Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Φιλε μου, εσυ λοιπον που ξερεις μπορεις να μου πεις αν στο τεκμαρτο μετρανε οι δοσεις του στεγαστικου? Googlαρισα μεν, αλλα χωρις συμπερασμα. Ειχα την εντυπωση ότι μετρανε, αλλα στην εκκαθαριση της δηλωσης δε φαινεται να υπολογιζονται.

ναι ,ειναι τεκμηριο αποκτησης περιουσιακων στοιχειων

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

ναι ,ειναι τεκμηριο αποκτησης περιουσιακων στοιχειων

και γιατι δεν αναφερονται στην εκκαθαριση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, rus είπε

και γιατι δεν αναφερονται στην εκκαθαριση?

τις δηλωσες κανονικα στο ε1?

μηπως τις πληρωνεις αυτοματα με κρατηση που γινεται στη μισθοδοσια σου? 

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, 3DJIN said:

εδω χωραει "το μυαλο σου και μια λιρα "

στην περιπτωση φιλοξενιας παει το τεκμηριο στους γονεις ,το ιδιο και στη δωρεαν παραχωρηση

Το μυαλο μου και μια λιρα λες, τελικα ομως και επιβεβαιωνεις ακριβως οτι εγραψα, ασχετως που πεταξες καινουργιο μαργαριταρι μολις τωρα για να διορθωσεις το προηγουμενο.

Παμε παλι.

Εγραψες:

Αν μενω σε ενα σπιτι 80τμ 40χ80=3200 (40 ηταν καποτε τα πρωτα 80τμ τωρα δεν ξερω)

δεν εχει σημασια αν σου ανηκει το σπιτι-ειναι επειδη κατοικεις μεσα

Το "Ειναι επειδη κατοικεις μεσα" που λες, εκτος απο αστεια συνταξη ειναι και αστειο γενικοτερα και φυσικα δεν ισχυει. Οταν φιλοξενεισαι σε ενα σπιτι ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ως τεκμηριο διαμονης ειτε "κατοικεις μεσα" ειτε "κατοικεις εξω".... Το τεκμηριο διαμονης σου, δεν παει σε κανεναν γονεα. Ο γονεας ουτως η αλλως θα ειχε το τεκμηριο κυριας κατοικιας κι αυτο δεν αλλαζει με το αν σε φιλοξενει ή οχι.

Ανοιχτε κανα google διαβαστε, ξεστραβωθειτε, και μετα ελατε εδω να ειρωνευτειτε τους υπολοιπους. Και ημιμαθεις και θρασεις παραπαει...

ΥΓ. Προς τους υπολοιπους που ψαρωνουν, προσεχετε απο ποιον δεχεστε συμβουλες εδω μεσα, υπαρχει περιπτωση να μην εχει ιδεα για τι πραγμα μιλαει, καλη ωρα... Την μια σου λεει οτι δεν εχει σημασια αν σου ανηκει ενα σπιτι-παιρνεις τεκμηριο διαμονης μονο επειδη μενεις σε αυτο, την αλλη κανει κωλοτουμπα και λεει οτι αν φιλοξενεισαι δεν πληρωνεις τεκμηριο διαμονης αλλα το πληρωνει για σενα αυτος που σε φιλοξενει. Τιποτα απο τα δυο δεν ισχυει, οποτε προσοχη με τους κατα φαντασιαν λογιστες γιατι θα τρεχετε και δε θα φτανετε μετα.

Απαξ και δηλωσει καποιος φιλοξενουμενος δεν εχει τεκμηριο διαμονης.&-

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

τις δηλωσες κανονικα στο ε1?

μηπως τις πληρωνεις αυτοματα με κρατηση που γινεται στη μισθοδοσια σου? 

Φυσικα τις δηλωσα στον κωδ.727. Για την ακριβεια μπαινουν αυτόματα με στοιχεια που δινει η Τραπεζα

Παλιοτερα που δουλευα η κρατηση γινοταν απ τη μισθοδοσια. Τωρα κάθε τελος του μηνα τα παιρνει η Τραπεζα απ το λογ/σμο μου.

Η εκκαθαριση λεει:

Συνολικο δηλωθεν εισοδημα...ταδε 1

Προστιθεμενη διαφορα αντικειμενικων δαπανων...ταδε 2

Φορολογητεο εισοδημα....ταδε 1+2

Στο "ταδε 1" συμπεριλαμβανεται ποσό του κωδ.301 από παλια αναδρομικα. Το "ταδε 2" υποτίθεται ότι είναι το τεκμαρτο?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

παιδια χανουμε το νοημα της συζητησης,εγω ρωτησα για ποιο λογο με πετανε εξω απο τον ΚΟΤ,ενω πηρα κανονικα το κοινωνικο μερισμα.

επισης με 13000 δηλωση και με ενοικιο και ενα παιδι δεν ειμαι κανενας πλουσιος ουτε καν δεν ανηκω στους μεσαιους.

3 ώρες πριν, teddy71 είπε

Παντρεμενος με παιδι εινα,ι οποτε το τεκμηριο διαβιωσης ειναι στις 5000 για το ζευγάρι. Οποτε παει 11000 χαλαρα.

Αφου το οικογενειακο εισοδημα λες οτι ξεπερναει τις 15000, λογικο να μην δικαιουσε ΚΟΤ.

μα δεν ξεπερναει της 15000, 13000 εκανα δηλωση.

Δημοσ.

Επειδη δεν ξερουμε τα περιουσιακα σου στοιχεια για να δικαιουσε Κοτ, πρεπει να πληρης μια σειρα κριτηριων, εισοδηματικα, αξια περιουσιας ακινητης και κινητης, τραπςζικες καταθεσης + το οτι η παροχη δεη θα πρεπει να ειναι στο ονομα του δικαουχου ή του συζυγου του και η κατοικια να δηλωνεται στο ε1 ως κυρια κατοικια. Με ενα γκουγκλαρισμα μπορει να βρεις αυτες τις προυποθεσεις και να βρεις το κολλημα...Με τα ελλειπη στοιχεια που δινεις μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε. Το συστημα δεν σου εμφανιζει αιτιολογηση γιατι δεν εγκρινεται η αιτηση σου?

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teddy71 είπε

Επειδη δεν ξερουμε τα περιουσιακα σου στοιχεια για να δικαιουσε Κοτ, πρεπει να πληρης μια σειρα κριτηριων, εισοδηματικα, αξια περιουσιας ακινητης και κινητης, τραπςζικες καταθεσης + το οτι η παροχη δεη θα πρεπει να ειναι στο ονομα του δικαουχου ή του συζυγου του και η κατοικια να δηλωνεται στο ε1 ως κυρια κατοικια. Με ενα γκουγκλαρισμα μπορει να βρεις αυτες τις προυποθεσεις και να βρεις το κολλημα...Με τα ελλειπη στοιχεια που δινεις μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε. Το συστημα δεν σου εμφανιζει αιτιολογηση γιατι δεν εγκρινεται η αιτηση σου?

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού ξεπερνάει το προβλεπόμενο όριο των 15.750,00 € όπως αυτό προκύπτει από την σύνθεση του νοικοκυριού

αυτο μου πεταει.....

Δημοσ.

Θα πρεπει να μελετησεις το εκκαθαριστικο σου για δεις απο που που πρεπει να προερχεται το ποσο αυτο. Αν πχ ειχες ενα δανειο τοτε οι δοσεις τους ετους προσμετρονται στο τεκμαρτο εισοδημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, teddy71 είπε

Παντρεμενος με παιδι εινα,ι οποτε το τεκμηριο διαβιωσης ειναι στις 5000 για το ζευγάρι. Οποτε παει 11000 χαλαρα.

Αφου το οικογενειακο εισοδημα λες οτι ξεπερναει τις 15000, λογικο να μην δικαιουσε ΚΟΤ.

μου βγαζει συνολικο ατομικο εισοδημα 13.260,40 €  ενω στη δηλωση μου ειναι 12940.

Αντικειμενική αξία οχημάτων 2600 ευρω ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ??????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ακούστε το δικό μου προβλημα γιατί ειναι αδικία μεγαλη. Απο τον Μαρτιο του 16 και μέχρι σήμερα είμαι σε διαμέρισμα και με ρολόι στο όνομά μου. Πέρυσι έκανα αίτηση από το dedie για το ΚΟΤ και εγκρίθηκε κανονικα και μέχρι σήμερα χρεώνομαι βάσει του κοτ. Επίσης είμαι και στο ΚΕΑ.

Πάω λοιπών σήμερα να κανω νέα αίτηση στο idika για το κοτ και μου την απέρριψε. Και η αίτια ποια ήταν? Με βλέπει και καλά σαν φιλοξενούμενο λόγο που εχω δηλώσει φιλοξενία τους πρώτους 2 μήνες του 16. Και ρωτάω γιατί το 17 η αίτηση μου  εγκρίθηκε κανονικα ενώ τώρα το 18 που την απέρριψε? Δεν ειναι άδικο αυτό να το χάσω για 2 μήνες? Τι να έκανα να έβαζα ψευδείς στοιχεία δηλαδή στο Ε1? Για τον ίδιο λόγο έχασα και το κοινωνικό μέρισμα. Είμαι και άνεργος....

Και σιγουρα δεν θα είμαι μόνος με το συγκεκριμένο προβλημα αλλα θα υπαρχουν αρκετοί.... :wacko: Και ελπίζω να βγει υπουργική απόφαση που να το διορθώσει...Γιατί αν δεν, πάμε για διακοπή ρεύματος. 

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Επίσης είμαι και στο ΚΕΑ.

19 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Για τον ίδιο λόγο έχασα και το κοινωνικό μέρισμα.

Εφόσον παίρνεις ΚΕΑ πως έχασες το μέρισμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αίτηση στο κεα έγινε Οκτώβριο του 17 και το κεα λαμβάνει τους 6 τελευταίους μήνες δεδομένα την στιγμη της αίτησης. Λογικό ειναι. Παρέδωσα το ηλεκτρονικό μισθωτήριο για αποδεικτικό και διορθώθηκε. Στο μέρισμα δεν ήταν δυνατών να γινει αυτό.

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, thant είπε

Εφόσον παίρνεις ΚΕΑ πως έχασες το μέρισμα; 

9 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Η αίτηση στο κεα έγινε Οκτώβριο του 17 και το κεα λαμβάνει τους 6 τελευταίους μήνες δεδομένα την στιγμη της αίτησης. Λογικό ειναι. Παρέδωσα το ηλεκτρονικό μισθωτήριο για αποδεικτικό και διορθώθηκε. Στο μέρισμα δεν ήταν δυνατών να γινει αυτό.

Αυτο που ειπε, το ΚΕΑ δεν κοιταει την τελευταια σου φορολογικη δηλωση αλλα το μερισμα κοιτουσε την φορολογικη δηλωση του 2016, οποτε αν ησουν μια μερα φιλοξενουμενος το 2016 τοτε δεν επαιρνες το μερισμα.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες. Αυτο που λεω ειναι οτι οποιος επαιρνε ΚΕΑ αυτόματα ηταν και δικαιούχος του μερίσματος. Εσυ ειπες οτι δεν πήρες μερισμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...