Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και λίγες ημέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα στην απεικόνιση των γραμματοσειρών στον Firefox και στον Chrome τόσο στο περιεχόμενο των σελίδων όσο και στα μενού των browser. Ξαφνικά και χωρίς να έχω κάνω κάποια αλλαγή οι γραμματοσειρές εμφανίζονται πολύ αχνές με αποτέλεσμα τα κείμενα με κανονική η μικρή γραμματοσειρά να μη μπορούν να διαβαστούν με ευκολία. Ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην απεικόνιση στον Internet Explorer. Όλα τα προγράμματα είναι εγκατεστημένα σε έναν παλιό φορητό Acer Aspire 5920G (Intel Core Duo 2 T8300 2.4Ghz, Nvidia Geforce 8600M GS, 15.4” 1280x800, 4GB DDR2) αρκετά αδύναμος για οτιδήποτε άλλο πέρα από πλοήγηση στο internet. Με αυτό το πρόβλημα όμως χάνεται και αυτή η δυνατότητα, μιας και ο ie δε με εξυπηρετεί. Μήπως κάποιος ξέρει πως μπορεί να διορθωθεί;

Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες για να δείτε το πρόβλημα:

Internet Explorer

256afja.jpg

Firefox

2vx1sfn.jpg

Internet Explorer

fpb66d.jpg

Firefox

j167ib.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Επισης δοκιμασε να κλεισεις το hardware acceleration αν το εχεις ανοιχτο (ή να το ανοιξεις αν το εχεις κλειστο).

Στον ff > edit > preferences > advanced > use hardware acceleration και στον chrome > settings > show advanced settings > use hardware acceleration.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για να το δείτε σε full screen το πρόβλημα έβαλα το παρακάτω. Προσπάθησα να αντιστοιχήσω τις 2 εικόνες όσο καλύτερα μπορούσα με μέτρια αποτελέσματα, αλλά μια ιδέα την παίρνετε.

[compimg]http://oi63.tinypic.com/2585nw2.jpg|http://oi63.tinypic.com/23tgzsw.jpg|800|600|Internet explorer|Firefox|Horizontal[/compimg]

Κανε ενα νεο χρήστη στον ff και ξαναδοκίμασε

Τι εννοείς να φτιάξω νέο χρήστη στον Firefox; Δεν ξέρω αν εννοείς aυτό αλλά δεν είναι πρόβλημα απεικόνισης του insomnia. Τυχαία έβαλα αυτό το site ως παράδειγμα. Υπάρχει συνολικό πρόβλημα απεικόνισης στον ff, τόσο στο περιεχόμενο (δηλ. οποιαδήποτε σελίδα) όσο και στα μενού του browser (File/Edit/..., bookmarks, tabs)

Επισης δοκιμασε να κλεισεις το hardware acceleration αν το εχεις ανοιχτο (ή να το ανοιξεις αν το εχεις κλειστο).
Στον ff > edit > preferences > advanced > use hardware acceleration και στον chrome > settings > show advanced settings > use hardware acceleration.

Το hardware acceleration ήταν ενεργό και σε Firefox και σε Chrome, τα απενεργοποίησα έκανα restart αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Εγκατέστησα και τον Opera μήπως και δω διαφορά αλλά μάταια. Και εκεί οι γραματοσειρές είναι αχνές, σε menu και περιεχόμενο.

Συνοψίζοντας, εμφανίζονται αχνές, σε σημείο που δεν διαβάζονται, οι γραμματοσειρές σε Firefox, Chrome και Opera. Κανένα πρόβλημα σε Internet explorer.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Και για να το δείτε σε full screen το πρόβλημα έβαλα το παρακάτω. Προσπάθησα να αντιστοιχήσω τις 2 εικόνες όσο καλύτερα μπορούσα με μέτρια αποτελέσματα, αλλά μια ιδέα την παίρνετε.

[compimg]http://oi63.tinypic.com/2585nw2.jpg|http://oi63.tinypic.com/23tgzsw.jpg|800|600|Internet explorer|Firefox|Horizontal[/compimg]

Τι εννοείς να φτιάξω νέο χρήστη στον Firefox;

Δωσε απο τερματικό την εντολη             firefox -P        στο παραθυρο που θα εμφανιστεί φτιαξε ενα νεο προφιλ και μετα τρέξε τον ff με το νεο προφιλ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δωσε απο τερματικό την εντολη             firefox -P        στο παραθυρο που θα εμφανιστεί φτιαξε ενα νεο προφιλ και μετα τρέξε τον ff με το νεο προφιλ

Τώρα που το κατάλαβα το δοκίμασα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης δοκίμασα εκκίνηση του Firefox σε safe mode που δεν φορτώνει τα plugins/addons, πάλι όμως τα ίδια :cry:

Δημοσ.

Εκανες καμια ενημερωση στους drivers της καρτας γραφικων σου προσφατα? Αν οχι εσυ, μηπως τα windows?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψιλά :P

Μάλλον θα πάω σε εξορκιστή

Εκανες καμια ενημερωση στους drivers της καρτας γραφικων σου προσφατα? Αν οχι εσυ, μηπως τα windows?

Ο υπολογιστής είναι πολύ παλιός, 8-9 χρονών, σε windows vista. Εγώ σίγουρα δεν έκανα καμία αναβάθμιση, τώρα μόνος του και να ήθελε αμφιβάλλω αν θα έβρισκε νέους drivers. Είναι αντίκα.

Δημοσ.

Πιθανόν να απενεργοποίησες  το clear type των windows.

σε windows 10 δες

ρυθμίσεις 

σύστημα 

οθόνη 

ρυθμίσεις οθόνης για προχωρημένους

κείμενο clear type

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πιθανόν να απενεργοποίησες  το clear type των windows.

σε windows 10 δες

ρυθμίσεις 

σύστημα 

οθόνη 

ρυθμίσεις οθόνης για προχωρημένους

κείμενο clear type

Τελικά όντως το πρόβλημα βρισκόταν στο Cleartype των Windows, παρότι ήταν ήδη ενεργοποιημένο η απεικόνιση των γραμματοσειρών ήταν για κλάματα.

Ως πρώτο βήμα το απενεργοποίησα και είδα τις γραμματοσειρές πλέον να διαβάζονται. Η απουσία anti-aliasing ήταν εμφανής και το κείμενο εμφανιζόταν ελαφρώς πριονωτό. Ήμουν έτοιμος να το αφήσω ως έχει, μιας και τη δουλειά μου την έκανα και έτσι μια χαρά, αλλά δεν ξέρω πως (μάλλον μου ήρθε επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος) και κατέβασα από το internet το ClearType Tuner PowerToy, εργαλείο της microsoft για βελτιστοποίηση του cleartype σε Windows XP. Παρότι ήταν για XP λειτούργησε και στα Vista που είχε εγκατεστημένα ο φορητός χωρίς πρόβλημα. Ενεργοποίησα το cleartype και με μια απλή διαδικασία 2-3 βημάτων βελτιστοποίησα την απεικόνιση των γραμματοσειρών με αποτέλεσμα η αγαπημένη μου αντίκα να επιστρέψει στην προτέρα άψογη κατάσταση. :-D

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, με γλιτώσατε από τον εξορκισμό που ετοίμαζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...