Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Γι' αυτό θα ήταν ιδανικό να έβρισκε κάποιος περσινό ή προπέρσινο λογαριασμό με ίδιες πάνω κάτω kWh για να συγκρίνουμε χρεώσεις.
phanispal Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μακάρι να βλέπω φαντάσματα, εγώ την τσέπη μου κοιτάω, όχι να δυσφημίσω την κάθε ΔΕΗ. Αλλά δυο ρεπορτάζ που είχα δει και δυστυχώς δε μπορώ να τα βρω που εξηγούσαν για ποιους λόγους (θα) έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί, αρκετός κόσμος που έχει φρικάρει (δε θέλω να υποθέσω ότι όλοι ανήκουν στους βλαμμένους που αναφέρω παραπάνω), το άρθρο που παρέθεσα με τις κρυφές χρεώσεις, ε κάτι δεν πάει καλά.
Zus Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Το θέμα είναι ότι σε ιδιωτικούς πάροχους η τιμή είναι ακριβότερη μακροπρόθεσμα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η φάση 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Γιάννη δεν κάνω ότι δεν καταλαβαίνω, όντως δεν καταλαβαίνω, και αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω. Απλά δε με καλύπτει το "φέτος έκανε περισσότερο κρύο" και το "εμφανίζονται αναλυτικά οι χρεώσεις". Όταν οντως εκανε πιο πολύ κρυο και καποιοι και εδώ μεσα ελεγαν βαλτε a/c inverter +++ κλπ λογικο ηταν να αυξηθεί η καταναλωση η οποια συμπαρασυρει όλα τα αλλα σε χρημα . Η καταναλωση αυξηθηκε και όχι η τιμη της κιλοβατώρας. Γι' αυτό θα ήταν ιδανικό να έβρισκε κάποιος περσινό ή προπέρσινο λογαριασμό με ίδιες πάνω κάτω kWh για να συγκρίνουμε χρεώσεις. Με ιδιες κιλοβατώρες δεν θα εχει διαφορα .Απλα γιατι δεν εχει αυξηθεί η τιμη της κιλοβατώρας αλλα τυχον αυξηση καταναλωσης επιφερει επι πλεον κοστος χωρις να εχει αυξηθεί η τιμη .
naive Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Μακάρι να βλέπω φαντάσματα, εγώ την τσέπη μου κοιτάω, όχι να δυσφημίσω την κάθε ΔΕΗ. Αλλά δυο ρεπορτάζ που είχα δει και δυστυχώς δε μπορώ να τα βρω που εξηγούσαν για ποιους λόγους (θα) έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί, αρκετός κόσμος που έχει φρικάρει (δε θέλω να υποθέσω ότι όλοι ανήκουν στους βλαμμένους που αναφέρω παραπάνω), το άρθρο που παρέθεσα με τις κρυφές χρεώσεις, ε κάτι δεν πάει καλά. Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος της ΔΕΗ. Στον πρώτο πίνακα που λέει τη χρέωση του προμηθευτή, θα δείτε ότι ισχύει από το 2014. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι εκπτώσεις συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ, δηλαδή προς τα κάτω. Στο δεύτερο πίνακα είναι οι ρυθμιζόμενες. Αυτές φαίνεται πως άλλαξαν από την αρχή του 2017, αλλά δεν ξέρω αν είναι προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Όμως αυτές είναι κοινές για όλους του προμηθευτές. Οπότε όταν ένα ρεπορτάζ λέει ότι αυξήθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ, παραπληροφορεί έμμεσα (και νομίζω σκόπιμα προς όφελος των ιδιωτών που μπαίνουν στην αγορά), γιατί το σωστό είναι "αυξήθηκε ο λογαριασμός του ρεύματος" (αν έχουν όντως μεταβληθεί προς τα επάνω οι ρυθμιζόμενες). Το θέμα είναι ότι σε ιδιωτικούς πάροχους η τιμή είναι ακριβότερη μακροπρόθεσμα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η φάση Στην αρχή δίνουν κάποιες καλές προσφορές για σε δελεάσουν (επίσης οι μεσίτες που αναλαμβάνουν την προώθηση παραπληροφορούν και αρκετά) αλλά μετά η διαφορά είναι από μικρή μέχρι αρνητική, αν λάβεις υπόψη και τη χρέωση ΟΤΣ. Το σημαντικότερο θέμα όμως, όπως διαπίστωσα και ο ίδιος, είναι ότι ακόμα αυτές οι εταιρείες δεν είναι έτοιμες για άνοιγμα στο ευρύ κοινό, γιατί οι υπηρεσίες τιμολόγησής και εξυπηρέτησης πελατών είναι για τα πανηγύρια. Δεν ξέρουν τι χρεώνουν και δεν μπορείς μετά να συνεννοηθείς για να βγάλεις άκρη. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2017 από naive
moure Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Καποιες από τις ρυθμιζομενες έχουν αυξηθεί. Σε αυτο που εγώ βλέπω μεγάλη διαφορά στους λογαριασμούς μου είναι οι ΥΚΩ τις οποίες όμως θα τις πληρώσεις σε όλους.
pontez2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Με φωτοβολταϊκα μπορεις να πουλας αλλα όχι να κανει χρηση από το παραγομενο ρευμα που όπως και να το κανεις δεν σου φτανει . Αυτος στην Κρητη δεν μπορω να ξερω τι εχει κανει αλλα σιγουρα είναι παρανομο αν και αμφιβαλλω αν το εχει κανει για σπιτι που κατοικείται ολο τον χρονο . Eιλικρινά δε ξέρω. Γνωστός, όχι φίλος, δεν ειχα την οικειότητα να τον ρωτήσω αν αυτό που κάνει ειναι νόμιμο. Πάντως εκεί μένει με την οικογένειά του και απ΄ότι έχω αντιληφθεί έχει συνέχεια ρεύμα. Δε ξέρω τι κάνει.Τον ειχε δειξει και η τηλεόραση κάποια στιγμή. Το περίεργο με τον τυπο ειναι οτι μένει σε διαμέρισμα. Θυμήθηκα και μια άλλη περίπτωση τωρα ενός τύπου, πάλι στη Κρήτη που τον ειχε δειξει η τηλεόραση (Καλογεράκης αν googλαρεις) που δεν χρησιμοποιεί τη ΔΕΗ εδω και 20 χρόνια. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να παιρνουμε ρευμα απ τη ΔΕΗ? Αν εγω δεν θέλω ΔΕΗ και θέλω να ζω με γεννήτρια λ.χ. τι ακριβως παίζει; Υπάρχουν βέβαια και τα δημοτικά τέλη που ο γνωστός υποστηρίζει οτι ειχε βρει λυση (δε ξέρω λεπτομέρειες). Για αυτό ρωτάω εδω αν ξέρει κάποιος τι παιζει.
nvel Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Με ιδιες κιλοβατώρες δεν θα εχει διαφορα .Απλα γιατι δεν εχει αυξηθεί η τιμη της κιλοβατώρας αλλα τυχον αυξηση καταναλωσης επιφερει επι πλεον κοστος χωρις να εχει αυξηθεί η τιμη . προφανώς για κάποιους είναι αδύνατο να αντιληφθούν ότι η αύξηση της δαπάνης για οποιοδήποτε αγαθό δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση στην τιμή μονάδας του αγαθού αλλά και πιθανή αύξηση στην αγορά μονάδων του αγαθού 1
naive Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Νομίζω δε σε υποχρεώνει κάποιος να βάλεις ρεύμα με το ζόρι. Αλλά είναι εντελώς ασύμφορο να το παράγεις μόνος σου από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες, γιατί συμφέρει να το πουλήσεις στο δίκτυο και μετά να το ξανααγοράσεις, ενώ για να έχεις ρεύμα και τις ώρες όλο το 24ωρο χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός και κυρίως συσσωρευτές, που είναι πολύ ακριβοί και χρειάζονται αντικατάστση με τον καιρό. 1
moure Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εμένα πάντως ένας θείος μου έχει ενεργειακά αυτόνομο σπίτι και δεν είναι κανένας ζάμπλουτος. Το έκανε γιατί δεν περνούσαν κοντά του κολόνες τις ΔΕΗ.
Zus Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δεν δείχνετε να καταλαβαίνετε ότι δεν είναι η τιμή του ρεύματος που εκτινάσσει τον λογαριασμό, αλλά οι χρεώσεις κοινής ωφέλειας και τα δημοτικά τέλη. Το κοινωνικό τιμολόγιο κάποιου το πληρώνουμε εμείς, οι υπόλοιποι. Τα νησιά το ίδιο. Αν δεν ήταν άχρηστοι εκεί στη διοίκηση της ΔΕΗ θα εξέδιδαν έναν αναλυτικό για ρεύμα και έναν για λοιπές χρεώσεις και δεν θα φώναζε κανένας για το ρεύμα. Οι ιδιώτες με μηδενική επένδυση (στην κυριολεξία) είναι το μέλλον της Ψωρωκώσταινας...
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εδώ είναι ο τιμοκατάλογος της ΔΕΗ. Στον πρώτο πίνακα που λέει τη χρέωση του προμηθευτή, θα δείτε ότι ισχύει από το 2014. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι εκπτώσεις συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ, δηλαδή προς τα κάτω. Στο δεύτερο πίνακα είναι οι ρυθμιζόμενες. Αυτές φαίνεται πως άλλαξαν από την αρχή του 2017, αλλά δεν ξέρω αν είναι προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Όμως αυτές είναι κοινές για όλους του προμηθευτές. Οπότε όταν ένα ρεπορτάζ λέει ότι αυξήθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ, παραπληροφορεί έμμεσα (και νομίζω σκόπιμα προς όφελος των ιδιωτών που μπαίνουν στην αγορά), γιατί το σωστό είναι "αυξήθηκε ο λογαριασμός του ρεύματος" (αν έχουν όντως μεταβληθεί προς τα επάνω οι ρυθμιζόμενες). Στην αρχή δίνουν κάποιες καλές προσφορές για σε δελεάσουν (επίσης οι μεσίτες που αναλαμβάνουν την προώθηση παραπληροφορούν και αρκετά) αλλά μετά η διαφορά είναι από μικρή μέχρι αρνητική, αν λάβεις υπόψη και τη χρέωση ΟΤΣ. Το σημαντικότερο θέμα όμως, που διαπίστωσα εγώ είναι ότι ακόμα αυτές οι εταιρείες δεν έτοιμες για άνοιγμα στο ευρύ κοινό, γιατί οι υπηρεσίες τιμολόγησής και εξυπηρέτησης πελατών είναι για τα πανηγύρια. Δεν ξέρουν τι χρεώνουν και δεν μπορείς μετά να συνεννοηθείς για να βγάλεις άκρη. Με καλυψες απολυτα φιλε μου αλλα μερικου δεν καταλαβαινουν ή κανουν ότι δεν καταλαβαινουν για δικους τους λογους. Δεν δείχνετε να καταλαβαίνετε ότι δεν είναι η τιμή του ρεύματος που εκτινάσσει τον λογαριασμό, αλλά οι χρεώσεις κοινής ωφέλειας και τα δημοτικά τέλη. Το κοινωνικό τιμολόγιο κάποιου το πληρώνουμε εμείς, οι υπόλοιποι. Τα νησιά το ίδιο. Αν δεν ήταν άχρηστοι εκεί στη διοίκηση της ΔΕΗ θα εξέδιδαν έναν αναλυτικό για ρεύμα και έναν για λοιπές χρεώσεις και δεν θα φώναζε κανένας για το ρεύμα. Οι ιδιώτες με μηδενική επένδυση (στην κυριολεξία) είναι το μέλλον της Ψωρωκώσταινας... Μα το κανουν και ειδικα τελευταια πολύ ευδιάκριτα ας είναι σε ένα χαρτι . Eιλικρινά δε ξέρω. Γνωστός, όχι φίλος, δεν ειχα την οικειότητα να τον ρωτήσω αν αυτό που κάνει ειναι νόμιμο. Πάντως εκεί μένει με την οικογένειά του και απ΄ότι έχω αντιληφθεί έχει συνέχεια ρεύμα. Δε ξέρω τι κάνει.Τον ειχε δειξει και η τηλεόραση κάποια στιγμή. Το περίεργο με τον τυπο ειναι οτι μένει σε διαμέρισμα. Θυμήθηκα και μια άλλη περίπτωση τωρα ενός τύπου, πάλι στη Κρήτη που τον ειχε δειξει η τηλεόραση (Καλογεράκης αν googλαρεις) που δεν χρησιμοποιεί τη ΔΕΗ εδω και 20 χρόνια. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να παιρνουμε ρευμα απ τη ΔΕΗ? Αν εγω δεν θέλω ΔΕΗ και θέλω να ζω με γεννήτρια λ.χ. τι ακριβως παίζει; Υπάρχουν βέβαια και τα δημοτικά τέλη που ο γνωστός υποστηρίζει οτι ειχε βρει λυση (δε ξέρω λεπτομέρειες). Για αυτό ρωτάω εδω αν ξέρει κάποιος τι παιζει. Εχω δε στην tv για πληρες αυτονομο ηλεκτρικα σπιτι αλλα μονοκατοικια γεματη φωτοβολταϊκα εστω και εμφανισιμα και συσωρευτες .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Με ιδιες κιλοβατώρες δεν θα εχει διαφορα .Απλα γιατι δεν εχει αυξηθεί η τιμη της κιλοβατώρας αλλα τυχον αυξηση καταναλωσης επιφερει επι πλεον κοστος χωρις να εχει αυξηθεί η τιμη . Γι' αυτό λέω να βγει "screenshot" για να αποδειχτεί ή όχι. Όταν οντως εκανε πιο πολύ κρυο και καποιοι και εδώ μεσα ελεγαν βαλτε a/c inverter +++ κλπ λογικο ηταν να αυξηθεί η καταναλωση η οποια συμπαρασυρει όλα τα αλλα σε χρημα . Η καταναλωση αυξηθηκε και όχι η τιμη της κιλοβατώρας. Αν δεν έβαζαν πετρέλαιο τι να έκαναν? Με σόμπες/αντίστασηkumtel κι έτσι? Ακριβότερα θα τους έβγαινε και με χειρότερη ποιότητα θέρμανσης...
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Γι' αυτό λέω να βγει "screenshot" για να αποδειχτεί ή όχι. Αν δεν έβαζαν πετρέλαιο τι να έκαναν? Με σόμπες/αντίστασηkumtel κι έτσι? Ακριβότερα θα τους έβγαινε και με χειρότερη ποιότητα θέρμανσης... Δεν ειπα αν εκαναν καλα ή όχι ουτε ξερω τι τους συνεφερε πιο πολύ .Απλα ειπα ότι η καταναλωση ηταν αυξημενη με ότι σημαινει αυτό . Προσωπικα και μονο θεωρω το πετρελαιο ή το φυσικο αεριο πιο οικονομικα αλλα είναι καθαρα προσωπικη αποψη .
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δεν δείχνετε να καταλαβαίνετε ότι δεν είναι η τιμή του ρεύματος που εκτινάσσει τον λογαριασμό, αλλά οι χρεώσεις κοινής ωφέλειας και τα δημοτικά τέλη. Το κοινωνικό τιμολόγιο κάποιου το πληρώνουμε εμείς, οι υπόλοιποι. Τα νησιά το ίδιο. Αν δεν ήταν άχρηστοι εκεί στη διοίκηση της ΔΕΗ θα εξέδιδαν έναν αναλυτικό για ρεύμα και έναν για λοιπές χρεώσεις και δεν θα φώναζε κανένας για το ρεύμα. Οι ιδιώτες με μηδενική επένδυση (στην κυριολεξία) είναι το μέλλον της Ψωρωκώσταινας... Δηλαδη, αν καταλαβουμε τι ακριβως εκτινασσει το λογαριασμο, θα αλλαξει κατι; Θα μειωθουν οι ΥΚΩ ή οι χρεωσεις μεταφορας; Κανεις δε φωναζει για το ρευμα, για το λογαριασμο φωναζουν ολοι, για το συνολο του, τωρα το που πανε τα λεφτα, ποσως μας ενδιαφερει. Το οτι καποιοι μαρκετιστες χωρισαν τη δεη σε δεκα εταιριες, για να σου λενε μετα "το ρευμα δεν ανεβηκε, εχουμε το πιο φτηνο ρευμα στην ευρωπη, αλλα ανεβηκε η μεταφορα, ή ανεβηκε η κοινωνικη συμμετοχη κλπ, μας αφηνει παγερα αδιαφορους. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα