Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα μια 24άρα οθόνη, μάρκας Dell με 149,90 ευρώ, συγκεκριμένα αυτήν εδώ: Dell 24'' IPS SE2416HΈχει διασύνδεση vga και hdmi (μόνο).

Συναντώ δυσκολία στη σύνδεσή της με τον υπολογιστή. Η κάρτα γραφικών του υπολογιστή  έχει διασύνδεση vga, dvi και μια tv-out

Συνδέοντας vga με vga ... κανένα σήμα - μαύρη η οθόνη (no signal).

Βάζω διάφορα adapters στη dvi , π.χ. dvi to vga ή dvi to hdmi ... δε γίνεται τίποτε! 

Το πάλεψα για μια ώρα... έβγαλα τη μπαταρία του motherboard, έκλεισα το ρεύμα και το ξανάνοιξα την ξαναέβαλα... έκανα το ίδιο με τις μνήμες του, και την κάρτα γραφικών, για να εξαφανιστεί κάθε μνήμη στο hardware του (ξέχασα να κάνω clear cmos)

Κάποια άλλη ιδέα;

Επεξ/σία από testit
Δημοσ.

Το καλώδιο VGA λειτουργεί σωστά; Υπάρχει 2ο για δοκιμή;

Γράψε ακριβές μοντέλο της κάρτας γραφικών και αν μπορείς ανέβασε photos με τους αντάπτορες που δοκίμασες συγκεκριμένα τις πλευρές σύνδεσης θέλω να δω).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλώδιο VGA λειτουργεί σωστά; Υπάρχει 2ο για δοκιμή;

Γράψε ακριβές μοντέλο της κάρτας γραφικών και αν μπορείς ανέβασε photos με τους αντάπτορες που δοκίμασες συγκεκριμένα τις πλευρές σύνδεσης θέλω να δω).

Έβαλα το καλώδιο vga από το κουτί της dell. Είναι κάπως πιο λεπτό από τα συνηθισμένα.

Η κάρτα γραφικών είναι: nvidia 8500gt  Οπότε οι  αντάπτορες  (αυτοί που έδινε η AMD στο κουτί της συσκευασίας, δεν ταιριάζουν! 

Το motherboard ήταν ASUS P5E, και ο δίσκος SSD Samsung 120 GB

Υποθέτω ότι κάπου "τάφτυσε" το λογισμικό με την εκκίνηση του δίσκου. Την τελευταία φορά που λειτούργησε ήταν με ένα μόνιτορ/tv samsung.  

Αύριο μπορώ να δω τα στοιχεία

Πάντως διάβασα κι αλλού παρόμοιο ζήτημα με αυτήν την οθόνη και τη μαύρη εικόνα

Επεξ/σία από testit
Δημοσ.

θα βαλεις το hdmi Καλωδιο σε στην θυρα dvi της καρτας γραφικων με ανταπτορα dvi-hdmi

αυτό το έκανα, αλλά το dongle ήταν της ΑΤΙ (AMD). αυτό δουλεύει μόνο σε κάρτες γραφικών amd

Μήπως πρέπει να ορίσεις την πηγή χειροκίνητα μέσα από το μενού της οθόνης;

το όρισα και χειροκίνητα... και αυτόματα. τίποτε

Συνέδεσε την παλιά οθόνη που είχες και δες αν δείχνει

Δεν έχω την παλιά οθόνη. Αλλά άλλαξα υπολογιστή (με κάρτα γραφικών amd και έξοδο hdmi) και το μόνιτορ συνδέθηκε μια χαρά.  κι έχει ωραία εικόνα η συγκεκριμένη dell!  και με το clear type έγινε ακόμα πιο ωραία).

Εκτιμώ ότι  κάτι συνέβηκε - πιθανή η απώλεια του ntldr ή κάτι παρόμοιου έφεραν αυτό το αποτέλεσμα

btw με πάτημα ποιων πλήκτρων (σε desktop systhmata) μπαίνουμε στο μενού του bios - για να αλλάξουμε από εκεί το boot στην κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

αυτό το έκανα, αλλά το dongle ήταν της ΑΤΙ (AMD). αυτό δουλεύει μόνο σε κάρτες γραφικών amd

αποκλειεται
Δημοσ.

Έλυσα το πρόβλημα με αγορά κι εγκατάσταση νέας κάρτας γραφικών. Έβαλα μια νέα amd r5 230  και δούλεψαν όλα. Φαίνεται ότι η παλιά Nvidia 8500GT είχε τερματίσει το βίο της!

αποκλειεται

Δεν ξέρω πού το βασίζεις αυτό... Στην συγκεκριμένη περίπτωσή μου, υπήρχε ζήτημα τελικά με την κάρτα Nvidia 8500 GT.

Αλλά, προ 7ετίας-8ετίας, όταν είχε πρωτοβγεί το dongle της AMD (για κάρτες ΑΤΙ) , ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ (ιδιαίτερα Nvidia). Κι ούτε με όλες τις ATI Radeon (και παλιότερές της). Σε επόμενες εκδόσεις του dongle της, περνούσε και στερεοφωνικός ήχος... και πολύ αργότερα περνούσε ήχος πολυκαναλικός.  Πιθανά ασχολήθηκες με το dongle αυτό πολύ αργότερα από μένα, όταν ήδη εξελίχθηκε. Το συγκεκριμένο dongle της συγκεκριμένης δοκιμής ήταν γενιάς του 2009.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...