Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Λοιπόν επειδή αυτή την κουβέντα θυμάμαι να την έχω κάνει από εποχές 2008 που υπολογίζαμε υποθετικά τα μόριά μας με κριτήρια ΑΣΕΠ με κάτι φίλους (ο ένας απ' αυτούς ενδιαφερόταν) μέχρι τελευταία φορά (πώς τυχαίνει ενίοτε) προχθές... Το να βλέπεις άτομα με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό (πραγματικό παράδειγμα) να πηγαίνουν για δουλειά την οποία θα μπορούσε να κάνει ψιλο οποιοσδήποτε πτυχιούχος δεν το λες χαλάλι του, το λες what went wrong ρε παιδιά. Και επαναλαμβάνω, τα ίδια γινόταν σε εποχές που δεν υπήρχε τόση ανεργία. Σε σημείο που μας έχει μείνει από τότε το private joke (για να συμπληρώσεις τα απαιτούμενα μόρια, εκτός των άλλων θέλεις διδακτορικό ή αν όχι τότε τουλάχιστον 4 ξένες γλώσσες οπότε ε, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά ας πούμε, πώς λέμε στα "ισπανικά" έχω σφιχτό πουλί?), "για να πάρεις τη θέση χρειάζεται ή διδακτορικό ή peos duros". Γιατί στον ιδιωτικό τι γίνεται ζητάνε άτομα για τηλεφωνητες και ζητάνε πτυχίο ΤΕΙ ΑΕΙ. Πολύ απλή λύση: 20 ευρώ για κάθε κατάθεση αίτησης για θέση στο δημόσιο, τα οποία θα σου επιστραφούν αν τελικά πάρεις την θέση. Οι αιτήσεις θα μειωθούν δραστικά και θα μπορεί να έχει κάποια μικρά έσοδα ο ΑΣΕΠ. Και ποιος σου είπε ότι δεν εγώ στην δεδδηε που έκανα το 2004 είχα δόσει 40 ευρώ άσε τα εξτρα για μετάφραση lower και για να βγάζω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Συνολικά μου είχε φύγει κάνα 100αρι. Επίσης έχει αλλο παράβολο για ένσταση.
insomnia888 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ποιος τα λεει αυτα ρε συ; Μα τα θελετε και τα πιστευετε; Και στους δυο τομεις υπαρχουν θεσεις μεγαλυτερης ευθυνης και φυσικα πεφτουν ξεχεστηρια στο δημοσιο. Το αν θα εισαι καλος υπαλληλος εξαρταται απο το χαρακτηρα σου. Αν εισαι ρεμαλι, ρεμαλι θα σαι παντου. Στο δημοσιο δεν εχεις το φοβο της αμεσης απολυσης αλλα δε μπορεις να καθεσαι να τον παιζεις. Και μη μου πειτε για τοτε που πηγατε σε δημοσια υπηρεσια και δεν εξυπηρετηθηκατε καλα γιατι αυτο εχει καραμελα ο Ελληνας. Ποσες και ποσες φορες δεν εχω παει σε ιδιωτικη επιχειρηση και οι υπαλληλοι ηταν για τα μπαζα.... Γενικα ειναι ενα θεμα αυτο στην ελλαδα. Παλαιοτερα προσπαθουσαν ολοι να μπουν στο δημοσιο κι οσοι δε τα καταφερναν , απο τη ζηλια τους εκραζαν μετα. Εχω τετοια παραδειγματα. Οι του ιδιωτικου ομως δε κοιτανε τις παροχες που εχουν... αμαξια λαπτοπ κινητα ιδιωτικες ασφαλισεις, αρκετα μεγαλυτερους μισθους συγκριτικα, μεγαλυτερα περιθωρια εξελιξης. Και βεβαια οι κρατησεις και στους δυο τομεις ειναι πολλες, οπως και η φορολογηση. Ας σταματησουμε πια να τσουβαλιαζουμε πιστευοντας οτι τα ξερουμε ολα... (Εχω γονεις εναν ιδιωτικο εναν δημοσιο) Στον ιδιωτικό τομέα δεν έβγαινες σύνταξη στα 45. Στο δημόσιο θυμάμαι είχα στηθεί σε ουρά για μία σφραγίδα για αξονική πριν πάω σε άλλο γραφείο για δεύτερη σφραγίδα από ελεγκτή (ήμουν ο μόνος υγιής) οι υπόλοιποι ήταν καρκινοπαθείς που μόλις είχαν κάνει χημειοθεραπεία και κάποιοι ζαλίζονταν, η μαντάμ είχε διακόψει τη δουλειά της και μίλαγε από το σταθερό του γραφείου με τις ώρες για γιουβαρλάκια. Όταν της είπα να εξυπηρετήσει τον κόσμο, μου είπε "σας παρακαλώ κύριε, δεν είναι δουλειά σας". Και δεν υπέστη καμία επίπληξη. Αυτό είναι το δημόσιο. Στον ιδιωτικό αυτά να κάνεις σε πελάτη, έχεις απολυθεί και χωρίς αποζημίωση. 3
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Οποιαδήποτε εταιρία απασχολεί πάνω απο συγκεκριμένο αριθμό ατόμων έχει υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενούς της. Ανάμεσα σε αυτές ειναι τα νοσοκομειακά προγράμματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πληρωμές πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών κ.ο.κ. Αυτά πηγάζουν απο επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις. Αν δε έχεις να κάνεις με μεγάλη επιχείρηση υπάρχουν και οι συλλογικές συμβάσεις. Δε ξέρω τι παίζει τωρα βέβαια με το μνημονιο. Οπότε σε πολλές περιπτώσεις η περίπτωση του ιδιωτικού τομέα ειναι σαφώς καλύτερη από τον δημοσιο που και τα χρηματα του πρωτοδιόριστου ειναι επίσης λίγα αλλά και πρόγραμμα υγείας δεν υπάρχει (ολοι στο ΙΚΑ) Είναι το λιγότερο αφελές να μιλάμε για προτίμηση στον δημοσιο τομέα, τη στιγμη που οι προσλήψεις στο δημόσιο γινονται με το σταγονόμετρο ενώ στον ιδιωτικό τομέα χρειάζεται πέρα από τα πτυχία και τη προϋπηρεσία, πολύ τύχη, δημόσιες σχέσεις κ.ο.κ. Καμία προτιμήση δεν υπάρχει. Όπου μπορει να εργαστει ο καθένας ειναι. Τι να σου πω, εγώ αυτά τα έχω ακούσει για λίγες συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν πιστεύω ότι τα έχει. Με συλλογική σύμβαση έχω δουλέψει, αλλά δεν έχω δει τέτοιες παροχές. Με την τελευταία σου πρόταση συμφωνώ
skiabox Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Στον ιδιωτικό τομέα δεν έβγαινες σύνταξη στα 45. Στο δημόσιο θυμάμαι είχα στηθεί σε ουρά για μία σφραγίδα για αξονική πριν πάω σε άλλο γραφείο για δεύτερη σφραγίδα από ελεγκτή (ήμουν ο μόνος υγιής) οι υπόλοιποι ήταν καρκινοπαθείς που μόλις είχαν κάνει χημειοθεραπεία και κάποιοι ζαλίζονταν, η μαντάμ είχε διακόψει τη δουλειά της και μίλαγε από το σταθερό του γραφείου με τις ώρες για γιουβαρλάκια. Όταν της είπα να εξυπηρετήσει τον κόσμο, μου είπε "σας παρακαλώ κύριε, δεν είναι δουλειά σας". Και δεν υπέστη καμία επίπληξη. Αυτό είναι το δημόσιο. Στον ιδιωτικό αυτά να κάνεις σε πελάτη, έχεις απολυθεί και χωρίς αποζημίωση. Και τι θέλεις να κάνει; Ξέρεις τι είναι να σε ψηφίζουν ενώ τους αφήνεις να πεθάνουν; Αισθάνεσαι ένα πράγμα ημίθεος μετά. Αυτή εκεί πέρα την έχουν βάλει σε αυτή τη θέση όλοι αυτοί που κάθονται στις ουρές φίλε. Και μάλιστα την προσκυνάνε κάθε εβδομάδα και της δηλώνουν υποταγή θυμίζοντάς της ότι δεν θα απολυθεί ποτέ.
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ποιος τα λεει αυτα ρε συ; Μα τα θελετε και τα πιστευετε; Και στους δυο τομεις υπαρχουν θεσεις μεγαλυτερης ευθυνης και φυσικα πεφτουν ξεχεστηρια στο δημοσιο. Το αν θα εισαι καλος υπαλληλος εξαρταται απο το χαρακτηρα σου. Αν εισαι ρεμαλι, ρεμαλι θα σαι παντου. Η διαφορα ειναι πως ο ιδιωτικος αν δεν κανει τη δουλεια του θα τη χασει, ενω ο δημοσιος εχει το συννεφακι της μονιμοτητας που του δινει τη δυνατοτητα να πουλαει τρελα. Αντε και τον ξεχεσε καποιος ανωτερος ή συναδελφος, ναι και; Θα πρεπει να ειναι 10 χρονων ο αλλος για να τον επηρεασει το ξεχεσμα οταν ειναι αδιαφορος by default. Και μη μου πειτε για τοτε που πηγατε σε δημοσια υπηρεσια και δεν εξυπηρετηθηκατε καλα γιατι αυτο εχει καραμελα ο Ελληνας.Τι καραμελα; Παρε αυριο πρωι 20 νουμερα γραφειων πχ ΔΟΥ και πες μου ποσοι σου απαντησαν. Αν πιασεις πανω απο 20% ποσοστο που σηκωσαν τηλ, ενημερωσε μας. Ποσες και ποσες φορες δεν εχω παει σε ιδιωτικη επιχειρηση και οι υπαλληλοι ηταν για τα μπαζα....Ειτε θα κλεισει η επιχειρηση, ειτε θα αντικατασταθουν οι υπαλληλοι. Θα λειτουργησει δηλαδη ο νομος της αγορας. Στο δημοσιο ποιος ειναι ο high level μηχανισμος διορθωσης σε κατι που παει πολυ λαθος; Η μονιμοτητα; Δεν ειναι θεμα τσουβαλιασματος, αλλα θεμα τροπου λειτουργιας και νοοτροπιας. Προφανως και δεν ειναι ολοι οι ιδιωτικοι γαματοι ή ολοι οι δημοσιοι αχρηστοι, ομως το καθεστως που επικρατει στον μεν και τον δε τομεα, δημιουργει πολυ ξεκαθαρα αυτο που βλεπει ο πολιτης σε καθημερινη βαση. 3
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Στον ιδιωτικό τομέα δεν έβγαινες σύνταξη στα 45. Στο δημόσιο θυμάμαι είχα στηθεί σε ουρά για μία σφραγίδα για αξονική πριν πάω σε άλλο γραφείο για δεύτερη σφραγίδα από ελεγκτή (ήμουν ο μόνος υγιής) οι υπόλοιποι ήταν καρκινοπαθείς που μόλις είχαν κάνει χημειοθεραπεία και κάποιοι ζαλίζονταν, η μαντάμ είχε διακόψει τη δουλειά της και μίλαγε από το σταθερό του γραφείου με τις ώρες για γιουβαρλάκια. Όταν της είπα να εξυπηρετήσει τον κόσμο, μου είπε "σας παρακαλώ κύριε, δεν είναι δουλειά σας". Και δεν υπέστη καμία επίπληξη. Αυτό είναι το δημόσιο. Στον ιδιωτικό αυτά να κάνεις σε πελάτη, έχεις απολυθεί και χωρίς αποζημίωση. Υπήρχαν άτομα και στον ιδιωτικό τομέα που βγήκαν σε μικρή ηλικία πχ τραπεζική υπάλληλοι. Επίσης υπάρχουν πολύ ιδιωτική υπάλληλοι που κάνουν μλκς και δεν τους κάνουν τίποτα. Κλασικό παράδειγμα οι τηλεποικοινωνιες τόσα χρόνια φαγοδικαν με τον ΟΤΕ και είδαμε και της υπηρεσίας που προσφέρουν οι ιδιώτες.
insomnia888 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Υπήρχαν άτομα και στον ιδιωτικό τομέα που βγήκαν σε μικρή ηλικία πχ τραπεζική υπάλληλοι. Επίσης υπάρχουν πολύ ιδιωτική υπάλληλοι που κάνουν μλκς και δεν τους κάνουν τίποτα. Κλασικό παράδειγμα οι τηλεποικοινωνιες τόσα χρόνια φαγοδικαν με τον ΟΤΕ και είδαμε και της υπηρεσίας που προσφέρουν οι ιδιώτες. Σωστό, στις τράπεζες που μεγαλομέτοχος ήταν το δημόσιο. Τώρα για τις τηλεπικοινωνίες αν κάτι δεν πάει καλά φταίνε οι εταιρείες, τους υπαλλήλους τους αντικαθιστούν πανευκολα. Στο δημόσιο όμως? Πάρε πρόσφατο παράδειγμα καθηγητή Πανεπιστημίου που κατήγγειλε άλλον καθηγητή για λογοκλοπή δικού του έργου αποδεδειγμένα και ο υπόλογος τον πήγε στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση και κέρδισε κιόλας. Άστο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Εδώ δεν έχουν απολυθεί ακόμα αυτοί που έκαναν την απάτη με τα εισιτήρια στο Metro... 1
deesnider Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Επίσης υπάρχουν πολύ ιδιωτική υπάλληλοι που κάνουν μλκς και δεν τους κάνουν τίποτα. Κλασικό παράδειγμα οι τηλεποικοινωνιες τόσα χρόνια φαγοδικαν με τον ΟΤΕ και είδαμε και της υπηρεσίας που προσφέρουν οι ιδιώτες. Τον ιδιωτικό υπάλληλο που κάνει μαλακίες όμως, δεν τον πληρώνει υποχρεωτικά ο πελάτης τής επιχείρησης στην οποία εργάζεται, ο φορολογούμενος δηλαδή. Όταν διαπιστώνει ότι δεν κάνει τη δουλειά που είναι υποχρεωμένος να κάνει και ότι δεν τον εξυπηρετεί στο επίπεδο που επιβάλλεται, αλλάζει επιχείρηση στην οποία απευθύνεται για τις ανάγκες του και δε δίνει φράγκο πλέον σ' εκείνη που συνεχίζει να μισθοδοτεί τον άχρηστο. Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν όντως έχει φτάσει σε τέτοια ύψη η στραβομάρα μερικών, ή αν (νομίζουν ότι) μας δουλεύουν με τους συσχετισμούς, τους παραλληλισμούς και τις συγκρίσεις που κάνουν. Εδώ δεν έχουν απολυθεί ακόμα αυτοί που έκαναν την απάτη με τα εισιτήρια στο Metro... Τρέμει το φυλλοκάρδι τους ThReSh, δεν τα ξέρεις καλά: Κυκλοφορεί φήμη ότι θα τους βάλουν να υποσχεθούν ότι δε θα το ξανακάνουν...
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Τον ιδιωτικό υπάλληλο που κάνει μαλακίες όμως, δεν τον πληρώνει υποχρεωτικά ο πελάτης τής επιχείρησης στην οποία εργάζεται, ο φορολογούμενος δηλαδή. Όταν διαπιστώνει ότι δεν κάνει τη δουλειά που είναι υποχρεωμένος να κάνει και ότι δεν τον εξυπηρετεί στο επίπεδο που επιβάλλεται, αλλάζει επιχείρηση στην οποία απευθύνεται για τις ανάγκες του και δε δίνει φράγκο πλέον σ' εκείνη που συνεχίζει να μισθοδοτεί τον άχρηστο. Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν όντως έχει φτάσει σε τέτοια ύψη η στραβομάρα μερικών, ή αν (νομίζουν ότι) μας δουλεύουν με τους συσχετισμούς, τους παραλληλισμούς και τις συγκρίσεις που κάνουν. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους ThReSh, δεν τα ξέρεις καλά: Κυκλοφορεί φήμη ότι θα τους βάλουν να υποσχεθούν ότι δε θα το ξανακάνουν... Ναι μόνο στο στο δημόσιο τρώνε λεφτά του κοσμάκη. Στην energa, hellas power, Siemens και κάτι κατασκευαστικες όπως ελακτορ-j&b αβαξ δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Σωστό, στις τράπεζες που μεγαλομέτοχος ήταν το δημόσιο. Τώρα για τις τηλεπικοινωνίες αν κάτι δεν πάει καλά φταίνε οι εταιρείες, τους υπαλλήλους τους αντικαθιστούν πανευκολα. Στο δημόσιο όμως? Πάρε πρόσφατο παράδειγμα καθηγητή Πανεπιστημίου που κατήγγειλε άλλον καθηγητή για λογοκλοπή δικού του έργου αποδεδειγμένα και ο υπόλογος τον πήγε στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση και κέρδισε κιόλας. Άστο. Ναι πότε στον ιδιωτικό τομέα δεν έκλεψε κάποιος ιδέα κάποιου και έγινε αβαβα. Σε τομείς όπως τηλεόραση,μουσική πότε, μεγάλο στελέχη σε εταιρείας πότε δεν έκλεψαν ιδέες από υπαλλήλους και της παρουσίασαν σαν δικές τους κλπ κλπ
The_Judas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Επίσης υπάρχουν πολύ ιδιωτική υπάλληλοι που κάνουν μλκς και δεν τους κάνουν τίποτα. Κλασικό παράδειγμα οι τηλεποικοινωνιες τόσα χρόνια φαγοδικαν με τον ΟΤΕ και είδαμε και της υπηρεσίας που προσφέρουν οι ιδιώτες. Οταν είχαμε μονοπώλιο ΟΤΕ έκανες αίτηση για τηλέφωνο και περίμενες 2 χρόνια μήπως και έρθει η γραμμη. Τώρα οι εταιρείες αυτές κάνουν επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Αλλιώς θα είχαμε μείνει ακόμη σε dial-up. Τώρα με τον ανταγωνισμό έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές. Υπάρχει επίσης η προσωπική επιλογή. Αν δεν σε ικανοποιούν οι υπηρεσίες πηγαίνεις αλλού. Ο ιδιωτικός υπάλληλος που δεν δουλεύει βλάπτει την επιχείρηση και σε διώχνει ως πελάτη. Τον δημόσιο υπάλληλο που δεν δουλεύει δεν μπορείς να τον αποφύγεις.
deesnider Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ναι μόνο στο στο δημόσιο τρώνε λεφτά του κοσμάκη. Στην energa, hellas power, Siemens και κάτι κατασκευαστικες όπως ελακτορ-j&b αβαξ δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Εντάξει, διαπιστώθηκε, στραβομάρα είναι. Δε θεραπεύεται, αλλά πάρε λίγο κολλύριο, ίσα-ίσα για το τσούξιμο: Αυτό που συμβαίνει μόνο στο δημόσιο, είναι ότι ο πελάτης/φορολογούμενος, συνεχίζει να είναι υποχρεωμένος να συναλλάσσεται με τεμπέληδες, κλέφτες και καταχραστές, άρα και να τους πληρώνει θέλοντας ή μη, ακόμα κι όταν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τέτοιους, διότι δεν τους κουνάει κανείς απ' τη θέση τους (μονιμότητα). Η energa και η hellas power π.χ. υποχρεώθηκαν να το κλείσουν το μαγαζί. Για θύμισέ μου αντίστοιχα, ένα δημόσιο «κωλόμπαρο» που θυμάσαι να έκλεισε, ή έστω να απολύθηκαν οι «εργαζόμενοι» που δεν έκαναν τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουν οι πολίτες... 2
insomnia888 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Και για τους μισθους...τα νεα παιδια παιρνουν κανα 700αρι πχ σε υπουργεια οταν συνομηλικοι καθαριζουν πανω απο 1000αρι πρωτο μισθο σε πολυεθνικες. Βεβαια υπαρχουν κι αυτοι που ψαχνουν το 500αρικο εννοειται αλλα μιλαω τωρα για νεες ηλικιες , με πτυχια που βρισκουν δουλεια στο αντικειμενο. Να μπεις στο δημοσιο ν κανεις τι; μονο ν εισαι συμβιβασμενος μ ενα μετριο μισθο κ τπτ αλλο. Γιατροι που κανουν ειδικοτητα παιρνουν τα ιδια με ατομα χωρις πτυχιο που δπυλευουν ως πωλητες. Οι οποιοι πωλητες μια χαρα εχουν κι το αμαξι τους χωρις φορολογηση. πόσοι παράτησαν το δημόσιο τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης και μετανάστευσαν εξωτερικό? θα με ενδιέφερε να ακούσω,,,, 1
The_Judas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Εδώ μια ΕΡΤ έκλεισε και απολύθηκαν καθαρίστριες και ακολούθησε ολόκληρη επανάσταση από τον λαό. 1
opera Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Την ίδια χρονιά έκανα αίτηση στο Δ.Α καθαριότητα ΥΕ,δε με πήρανε,μπήκα στη πυροσβεστική με ΤΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις