Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κατευθειαν στο θεμα.

Συγκατοικω απο το 2010 μαζι με την γυναικα μου σε διαμερισμα υμιυπογειο.

Το διαμερισμα ανηκει 50% στην μητερα μου και 50% σε εναν θειο μου.

Η μητερα μου δεν μας εχει δημιουργησει κανενα θεμα μεχρι σημερα αλλα η γυναικα του θειου μου μας δημιουργει συνεχως εμποδια και ειναι απιστευτα παραξενη και μπορω να πω και εχει πολυ κακια μεσα της.

Ερχεται και τσεκαρει συνεχως το σπιτι οταν κανουμε καποια εργασια, μας ελεγχει και μας δημιουργει προβληματα γενικα ολα αυτα τα χρονια. Η μανα μου για καποιο αγνωστο λογο την φοβαται και δεν θελει τσακωμους και υποχωρει σε οτι θελει εκεινη. Επισης οι υπολοιποι ενοικοι της πολυκατοικιας δεν της πολυ πανε κοντρα γιατι οπως λενε δεν θελουν καυγαδες και τσακωμους..Η πολυκατοικια ειναι οικογενειακη.

Ο θειος μου ειναι 77 χρονων και τον τελευταιο 1 χρονο ειναι κατακοιτος σε ενα κρεββατι αλλα η γυναικα του που ειναι 75 ειναι μια χαρα στην υγεια της.

Τελευταιο εμποδιο ειναι το εξης: Θελω να εγκαταστησω στο σπιτι ενα κλιματιστικο του οποιου η κεντρικη μοναδα θα μπει στον 1ο οροφο που μενει η αδερφη μου. Η αδερφη μου μου δινει την αδεια για να το κανω αυτο.

Κλασικα η γυναικα του θειου μας το απαγορευσε παρολο που η μανα μου ειχε συμφωνησει.

Επισης μας απειλησε να μας διωξει απο το σπιτι αν συνεχισουμε λεει να δημιουργουμε προβληματα (ουτε καν εμεις δημιουργουμε θεματα, ουτε παιδια εχουμε να κανουν φασαρια ουτε τιποτα).

Η ερωτηση ειναι :

Κατα ποσο εχει αυτη η γυναικα δικαιωμα να μας απειλη με εξωση, και αν εχει την νομιμοτητα να μας πεταξει εξω απο το σπιτι παρολο που κανονικα το 50% το εχει η μανα μου και το υπολοιπο 50% ο αντρας της.

Επισης εινια νομιμο να αρνειτε την τοποθετηση μοναδας κλιματιστικου του οποιου η κεντρικη μοναδα θα τοποθετηθει σε αλλο οροφο; Και με ποιο ακριβως δικαιωμα?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βάλτο κι άσε να σου κάνει μήνυση. Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει.

Απειλει οτι θα καλεσει την αστυνομια την ωρα που γινονται οι εργασιες..Απλα Ελεος ...

Δημοσ.

από τη στιγμή που το 50% ανήκει στη μάνα σου, η άλλη δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα παρά μόνο να σας σπάει τα νεύρα. Και δυστυχώς, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Ερώτηση: Γιατί δεν σου το μεταβιβάζει η μάνα σου? 

Απειλει οτι θα καλεσει την αστυνομια την ωρα που γινονται οι εργασιες..Απλα Ελεος ...

αν συμφωνεί η μάνα σου, δεν νομίζω να κάνει κάτι η αστυνομία. Από την άλλη μην περιμένεις δωρεάν συμβουλές από δικηγόρο. Ρώτα τον δικηγόρο της μάνας σου, αρκεί να μην εκπροσωπεί και τη θεία

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως υπάρχει κάτι για τα κλιματιστικά στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται.

Δημοσ.

Πάντως υπάρχει κάτι για τα κλιματιστικά στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται.

Δεν θα μπει σε προσοψη θα μπει στον 1ο οροφο και απο κει θα ερχεται ο σωληνας που θα μπαινει στο ημιυπογειο.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να σου πω, βάλτο τότε κι ας έρθει η αστυνομία. Τι θα κάνει;

Δεν ξερω φιλε μου , και οι εργατες θα ερθουν να κανουν την δουλεια τους δεν θελουν να μπλεξουν με μια τρελη που φωναζει και απειλει με αστυνομιες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν έρθει ο κατάκοιτος ο θείος, δε μπα να φωνάξει ότι θέλει, δεν της ανήκει ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει δικαίωμα για ΤΙΠΟΤΑ. Πες της και κανά καντήλι να στρώσει γιατί την έχετε αφήσει να πάρει πολύ αέρα...

• Like 3
Δημοσ.

Εάν η μητέρα σου με τον θείο σου το έχουν εξ αδιαιρέτου το σπίτι δε πα να κάνει ότι θέλει (η θεία)νομικά δέν είναι καλυμένη.

Τώρα όσο αφορά την γκρίνια ο νόμος δυστηχώς δέν έχει προβλέψει.

Δημοσ.

Ενας λογος παραπανω να το βαλεις για να δουν και τιποτα αστειο οι ταλαιπωροι οι αστυνομικοι να φτιαξει η μερα τους.

Εξαλλου οσο ζει ο θειος, δεν ανηκει τιποτα στην θεια σου, οποτε αστην να κανει τους λεονταρισμους της .

Δημοσ.

To σπιτι το εχουν εξ αδιαιρετου η μανα μου με τον θειο μου ο οποιος πλεον δυστυχως ειναι λιγο πριν "φυγει".

Λογικα οταν συμβει αυτο το υπολοιπο 50% θα μεταβιβαστει σε αυτην.

Αλλα αυτο με τον πολυ αερα φταινε οι δικοι μου που τοσα χρονια της εχουν αφησει περιθωρεια να ανακατευεται παντου.

Δημοσ.

- Αν ο συζηγος και ιδιοκτητης, ειναι κατακοιτος, τοτε πιθανοτατα θα εχει παραχωρησει και καποιο πληρεξουσιο στην συζηγο/παιδια του. Αν δεν το εχει κανει, καλλιστα και ανα πασα στιγμη αυτο θα γινει. Αρα σε καθε περιπτωση αναγκαστικα θα μιλατε με την θεια σας, θελετε δεν θελετε.

- Απο την στιγμη που ειναι ιδιοκτητης κατα ενα ποσοστο, ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να διεκδικησει αυτο το δικαιωμα. Παει να πει, να απαιτησει ενοικιο, να ζητησει την πωληση να επιβαλλει ορους. Λεπτομερειες ομως για αυτα τα τοσο σημαντικα θεματα  μονον, ξανα ΜΟΝΟΝ σε δικηγορο και αποκλειστικα σε αυτον. Οχι σε φορουμ.

- Χωρις να ειμαι νομικος, θα προτεινα να ξεχασετε οποιοσδηποτε εκβιαστικες και ετσιθελικες ενεργειες καθως αυτες, κι οταν μαλιστα η αλλη πλευρα ειναι "καπως", τις περισσοτερες φορες οδηγουν σε πολυ δυσαρεστες καταστασεις. Ασε που μπορει να προσφερεις και την ευκαιρια ή την δικαιολογια που επιζητει εδω και καιρο η αλλη πλευρα.

• Like 2
Δημοσ.

- Αν ο συζηγος και ιδιοκτητης, ειναι κατακοιτος, τοτε πιθανοτατα θα εχει παραχωρησει και καποιο πληρεξουσιο στην συζηγο/παιδια του. Αν δεν το εχει κανει, καλλιστα και ανα πασα στιγμη αυτο θα γινει. Αρα σε καθε περιπτωση αναγκαστικα θα μιλατε με την θεια σας, θελετε δεν θελετε.

- Απο την στιγμη που ειναι ιδιοκτητης κατα ενα ποσοστο, ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να διεκδικησει αυτο το δικαιωμα. Παει να πει, να απαιτησει ενοικιο, να ζητησει την πωληση να επιβαλλει ορους. Λεπτομερειες ομως για αυτα τα τοσο σημαντικα θεματα  μονον, ξανα ΜΟΝΟΝ σε δικηγορο και αποκλειστικα σε αυτον. Οχι σε φορουμ.

- Χωρις να ειμαι νομικος, θα προτεινα να ξεχασετε οποιοσδηποτε εκβιαστικες και ετσιθελικες ενεργειες καθως αυτες, κι οταν μαλιστα η αλλη πλευρα ειναι "καπως", τις περισσοτερες φορες οδηγουν σε πολυ δυσαρεστες καταστασεις. Ασε που μπορει να προσφερεις και την ευκαιρια ή την δικαιολογια που επιζητει εδω και καιρο η αλλη πλευρα.

Πρεπει να σημειωσω οτι οταν μας παραχωρηθηκε το σπιτι ηταν σε αθλια κατασταση και σταδιακα αλλαξαμε νιπτηρες μπανιερες σωληνες νερου κλπ . Το ειχαν σαν χωρο αποθηκης για να πετανε τις σαβουρες τους.

Πως μπορει η μια πλευρα να απαιτησει ενοικιο απο την στιγμη που δεν εχει την συμφωνη γνωμη της μιας πλευρας και εχει μονο την μιση κυριοτητα?

Δημοσ.

Ζητά από την μητέρα σου να σου μεταβιβάσει το 50%, αν αυτό είναι εφικτό, οπότε μετά θα έχει να κάνει απ ευθείας με σένα. Αν εσύ και η γυναίκα σου δεν την φοβάστε, στείλτε την στον αγύριστο. Και αν αρχίσει τη φασαρία, φωνάξτε εσείς πρώτοι την αστυνομία.

Και ότι εχεις να κάνεις, κάντο πριν φύγει ο θείος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...