phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 δηλαδή απ'αυτα που παρέθεσες, εμείς καταλαβαίνουμε οτι φταιει η ΔΕΗ ή το μπανανιστάν που μέσω ενός παρεχομενου -υπεραπαραίτητου αγαθού/υπηρεσίας σε φτιάχνει χωρίς βαζελίνη κ σάλιο ; Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς ακριβώς. η μοναδική χρέωση που έχει αλλάξει είναι το ετμεαρ από 1/1 στα 24,77ευρώ/MWh Από πόσο;
futureshock Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 http://www.elta.gr/%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/752/newsid1178/1238/-------------------/language/el-GR/Default.aspx και τα ελτα στην αγορα ενεργειας . Και απο οτι βλεπω απο τις καλυτερες τιμες τις αγορας σε KW.
anikologr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 http://www.elta.gr/%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/752/newsid1178/1238/-------------------/language/el-GR/Default.aspx και τα ελτα στην αγορα ενεργειας . Και απο οτι βλεπω απο τις καλυτερες τιμες τις αγορας σε KW. Απλά και ξεκάθαρα.. Χωρίς πολλά λόγια.. μπράβο. .
chill Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Να φύγουμε από το ένα δημόσιο (δεη) να πάμε στο άλλο (ΕΛΤΑ) !!! Την θυμάστε την τύχη της tellas; Όμοια θα ναι κ αυτή των ΕΛΤΑ στην ενέργεια... Εδώ θα μαστε. 3
phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 ήταν 10 λεπτά περισσότερο Εννοείς ότι ήταν κατά 0.10€ ακριβότερη η αντίστοιχη χρέωση;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Την θυμάστε την τύχη της tellas; Όμοια θα ναι κ αυτή των ΕΛΤΑ στην ενέργεια... Εδώ θα μαστε. Την πήρε η Wind από την ΔΕΗ... Θυμάμαι σενάρια που έλεγαν ότι θα στήσει δικό της last mile (χάλκινο) πάνω στις κολώνες του ρεύματος κι έτσι...lol 1
nvel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Εννοείς ότι ήταν κατά 0.10€ ακριβότερη η αντίστοιχη χρέωση; ναι ήταν 24,87
phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Άρα κατά τα λεγόμενά σου έχει γίνει μείωση και όχι αύξηση.
Elysian Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδια θα ηξελα να ρωτησω το εξης λοιπον ηρθε ο λογαριασμος δεη.... και δεν μπορω να καταλαβω τα εξης πραγματα γτ πληρωνουμε τα συγκεκριμενα.Αυτα που ειναι και με γαλαζιο χρωμα και αν καποιος δεν μπορει να τα πληρωσει φοιτητης θα μπορουσε να κανει κατι? ο λογαριασμος δεν ειναι δικος μου ειναι απο το ιντερνετ απλα επειδη σε μενα ηρθαν τα συγκεκριμενα πιο παραπανω...και κατι ακομα τι παιζει? με αυτα δλδ πως τα χρεωνουν πχ σε εναν φιλο μου το ΥΚΩ πειτε οτι ερθει 20 ευρω και σε μενα 30? γιατι συμβαινει αυτο? σας ευχαριστω
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδια θα ηξελα να ρωτησω το εξης λοιπον ηρθε ο λογαριασμος δεη.... και δεν μπορω να καταλαβω τα εξης πραγματα γτ πληρωνουμε τα συγκεκριμενα.Αυτα που ειναι και με γαλαζιο χρωμα και αν καποιος δεν μπορει να τα πληρωσει φοιτητης θα μπορουσε να κανει κατι? ο λογαριασμος δεν ειναι δικος μου ειναι απο το ιντερνετ απλα επειδη σε μενα ηρθαν τα συγκεκριμενα πιο παραπανω...και κατι ακομα τι παιζει? με αυτα δλδ πως τα χρεωνουν πχ σε εναν φιλο μου το ΥΚΩ πειτε οτι ερθει 20 ευρω και σε μενα 30? γιατι συμβαινει αυτο? σας ευχαριστω Εκτος το κοστος παραγαωγης του ρευματος υπαρχει κοστος μεταφορας απο το εργοστασιο στην πολη (ΑΔΜΗΕ) και κοστος διανομης και συντηρισης δικτυου , αποκατασταση βλαβων κλπ εντος πολης (ΔΕΔΔΗΕ) Απλα στο νεο εντυπο τα ξεχωριζουν για να ειναι πιο κατανοητο ΗΚΩ ειναι η επιβαρυνση σε μας να πληρωνουν απομακρυσμενες περιοχες και νησια στο ιδιο κοστος την κιλοβατωρα ενω εκει στοιχιζει πιο πολυ . Επισης και διαφωνω σε αυτο για να εχουν καποιοι κοινωνικο τιμολογιο και αλλες ελαφρυνσεις που ειναι θεμα κυβερνητικης επιλογης αρα θα επρεπε να καλυπτεται απο αλλου .Εχει σχεση με την καταναλωση του καθενος . ΕΤΜΕΑΡ Ολες οι υπολοιπες χρεωσεις ειναι υπερ Δημοσιου , Δημων και ΕΡΤ . Ιδια αναλυση και χρεωσεις εχουν και οι λογαριασμοι των αλλων παροχων.
nvel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Άρα κατά τα λεγόμενά σου έχει γίνει μείωση και όχι αύξηση. προφανώς
naive Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παιδιά, όσοι έχετε εναλλακτικούς παρόχους, ρίξτε μια ματιά αν έχετε χρέωση "ρήτρα ΟΤΣ". Εγώ έχω ΗΡΩΝ και αυτό στους λογαρισμούς μου αυξάνει τη χρέωση ρεύματος του παρόχου γύρω στο 15-20% το τελευταίο διάστημα, κάνοντάς τους ουσιαστικά πιο ακριβούς από της ΔΕΗ. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2017 από naive
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Λοιπόν παιδιά, όσοι έχετε εναλλακτικούς παρόχους, ρίξτε μια ματιά αν έχετε χρέωση "ρήτρα ΟΤΣ". Εγώ έχω ΗΡΩΝ και αυτό στους λογαρισμούς μου αυξάνει τη χρέωση ρεύματος του παρόχου γύρω στο 15-20% το τελευταίο διάστημα, κάνοντάς τους ουσιαστικά πιο ακριβούς από της ΔΕΗ. Δεν έχω εναλλακτικό, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Αν ισχύει πρακτικά θα φύγουν όλοι από τους εναλλακτικούς για να επιστρέψουν στην ΔΕΗ.
naive Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δεν έχω εναλλακτικό, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Αν ισχύει πρακτικά θα φύγουν όλοι από τους εναλλακτικούς για να επιστρέψουν στην ΔΕΗ. ο όρος στο συμβόλαιό μου είναι: Προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόσει διακριτή Χρέωση Διακύμανσης της Οριακής Τιμής Συστήματος Ex-ante (εφεξής ΟΤΣ), όπως αυτή δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ (http://www.admie.gr/...sieyseis-agoras) καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της παρούσης, ως εξής: Εφόσον η μέση μηνιαία τιμή της ΟΤΣ κυμαίνεται από 45 έως 55 €/MWh, η Συμφωνηθείσα Τιμή παραμένει αμετάβλητη, ως προς τις διακυμάνσεις της ΟΤΣ. Στην περίπτωση κατά την οποία η μέση μηνιαία ΟΤΣ κυμαίνεται εκτός των ως άνω ορίων, η Χρέωση Διακύμανσης ΟΤΣ υπολογίζεται και χρεώνεται ή πιστώνεται διακριτά και ισόποσα στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας του Πελάτη. Κοίταξα όρους άλλων εναλλακτικών και υπάρχουν μικροδιαφορές στα όρια. Τους χειμερινούς μήνες αυτή η τιμή ξεπέρασε κατά πολύ το 55 που λέει, οπότε εγώ για κατανάλωση Δεκ-Φεβ 2900KWh είχα επιβάρυνση 82€ πάνω από την χρέωση τιμοκαταλόγου (που ήταν 244€) Στο λινκ που οδηγεί στο site του ΑΔΜΗΕ μπορείς να διαλέξεις όποια περίοδο θες και να σου βγάλει την τιμή. Απότι είδα, το χειμώνα που με ενδιαφέρει εμένα λόγω θέρμανσης πάντα την περνάει (φέτος την πέρασε κατά πολύ, και αυτό ίσως να έχει σχέση με τη ζήτηση). Το καλοκαίρι ας πούμε δεν την ξεπερνάει συνηθως. Πάντως πρόκειται για κάτι που αν δεν προσέξεις στο λογαριασμό δεν το παίρνεις χαμπάρι, αφού το πιο πιθανό είναι να το περάσεις για τις κοινές χρεώσεις. Αλλά δεν είναι έτσι και γενικά είναι ψιλά γράμματα, ενώ οι πάροχοι σε ενημερώνουν παραπλανητικά ότι η χρέωσή τους είναι σταθερά μικρότερη της ΔΕΗ όταν είναι να σε κάνουν πελάτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα