Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα είναι σχετικά.Στον Ο.Α.Ε.Δ της πόλης μου υπήρχε υπάλληλος η οποία ήταν πιο αργή και από την καθυστέρηση, σηκωνόταν συνεχώς από την θέση της έτρωγε μέσα από τον γκισέ και άλλα ωραία. Πήρε μπούλο και το ξέρω γιατί εντελώς τυχαία η τότε κοπέλα μου ήταν γειτόνισσα της.Μιλάμε απόλυση κανονική από τις πρώτες που είχα ακούσει στο δημόσιο και μάλιστα έχει τουλάχιστον μία πενταετία αυτό! Αντίθετα στο μητρώο του Ι.Κ.Α τις μέρες που γίνεται χαμος βοηθούν όλοι ακόμα και ο διευθυντής του τμήματος εξέρχεται του γραφείου του και στέκεται στην αίθουσα αναμονής όπου εξυπηρετεί τον κόσμο που έχει κάποια απορία.Καλά για τις κοπέλες που δουλεύουν πίσω από το γκισέ δεν το συζητώ πάνε γ@μιώντας.Όχι ότι δεν υπάρχουν ξύστες σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά αυτό που βλέπω στην δική μου πόλη τουλάχιστον είναι ότι τα κρούσματα έχουν μειωθεί άρα πολύ.

• Like 2
Δημοσ.

Παντου πλεον το ιδιο ειναι, με ελαχιστες εξαιρεσεις.Με το που πας κοιτας τα ρολοι ποτε θα σχολασεις, ξυνοντας τα @ρχιδι@ σου η το μ@υνι σου.Με το που ερχεται Δευτερα, σκεφτεσαι ποτε θα παει Παρασκευη κατα τις 12-1 να τις κανεις.Σκεφτεσαι  πως θα χαλασεις τα χρηματα που θα παρεις ΣΙΓΟΥΡΑ τελος του μηνα.Δεν ανχωνεσαι για τα αν θα πληρωθεις, για τεβε, εφοριες,  ενοικια, δεν κυνηγας τους κακοπληρωτες πελατες, δεν σε κυνηγανε με την σειρα τους οι προμηθευτες.Εισαι παντα καθαρος, μεσα στην ζεστη τον χειμωνα-δροσια το καλοκαιρι.Θελετε και αλλα.

Πλεον αυτα, τωρα που μεγαλωσα και προσγειωθηκα, παλια που ονειρευομουνα ηθελα  να γινω οδηγος αγωνων αυτοκινητου.

Αυτά τουλάχιστον δεν ισχύουν για όλους τους ΔΥ, τουλάχιστον για πολλούς από αυτούς που είδα με τα μάτια μου στο δικό μου "χωριό" και ιδίως για άτομα που ήξερα που "βαρούσαν" πόστα σε κάτι κατσικοχώρια στα σύνορα...

Μπορεί να είναι έτσι εν Αθήναις ή στην Φτωχομάνα, δεν ξέρω(ή πιο πιθανό για τα φαντάσματα που προσλήφθηκαν για τα σύνορα και έμειναν στην Αττική).

Δημοσ.

Και καλώς κάνει γιατί κατά 99% έχει δίκιο και βρίζει. Ποτέ δεν έχει τύχει να ακούσω βρίσιμο και να πω οτι δεν έχει δίκιο αυτός που βρίζει. Μια θα είναι γιατί τον στέλνουν πέρα δώθε, μια γιατί δεν ξέρουν οι ίδοι τί θέλουν, μια γιατί ζητάνε άλλα χαρτιά κάθε φορά, μια γιατί καθυστερούν υπερβολικά πολυ....

Δεν συμφωνώ. Αρκετές φορές έχει τύχει να βρίζουν χωρίς λόγο. Γενικά πολύς κόσμος πάει με μια προκατάληψη στις δημόσιες υπηρεσίες έτοιμος να βρίσει και να ξεσπάσει ακόμα και όταν ο υπάλληλος είναι εξυπηρετικός και θέλει να βοηθήσει.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν συμφωνώ. Αρκετές φορές έχει τύχει να βρίζουν χωρίς λόγο. Γενικά πολύς κόσμος πάει με μια προκατάληψη στις δημόσιες υπηρεσίες έτοιμος να βρίσει και να ξεσπάσει ακόμα και όταν ο υπάλληλος είναι εξυπηρετικός και θέλει να βοηθήσει.

θα υπερθεματίσω και θα πω οτι μόλις το 1-2% εχει δικιο για να βρίζει. Αλλα και πάλι δε θα πρέπει να βρίσει τον υπάλληλο αλλα τον προιστάμενο ή τον ΓΓ ή τον υπουργό γιατι οι υπάλληλοι ειναι απλα εκτελεστικα οργανα... Ολοι οι υπολοιποι βρίζουν επειδη ειναι μοσχάρια και ετσι εμαθαν απο την εποχη της βιντεοκασετας με τον ψάλτη και τους φταινε οι υπάλληλοι που εχει 2 γκισε στο ικα για 500 άτομα την ημέρα, θαρρεις και οι υπαλληλοι φταίνε που εχει φυγει κόσμος απο τις υπηρεσίες χωρις να αναπληρωθεί...

• Like 4
Δημοσ.

Tωρα θα επελεγα να σπουδασω πληροφορικη ,μαλλον με ειδικευση στα δικτυα.

Αλλιως θα ημουν ολη μερα στις αλανες ωστε  να γινω ποδοσφαιριστης. :-D

Δημοσ.

θα υπερθεματίσω και θα πω οτι μόλις το 1-2% εχει δικιο για να βρίζει. Αλλα και πάλι δε θα πρέπει να βρίσει τον υπάλληλο αλλα τον προιστάμενο ή τον ΓΓ ή τον υπουργό γιατι οι υπάλληλοι ειναι απλα εκτελεστικα οργανα... Ολοι οι υπολοιποι βρίζουν επειδη ειναι μοσχάρια και ετσι εμαθαν απο την εποχη της βιντεοκασετας με τον ψάλτη και τους φταινε οι υπάλληλοι που εχει 2 γκισε στο ικα για 500 άτομα την ημέρα, θαρρεις και οι υπαλληλοι φταίνε που εχει φυγει κόσμος απο τις υπηρεσίες χωρις να αναπληρωθεί...

τους ειχαμε δει οταν ηταν 30 υπαλληλοι & συνεχιζουμε να τους βλεπουμε σε ορισμενες υπηρεσιες.

απο της καθαριοτητας που εργαζονται 3 ωρες μεχρι τα συνεργεια που ειναι 15 επιβλεποντες κ 2 εργατες.

και ακολουθουν οι ΔΥ που γελαει ο κοσμος με την αμορφωσια & το ποσο ανιδεοι ανθρωποι πρεπει να πατησουν 5 πληκτρα.

• Like 4
Δημοσ.

Η ειρωνια ειναι οτι συνηθως αυτοι που βριζουν και κανουν φασαρια ειναι και οι ιδιοι δημοσιοι υπαλληλοι ή εχουν σχεσεις με τα κομματα εξουσιας. Ο απλος κοσμακης ειναι αυτος που την πληρωνει παντα ενθεν κακειθεν.

• Like 3
Δημοσ.

Ξερεις οτι δουλευουν νόμιμα 6ωρο...; και μάλιστα κυλιομενο ανα εβδομάδα... ή απλα νομιζεις οτι την κοπάνανε; Μπορεις να κάνεις τη δουλεια τους και να εχεις υπ'ευθυνη σου 30 παιδια 1 άτομο; να μην παθουν ομως ουτε γρατζουνια! αραλικι ε; ζωαρα; τεμπελες και αυτες; πωπω χαλια... Βρε εδω ενα-δυο παιδιά εχεις και τα ξεφορτώνεσαι με την πρώτη ευκαιρία σε γιαγιαδες, συγγενείς, παιδικους και δε συμμαζευεται... απεξω απο το χορο ολοι πεντοζάληδες βαραμε... οσο για το ένα πιατο φακες, μακαρόνια και φασολια ας γελασω...

Για τα λεφτα δε διαφωνω το ειπα και νωρίτερα ειναι το μονο καλο που εχει μεινει (αν και τα 750 ιδιωτικού τομεα αντιστοιχουν στα 900 δημοσίου λόγω των δώρων) οπως και το σταθερό 8ωρο...για τα βρισιδια τα τρως επισης απο τον καθε ξερολα που θελει να κανει τη δουλεια του και σε βλέπει σαν εχθρο του οπότε επισης άτοπο, τουλαχιστον στον ιδιωτικο τομέα σε βριζει ενας μαλακας - το αφεντικο, στο δημόσιο σε βρίζει ο καθε ξεπλενης και πρέπει να κάνεις οτι δεν ακούς κιόλας...

αυτα, εντ οφ οφ τοπικ απλα μην βλεπω οτι θελετε να γινετε ΔΥ, ειναι αστειο εν ετει 2017 με αυτα που γίνονται...

Ας υποθέσουμε ότι έρχεται ένας επιχειρηματίας και θέλει να προσλάβει "χαμηλόμισθους" ΔΥ των 750-800 (Ναι υπάρχουν τέτοιοι, το δέχομαι). Τους προτείνει λοιπόν θέση στην εταιρεία του με μισθό 1300 καθαρά, με το τρέξιμο όμως του ιδιωτικού και όλα τα "καλά" του.

Πόσοι θα δεχτούν; Ειλικρινά όμως.

Δημοσ.

να κανω τον καραγκιοζη σε παιδακια που το εχουν αναγκη για να γελανε

κ τωρα κανω τον καραγκιοζη αλλα δεν πιανει τοπο

• Like 1
Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι έρχεται ένας επιχειρηματίας και θέλει να προσλάβει "χαμηλόμισθους" ΔΥ των 750-800 (Ναι υπάρχουν τέτοιοι, το δέχομαι). Τους προτείνει λοιπόν θέση στην εταιρεία του με μισθό 1300 καθαρά, με το τρέξιμο όμως του ιδιωτικού και όλα τα "καλά" του.

Πόσοι θα δεχτούν; Ειλικρινά όμως.

Τουλάχιστον 50% με βάση αυτά που βλέπω από παραιτήσεις ιδαχ και ιδοχ τα τελευταία 3 χρόνια. Και εγώ μέσα σε αυτούς πιθανότατα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα δεχόμουν. Να χάσω δηλαδή τη σίγουρη δουλειά (μονιμότητα + μισθός στην ώρα του) για να πάω να δουλέψω κάπου όπου βγάζω τα διπλά αλλά με κίνδυνο απόλυσης.

Μόνο αν ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης θα άφηνα τη δουλειά στο Δημόσιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα δεχόμουν. Να χάσω δηλαδή τη σίγουρη δουλειά (μονιμότητα + μισθός στην ώρα του) για να πάω να δουλέψω κάπου όπου βγάζω τα διπλά αλλά με κίνδυνο απόλυσης.

Μόνο αν ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης θα άφηνα τη δουλειά στο Δημόσιο.

+1

Για να μην αναφέρουμε και τον κίνδυνο ότι μπορεί να σου σκάσει κανένας μαλάκας προϊστάμενος και να σου κάνει την ζωή δύσκολη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...