Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Οκ, μετά από ερώτηση σε τρία διαφορετικά ΣΕΠΕ, για πρώτη φορά σε ερώτησή μου συμφώνησαν ομόφωνα και τα τρία: αν η αναρρωτική άδεια συμπέσει με ρεπό, τότε το ρεπό δεν μεταφέρεται. Συνεχίζει το πρόγραμμα εργασίας να ισχύει κανονικά, όπως θα ίσχυε αν ο εργαζόμενος δεν είχε πάρει αναρρωτική άδεια. Εχω παντως γνωστο που δουλευει 8ωρο Δευτερα-Σαββατο με 1 κυλιομενο ρεπο τη βδομαδα, το οποιο συναποφασιζει καθε εβδομαδα με συναδελφους και προισταμενο. Γνωριζω τουλαχιστον για αυτον, οτι αν παρει αναρωτικη εστω και 1 μερα τοτε δεν παιρνει ρεπο μεσα στην ιδια βδομαδα. Το ιδιο πχ και το καλοκαιρι αν φυγει 2 βδομαδες κανονικη αδεια, οταν γυρναει πισω, προφανως δεν του χρωσταει κανεις 2 ρεπο, τουναντιον παει σερι 6ημερα χωρις ρεπο για να καλυψει τις αδειες των αλλων. Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά τον φίλο σου τον έχουν πιάσει μαλάκα. Εάν κάποιος πενθήμερος πάρει 10 μέρες κανονική άδεια, αυτό σημαίνει ότι θα καθήσει 14 ημερολογιακές ημέρες. Στο προγράμμα δηλώνεται ως εξής: 5 μέρες κανονική - 2 ρεπό - 5 μέρες κανονική - 2 ρεπό. 1
4saken Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Ε μετα θα χωθουν οι αλλοι, θα παρουν και αυτοι αναρωτικη για να ρεφαρουν.Φαυλος κυκλος.
idomeneas7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Αυτό που λες είναι για τους 5ήμερους? Γιατί ο άντρας μου σε βάρδια το παίρνει το ρεπό. Το πρόγραμμα αλλάζει πάντα όταν κάποιος παίρνει αναρρωτική, οι άλλοι 2 της βάρδιας κάνουν 4 ώρες επιπλέον να καλύψουν αυτόν που λείπει. Δεν είναι σαν να λείψω εγώ από το γραφείο μια μέρα που δεν έγινε και κάτι να μείνει κενή η θέση.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Αυτό που λες είναι για τους 5ήμερους? Γιατί ο άντρας μου σε βάρδια το παίρνει το ρεπό. Το πρόγραμμα αλλάζει πάντα όταν κάποιος παίρνει αναρρωτική, οι άλλοι 2 της βάρδιας κάνουν 4 ώρες επιπλέον να καλύψουν αυτόν που λείπει. Δεν είναι σαν να λείψω εγώ από το γραφείο μια μέρα που δεν έγινε και κάτι να μείνει κενή η θέση. Ισχύει για όλους, πενθήμερους και εξαήμερους. Αλλά νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει σωστά εξαρχής το ερώτημα. Για να στο ξεκαθαρίσω, ας υποθέσουμε ότι κάποιος δουλεύει με βάρδιες και έχει ρεπό την Πέμπτη: - Αν του γράψει ο γιατρός την Δευτέρα τρεις μέρες αναρρωτική, τότε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κάθεται σπίτι του λόγω αναρρωτικής και την Πέμπτη κάθεται σπίτι του γιατί έχει ρεπό. Δηλαδή, το πρόγραμμά του μετά την αναρρωτική συνεχίζει ως είχε, όπως θα ήταν αν δεν είχε πάρει αναρρωτική. - Αν του γράψει ο γιατρός την Τετάρτη τρεις μέρες αναρρωτική, τότε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή κάθεται σπίτι του λόγω αναρρωτικής και το ρεπό της Πέμπτης δεν αναπληρώνεται/μεταφέρεται. Το «χάνει». Το σκεπτικό είναι ότι το ρεπό είναι ημέρα ανάπαυσης μετά από ημέρες εργασίας. Από τη στιγμή που δεν εργάστηκες, δεν συντρέχει λόγος για ρεπό. Προφανώς το πρόγραμμα των υπολοίπων εργαζομένων αλλάζει τις μέρες που παίρνει αναρρωτική κάποιος, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει η δουλειά. Δεν συζητάμε για αυτό όμως.
idomeneas7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Τον ξαναρώτησα μόλις για επιβεβαίωση και μου ξαναείπε πως αν πάρει αναρρωτική και πέσει πάνω σε ρεπό, του χρωστάνε το ρεπό. Λέει μπορεί να το πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν τον δεσμεύουν καν πότε θα το πάρει. Είναι με βάρδιες όμως, όταν ήταν κι αυτός πρωί νομίζω το έχανε αν έπεφτε ΣΚ ή αργία η αναρρωτική (δεν θυμάται ούτε αυτός). 'Ισως να είναι θέμα εργοδότη βέβαια και να μην ισχύει υποχρεωτικά.
YourTrueLegend Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά τον φίλο σου τον έχουν πιάσει μαλάκα. Εάν κάποιος πενθήμερος πάρει 10 μέρες κανονική άδεια, αυτό σημαίνει ότι θα καθήσει 14 ημερολογιακές ημέρες. Στο προγράμμα δηλώνεται ως εξής: 5 μέρες κανονική - 2 ρεπό - 5 μέρες κανονική - 2 ρεπό. Λεμε ακριβως το ιδιο πραγμα και προφανως δεν τον εχουν πιασει μαλακα, απλως εσυ καταλαβες αλλο απο αυτο που ειπα.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Κατάλαβα αυτό που άφησες να εννοηθεί. Είπες: Το ιδιο πχ και το καλοκαιρι αν φυγει 2 βδομαδες κανονικη αδεια, οταν γυρναει πισω, προφανως δεν του χρωσταει κανεις 2 ρεπο, τουναντιον παει σερι 6ημερα χωρις ρεπο για να καλυψει τις αδειες των αλλων. Αν λείψει δύο εβδομάδες, τότε έχει χρεωθεί 10 μέρες κανονική άδεια και μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες έχει πάρει και τα 4 ρεπό που θα έπαιρνε αν δεν έλειπε σε κανονική άδεια. Προφανώς και δεν του χρωστάνε ρεπό, αφού τα έχει πάρει. Άρα ναι, το ίδιο λέμε.
stratakisgeo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Παίδες έχω και εγώ ένα ερώτημα σχετικά με το θέμα. Εκανα μια επέμβαση και η εισαγωγή μου έγινε 5/6/2017(Δευτέρα απόγευμα και δούλεψα κανονικά εκεινη τη μερα) και η εξαγωγη 8/6/2017(Πέμπτη). Ο γιατρός μου έγραψε 2 μερες αναρρωτική. Είμαι 5νθημερο Δευτ.-Παρ. Αν έχω καταλάβει καλά εγώ ξαναπάω στη δουλειά τη Δευτέρα; Άρα μηπως έκανε βλακεια και μου έγραψε 2 μερες ενω επρεπε να μου γραψει 1 μερα; Αφου ετσι και αλλιως Σαββατο δε δουλευω ενω η αναρρωτικη παει ημερολογιακες μερες και οχι εργασιμες.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Σημασία έχει ποτε λέει οτι ξεκινάει η άδεια(το χαρτί της αναρρωτικής), αν λεει οτι ξεκινάει 5/6, τοτε 5 και 6 είσαι σε αναρρωτική, 7 πας στην δουλειά.
stratakisgeo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 5/06 ειναι η εισαγωγή και 8/06 η μερα που εφυγα απο το νοσοκομειο πως στις 7 πρεπει να παω δουλεια; Κατι μπερδεψες. Όπως και να έχει τα ξεμπερδεψα στο ΙΚΑ μετά από 2 πηγαινε ελα στη δουλεια για τις υπευθυνες δηλώσεις εργοδότη που ήταν λάθος. Να ξερετε λοιπον ότι η ημερα που παιρνεις εξιτηριο λογαριαζεται στην αναρρωτικη γιατί και καλά μπορείς να δουλέψεις. Κουλό το ξέρω γιατί μπορεί να βγεις καποια στιγμή μεσα στη μερα πως αυτοί λενε οτι μπορεις να δουλέψεις δε ξερω. Στην περίπτωση μου λοιπόν. 5/06 Δευτερα εισαγωγή - 8/06 Πέμπτη εξιτηριο. Στην ιατρική βεβαιωση ο γιατρός γραφει τις μερες αυτες και ότι ο ασθενής χρήζει αναρρωτικής 2 ημερών. Δηλαδή 8/06 1η μερα, 9/06 2η μερα αρα ξαναπάω στη δουλειά 12/06 μιας και δε δουλευω σκ.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Παίδες έχω και εγώ ένα ερώτημα σχετικά με το θέμα. Εκανα μια επέμβαση και η εισαγωγή μου έγινε 5/6/2017(Δευτέρα απόγευμα και δούλεψα κανονικά εκεινη τη μερα) και η εξαγωγη 8/6/2017(Πέμπτη). Ο γιατρός μου έγραψε 2 μερες αναρρωτική. Είμαι 5νθημερο Δευτ.-Παρ. Αν έχω καταλάβει καλά εγώ ξαναπάω στη δουλειά τη Δευτέρα; Άρα μηπως έκανε βλακεια και μου έγραψε 2 μερες ενω επρεπε να μου γραψει 1 μερα; Αφου ετσι και αλλιως Σαββατο δε δουλευω ενω η αναρρωτικη παει ημερολογιακες μερες και οχι εργασιμες. Τι σημαίνει «μήπως έκανε βλακεία»; Ο γιατρός δεν -θα έπρεπε να- σου γράφει άδεια ανάλογα με το πως βολεύεσαι με το πρόγραμμα εργασίας, ώστε και να μην παίρνεις ρεπό τα Σ/Κ, αλλά και να τα πληρώνεσαι κανονικά. Σου γράφει άδεια ανάλογα με το πόσες μέρες χρειάζεται για να αναρρώσεις από αυτό που έχει προκύψει. 5/06 ειναι η εισαγωγή και 8/06 η μερα που εφυγα απο το νοσοκομειο πως στις 7 πρεπει να παω δουλεια; Κατι μπερδεψες. Όπως και να έχει τα ξεμπερδεψα στο ΙΚΑ μετά από 2 πηγαινε ελα στη δουλεια για τις υπευθυνες δηλώσεις εργοδότη που ήταν λάθος. Να ξερετε λοιπον ότι η ημερα που παιρνεις εξιτηριο λογαριαζεται στην αναρρωτικη γιατί και καλά μπορείς να δουλέψεις. Κουλό το ξέρω γιατί μπορεί να βγεις καποια στιγμή μεσα στη μερα πως αυτοί λενε οτι μπορεις να δουλέψεις δε ξερω. Στην περίπτωση μου λοιπόν. 5/06 Δευτερα εισαγωγή - 8/06 Πέμπτη εξιτηριο. Στην ιατρική βεβαιωση ο γιατρός γραφει τις μερες αυτες και ότι ο ασθενής χρήζει αναρρωτικής 2 ημερών. Δηλαδή 8/06 1η μερα, 9/06 2η μερα αρα ξαναπάω στη δουλειά 12/06 μιας και δε δουλευω σκ. Από τις 05/06 έως τις 08/06 είναι τέσσερις μέρες αναρρωτική, όχι δύο. Ο εργοδότης σου μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα, αν δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες με τις ημέρες αναρρωτικής που έχει γράψει ο γιατρός.
stratakisgeo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Τι σημαίνει «μήπως έκανε βλακεία»; Ο γιατρός δεν -θα έπρεπε να- σου γράφει άδεια ανάλογα με το πως βολεύεσαι με το πρόγραμμα εργασίας, ώστε και να μην παίρνεις ρεπό τα Σ/Κ, αλλά και να τα πληρώνεσαι κανονικά. Σου γράφει άδεια ανάλογα με το πόσες μέρες χρειάζεται για να αναρρώσεις από αυτό που έχει προκύψει. Από τις 05/06 έως τις 08/06 είναι τέσσερις μέρες αναρρωτική, όχι δύο. Ο εργοδότης σου μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα, αν δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες με τις ημέρες αναρρωτικής που έχει γράψει ο γιατρός. Αν και πολύ ετεροχρονισμένα απαντάω για να μη μπερδευτεί κάποιος άλλος στο μέλλον που μπορεί να το διαβάσει. Με ρώτησε ο γιατρός αν θέλω να κάτσω μερικές μέρες μη κάνεις λες και πέφτεις από τα σύννεφα ότι δεν γίνονται αυτά να ζητάς από το γιατρό να σου γράψει μερικές μέρες σαν αναρρωτική.Ειδικά σε επεμβάσεις όπως το διάφραγμα που ναι μεν μπορείς να δουλέψεις αλλά χρειάζεσαι και ξεκουραση.. Στο δεύτερο τώρα. Ξαναλέω, ότι 5/06 δούλεψα κανονικά, πως λοιπόν είναι αναρρωτική; Αφού μπήκε ένσημο εκείνη τη μέρα και το απόγευμα έκανα την εισαγωγή. Είσαι λάθος σε αυτό. Το χαρτί του γιατρού λέει τη μέρα εισαγωγής, τη μέρα που παίρνεις εξιτήριο ΚΑΙ τις μέρες που χρειάζεσαι επιπλέον. Έχεις λοιπόν, το χαρτί από το νοσοκομείο που λεει τη μερα εισαγωγής εξαγωγής που παίρνεις απο το γραφείο κινήσεως, το θεωρείς στον ελεγκτή του ΙΚΑ, έχεις και τη βεβαίωση του γιατρού που λεει τις ίδιες ημερομηνίες + τις μερες αναρρωτικής. Ούτε ο εργοδότης ούτε το ΙΚΑ μου δημιούργησε πρόβλημα. Το μόνο κουλό είναι αυτό που είπα παραπάνω ότι η μέρα που φεύγεις θεωρείται μέρα που μπορείς να δουλέψεις άρα λογαριάζεται στις μέρες αναρρωτικής. Έτσι τέλος πάντως μου είπαν από το ΙΚΑ.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Έχω αναρρωτική άδεια 15 ημερών. Μέσα σε αυτό το διάστημα είναι και τα σαββατοκύριακα;
chill Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, Maria Ntouskou είπε Έχω αναρρωτική άδεια 15 ημερών. Μέσα σε αυτό το διάστημα είναι και τα σαββατοκύριακα; Ναι!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα