deltagama Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Η διαφορά είναι στην νοοτροπία μεν, όμως λόγω του ότι σε αυτές τις χώρες τηρούνται κατά κύριο λόγο οι νόμοι. Δεν είναι θέμα ''κακού'' ή ''καλού'' λαού. Ούτε η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι επιτήδειοι. Τέτοιοι υπάρχουν παντού-σε όλες τις χώρες, απλώς κάπου υπάρχουν διάπλατες πόρτες να εξελιχθούν και κάπου όχι τόσο. Δυστυχώς οι επιτήδειοι εδώ συχνότατα-αλλά και έξω ενίοτε- αναρριχώνται και ελέγχουν πρόσωπα και πράγματα. Και αυτό μπορεί να ισχύει από μικρή πλην όμως αρχική κλίμακα μιας τοπικής κοινωνίας, επιχείρησης-φορέα κτλ, και να φθάνει έως πολύ ψηλά. Και επειδή διάβασα ένα σχόλιο πιο πάνω ότι στους Γερμανούς δεν περνάει το ένα ή το άλλο, συμφωνώ ότι δεν περνάει στον ίδιο βαθμό κυρίως λόγο φόβου που έχει περάσει στον τρόπο σκέψης ως ''πρέπει''. Παρ'όλα αυτά, μην ξεχνάμε ούτε την siemenes ούτε την VW. Άν σκεφτούμε δε και τα πολιτικά σκάνδαλα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα μονάχα σκάνδαλα, ούτε μόνο εδώ υπάρχει αδιαφάνεια. Και δεν το γράφω σε καμία περίπτωση για να βγούμε ''λάδι'' εμείς ως Έλληνες που τη χώρα μας σίγουρα δεν την λες οργανωμένη-και έχουμε ευθύνη και εμείς, αλλά για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα στην πολυσύχναστη πια λογική της μόδας του τύπου ''όπου έξω καλύτερα σε όλα''. Πιάνομαι από εδώ και παραθέτω τις εμπειρίες του αδερφού μου από Ελληνικό εστιατόριο που πήγε χωρίς γνώσεις Γερμανικών,έτσι απροετοίμαστος και λέω μερικά πράγματα επιγραμματικά. Η διαμονή 'ήταν ενάμιση δωμάτιο και κοινόχρηστη τουαλέτα(τον επισκέφτηκα και τα είδα με τα μάτια μου) Άλλα λεφτά είπαν με τον Ελληνάρα που είχε το εστιατόριο και άλλα του έδινε. Δουλειά από 15 εώς και 18 ώρες ανάλογα την κίνηση. Ασφάλιση γιοκ παρά την συμφωνία που είχαν κάνει με την πρόσληψη. όταν προσλήφθηκε το Αφεντικο το πρώτο που τον ρώτησε είναι αν ξέρει Γερμανικά ώστε να είναι σίγουρος ότι τον έχει στο χέρι. Φάνηκε όταν του ζήτησε ο αδερφός μου τα συμφωνηθέντα και του είπε έτσι δουλεύω εγώ και αν σου αρέσει άλλωστε του είπε ειρωνικά δεν μπορείς να βρεις το δίκαιο σου χωρίς να ξέρεις την γλώσσα.Τόσο κυνικά.Μάλιστα σε κάποια στιγμή τον απείλησε ότι δεν θα τον πληρώσει καθόλου και θα τον στείλει με τα πόδια στην Ελλάδα.Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέβηκα εγώ στην Γερμανία και όταν εξηγήθηκα με τον τύπο του έδωσε μέχρι και υπερωρίες.Πρώτον γιατί δεν υπολόγιζε ότι ξέρω εγώ Γερμανικά και δεύτερον γιατί του έριξα και μερικές ψιλές όταν πήγε να ψιλοτσαμποκαλευτεί και με μένα ο κωλόγερος του κερατά. Τεσπα ο αδερφός μου είναι αρκετά επίμονος δοκίμασε ακόμα μία φορά σε άλλη πόλη με Ελληνικό εστιατόριο και στην πρώτη βδομάδα που είδε ότι πάνε να του παίξουν τις ίδιες πουστιές γύρισε εδώ έμαθε Γερμανικά αρκετά καλά τον βοήθησα και εγώ παρότι ζούμε σε άλλη πόλη,και έπιασε δουλειά σε Γερμανικό Εστιατόριο και βρήκε την υγειά του.