Liverpool89 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εχω ηλιακό, πετρελαιο. 2000κιλοβατώρες νομιζω ειναι μπολικες για δυο άτομα...
naive Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εχω ηλιακό, πετρελαιο. 2000κιλοβατώρες νομιζω ειναι μπολικες για δυο άτομα... Φίλε αν δεν χρησιμοποιείς το ρεύμα για θέρμανση και έχεις και ηλιακό, είναι όντως πολλά. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Συμφωνώ με τον naive. Έλεγξε αν σας ήρθε τόσο και το καλοκαίρι αφου λες οτι έχετε ηλιακό και δεν ανάψατε ηλεκτρικό σώμα για θέρμανση, λογικά θα έπρεπε να έχετε τις ίδιες καταναλώσεις.
lak10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 την κιλοβατωρα να την υπολογιζω με το ΦΠΑ η χωρις? την υπολογισα με ΦΠΑ στην καταναλωση μου και με τα ελτα κερδιζω 50 ευρω το τετραμηνο στην ημερησια καταναλωση. δεν υπολογισα νυχτερινη καταναλωση γιατι ειναι ιδιες τιμες
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 την κιλοβατωρα να την υπολογιζω με το ΦΠΑ η χωρις? την υπολογισα με ΦΠΑ στην καταναλωση μου και με τα ελτα κερδιζω 50 ευρω το τετραμηνο στην ημερησια καταναλωση. δεν υπολογισα νυχτερινη καταναλωση γιατι ειναι ιδιες τιμες Νομίζω δεν πρέπει να την υπολογίσεις με ΦΠΑ διότι το ΦΠΑ περιλαμβάνται στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις οι οποίες είναι ίδιες τόσο στην ΔΕΗ όσο και στους εναλλακτικούς παρόχους, οπότε δεν έχει νόημα να το υπολογίσεις. Γενικά η όποια μείωση και τα μειωμένα τιμολόγια που δίνουν οι εναλλακτικοί είναι στην προμήθεια ρεύματος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Φίλε αν δεν χρησιμοποιείς το ρεύμα για θέρμανση και έχεις και ηλιακό, είναι όντως πολλά. Συμφωνώ με τον naive. Έλεγξε αν σας ήρθε τόσο και το καλοκαίρι αφου λες οτι έχετε ηλιακό και δεν ανάψατε ηλεκτρικό σώμα για θέρμανση, λογικά θα έπρεπε να έχετε τις ίδιες καταναλώσεις. Δεν έχει ο liverpool 2000 αλλά ο rus... 1
pontez2 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Με έναν καλό ηλιακό ή έναν θερμοσίφωνα απλό, τελευταίας τεχνολογίας (κόστος γυρω στα 150 ευρω), βλέπεις διαφορά στο ρεύμα πάντως. Οκ ο καλός ηλιακός ειναι άλλο επίπεδο αλλά πρέπει να ριξεις 1000 ευρω, αλλά και με τον απλό θερμοσίφωνα σε 10 λεπτά έχω καυτό νερό για 2 άτομα. Η χρέωση ειναι σαφώς μικρότερη.
phanispal Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Μήπως παίζει ρόλο και το μέγεθος του θερμοσίφωνα;
pontez2 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Μήπως παίζει ρόλο και το μέγεθος του θερμοσίφωνα; Τι να σου πω. Εμένα 80άρης ειναι αλλά μια χαρά μας φτάνει. Ψόφο έξω στα κρυα του φετινου χειμώνα, σε 10 λεπτά ζεματάει. Και χρεωση μια χαρά
Apoll Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα νησιά η ΔΕΗ, αλλά μετά κάποιοι θα χάσουν το μαρούλι από τις αρχαίες γεννήτριες και το πετρέλαιο που διακινούν. Αν έριχναν το καλώδιο στο Αιγαίο συνδέοντας όλα τα νησιά, θα στοιχίζει στην ΔΕΗ €1δις ως πάγιο κόστος one off επένδυση και τίποτα άλλο. Το έργο είναι υπολογισμένο, απλά δεν γίνεται. Γιατί; Είναι πολλά τα λεφτά που θα χαθούν από την μάσα. Κάθε χρόνο, η ΔΕΗ ξοδεύει €1.1δις ΤΟ ΧΡΟΝΟ για την παραγωγή ηλεκτρισμού στα νησιά με τις αγορές πετρελαίων, μεταφορές κλπ. Εκ τον οποίον τα μισά είναι για Κρήτη (~€500μύρια), και €120μύρια η Ρόδος με κόστος παραγωγής περίπου το €1-1,1 ανά kwh. (περίπου 10 φορές πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα) Ενώ το κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας σε μικρότερα νησιά φτάνει τα €2!!!!!!! (περίπου 20 φορές πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα) Κατανοείς την μάσα σε βάθος δεκαετίας, πόσο μάλλον 20-30 ετών. Φυσικά και το κόστος αναδιανέμεται σε όλους τους καταναλωτές ισόποσα. 2
Ather Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Μία γεννήτρια των 1000kw σε φουλ φορτίο καίει σύμφωνα με το http://www.dieselserviceandsupply.com/Diesel_Fuel_Consumption.aspx 71 gal/h ή αλλιώς περίπου 270 lit πετρέλαιο. Η μία kwh θέλει 0,27 Lit diesel. Μιλάμε για 30 λεπτά του ευρώ αν φυσικά η ΔΕΗ πληρώνει ΕΦΚ στα καύσιμα σε διαφορετική περίπτωση αν δεν κάνω λάθος σύμφωνα με αυτό http://oil.gge.gov.gr/ " HEATING GASOIL" γύρω στα 20 λεπτά ανά KWh. Από εκεί πώς φτάνουμε στα 1 και 2 ευρώ;
nvel Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Αν έριχναν το καλώδιο στο Αιγαίο συνδέοντας όλα τα νησιά, θα στοιχίζει στην ΔΕΗ €1δις ως πάγιο κόστος one off επένδυση και τίποτα άλλο. ένα δις είναι μόνο το κόστος της μεγάλης σύνδεσης της κρήτης (θα γίνει και άλλη μικρότερη) και όχι για όλα τα νησιά του αιγαίου
JohnTehGreek Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Για να ξέρει ο κόσμος που πάνε τα λεφτά του και γιατί απορούμε όλοι πως πληρώνουμε το διπλό ποσό από το ρεύμα που καταναλώσαμε. http://www.iefimerida.gr/news/333880/i-dei-proselave-kallitehniko-dieythynti-me-mistho-1875-eyro-olo-paraskinio Εγώ ήθελα να ήξερα, μετά από όλα αυτά τα αίσχη, πρέπει να λυπηθούμε που θα κλείσει ή θα ιδιωτικοποιηθεί αυτό το καρναβάλι; Και μετά από αυτόν τον χαμό, βγαίνει ο καραγκιόζης ο Πρόεδρος της της ΓΕΝΟΠ να πει ότι "Ο μισθός δεν είναι προκλητικός" Όπως φαντάζομαι τα 3.000€ του μέσου υπαλλήλου δεν είναι προκλητικά. Το μόνο καλό από την όλη υπόθεση είναι ένα. Το παραμύθι τελείωσε, η ΔΕΗ ή θα κλείσει ή θα πουληθεί, το ποτάμι πίσω δεν πηγαίνει. Τα αίσχη αυτά δεν θα τα ξαναζήσουν τα λαμόγια της ΔΕΗ. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Για να ξέρει ο κόσμος που πάνε τα λεφτά του και γιατί απορούμε όλοι πως πληρώνουμε το διπλό ποσό από το ρεύμα που καταναλώσαμε. http://www.iefimerida.gr/news/333880/i-dei-proselave-kallitehniko-dieythynti-me-mistho-1875-eyro-olo-paraskinio Εγώ ήθελα να ήξερα, μετά από όλα αυτά τα αίσχη, πρέπει να λυπηθούμε που θα κλείσει ή θα ιδιωτικοποιηθεί αυτό το καρναβάλι; Και μετά από αυτόν τον χαμό, βγαίνει ο καραγκιόζης ο Πρόεδρος της της ΓΕΝΟΠ να πει ότι "Ο μισθός δεν είναι προκλητικός" Όπως φαντάζομαι τα 3.000€ του μέσου υπαλλήλου δεν είναι προκλητικά. Το μόνο καλό από την όλη υπόθεση είναι ένα. Το παραμύθι τελείωσε, η ΔΕΗ ή θα κλείσει ή θα πουληθεί, το ποτάμι πίσω δεν πηγαίνει. Τα αίσχη αυτά δεν θα τα ξαναζήσουν τα λαμόγια της ΔΕΗ. Μα η δουλειά του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντική. Θα διοργανώνει τζάμπα η ΔΕΗ θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο μέγαρο για να πηγαίνουν οι άποροι και όσοι δεν έχουνε ρεύμα, τι να κάνουν και αυτοί.... σύμφωνα με την ΔΕΗ, με την μουσική και το θέατρο φεύγει η δυστυχία και αντέχεις χωρίς ηλεκτρικό για περισσότερο χρονικό διάστημα. 1
skiabox Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Για να ξέρει ο κόσμος που πάνε τα λεφτά του και γιατί απορούμε όλοι πως πληρώνουμε το διπλό ποσό από το ρεύμα που καταναλώσαμε. http://www.iefimerida.gr/news/333880/i-dei-proselave-kallitehniko-dieythynti-me-mistho-1875-eyro-olo-paraskinio Εγώ ήθελα να ήξερα, μετά από όλα αυτά τα αίσχη, πρέπει να λυπηθούμε που θα κλείσει ή θα ιδιωτικοποιηθεί αυτό το καρναβάλι; Και μετά από αυτόν τον χαμό, βγαίνει ο καραγκιόζης ο Πρόεδρος της της ΓΕΝΟΠ να πει ότι "Ο μισθός δεν είναι προκλητικός" Όπως φαντάζομαι τα 3.000€ του μέσου υπαλλήλου δεν είναι προκλητικά. Το μόνο καλό από την όλη υπόθεση είναι ένα. Το παραμύθι τελείωσε, η ΔΕΗ ή θα κλείσει ή θα πουληθεί, το ποτάμι πίσω δεν πηγαίνει. Τα αίσχη αυτά δεν θα τα ξαναζήσουν τα λαμόγια της ΔΕΗ. Όσο δε μηχανογραφείται το δημόσιο δεν τελειώνει κανένα παραμύθι και θα γίνονται αργομισθίες σε ότι έχει σχέση με το κράτος. Εκεί είναι όλο το 'μυστικό' των αργομισθιών , της ανεξέλεγκτης σπατάλης και της διαφθοράς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα