Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω ένα yahoo mail, το οποίο χρησιμοποιώ αραιά και που.

Στο κινητό έχω το app.

Όταν από το PC πάω να στείλω ένα μήνυμα(από Yahoo webmail), στο To: μόλις πληκτρολογήσω ένα γράμμα, μου εμφανίζει προτεινόμενες επαφές οι οποίες υπάρχουν στο gmail μου.

Έλεγξα όλες τις επιλογές από το yahoo mail και στο κινητό και στο σταθερό, δεν έχει επιλογή να μοιράζω επαφές.

Δεν είδα πουθενά ενεργοποιημένη επαφή για συγχρονισμό.

Δοκίμασα και σε Private Mode, κάνει το ίδιο ακριβώς.

Τι μπορεί να συμβαίνει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι απαραίτητο ότι κάνει συγχρονισμό, μπορεί απλώς κάποια στιγμή, με κάποιον τρόπο να έκανες import τις επαφές τού Gmail. Φτιάξε μια καινούργια επαφή στο Gmail να δεις αν θα συγχρονιστεί.

(Είσαι σίγουρος ότι είναι απ' τα Google Contacts και όχι απ' τα recent τού ίδιου τού Yahoo? Μήπως είναι διευθύνσεις που έχεις χρησιμοποιήσει παλαιότερα στο Yahoo?). Στις επαφές τού Yahoo, τι βλέπεις;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Καινούργια δεν έχει. Το επιβεβαίωσα.

Ότι δοκιμές έκανα , τις έκανα σε Private Mode.

Σχεδόν καμία από αυτές δεν έχω χρησιμοποιήσει στο yahoo, Ούτε για να λάβω, ούτε για να στείλω.

Στις επαφές του Yahoo, βλέπω μόνο τις επαφές που έχω στείλει/λάβει από το Yahoo mail, που δεν έχουν σχέση με τις προτεινόμενες.

Επίσης έχω και άγνωστες για εμένα επαφές.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως την έχει κάνει το Yahoo App στο κινητό.

Αλλά πως ;

Edit: Βρήκα μερικά θέματα , αλλά δεν έβγαλα άκρη.

https://forums.yahoo.net/t5/Contacts-Calendar-and-Notepad/Unwanted-Related-Contacts/td-p/89640

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140412143723AAH1waT

https://forums.yahoo.net/t5/Contacts-Calendar-and-Notepad/Unwanted-Related-Contacts/td-p/89640

Τα έχουν κάνει πουτάνα εκεί στη Yahoo.

Δεν είμαι ο μόνος με το πρόβλημα.

Δημοσ.

Καινούργια δεν έχει. Το επιβεβαίωσα.

Ότι δοκιμές έκανα , τις έκανα σε Private Mode.

Σχεδόν καμία από αυτές δεν έχω χρησιμοποιήσει στο yahoo, Ούτε για να λάβω, ούτε για να στείλω.

Στις επαφές του Yahoo, βλέπω μόνο τις επαφές που έχω στείλει/λάβει από το Yahoo mail, που δεν έχουν σχέση με τις προτεινόμενες.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως την έχει κάνει το Yahoo App στο κινητό.

Αλλά πως ;

Αν έφτιαξες καινούργια στα Google Contacts και δεν εμφανίζεται στο Yahoo, τότε δεν κάνουν sync, εκτός κι αν θέλει λίγη ώρα.

Αν οι επαφές που σου εμφανίζει δεν είναι σε κανέναν κατάλογο τού Yahoo, τότε είναι όντως περίεργο. Θα υποπτευόμουν το app αν έβρισκα τις Google επαφές μέσα στον λογαριασμό του Yahoo. Απ' τη στιγμή που δεν είναι, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ο browser βλέπει τον κατάλογο. Εκτός αν υπάρχει επιλογή στο Yahoo account να "βλέπει" τις επαφές του Google χωρίς να τις κάνει import.

Το Yahoo app το χρησιμοποιείς μόνο για τον Yahoo Account ή έχεις βάλει και τον Google μέσα;

Τι κινητό έχεις;

Δημοσ.

Θα ξαναδώ μήπως αργότερα μου έχει πιο νέες επαφές, μήπως γενικά κάνει κάποιο χρόνο.

Στο App έχω μόνο το Yahoo και γενικά έτσι τα έχω όλα.

Ένα αρχαίο HTC One M7 έχω, σκυλί ακόμη.

Το πιο περίεργο ακόμη, είναι πως συνδέθηκα σε PC πελάτη για να στείλουμε ένα report και πατώντας τα πρώτα γράμματα, εμφάνιζε και δικές μου επαφές και άγνωστες για τον πελάτη.

Οι δικές μου επαφές ήταν έτσι κι αλλιώς άγνωστες για τον πελάτη.

Κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό που υποψιάζομαι, είναι μήπως είναι καμιά μαλακία feature της yahoo να σου κάνει πρόταση επαφών, εφόσον το mail που έχεις βρίσκεται σε επαφές άλλου.

Δεν ξέρω, τρελά πράγματα.

Δημοσ.

Το πιο περίεργο ακόμη, είναι πως συνδέθηκα σε PC πελάτη για να στείλουμε ένα report και πατώντας τα πρώτα γράμματα, εμφάνιζε και δικές μου επαφές και άγνωστες για τον πελάτη.

Αυτό μας λέει ότι οι επαφές είναι κάπου μέσα στο Yahoo Account. Δεν έχω Yahoo και δεν ξέρω αλλά μπορεί οι επαφές που έχουν γίνει import από άλλον λογαριασμό να είναι σε χωριστό πεδίο στις επαφές τού Yahoo. Ψάξε καλά τα Yahoo Contacts. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.

Γενικά όταν κάνεις log in σε web mail από browser, οι επιλογές/δυνατότητες που έχεις δεν έχουν καμμία σχέση με το σε ποιον υπολογιστή βρίσκεσαι.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Το ψάχνω ακόμη και βλέπω πως αρκετοί (όπως τα link που έδωσα) έχουν τα ίδια θέματα.

Δημοσ.

Βρήκα το δράστη.

Κάποιος μου έχει στείλει email και αντί για BCC έχει βάλει σκέτο CC και έχει ένα σωρό emails μέσα.

Το ίδιο και στον πελάτη μου που τυχαίνει να έχουμε και κάποιους κοινούς.

Η Yahoo λοιπόν, κάθε νέα διεύθυνση που βλέπει την βάζει στις προτεινόμενες.

Τελικά οι προτεινόμενες επαφές είναι όντως από το ιστορικό των email.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...