Kadaz Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Διαβαζω γενικα για μακρυα απο dhl ups και τα λοιπα. Θελω ομως να ρωτησω, αν στειλω καποια ρουχα (μπολικα) απο κινα σε ελλαδα με dhl με αποδειξη αγορας πανω στο πακετο $20 και δυνατοτητα παροχης ηλεκτρονικης αποδειξης αξιας $20 απο το καταστημα σε περιπτωση που ζητηθει απο την dhl, υπαρχει καποιος κινδυνος? Δεν μιλαω για gucci versace nike κλπ αλλα για brands που ο τελωνειακος δεν υπαρχει περιπτωση να ξερει. Ειναι safe? Η αλλη μου επιλογη ηταν EMS αλλα με τις καθυστερησεις για τις οποιες διαβαζω στα ταχυδρομια επελεξα dhl μιας και σκεφτηκα οτι στη χειροτερη το σταματανε και ζητανε αποδειξη, πραγμα που το χω κανονισει εξ αρχης..
makfil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Εάν πεισθούν στην DHL ότι η αξία είναι αυτή που λες, δεν θα έχεις πρόβλημα.
ziaba Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Διαβαζω γενικα για μακρυα απο dhl ups και τα λοιπα. Θελω ομως να ρωτησω, αν στειλω καποια ρουχα (μπολικα) απο κινα σε ελλαδα με dhl με αποδειξη αγορας πανω στο πακετο $20 και δυνατοτητα παροχης ηλεκτρονικης αποδειξης αξιας $20 απο το καταστημα σε περιπτωση που ζητηθει απο την dhl, υπαρχει καποιος κινδυνος? Δεν μιλαω για gucci versace nike κλπ αλλα για brands που ο τελωνειακος δεν υπαρχει περιπτωση να ξερει. Ειναι safe? Η αλλη μου επιλογη ηταν EMS αλλα με τις καθυστερησεις για τις οποιες διαβαζω στα ταχυδρομια επελεξα dhl μιας και σκεφτηκα οτι στη χειροτερη το σταματανε και ζητανε αποδειξη, πραγμα που το χω κανονισει εξ αρχης.. μπορεί να μην ξέρει από brands άλλα θα ξέρει να κάνει μια αναζήτησή στο google
Kadaz Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δεν τα ανοιγει τα πακετα η dhl παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις για να ψαξουν τα brands. Το πολυ πολυ αν ασχοληθει ο τελωνιακος να μη πιστεψει οτι μια κουτα με ρουχα κανει 20ε κ απλα να ζητησω μια αποδειξη 50αρικου κ να φαω το καπελο.. Για το μελλον, μεχρι ποσα κιλα κουτα με ρουχα θα προτείνατε με DHL για να μην εχω θεματα? Η να προτιμησω EMS στην επομενη? Αναρωτιεμαι αν καποια απο τις δυο εχει handling fees ασχετως αξιας?
makfil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Η EMS είναι η courier των ταχυδρομείων και φυσικά εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ, με ότι αυτό σημαίνει.
moutsa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Oι κούριερ επειδή έχουν κέρδος απο την διαδικασία του εκτελωνισμου τα παντα και περνάνε απο τελωνείο. Οτι και να γραφει επανω το πακέτο σου σίγουρα θα ανοιχτεί και φυσικά αν το αναγραφομενο ποσό δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο του πακετου θα πρεπει να προσκομίσει την απόδειξη αγοράς. Προσοχή επειδή ανέφερες τα bands αν σε πιάσουν με μαϊμού ρούχα πιθανόν να εχεις προβλήματα με τον νομο.
makfil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Oι κούριερ επειδή έχουν κέρδος απο την διαδικασία του εκτελωνισμου τα παντα και περνάνε απο τελωνείο. Οτι και να γραφει επανω το πακέτο σου σίγουρα θα ανοιχτεί και φυσικά αν το αναγραφομενο ποσό δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο του πακετου θα πρεπει να προσκομίσει την απόδειξη αγοράς. Προσοχή επειδή ανέφερες τα bands αν σε πιάσουν με μαϊμού ρούχα πιθανόν να εχεις προβλήματα με τον νομο. Αυτά ισχύουν για τις ιδιωτικές courier και όχι για την EMS που εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ και οι διαδικασίες είναι διαφορετικές, αν και εφόσον το δέμα κρατηθεί από τον τελωνειακό.
moutsa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Αυτά ισχύουν για τις ιδιωτικές courier και όχι για την EMS που εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ και οι διαδικασίες είναι διαφορετικές, αν και εφόσον το δέμα κρατηθεί από τον τελωνειακό. Ναι σαφως για τις ιδιωτικές και ευτυχώς που δεν υπάρχει αυτή η πολιτική και στα ΕΛΤΑ.
Kadaz Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 ολα καλα εν τελει 8 κιλα κουτι με ρουχα 21$ δηλωμενο περασε κανονικα το πηρα σημερα. thx yall
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα