29gk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Πρεπει να σημειωσω οτι οταν μας παραχωρηθηκε το σπιτι ηταν σε αθλια κατασταση και σταδιακα αλλαξαμε νιπτηρες μπανιερες σωληνες νερου κλπ . Το ειχαν σαν χωρο αποθηκης για να πετανε τις σαβουρες τους. Πως μπορει η μια πλευρα να απαιτησει ενοικιο απο την στιγμη που δεν εχει την συμφωνη γνωμη της μιας πλευρας και εχει μονο την μιση κυριοτητα? Η κατασταση του σπιτιου ειναι ασχετη με τα υπολοιπα. Σε ενα δικαστηριο μπορει μια τετοια περιγραφη να δικαιολογησει καποια δικαιωματα, οικονομικα δικαωματα δικα σας, αλλα πολυ περιορισμενα και παντοτε αφου αυτες οι επισκευες μπορουν να αποδειχτουν με αποδειξεις υλικων κι εργασιων οπως και με εγγραφη συναινεση. Σε καθε περιπτωση μαλλον ειμαι υπερβολικος, αλλα αυτα δεν μετρουν στο παρακατω που ρωτας. Η καθε πλευρα, ο καθε ιδιοκτητης, ειτε ειναι ενας απο δυο ειτε ενας απο αλλους 50, εχει τα ιδια κυριαρχικα δικαιωματα περιουσιας. Ετσι μπορει να παει σε ενα δικαστηριο και να απαιτησει και πετυχει την πωληση, ακομα κι αν οι υπολοιποι 50 δεν συμφωνουν καθως αυτος θελει το δικο του κομματι της περιουσιας ή να πετυχει μια συμβιβαστικη αποφαση του τυπου, να αγορασουν οι υπολοιποι το μεριδιο του, στην τιμη που θα εκτιμησει το δικαστηριο οτι ξιζει αυτη η περιουσια. Βασικα μπλεξιμο, πολλες παραμετροι αλλα σιγουρα χαμενοι εσεις που απλα κατοικειτε εκει και δεν ειστε ιδιοκτητες. Αληθεια, εχετε συμβολαιο; Πληρωνετε καποιο ενοικιο σε καποιον ή απλα προκειται για παραχωρηση με καποιον τροπο; 1
cpc464 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Λοιπόν, επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα με συγγενή, ο δικηγόρος μου είπε το εξής, εφόσον η ενέργειές μου δέν εμποδίζουν την χρήση του μεριδιού του μπορώ να βάλω και aircondition και ότι θέλω,ο νόμος επίσης ορίζει ότι αν 2 κληρονόμοι δέν μπορούν να τα βρούν τότε ορίζεται δικαστική διανομή, παίρνει το κομμάτι που του αντιστοιχεί ο καθε κληρονόμος και κάνει ότι θέλει ο καθένας στο δικό του,θα συμφωνήσω όμως με τον παραπάνω μου, άν θέλει να σου δημιουρήσει πρόβλημα η θεία μπορει π.χ να πεί στην πολεοδομία ότι δέν έχεις αδεια επισκευών, γιαυτό επειδή δέν είναι θέμα συζήτησης για φορουμ πήγαινε σε ένα δικηγόρο.
alexdjx Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δεν εχουμε κανει καποιο συμβολαιο αλλα ουτε και ενοικιο δινουμε . Δηλαδη μπορει η μια πλευρα να πωλησει το σπιτι παρολο που δεν της ανηκει του 50%? Το σπιτι ειναι παραχωρημενο δωρεαν σε μας απο την μητερα μου και τον θειο μου.
insomnia888 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Το σπιτι ειναι παραχωρημενο δωρεαν σε μας απο την μητερα μου και τον θειο μου. υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη για αυτό?
29gk Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δεν εχουμε κανει καποιο συμβολαιο αλλα ουτε και ενοικιο δινουμε . Δηλαδη μπορει η μια πλευρα να πωλησει το σπιτι παρολο που δεν της ανηκει του 50%? Το σπιτι ειναι παραχωρημενο δωρεαν σε μας απο την μητερα μου και τον θειο μου. Eφοσον δεν εχετε συμβολαιο, ουσιαστικα δεν εχετε και κατοχυρωση. Βασικα η παραχωρηση ειναι νομιμη και ισχυει αλλα ανα πασα ωρα μπορει και να αρθει ξερεις. Μπορει δηλαδη η μητερα σου, ο θειος σου, οι κληρονομοι τους ή οι αγοραστες στους οποιους και πουλησαν/μεταβιβασαν την περιουσια τους να απαιτησουν απο ενοικιο εως και την εξωση σας εαν κρινουν οτι το ενοικιο που θα λαβουν απο εσας ειναι ασυμφορο, επειδη δεν θελουν εσας, επειδη δεν θελουν την υπερογκη φορολογια για κατι που δεν τους αποδιδει τα αναλογα κτλ. Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος, σε ενα ακινητο που εγω και εσυ εχουμε απο ενα 50%, για να βαλουμε μεσα εναν ενοικιαστη και να το εκμεταλλευτουμε ως εσοδο, θα πρεπει να κανουμε ενα συμβολαιο οπου θα υπογραφουμε απαραιτητα και οι δυο μας, ενω εαν εγω θελω να πουλησω την περιουσια μου, το ποσοστο μου δηλαδη αφου βρηκα και αγοραστη, αυτο δεν αφορα κανεναν κι ουτε και μπορει να μου το απαγορευσει και κανενας. Απλα οπως σου εγραψα, κι οπως λεει κι ο φιλος παραπανω, εαν η πωληση του ποσοστου μου ειναι για καποιο λογο δυσκολη και τελικα αδυνατη, και αφου οι δυο μας δεν συμφωνουμε, μπορει να προσφυγω στην διαιτησια, δηλαδη στην δικαιοσυνη και να εξαναγκασω μια λυση. Δηλαδη ειτε την πωληση του ακινητου οπου ο καθενας παιρνει οτι του αναλόγει και παει στο καλο, ειτε την "εσωτερικη αποζημιωση", το να εξαγορασει δηλαδη ο ενας ιδιοκτητης τον αλλο.
alexdjx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη για αυτό? Δεν νομιζω αν και δεν το εχω ψαξει αλλα φαινεται στη φορολογικη δηλωση των συνιδικοκτητων αλλα και την δικη μας.
cpc464 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δεν εχουμε κανει καποιο συμβολαιο αλλα ουτε και ενοικιο δινουμε . Δηλαδη μπορει η μια πλευρα να πωλησει το σπιτι παρολο που δεν της ανηκει του 50%? Το σπιτι ειναι παραχωρημενο δωρεαν σε μας απο την μητερα μου και τον θειο μου. Αν δηλώνεις φιλοξενούμενος απο συγγενή no problem,στο δευτερο ερώτημα ναι, ο θείος σαν ιδιοκτήτης το μερτικό του το κάνει ότι θέλει, τώρα άν βρεθεί αγοραστής είναι άλλο ζητημα, άν έχεις χαρτί απο τον θείο επίσης no problem,όπως σου είπα όμως και πρίν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πήγαινε σε δικηγόρο.
alexdjx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Οκ παιδια σας ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε για το ζητημα Δυστυχως εχω μπλεξει σε ιστορια γιατι αυτη η γυναικα πραγματικα μας εχει ταλαιπωρησει αρκετα. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω αν ο θειος μου εχει αφησει πληρεξουσιο στην θεια μου η πως θα μοιραστει η περιουσια του σε περιπτωση που "φυγει" οποτε προς το παρων απο οτι καταλαβα ειμαι με δεμενα τα χερια. Ας οψεται το οτι δεν εχουμε πολλα λεφτα να της αγορασω το υπολοιπο 50% και την στειλω στον αγυριστο. Θα συμβουλευτω καποιον δικηγορο και θα ενημερωσω για το πως εχει η ιστορια.
insomnia888 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δεν νομιζω αν και δεν το εχω ψαξει αλλα φαινεται στη φορολογικη δηλωση των συνιδικοκτητων αλλα και την δικη μας. ψάξτο για να δεις αν πρόκειται δωρεάν παραχώρηση ως χρησιδάνειο ή παραχώρηση δουλείας οικήσεως. Αν ισχύει το τελευταίο, καμία θεία δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.
alexdjx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 ψάξτο για να δεις αν πρόκειται δωρεάν παραχώρηση ως χρησιδάνειο ή παραχώρηση δουλείας οικήσεως. Αν ισχύει το τελευταίο, καμία θεία δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Αυτο φιλε μου που ακιριβως θα το δω? Στην Ε9?
insomnia888 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Αυτο φιλε μου που ακιριβως θα το δω? Στην Ε9? ρώτα τη μάνα σου αν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη, ή έστω προφορική συμφωνία με μάρτυρες, ρίξε και μια ματιά στη δήλωση ως τί το δηλώνεις
zeniath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Βλαμμένοι γονείς που παραχωρούν σπίτια 50/50 γιατί (μάλλον) δεν μπήκανε καν στον κόπο να κάνουν διαθήκη ή να τα παραχωρήσουν με συμβόλαια... Δε μπορώ να τα βλέπω αυτά μου γυρνάνε τα άντερα 4
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Απορώ που μένετε ακόμη σε τέτοια σπίτια. Εγώ ούτε με παναγίες δεν θα δεχόμουν διαμερίσματα που ανήκουν σε άλλους, οικογενειακές πολυκατοικίες και άλλα κουραφέξαλα. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Γράψε την στα @@ σου και βάλε το κλιματιστικό και άσε να σκούζει η Θεία. Πάντως συμφωνώ 100000% με τον zeniath Πραγματικά κάποιος πρέπει να είναι ηλίθιος για να κάνει μια τέτοια μοιρασιά γιατί δημιουργούνται τέτοια προβλήματα αλλά και πολύ πιο σημαντικά τα οποία έτσι όπως ακούω τα πράγματα θα τα ζήσετε όταν η Θεία πάρει το άλλο 50% στα χέρια της.
kage Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Υποθετω δεν ειναι δηλωμενο πουθενα στο taxis για δωρεαν παραχωρηση φιλοξενια κτλ και απλα βοηθανε το ζευγαρι. Μπες Ε2 και ε9 της μητερας σου.οεκει θα γραψει και τι ειδος ειναι τελικα δηλωμενο(αποθηκη?διαμερισμα?).και προφανως πρεπει να ξερεις τι εχει δηλωσει η οικογενεια με το αλλο 50%. Δωρεαν παραχωρηση στην εφορια δεν υπαρχει.χρεωνεσαι τεκμηρια μερικα χιλιαρικα/2 αν το εχουν δηλωσει ετσι!!!αν τα καλυπτουν οκ,αλλιως παιζει και να πληρωνουν. Αν ισχυουν τα παραπανω και τα δηλωνετε στην εφορια μαζι με νουμερο παροχης ρευματος σε αλλο ονομα καταλαβαινεις οτι ισως να υπαρχει σημαντικοτερο θεμα απο ενα a.c και την θεια σου. Αυτα που γραψε ο ινσομνια ειχαν ενδιαφερον αλλα δεν νομιζω οτι δηλωνονται στην εφορια. η χρησικτησια θελει 20χρονια και καποιες λεπτομερειες ακομη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα