Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμουν νιος και γέρασα, οι ίδιοι άχρηστοι να απειλούν, ενίοτε να μας κάνουν και τον βίο αβίωτο με την εκ περιτροπής διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Μήπως εκτός απο τις λιγνιτικές μονάδες να βγάλουμε προς πώληση και την ψευτομαγκιά τους;

Δημοσ.

Μισθοι ΔΕΗ-εφαπαξ-φθηνοτερο ρευμα για τους εργαζομενους-ζωη χωρις αγχος.

Α ρε πατερα να μην ηξερες καποιο πολιτικο να με χωσεις και μενα.

Δημοσ.

γιατι ξερεις σε τι συνθηκες μενει ο αλλος ;

φετος ειχε το περισσοτερο κρυο που εχω πετυχει τα τελευταια χρονια στην πολη μου, με την θερμοκρασια να ειναι για  αρκετες βδομαδες κατω απο το 0 . 

εμεις καψαμε 3200kw χωρις ηλιακο,με κλιματιστικο και αεροθερμο, με σπιτι 110 τ.μ  40ετιας - χωρις κουφωματα και με κεντρικη θερμανση που δουλευε 2-3 ωρες την ημερα(πολυ λεω). Σου φαινεται τοσο παραξενο το νουμερο ; 

Δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα. Μένω σε σπίτι με πολύ χειρότερες συνθήκες εξαιρώντας μόνο το θέμα των καιρικών συνθηκών. Αν κάψεις 3200kWh και έχεις καταναλώσεις τέτοιου μεγέθους τότε και λίγα τα βρίσκω τα 500ευρώ. Ο άλλος μπαίνει μέσα και λέει για γκαρσονιέρα και 500ευρώ και αρχίζει το κράξιμο, ας έλεγε και τις συνθήκες που μένει για να μπορούσαμε να καταλάβουμε.

Φέτος έκανε πολύ κρύο παντού και όλοι μας βάλαμε κλιματιστικά και σώματα. Τώρα αν αναγκάστηκε να καίει συνεχώς σώματα καλοριφέρ με ηλεκτρικό ρεύμα όπως στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας τότε λογικό είναι να κάψει και περισσότερη ενέργεια και να του έρθει υψηλός ο λογαριασμός, σε τέτοια περίπτωση όμως δεν βρίσκω τον λόγο να βρίζουμε την ΔΕΗ, είναι λογική συνέπεια οτι όσο πιο πολύ καταναλώσεις τόσο περισσότερο θα πληρώσεις.

Δημοσ.

Μισθοι ΔΕΗ-εφαπαξ-φθηνοτερο ρευμα για τους εργαζομενους-ζωη χωρις αγχος.

Α ρε πατερα να μην ηξερες καποιο πολιτικο να με χωσεις και μενα.

Οι μισοί πεθαίνουν στα 60 περίπου από την μαυρίλα οι άλλοι μισοί τα τρώνε στους γιατρούς λόγο μαυριλας και το μειωμένο ρεύμα πλέον στο βάζει στην εφορία την έκπτωση που κάνει στον υπάλληλο.

Όχι δεν δουλεύω στη ΔΕΗ και δεν πρόκειται να έκανα αίτηση για τα εργοστάσια για το λόγο που ειπα

Δημοσ.

διαβασα οτι στις αλλες εταιριες ο εκκαθαριστικος ερχεται καθε μηνα. Αρα αν εχω μια καταναλωση π.χ 3000kw στο 4μηνο πως ακριβως κοστολογουν το ρευμα ; 

Δηλαδη η ΔΕΗ μετα της 2000kw χτυπαει 0.102€/kw . Σε αλλη εταιρια στον μηνα που θα καιγαμε 750kw πως θα τις κοστολογουσαν ; Ερχεται καποια διαφορα μετα στο 4μηνο ;

εχει κανεις αποψη ;

Δημοσ.

Οι μισοί πεθαίνουν στα 60 περίπου από την μαυρίλα οι άλλοι μισοί τα τρώνε στους γιατρούς λόγο μαυριλας και το μειωμένο ρεύμα πλέον στο βάζει στην εφορία την έκπτωση που κάνει στον υπάλληλο.

Όχι δεν δουλεύω στη ΔΕΗ και δεν πρόκειται να έκανα αίτηση για τα εργοστάσια για το λόγο που ειπα

Την έκπτωση ξέρεις την έχουν και οι υπάλληλοι στα γραφεία που δεν έχουν δει εργοστάσιο της ΔΕΗ ούτε και σε φωτογραφίες.. Μην λέμε ότι θέλουμε...

διαβασα οτι στις αλλες εταιριες ο εκκαθαριστικος ερχεται καθε μηνα. Αρα αν εχω μια καταναλωση π.χ 3000kw στο 4μηνο πως ακριβως κοστολογουν το ρευμα ;

Δηλαδη η ΔΕΗ μετα της 2000kw χτυπαει 0.102€/kw . Σε αλλη εταιρια στον μηνα που θα καιγαμε 750kw πως θα τις κοστολογουσαν ; Ερχεται καποια διαφορα μετα στο 4μηνο ;

εχει κανεις αποψη ;

Καλό ερώτημα. Οι περισσότεροι εναλλακτικοί έχουν ενιαία χρέωση ανεξαρτήτως κατανάλωσης οπότε δεν παίζει ρόλο..

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Και λέω η έκπτωση στο τέλος της χρονιάς μπαίνει στην εφορία άρα δεν είναι έκπτωση παλιά ητανε

LOL, όχι.

Πρώτον στην εφορία μπαίνει η διαφορά του ποσού στη στήλη ΔΕΗ. Τα ποσά που γλυτώνουν από ΑΔΜΗΕ/ΔΕΔΗΕ/ΥΚΩ, δεν μπαίνουν αν δεν κάνω λάθος.

Δεύτερον το ποσό που μπαίνει στην εφοριά δεν το πληρώνεις 100%. Μπαίνει ως εισόδημα και φορολογείται με συντελεστή.

Άρα υπάρχει και παραυπάρχει βαρβάτη έκπτωση και μια παραπάνω απόδειξη είναι ότι αν πεις σε κάποιον που την έχει να πάει σε κανονικό τιμολόγιο, θα σου πει ούτε για αστείο... :P

Δημοσ.

Άρα να κράξουμε και τους υπαλλήλους όλους των εταιριών που έχουν έκπτωση και εμείς δεν έχουμε.

ΟΤΕ σούπερ μάρκετ Νόβα κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Άρα να κράξουμε και τους υπαλλήλους όλους των εταιριών που έχουν έκπτωση και εμείς δεν έχουμε.

ΟΤΕ σούπερ μάρκετ Νόβα κλπ.

Στις ιδιωτικές δεν είμαι πελάτης τους με το ζόρι ούτε πληρώνονται κι από τους φόρους μου.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να μην είσαι και δεη πελάτης. Μέχρι και το νερό έδινε έκπτωση στους υπαλλήλους.

Εγώ στη ΔΕΔΔΗΕ είμαι και δεν έχει καμία σχέση με δεη. Γι'αυτό και δεν νομίζω να είπα ποτέ σε κανέναν σε ποιο πάροχο να πάει.

Τεχνίτης είμαι και περνώ 650 με 700 ευρώ παιρνω παντρεμένος 1 χρόνο έχω που ειμαι υπάλληλος. Δεν πήρα κάνα μήνα 3 χιλιάρικα και 2 που λέτε μερικοί.

Αλλά από όσο ξέρω όλες οι εταιρίες δίνουνε έκπτωση στους υπαλλήλους τους σε αυτό που προσφέρουν. Τώρα αν είναι σωστό η λάθος είναι όπως το βλέπει ο καθενας

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχει διαφορά όμως έκπτωση με έκπτωση. Άλλο να γλυτώνεις πχ κάνα 150αρι το χρόνο κι άλλο να μπορείς να γλυτώσεις πχ 1000ρικο...

Δημοσ.

Εμένα από ότι ε είπανε την έκπτωση τη δίνεις στην εφορία πλέον και είναι το ίδιο και δεν περνώ και όρκο βέβαια και δεν επιμένω. Εγώ πάντως από όταν έβαλα led τις λάμπες και τώρα που μετακόμισα Χαλκιδική και πήρα συσκευές ενεργειακή κλάση άλφα καίω 4 με 5 kwh τη μέρα το πολυ είδα χαοτική διαφορά

Βέβαια δεν καίω θερμοσίφωνα πολύ σπάνια και θέρμανση έχει πετρέλαιο. Για μένα λάμπες αλλάξτε θα δείτε διαφορά

Δημοσ.

Μπορείς να μην είσαι και δεη πελάτης. Μέχρι και το νερό έδινε έκπτωση στους υπαλλήλους.

Εγώ στη ΔΕΔΔΗΕ είμαι και δεν έχει καμία σχέση με δεη. Γι'αυτό και δεν νομίζω να είπα ποτέ σε κανέναν σε ποιο πάροχο να πάει.

Τεχνίτης είμαι και περνώ 650 με 700 ευρώ παιρνω παντρεμένος 1 χρόνο έχω που ειμαι υπάλληλος. Δεν πήρα κάνα μήνα 3 χιλιάρικα και 2 που λέτε μερικοί.

Αλλά από όσο ξέρω όλες οι εταιρίες δίνουνε έκπτωση στους υπαλλήλους τους σε αυτό που προσφέρουν. Τώρα αν είναι σωστό η λάθος είναι όπως το βλέπει ο καθενας

Ετσι είναι συναδελφε αλλα ξαναειπα ότι τα ΜΜΕ κανουν καλα την διατεταγμενη τους υπηρεσια .

Η εκπτωση στην κιλοβατωρα εχει δοθεί αντι αυξησεως στον μισθο παλια . Θεωρείται εισοδημα και φορολογείται .

Οποιος θελει μενει και οποιος θελει φευγει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...