Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πότε ξεκινούν να υποβάλλονται οι νέες δηλώσεις;

Παιζει, αλλα κατα Μαιο με Ιουνιο να υπολογιζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tsioulak είπε

Παιζει, αλλα κατα Μαιο με Ιουνιο να υπολογιζεις.

O καλυτερος καιρος για να περασεις απ την εφορια ειναι αυτος τωρα, υποθετω?

3 ώρες πριν, nikamanatidis είπε

Πλεον δεν κοιτάει ενα χρονο πισω. Κοιταει 2 χρονια πισω

Σκεψου πολυ απλα οτι ενας ανθρωπος που ηταν φιλοξενουμενος πχ 1 μηνα τον 2016 και απο τοτε νοικιαζει, αυτη την στιγμη το συστημα του κοτ τον πεταει εξω κοιτωντας τι συνεβαινε το 2016

Και πρεπει να περιμενει τις φετινες δηλωσεις για να καταφερει να μπει στο κοτ.

Μα θα μετραει το τελευταιο 6μηνο, ετσι δεν ειπαν?

Γιαυτο και ρωτησα, πως θα γνωριζουν τα δεδομενα του τελευταιου 6μηνου.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
Στις 2/16/2018 στις 8:53 ΜΜ, nikamanatidis είπε

Πλεον δεν κοιτάει ενα χρονο πισω. Κοιταει 2 χρονια πισω

Σκεψου πολυ απλα οτι ενας ανθρωπος που ηταν φιλοξενουμενος πχ 1 μηνα τον 2016 και απο τοτε νοικιαζει, αυτη την στιγμη το συστημα του κοτ τον πεταει εξω κοιτωντας τι συνεβαινε το 2016

Και πρεπει να περιμενει τις φετινες δηλωσεις για να καταφερει να μπει στο κοτ.

Εγώ στη φορολογική δήλωση του περασμένου έτους, από λάθος/άγνοια δήλωνα φιλοξενούμενος.

Το διόρθωσα τέλη Νοέμβρη...

...είμαι στο ΚΕΑ έκτοτε και είμαι και στο νέο ΚΟΤ...

Μην παραπληροφορούμε παίδες....αν κοίταζε 2 χρόνια πίσω, πάλι δεν θα μπορούσα να πάρω ΚΟΤ.

Στις 2/16/2018 στις 8:07 ΜΜ, kwstas arvanitidhs είπε

δλδ παιδια με λιγα λογια ο συγγενεις μου το χανει το κοτ απο οτι καταλαβα να μην τον ταλαιπωρο να τρεχει σε ΔΟΥ τσαμπα ε? και μενει μονος του 6 μηνες τωρα αλλα στην περσινη φαινεται οτι εμενε με τους γονεις του εντομεταξυ ο ανθρωπος ειναι ανεργος παιρνει μονο το κεα και εχει 3 στοματα να ταισει και κινδινευει να του κοψουν το ρευμα ποσο απαισιο συστημα γιατι να μην κοιταει που εισαι τωρα και να κοιταει παντα 1 χρονο πισω ελεος πραγματικα λυπηθηκα πολυ

Δεν χάνει τίποτα να κάνει τροποποιητική...

Δεν ξέρω γιατί λένε ότι είναι αδύνατο να ενταχθείς στο ΚΟΤ αν μέχρι δυο χρόνια πριν ήσουν φιλοξενούμενος...δεν ισχύει...

Από την άλλη, αναλόγως πόσο καίει και πώς τα βγάζει πέρα, μπορεί να συνεχίσει να έχει παρόμοιο πρόβλημα...

...κάτι άκουσα πάντως για ρύθμιση χρεώσεων / έως διαγραφή οφειλής για τέτοιες περιπτώσεις, για να μην κοπεί το ρεύμα....να το ψάξει ο φίλος σου...

...αν και στη ΔΕΗ κάνουν ώρα να σηκώσουν το τηλέφωνο, είναι αρκετά κατατοπιστικοί όσον αφορά τέτοιες πληροφορίες.

Δημοσ.

καλησπερα παιδια το εγραψα και σε αλλο thread ενω εχω παρει κανονικα το κοινωνικο μερισμα και ημουν στο κοινωνικο τιμολογιο πολυ καιρο ξαφνικα παω να κανω την αιτηση και μου λεει οτι ειμαι πανω απο το οριο των 13750 με γυναικα ανεργη και ενα ανηλικο.

δηλαδη μενω εκτος?μου εμφανισε μηνυμα για το αμαξι σαν αξια 2.600 ευρω,και γελαω γιατι το αμαξι δεν κοστιζει πανω απο 1500 ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

τεκμαρτο εισόδημα σου μετραει

To τεκμαρτο που ακριβως το βλεπουμε? μηπως ειναι το νουμερο που σου προσθετει στη δηλωση για να βγει το "φορολογητεο εισοδημα"?

Αν ειναι ετσι, παρατηρω ότι δεν περιλαμβανονται οι δοσεις του στεγαστικου.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 3DJIN είπε

τεκμαρτο εισόδημα σου μετραει

τι εννοεις τεκμαρτο?

Αντικειμενική αξία οχημάτων 2600 ευρω μου βγαζει.

το αμαξι που εχω ειναι 2001 μοντ 1400 κυβικα. με το ζορι να εχει αξια 1500.

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού ξεπερνάει το προβλεπόμενο όριο των 15.750,00 € όπως αυτό προκύπτει από την σύνθεση του νοικοκυριού

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

τι εννοεις τεκμαρτο?

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού ξεπερνάει το προβλεπόμενο όριο των 15.750,00 € όπως αυτό προκύπτει από την σύνθεση του νοικοκυριού

Σωστό φαίνεται το τεκμαρτό για το αμάξι, βαλε αλλα 3000 το άτομο τεκμαρτό εισόδημα (αυτο ειναι το βασικό διαβίωσης), βάλε και το τεκμήριο των ακινήτων και το 15000 δεν ειναι απίθανο αν είστε 4 ενήλικοι στο νοικοκυριό. 

Δεν κατάλαβα όμως, σε πέταξε εκτος ΚΕΑ το τεκμαρτό ή εκτος ΚΟΤ; 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, tsioulak είπε

Σωστό φαίνεται το τεκμαρτό για το αμάξι, βαλε αλλα 3000 το άτομο τεκμαρτό εισόδημα (αυτο ειναι το βασικό διαβίωσης), βάλε και το τεκμήριο των ακινήτων και το 15000 δεν ειναι απίθανο αν είστε 4 ενήλικοι στο νοικοκυριό. 

Δεν κατάλαβα όμως, σε πέταξε εκτος ΚΕΑ το τεκμαρτό ή εκτος ΚΟΤ; 

δεν εχω ακινητο στην κατοχη μου ενα μηχανακι εχω και το αμαξι.

καταντια πακισταν 2018

Δημοσ.

Τεκμηριο εχει και το σπιτι που μενεις αναλογα των τετραγωνικων του μετρων ασχετως αν προκειτε για ιδιοκατοικηση ή δωρεαν παραχωρηση ή μισθωμενο. Τεκμηριο δεν υπάρχει μονο αν προκειτε για φιλοξενια αλλα τοτε δεν δικαιουσε Κοτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδια συγνωμη,αλλα 15 χρονων ειστε? δεν ξερουμε τι ειναι το τεκμαρτο και πως βγαινει? αναρωτιεμαι ωρες ωρες...

τελος παντων googlαρετε 

ενα παραδειγμα : 3000 ο αερας που αναπνεω,2600 το αμαξι,αν μενω σε ενα σπιτι 80τμ 40χ80=3200 (40 ηταν καποτε τα πρωτα 80τμ τωρα δεν ξερω)

αρα συνολο για ενα ατομο 3000+2600+3200=8800 τεκμαρτο εισοδημα πολυ απλοικα αν δεν υπαρχουν και αλλες παροχες μεσα

δεν εχει σημασια αν σου ανηκει το σπιτι-ειναι επειδη κατοικεις μεσα

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.

Παντρεμενος με παιδι εινα,ι οποτε το τεκμηριο διαβιωσης ειναι στις 5000 για το ζευγάρι. Οποτε παει 11000 χαλαρα.

21 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

τι εννοεις τεκμαρτο?

Αφου το οικογενειακο εισοδημα λες οτι ξεπερναει τις 15000, λογικο να μην δικαιουσε ΚΟΤ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, 3DJIN said:

ρε παιδια συγνωμη,αλλα 15 χρονων ειστε? δεν ξερουμε τι ειναι το τεκμαρτο και πως βγαινει? αναρωτιεμαι ωρες ωρες...

τελος παντων googlαρετε 

ενα παραδειγμα : 3000 ο αερας που αναπνεω,2600 το αμαξι,αν μενω σε ενα σπιτι 80τμ 40χ80=3200 (40 ηταν καποτε τα πρωτα 80τμ τωρα δεν ξερω)

αρα συνολο για ενα ατομο 3000+2600+3200=8800 τεκμαρτο εισοδημα πολυ απλοικα αν δεν υπαρχουν και αλλες παροχες μεσα

δεν εχει σημασια αν σου ανηκει το σπιτι-ειναι επειδη κατοικεις μεσα

Αν στο σπιτι που μενεις εισαι φιλοξενουμενος (πχ των γονεων σου), το τεκμαρτο διαμονης για εσενα ειναι 0 ευρω.

Δεν νομιζω οτι ισχυει λοιπον το οτι σε καθε περιπτωση το τεκμαρτο διαμονης, υπολογιζεται βαση τετραγωνικων.

Προσοχη στις πληροφοριες που δινετε, ειδικα αμα δε γνωριζετε τι λετε...

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Αν στο σπιτι που μενεις εισαι φιλοξενουμενος (πχ των γονεων σου), το τεκμαρτο διαμονης για εσενα ειναι 0 ευρω.

Αν το σπιτι που μενεις το ενοικιαζεις πχ με 400 ευρω το μηνα, το τεκμαρτο (αν δεν απατωμαι) ειναι 400χ12.

Δεν νομιζω οτι ισχυει λοιπον το οτι σε καθε περιπτωση το τεκμαρτο διαμονης, υπολογιζεται βαση τετραγωνικων.

εδω χωραει "το μυαλο σου και μια λιρα "

στην περιπτωση φιλοξενιας παει το τεκμηριο στους γονεις ,το ιδιο και στη δωρεαν παραχωρηση

αυτο με το ενοικιο παραλιγο να φτυσω το φαγητο στην οθονη...

με ελαχιστο googlaρισμα ρε παιδια...βρισκετε τα παντα

α) Οι ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες. Το τεκμήριο διαβίωσης ή η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» για κύρια κατοικία υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της, ως ακολούθως:
- μέχρι και 80 τ.μ. κύριοι χώροι, 40 ευρώ ανά τ.μ.
- από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. κύριοι χώροι, 65 ευρώ ανά τ.μ.
- από 121 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ. κύριοι χώροι, 110 ευρώ ανά τ.μ.
- από 201 τ.μ. μέχρι και 300 τ.μ. κύριοι χώροι, 200 ευρώ ανά τ.μ.
- από 301 τ.μ. και άνω κύριοι χώροι, 400 ευρώ ανά τ.μ.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 3DJIN είπε

τελος παντων googlαρετε 

Φιλε μου, εσυ λοιπον που ξερεις μπορεις να μου πεις αν στο τεκμαρτο μετρανε οι δοσεις του στεγαστικου? Googlαρισα μεν, αλλα χωρις συμπερασμα. Ειχα την εντυπωση ότι μετρανε, αλλα στην εκκαθαριση της δηλωσης δε φαινεται να υπολογιζονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...