Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ξεκιναω ενα θεμα το οποιο θεωρω σοβαρο και πιθανον να μην το εχουν βιωσει η ακομη ακουσει ατομα εδω μεσα, ειδικα μικρης ηλικιας.

Εχετε πεσει θυμα χειριστικου ανθρωπου; Σε σχεση φιλικη, οικογενειακη η ερωτικη;

Εγω θα πω ενα παραδειγμα για την ερωτικη σχεση 4 μηνων που εχω ακομη. Πολυ θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας, θα το εκτιμουσα.

Πρωτον ενω ως γνωστον μου αρεσει και την θελω για να ειμαι μαζι (αν και ξερω οτι ερχεται η ληξη), κυριαρχει γενικως ενα ασχημο συναισθημα μεσα μου.

Εχω εντοπισει τα εξης: μπορει να νευριασει για ασημαντο λογο, δεν σεβεται, δεν θελω να αναλαβω καποια πρωτοβουλια για να την παω καπου γιατι ξερω οτι θα κοιταξει να βρει κατι αρνητικο και θα νοιωσω ασχημα, ανεξαρτητως αν στο τελος θα μου πει οτι περασε καλα.

Με ερεθιζει και μετα δεν θελει συνεχεια επικαλουμενη οτι την θελω μονο για το σεξ, η οτιδηποτε αλλη δικαιολογια βρει. (Εχουμε κανει βεβαια).

Κανονιζουμε κατι πολυ ωραιο για μετα απο 3 μερες πχ και αυριο κατι θα σκαρφιστει να πει η να κανει για να με ξενερωσει.

Προσπαθει να με κανει να νοιωσω πιο μειονεκτικα και κατωτερος απο αυτη.

Επικαλειτε συχνα ποσο δυσκολα εχει περασει στο παρελθον σε σχεση με εμενα που ημουν για καφε ολη μερα, ανετος και χασομερης.

Διαβαζει αρκετα βιβλια ψυχολογικου περιεχομενου.

Οταν θελει, και ξερει πολυ καλα ποτε, ειναι τοσο καλη που μενεις λιγο μαλακας.

Υπ οψην δεν ζηταω βοηθεια, απλα τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας για να εχουν υπ οψη και ατομα που δεν εχουν πεσει θυμα.

Την ψυλιαστηκα μεσα σε 4-5 μερες τη φαση και καταληξαμε 4 μηνες με οχι πολυχρονη επαφη ομως, το αφησα ας πουμε απλα να υπαρχει και απο περιεργεια.

Σε καποιον που ειναι ευαλωτος/η μπορει να κανουν χοντρη συναισθηματικη ζημια.

Γενικως να θυμαστε οτι αν το κυριαρχο συναισθημα της σχεσης ειναι αρνητικο παρτε δρομο ειτε προκειται για σχεση ερωτικη ειτε φιλικη ειτε ακομη και συγγενικη.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά αν μιλάμε για πιο ευάλωτο άνθρωπο μπορεί να υποστεί σοβαρή ψυχολογική ζημιά . Είχα τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μ και έχω δηλαδή στο οικογενειακό , τίποτα απλά σταματάς να τους δίνεις αξία και να τους αργείς βέβαια αυτό είναι πολύ πολύ δύσκολο ! Αν δεν είστε αναγκασμένοι να υποστείτε τέτοιους ανθρώπους φύγετε τρέχοντας !

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα, ξεκιναω ενα θεμα το οποιο θεωρω σοβαρο και πιθανον να μην το εχουν βιωσει η ακομη ακουσει ατομα εδω μεσα, ειδικα μικρης ηλικιας.

Εχετε πεσει θυμα χειριστικου ανθρωπου; Σε σχεση φιλικη, οικογενειακη η ερωτικη;

Εγω θα πω ενα παραδειγμα για την ερωτικη σχεση 4 μηνων που εχω ακομη. Πολυ θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας, θα το εκτιμουσα.

Πρωτον ενω ως γνωστον μου αρεσει και την θελω για να ειμαι μαζι (αν και ξερω οτι ερχεται η ληξη), κυριαρχει γενικως ενα ασχημο συναισθημα μεσα μου.

Εχω εντοπισει τα εξης: μπορει να νευριασει για ασημαντο λογο, δεν σεβεται, δεν θελω να αναλαβω καποια πρωτοβουλια για να την παω καπου γιατι ξερω οτι θα κοιταξει να βρει κατι αρνητικο και θα νοιωσω ασχημα, ανεξαρτητως αν στο τελος θα μου πει οτι περασε καλα.

Με ερεθιζει και μετα δεν θελει συνεχεια επικαλουμενη οτι την θελω μονο για το σεξ, η οτιδηποτε αλλη δικαιολογια βρει. (Εχουμε κανει βεβαια).

Κανονιζουμε κατι πολυ ωραιο για μετα απο 3 μερες πχ και αυριο κατι θα σκαρφιστει να πει η να κανει για να με ξενερωσει.

Επικαλειτε συχνα ποσο δυσκολα εχει περασει στο παρελθον σε σχεση με εμενα που ημουν για καφε ολη μερα, ανετος και χασομερης.

Διαβαζει αρκετα βιβλια ψυχολογικου περιεχομενου.

Οταν θελει, και ξερει πολυ καλα ποτε, ειναι τοσο καλη που μενεις λιγο μαλακας.

Υπ οψην δεν ζηταω βοηθεια, απλα τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας για να εχουν υπ οψη και ατομα που δεν εχουν πεσει θυμα.

Την ψυλιαστηκα μεσα σε 4-5 μερες τη φαση και καταληξαμε 4 μηνες με οχι πολυχρονη επαφη ομως, το αφησα ας πουμε απλα να υπαρχει και απο περιεργεια.

Σε καποιον που ειναι ευαλωτος/η μπορει να κανουν χοντρη συναισθηματικη ζημια.

Γενικως να θυμαστε οτι αν το κυριαρχο συναισθημα της σχεσης ειναι αρνητικο παρτε δρομο ειτε προκειται για σχεση ερωτικη ειτε φιλικη ειτε ακομη και συγγενικη.

Είχα μπλέξει με μια τέτοια κάποτε. Τη χώρισα γιατί αλλιώς μπορεί να κατέληγα στη φυλακή για φόνο...Αυτά που περιγράφεις είναι από τα πιο ήπια που έκανε. Ευτυχώς το κράτησα μόνο δύο μήνες. Ειλικρινά πιστεύω πως αυτά τα άτομα χρήζουν ψυχοφαρμακευτικής περίθαλψης και αποκλεισμού από το κοινωνικό σύνολο για μερικούς μήνες μπας κ σταματήσουν να βλάπτουν τους γύρω τους. Φιλαράκι μου τα είχε 3 χρόνια με μια τέτοια, μέχρι που παράγινε το κακό και τελικά επισκεύθηκαν κλινικό ψυχολόγο. Αυτός τους παρέπεμψε σε ΨΥΧΙΑΤΡΟ και ο ψυχιάτρος πρότεινε μετά από μια συνεδρία μισής ώρας αγωγή  και ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ. Πολύς κόσμος τα περνάει στο ντούκου αυτά και λέει "Έλα μωρέ είναι περίεργη-περίεργος", εγώ πιστεύω πως είναι ψυχική νόσος να θέλεις να εκμεταλλεύεσαι συνεχώς την ψυχολογία τους άλλου και να είσαι 24/7 κυκλοθυμικός και σπαστικός. Μόνο σε μένα φαίνεται ότι είναι οξύ το πρόβλημα όταν κάποιος συμπεριφέρεται έτσι; Τον έχω στην ίδια κατηγορία με τον ψυχωτικό που ουρλιάζει μέσα σε κόσμο. Αυτά τα άτομα έχουν γεννηθεί για να σπάνε νεύρα.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξέρω πως ορίζεται ο χειριστικός άνθρωπος. Πάντως θα είχα φύγει με το καλημέρα αν διαπίστωνα τέτοια συμπεριφορά. Εδώ χάλασα φιλική σχέση 12+ ετών με φίλο μου επειδή είχε αλλάξει η συμπεριφορά του και όποτε βγαίναμε έξω γινόταν οξύθυμος με διάφορα πράγματα, έβλεπες έναν απότομο τρόπο ακόμα και όταν μιλούσε από το fb, άλλες φορές ήταν πιεστικός και επικρητικός, αν σου πρότεινε να βγούμε έξω και δεν ήθελα άρχιζε ψηλογκρίνια και περνούσε το δικό του με την δικαιολογία οτι το περπάτημα είναι για το καλό μου και διάφορα περι υγείας. Αν του έλεγες οτι κουράζεσαι ή δεν είχες όρεξη ή έτσι σου γουστάρει δεν το σεβόταν, μόνο όταν του έλεγες οτι συνέστησε ο γιατρός να μην βγαίνω έξω με καύσωνα λόγω καρδιολογικών το άκουγε.

Δημοσ.

Μπορεί να πει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει χειριστικός άνθρωπος? Οκ, πέρα από αυτά που είπε ο οπ.

Μου είπανε πρόσφατα δύο διαφορετικά άτομα ότι είμαι χειριστικός και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοούσαν..

Μαλάκας που χρειάζεται υψηλή τεχνική κατάρτιση για να τον αναγνωρίσεις.

Only half joking.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως όταν είσαι όντως χειριστικός, η διαφορά από το ότι είσαι απλός μαλάκας είναι ότι οι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Επίσης το να είσαι γκρινιάρης ή έχεις νεύρα ή έχεις και psychotic συμπεριφορές δεν σημαίνει ότι απαραίτητα είσαι και χειριστικός, καθώς η χειραγώγηση είναι κάτι που κάνεις συνειδητά.

Δημοσ.

Αυτή είναι όλη κι'όλη η συνεισφορά σου στην ερώτηση? Well done

Η απάντησή μου ήταν σοβαρή. Ίσως δεν ήταν αυτή που περίμενες ή που θα ήθελες, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να γίνεσαι υποσυνείδητα χειριστικός απέναντί μου προσπαθώντας να με κάνεις να νιώσω πως έκανα βλακεία. Στην τελική δε σου φταίω εγώ αν δεν έχεις την εμπειρία που χρειάζεται για να καταλάβεις πως απάντησα σοβαρά.

Anyway, αν θες να το συζητήσουμε εδώ είμαστε.

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή προσπαθείς να με πείσεις ότι η απάντηση σου ήταν σοβαρή - χρήσιμη. Είπες only half joking που είναι προφανές ποιο κομμάτι είναι το joke. Και το μόνο που μένει είναι το μαλάκας που είναι μια γενική και εκφυλισμένη έκφραση και άρα άχρηστη σε μια σοβαρή συζήτηση όπου κάποιος θέλει να περάσει ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο.

Άμα διαφωνείς πες μου με ποιον τρόπο ήταν χρήσιμη η απάντησή σου

Δημοσ.

Μη πεσετε στην παγιδα να το ψαξετε τι και πως και ποιος φταιει. Ενω την ψιλιαστηκα στην αρχη οτι κατι υποπτο τρεχει και εμεινα ετσι για την πλακα, μηπως κανω λαθος, μπαα ιδεα μου θα ειναι κτλ κτλ, πιαστηκα αργοτερα να λεω στον εαυτο μου οτι εγω φταιω τελικα, δικιο εχει και τετοια και να εχεις διαρκως ενα γαμημενο ασχημο συναισθημα και οταν εισαι στο παρατσακ να φυγεις να γινεται τοσο καλη που να λες ρε μηπως τη πετυχα απλα σε καμια ασχημη φαση που περασε? Μηπως να κανω λιγη υπομονη ακομα? Επικαλειτε οτι ειχε φορτο εργασιας, γενικως πιεση κτλ. Μετα μια περιοδος μικρη γλυκας και μελλοντικων σχεδιων, αναφερεται σε καταστασεις και πραγματα που ξερει οτι εχεις αδυναμια και εκει μετα παλι τα ιδια.

Βεβαια μια του κλεφτη δυο του κλεφτη τρεις και τον τσακωσαμε λεει η παροιμια.

Το θεμα μου ειναι οτι ενω τα γνωριζω αυτα τα πραγματα, ηξερα εξ αρχης οτι η γκονενα αυτη θελει προσοχη, ενω ειμαι 39 χρονων, θεωρω οτι ειμαι εξυπνος εχω πειρα, και ομως την πατησα σαν πρωταρης και κατεληξα να νοιωθω άσχημα με τον εαυτο μου χωρις να το καταλαβω. Δε θελω να σκεφτομαι τι θα μου εκανε 18 χρονων. Γι αυτο ο κανονας ειναι ενας, μην αναλυετε και ψυριζετε τιποτε, επικεντρωθειτε τι ειδους συναισθημα κυριαρχει σε μια σχεση και αν ειναι αρνητικο-βαρυ-πνικτικο, απλα σηκωθειτε και φυγετε.

Παιδια Google it πανω κατω τετοια συμπτωματα αναφερουν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η ηλικία, η εξυπνάδα και η πείρα δεν παίζουν και πολύ ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Γιατί; Γιατί συνήθως τα άτομα αυτά είναι πιο έξυπνα και ξέρουν πάρα πολύ καλά πως να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις χωρίς ο άλλος να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη πραγματικότητα. Ότι κάνουν είναι απόλυτα μελετημένο και προσχεδιασμένο. Δεν τα κάνουν έτσι στην τύχη.

Δηλαδή προσπαθείς να με πείσεις ότι η απάντηση σου ήταν σοβαρή - χρήσιμη. Είπες only half joking που είναι προφανές ποιο κομμάτι είναι το joke. Και το μόνο που μένει είναι το μαλάκας που είναι μια γενική και εκφυλισμένη έκφραση και άρα άχρηστη σε μια σοβαρή συζήτηση όπου κάποιος θέλει να περάσει ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο.

Άμα διαφωνείς πες μου με ποιον τρόπο ήταν χρήσιμη η απάντησή σου

Δεν σημαίνει αυτό το half joking.
Δημοσ.

Είχα μπλέξει με μια τέτοια κάποτε. Τη χώρισα γιατί αλλιώς μπορεί να κατέληγα στη φυλακή για φόνο...Αυτά που περιγράφεις είναι από τα πιο ήπια που έκανε. Ευτυχώς το κράτησα μόνο δύο μήνες. Ειλικρινά πιστεύω πως αυτά τα άτομα χρήζουν ψυχοφαρμακευτικής περίθαλψης και αποκλεισμού από το κοινωνικό σύνολο για μερικούς μήνες μπας κ σταματήσουν να βλάπτουν τους γύρω τους. Φιλαράκι μου τα είχε 3 χρόνια με μια τέτοια, μέχρι που παράγινε το κακό και τελικά επισκεύθηκαν κλινικό ψυχολόγο. Αυτός τους παρέπεμψε σε ΨΥΧΙΑΤΡΟ και ο ψυχιάτρος πρότεινε μετά από μια συνεδρία μισής ώρας αγωγή  και ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ. Πολύς κόσμος τα περνάει στο ντούκου αυτά και λέει "Έλα μωρέ είναι περίεργη-περίεργος", εγώ πιστεύω πως είναι ψυχική νόσος να θέλεις να εκμεταλλεύεσαι συνεχώς την ψυχολογία τους άλλου και να είσαι 24/7 κυκλοθυμικός και σπαστικός. Μόνο σε μένα φαίνεται ότι είναι οξύ το πρόβλημα όταν κάποιος συμπεριφέρεται έτσι; Τον έχω στην ίδια κατηγορία με τον ψυχωτικό που ουρλιάζει μέσα σε κόσμο. Αυτά τα άτομα έχουν γεννηθεί για να σπάνε νεύρα.

μπας και τη λεγαν Αλεξανδρα?

Δημοσ.

Πρωτον ενω ως γνωστον μου αρεσει και την θελω για να ειμαι μαζι (αν και ξερω οτι ερχεται η ληξη),

Οταν θελει, κειναι τοσο καλη

Θες γιατρό,όχι Μπλα-Μπλα.

eim0iwh.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...