εξηγηται αλλιως. Δεν ημουν σε αυτο το σπιτι ψστε να ξερω. Αν τον δοκιμασω χωρις μπαταρια θα βγαλω συμπερασμα;

Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει χωρίς μπαταρίες(2 έχουν συνήθως, και στην κεντρική μονάδα και στη σειρήνα).

Δημοσ.

Είναι δύσκολο εως αδύνατον να αποσυνδέσεις τα πάντα, και τέλος πάντων αυτή η μέτρηση που έκανες και συζητάμε δω είναι αναξιόπιστη και δεν αξιζει τον κόπο για ολο αυτό

Δημοσ.

Αξιόπιστη θα ηταν να βγάλεις απο την πρίζα τον συναγερμό να τον συνδέσεις εν σειρά με ενα αμπερόμετρο και να μας πεις τι ρεύμα τραβάει

Δημοσ.

η με αμεροτσιμπίδα στο ένα καλώδιο του μετασχηματιστή (χωρις να σκοτωθείς παντα).

ακραίο αλλα δε πιστεύω ναχεις 2-3 πίνακες σπίτι και νακλεισες μονο τον κεντρικό...(ιδεες ριχνω).

πολυ πιθανο αυτο που αναφερθηκε πιο πανω. ίσως ενα βραχυκυκλώσει στοιχείο της μπαταρίας και τη φορτίζει συνέχεια? θα στοβγαζε error ομως λογικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...