Συναναστρεφόμενος με αρκετά παιδιά που δουλεύουν σε Ελληνικά εστιατόρια,έμαθε ότι σε όλα σχεδόν επικρατούν συνθήκες γαλέρας για αυτό και οι τόσες πολλές αγγελίες ψάχνουν για θύματα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρχές λόγω του ότι δεν ξέρουν την γλώσσα!Πάνε κάποιοι για δυο μήνες φεύγουν νύχτα από τις απάνθρωπες συνθήκες τσουπ ξανά βάζουν αγγελία τα λαμόγια.Προς τον ts, μεγάλη προσοχή παιδιά χωρίς γνώση Γερμανικών θα είστε δούλοι σύγχρονοι του κάθε Ελληναρά εστιάτορα της Γερμανίας. 4
jeandoumpier Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Γενικότερα μίλησα, διαβάζοντας προηγούμενα σχόλια και κάνοντας μια παρατήρηση/ένα σχόλιο με την προσωπική μου άποψη και μόνο όσον αφορά στην διαφορά νοοτροπιών. Τίποτε παραπάνω, παιδιά. Φυσικά και δεν αναφερόμουν στο τι συμβαίνει στα ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας-διότι δεν έχω γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2017 από jeandoumpier
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ρε παιδιά εννοείται ότι πριν πάμε θα μάθουμε λίγα γερμανικά. Πάμε με προοπτική να ξεκινήσουμε από τα χαμηλά και να ανεβούμε με λίγα λόγια δεν θα παραμείνουμε για μια ζωή στο εστιατόριο απλώς από εκεί θα ξεκινήσουμε. Και ποιος σας είπε ότι στην Ελλάδα δεν εκμεταλλεύονται ρε παιδιά? Με 500 ευρώ κατώτατο μισθό δεν είναι εκμετάλλευση? Το να δουλεύεις υπερορίες χωρίς να της πληρώνεσαι δεν είναι εκμετάλλευση? Το να μην σου πληρώνει της άδειες και ότι άλλο δικαιούσαι η να έχει κάνει το 8 σε 9όρο παράνομα δεν είναι εκμετάλλευση? Συγνώμη αλλά απάντηση με ερώτηση δεν υπάρχει. Να πάτε να δουλέψετε σε εστιατόριο αλλά με ξένο και οχι έλληνα αφεντικό. Θεωρώ πλέον μακράν την χειρότερη επιλογή να πάει κάποιος έλληνας να δουλέψει με έλληνα εργοδότη.
ravend Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Γενικά δεν εχει να κανει με ελληνα η μη ελληνα.Μπορεις να πετυχεις και ιταλο και τουρκο που θα κανει τα ιδια και χειροτερα. Γερμανικες επιχειρησεις οικογενειακες και μη δεν κανουν παρασπονδιες,ειναι στη κουλτουρα,οπως πχ δεν μπαινουν σε τρενο χωρις εισητηριο παρολο που τα μετρα ασφαλειας ειναι μηδαμινα ετσι δεν ριχνουν και τον εργαζομενο στα εργασιακα.(τυχαιο παραδειγμα) Ο επιτηδειος δεν εχει να κανει με τη ρατσα του,εχει να κανει με το οτι τρεφετε απο την αναγκη,την αγνοια,την αφελεια του καθενος. Απλα στην προκειμενη και οταν μιλαμε για εστιαση στην ευρωπη ειμαστε πολυ μπροστα στην εκμεταλλευση,οπως κανουμε και στην χωρα μας δηλαδη.Το γιατι ειναι αλλο θεμα. Σε ελληνα η απληρωτη υπερωρια ειναι δεδομενη,η ημιασφαλιση επισης. Καλη διαθεση να υπαρχει,ονειρα να μας προτρεπουν και ολα γινοντε. Υ.γ Τοπικ σταρτερ,εμπειρια απο εστιαση εχετε η γιολο κατασταση?Ο μισθος που ειναι καλος για τι νουμερο μιλαμε αν επιτρεπεται?
palawiaris Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Πιάνομαι από εδώ και παραθέτω τις εμπειρίες του αδερφού μου από Ελληνικό εστιατόριο που πήγε χωρίς γνώσεις Γερμανικών,έτσι απροετοίμαστος και λέω μερικά πράγματα επιγραμματικά. Η διαμονή 'ήταν ενάμιση δωμάτιο και κοινόχρηστη τουαλέτα(τον επισκέφτηκα και τα είδα με τα μάτια μου) Άλλα λεφτά είπαν με τον Ελληνάρα που είχε το εστιατόριο και άλλα του έδινε. Δουλειά από 15 εώς και 18 ώρες ανάλογα την κίνηση. Ασφάλιση γιοκ παρά την συμφωνία που είχαν κάνει με την πρόσληψη. όταν προσλήφθηκε το Αφεντικο το πρώτο που τον ρώτησε είναι αν ξέρει Γερμανικά ώστε να είναι σίγουρος ότι τον έχει στο χέρι. Φάνηκε όταν του ζήτησε ο αδερφός μου τα συμφωνηθέντα και του είπε έτσι δουλεύω εγώ και αν σου αρέσει άλλωστε του είπε ειρωνικά δεν μπορείς να βρεις το δίκαιο σου χωρίς να ξέρεις την γλώσσα.Τόσο κυνικά.Μάλιστα σε κάποια στιγμή τον απείλησε ότι δεν θα τον πληρώσει καθόλου και θα τον στείλει με τα πόδια στην Ελλάδα.Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέβηκα εγώ στην Γερμανία και όταν εξηγήθηκα με τον τύπο του έδωσε μέχρι και υπερωρίες.Πρώτον γιατί δεν υπολόγιζε ότι ξέρω εγώ Γερμανικά και δεύτερον γιατί του έριξα και μερικές ψιλές όταν πήγε να ψιλοτσαμποκαλευτεί και με μένα ο κωλόγερος του κερατά. Τεσπα ο αδερφός μου είναι αρκετά επίμονος δοκίμασε ακόμα μία φορά σε άλλη πόλη με Ελληνικό εστιατόριο και στην πρώτη βδομάδα που είδε ότι πάνε να του παίξουν τις ίδιες πουστιές γύρισε εδώ έμαθε Γερμανικά αρκετά καλά τον βοήθησα και εγώ παρότι ζούμε σε άλλη πόλη,και έπιασε δουλειά σε Γερμανικό Εστιατόριο και βρήκε την υγειά του.Συναναστρεφόμενος με αρκετά παιδιά που δουλεύουν σε Ελληνικά εστιατόρια,έμαθε ότι σε όλα σχεδόν επικρατούν συνθήκες γαλέρας για αυτό και οι τόσες πολλές αγγελίες ψάχνουν για θύματα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρχές λόγω του ότι δεν ξέρουν την γλώσσα!Πάνε κάποιοι για δυο μήνες φεύγουν νύχτα από τις απάνθρωπες συνθήκες τσουπ ξανά βάζουν αγγελία τα λαμόγια.Προς τον ts, μεγάλη προσοχή παιδιά χωρίς γνώση Γερμανικών θα είστε δούλοι σύγχρονοι του κάθε Ελληναρά εστιάτορα της Γερμανίας. Aδυνατώ να το πιστέψω τόσο.......όχι το ότι δεν γίνονται τέτοια αλλά το ότι ο γερμανικός νόμος είναι αρκετά σκληρός ως προς την μαύρη εργασία.Οπότε το σκέφτονται διπλά το τι θα κάνουν. Μένω και εγώ εδώ και συχνά πυκνά λέμε το ότι είναι πιο επιεικώς ο νόμος αν π.χ. δολοφονήσεις κάποιον,από το να κλέψεις το γερμανικό κράτος. 2.Για να καταγγείλεις μαύρη εργασία δεν χρειάζονται πολλά γερμανικά.Και με νοήματα θα μπουν στο θέμα. 3.Κάνουν αρκετούς ελέγχους τα αρμόδια όργανα,απίθανο να ξεφύγεις. 4.Αρρωσταίνεις,παθαίνεις ατύχημα κτλ.και πρέπει να πας στον γιατρό.Τι θα τον πεις;Είμαι ανασφάλιστος;Ο ίδιος θα τον καρφώσει.Δηλαδή πολύ επικίνδυνο αυτό. Δηλαδή θα κινδυνέψει ο εστιάτορας τα πάντα, ότι έχει για λίγα λεφτά επιπλέον; 5.Τα ίδια χάλια και θα έλεγα πιο πολύ είναι και οι γερμανοί ως προς το οικονομικό ζήτημα.Διεθνώς γνωστοί φιλάργυροι.Βέβαια λόγω του φόβου τους στο κράτος και εφορία το θέτουν αλλιώς.Σου δίνουν πολύ λίγα λεφτά και σε πεθαίνουν στην δουλειά αλλά σε έχουν νόμιμο.