Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βεβειωση απο ΔΕΔΔΗΕ για διακοπη ηλεκτροδοτησης που εχει δωσει εντολη να γινει ο παροχος  δεν υπαρχουν δημοτικα τελη .

Δεν πληρώνεις δημοτικά τέλη (ΔΤ)

Πληρώνεις ΤΑΠ και πιθανότατα αν δεν κάνω λάθος και δημοτικό φόρο (ΔΦ) είτε είναι ρευματοδοτούμενο είτε όχι. Κανονικά αυτά τα αποδίδεις στο Δήμο (για μη ρευματοδοτούμενο) αλλιώς σου υπολογίζουν της τελευταίας 5ετίας με προσαύξηση.

• Απαντ. 931
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η απαλλαγή από τα τέλη προϋποθέτει και την μη χρήση του χώρου, οχι απλά την μη ηλεκτροδότηση

Πώς ελέγχεται η μη χρήση;

Δημοσ.

δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση ως κενά, ο έλεγχος της δήλωσης είναι δύσκολος ίσως μέσω ύδρευσης ή ΔΟΥ. Στην περίπτωση όμως που γίνει αντιληπτή η χρήση πληρώνονται αναδρομικά συν τα πρόστιμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν ειναι δικο μου θεμα ομως αν δε συμφέρει τη δεη να απλώσει καλώδιο σ'ενα νησι και βαζει μπροστα ντιζελ.

Πες τα ρε φιλε. Δε το κανει γιατι δε θελει ο Βαρδινογιαννης και τα καραβια. Οταν θα το κανει και θα είναι φιλετο θα την πουλησουν τελειως και θα κλαιμε ολοι μαζι. Νησιοτες και στεριανοι. Θεωρω ότι είναι σωστή η πολιτική του να πληρωνουν ολοι οι πολιτες μιας χώρας το ίδιο ρευμα. Αν είναι δυνατον να κουβεντιαζουμε για κερατιατικα, θα μπορουσε να μην εγραφε και τιποτα, ολοι στην ιδια χωρα ζουμε. Και δρομους φτιαξαμε για χωρια δεκα ατομων, και ρευμα τους πηγαμε και σχολια για 10 παιδια κραταμε γιατι ετσι πρεπει και λιγα κανουμε και θα επρεπε να κανουμε και περισσοτερα. Το θεμα είναι ότι δε τα παιρνει απο τους λιγους με τα πολλα αλλα απο τους πολλους με τα λιγα για να μην τους θυμωσει. Στη τελική δεν είδα καποιον να φωναζει όταν προσφατα μειώθηκε το βιομηχανικο τιμολογιο με συνέπεια να ακριβύνει το οικιακο. Ας μη το κουραζουμε, αν το κρατος ήταν για τους πολιτες και όχι για τις επιχειρήσεις θα ήταν αλοιως τα πραγματα. Αυτο ψηφιζουμε, αυτό εχουμε δική μας επιλογή και μετα φωναζουμε.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα επέλεξα να έρχεται μηνιαίος (μόνο ηλεκτρονικός) λογαριασμός για την ΔΕΗ. Θα έρχονται τρεις έναντι και τον τέταρτο μήνα ο εκκαθαριστικός.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ (όπως και τώρα με τον διμηνιαίο) να δίνω εγώ τις μετρήσεις την περίοδο των έναντι ώστε να έρχεται πάντα εκκαθαριστικός?

Δημοσ.

Ακριβαίνει το νυχτερινό ρεύμα, ή η χρέωση ΥΚΩ του νυχτερινού;

Γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Δηλαδη αν ακριβυνουν οι ΥΚΩ του Νυχτερινου δεν υπαρχει προβλημα? Δε θα πληρωνουμε περισσοτερα? 

Δημοσ.

Δηλαδη αν ακριβυνουν οι ΥΚΩ του Νυχτερινου δεν υπαρχει προβλημα? Δε θα πληρωνουμε περισσοτερα? 

Απλα θα μπει κλιμακα ενω τωρα και 1.000.000kw να καψεις νυχτερινες θα ειχες υκω 0,00889. Βεβαια δε πληρωνεις στο νυχτερινο και αλλες ρυθμιζομενες χρεωσεις.

Δημοσ.

Σήμερα επέλεξα να έρχεται μηνιαίος (μόνο ηλεκτρονικός) λογαριασμός για την ΔΕΗ. Θα έρχονται τρεις έναντι και τον τέταρτο μήνα ο εκκαθαριστικός.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ (όπως και τώρα με τον διμηνιαίο) να δίνω εγώ τις μετρήσεις την περίοδο των έναντι ώστε να έρχεται πάντα εκκαθαριστικός?

Αν δινεις εσυ τις μετρησεις πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος τι δηλωνεις γιατι ολα γινονται αναγωγη σε καταναλωση τετραμηνου..Εγω την πατησα ακολουθωντας οτι λεει εδω https://kantoliana.gr/kataxorisi-endeikseon-metriti .Βαζω κι εγω 1000 kwh όμως δεν ειδα οτι οι μερες ήταν 55 και όχι 60! δηλαδη επρεπε να δηλωσω 915 kwh.Για αυτες τις 85kwh πλήρωσα 50 ευρω επιπλέον!Κοινώς πηγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος :(

• Like 1
Δημοσ.

Αν δινεις εσυ τις μετρησεις πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος τι δηλωνεις γιατι ολα γινονται αναγωγη σε καταναλωση τετραμηνου..Εγω την πατησα ακολουθωντας οτι λεει εδω https://kantoliana.gr/kataxorisi-endeikseon-metriti .Βαζω κι εγω 1000 kwh όμως δεν ειδα οτι οι μερες ήταν 55 και όχι 60! δηλαδη επρεπε να δηλωσω 915 kwh.Για αυτες τις 85kwh πλήρωσα 50 ευρω επιπλέον!Κοινώς πηγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος :(

Ναι θελει προσοχή. Οταν δηλώνεις μετρηση είναι οι ημέρες απο τον τελευταίο λογαριασμο μεχρι την προηγουμενη που δηλωσες. Και θελει αναγωγη. 1600/120 * αριθμο ημερών. 

Ομως απο οτι φαινεται θα καταργηθει αυτο αρα πλεον δε νομίζω πως θα εχει πολύ νοημα να δηλώσεις

Δημοσ.

Απλα θα μπει κλιμακα ενω τωρα και 1.000.000kw να καψεις νυχτερινες θα ειχες υκω 0,00889....

Απλα θα πληρωνουμε παραπανω, αυτο εχει σημασια.

Κι αν δηλωνες λιγοτερα απ το σωστο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...