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Πιάνομαι από εδώ και παραθέτω τις εμπειρίες του αδερφού μου από Ελληνικό εστιατόριο που πήγε χωρίς γνώσεις Γερμανικών,έτσι απροετοίμαστος και λέω μερικά πράγματα επιγραμματικά. Η διαμονή 'ήταν ενάμιση δωμάτιο και κοινόχρηστη τουαλέτα(τον επισκέφτηκα και τα είδα με τα μάτια μου) Άλλα λεφτά είπαν με τον Ελληνάρα που είχε το εστιατόριο και άλλα του έδινε. Δουλειά από 15 εώς και 18 ώρες ανάλογα την κίνηση. Ασφάλιση γιοκ παρά την συμφωνία που είχαν κάνει με την πρόσληψη. όταν προσλήφθηκε το Αφεντικο το πρώτο που τον ρώτησε είναι αν ξέρει Γερμανικά ώστε να είναι σίγουρος ότι τον έχει στο χέρι. Φάνηκε όταν του ζήτησε ο αδερφός μου τα συμφωνηθέντα και του είπε έτσι δουλεύω εγώ και αν σου αρέσει άλλωστε του είπε ειρωνικά δεν μπορείς να βρεις το δίκαιο σου χωρίς να ξέρεις την γλώσσα.Τόσο κυνικά.Μάλιστα σε κάποια στιγμή τον απείλησε ότι δεν θα τον πληρώσει καθόλου και θα τον στείλει με τα πόδια στην Ελλάδα.Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέβηκα εγώ στην Γερμανία και όταν εξηγήθηκα με τον τύπο του έδωσε μέχρι και υπερωρίες.Πρώτον γιατί δεν υπολόγιζε ότι ξέρω εγώ Γερμανικά και δεύτερον γιατί του έριξα και μερικές ψιλές όταν πήγε να ψιλοτσαμποκαλευτεί και με μένα ο κωλόγερος του κερατά. Τεσπα ο αδερφός μου είναι αρκετά επίμονος δοκίμασε ακόμα μία φορά σε άλλη πόλη με Ελληνικό εστιατόριο και στην πρώτη βδομάδα που είδε ότι πάνε να του παίξουν τις ίδιες πουστιές γύρισε εδώ έμαθε Γερμανικά αρκετά καλά τον βοήθησα και εγώ παρότι ζούμε σε άλλη πόλη,και έπιασε δουλειά σε Γερμανικό Εστιατόριο και βρήκε την υγειά του.Συναναστρεφόμενος με αρκετά παιδιά που δουλεύουν σε Ελληνικά εστιατόρια,έμαθε ότι σε όλα σχεδόν επικρατούν συνθήκες γαλέρας για αυτό και οι τόσες πολλές αγγελίες ψάχνουν για θύματα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρχές λόγω του ότι δεν ξέρουν την γλώσσα!Πάνε κάποιοι για δυο μήνες φεύγουν νύχτα από τις απάνθρωπες συνθήκες τσουπ ξανά βάζουν αγγελία τα λαμόγια.Προς τον ts, μεγάλη προσοχή παιδιά χωρίς γνώση Γερμανικών θα είστε δούλοι σύγχρονοι του κάθε Ελληναρά εστιάτορα της Γερμανίας. Προσυπογράφω δύο αδέρφια φίλοι μου από Β. Ελλάδα, πήγαν σε εργοστάσιο και μετά σε εστιατόριο χωρίς να ξέρουν Γερμανικά. Μου είπαν πάνω κάτω αυτά που γράφονται εδώ. Aδυνατώ να το πιστέψω τόσο.......όχι το ότι δεν γίνονται τέτοια αλλά το ότι ο γερμανικός νόμος είναι αρκετά σκληρός ως προς την μαύρη εργασία.Οπότε το σκέφτονται διπλά το τι θα κάνουν. Μένω και εγώ εδώ και συχνά πυκνά λέμε το ότι είναι πιο επιεικώς ο νόμος αν π.χ. δολοφονήσεις κάποιον,από το να κλέψεις το γερμανικό κράτος. 2.Για να καταγγείλεις μαύρη εργασία δεν χρειάζονται πολλά γερμανικά.Και με νοήματα θα μπουν στο θέμα. 3.Κάνουν αρκετούς ελέγχους τα αρμόδια όργανα,απίθανο να ξεφύγεις. 4.Αρρωσταίνεις,παθαίνεις ατύχημα κτλ.και πρέπει να πας στον γιατρό.Τι θα τον πεις;Είμαι ανασφάλιστος;Ο ίδιος θα τον καρφώσει.Δηλαδή πολύ επικίνδυνο αυτό. Δηλαδή θα κινδυνέψει ο εστιάτορας τα πάντα, ότι έχει για λίγα λεφτά επιπλέον; 5.Τα ίδια χάλια και θα έλεγα πιο πολύ είναι και οι γερμανοί ως προς το οικονομικό ζήτημα.Διεθνώς γνωστοί φιλάργυροι.Βέβαια λόγω του φόβου τους στο κράτος και εφορία το θέτουν αλλιώς.Σου δίνουν πολύ λίγα λεφτά και σε πεθαίνουν στην δουλειά αλλά σε έχουν νόμιμο. Ασκούν ψυχολογική πίεση ρε σύ επειδή έχει ανάγκη ο άλλος, και επαφίενται στην κακή κουλτούρα του Έλληνα που "δεν είναι ρουφιάνος". 1
Peleus17 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Και εγώ ξέρω έναν "Ελληναρα" εστιατορα στην Γερμανία. Και γαμώ τους τύπους. Εξηγημένος πάρα πολύ με όλους τους εργαζόμενους. Βέβαια υπάρχουν και μαλακες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα